Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006

 

Topic: Parcare subterana - Bd. Decebal (finalizată în 2021)

272 posts, 103082 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20
 
 

📖 Pagination options
Re: Parcare subterana - Bd. Decebal orex

Sireaca ”rabla” se nascuse cum mult mai devreme ca:
1. doar stiu ca faceai ca ”Bocanila”, si n-ai mai avut rabdare sa astepti una corespunzatoare hachitelor tale. Ca atare, ai luat ”un exemplar” gata iesit pe poarta fabricii. Deh, nici Dacia nu mai e ce-a fost;  :rofl:
2. instantaneele au fost surprinse pe, fix, 04.08.2020. Exista dovezi indubitabile!
;)

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal shoppy

Nu stiu ce s-a facut deja pe la noi, insa pe afara, daca este vorba ca statiile de incarcare sa nu fie gratis, atunci cel care le instaleaza ofera si un sistem de plata, de obicei se dau niste cartele care sunt citite de incarcatoare.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal Costin

Sistemul se cunoaste ca e inca la inceput si prin alte parti si suferă de cateva "boli ale copilariei". In Norvegia incarcatoarele rapide se pot "debloca" cu o aplicatie pe telefon, in care se intampla si plata la finalul "alimentarii". Problema e ca fiecare furnizor are aplicatia lui si iti trebuie vreo 10 aplicatii daca vrei sa traversezi tara. Alt sistem de plata nu exista. Abia acum au inceput discutiile pentru montarea de POSuri la incarcator, sa poti plati normal cu cardul, dar mai e mult pana se va implementa.

Morala e ca nici altii nu au gasit inca o solutie rezonabila, deci nu ar fi o tragedie ca nici aici nu s-a intamplat.

Din toate discutiile reiese, insa, ca daca nu au fost prevazute incarcatoare de la bun inceput, atunci va dura mult pana vor fi proiectate, aprobate, montate si avizate de ISU. Cam asta e problema acum, ca nu le-au gandit de la inceput.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal zapacitu

E o intreaga poveste cu incarcatoarele in subteran. Sincer nu cred ca vom vedea prea curand. Deasupra? Poate. Pana recent in subteran se trageau doar conexiuni electrice minimale (iluminat, detectie chestii, ventilatie minimala). Nicidecum conexiuni de putere :)

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal subway guru

Eu am pornit de la ideea ca avem in capitala cam 1,8milioane de vehicule inmatriculate plus inca o gramada de vehicule inmatriculate in provincie dar care-si fac veacul tot pe acilisea…
Daca e vorba sa trecem pe electric ne-ar trebui un numar imens de prize de alimentare!…e greu de intrevazut cum s-ar putea rezova problema…
Asa in teorie toate sunt bune si frumoase doar ca praftica ne omoara.
:rofl:
Minimizarea sau desconsiderarea unei probleme reale nu duce insa nicaieri ci doar la si mai mari dureri de cap…
:popa:

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal Valentin

Sa nu uitam de modul cum se stinge o masina electrica (prin scufundare in apa), ganditi-va cum bagati voi un container in subteran pentru o masina electrica in flacari? (periculoasa e reaprinderea focului prin trecerea consecutiva de la o baterie la alta), deci, eu cel putin sunt contra unor prize pentru masini electrice (care pot fi si ele de diferite puteri) in subteran, asta nu inseamna ca o parte din locurile eliberate la suprafata (asta chipurile, ca nu cred ca are cineva o logica in spate) nu pot fi transformate in zone de incarcare a masinilor electrice - la o adica - ar putea bine mersi sa faca aceste statii de incarcare in rondul de la Alba in acea parcare de suprafata care e la o aruncatura de bat distanta.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal subway guru

Intre noi fie vorba e mai periculos un incendiu la un autovehicul pe combustibil lichid decat la unul electric.
P.S.
Ar trebui un topic separat pe tema electricelor

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal Costin

Va rog recititi titlul topicului inainte sa mai scrieti mesaje aici si sa va ganditi de doua ori daca sunteti on topic sau nu. E a doua oara cand discutia devine despre vehicule electrice in general, fara nici o legatura cu PARCAREA SUBTERANA BD. DECEBAL.

Tot offtopicul a fost mutat la locul lui, si anume in subiectul dedicat vehiculelor electrice, care daca nu stiti unde se afla, va invit sa il gasiti singuri.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal subway guru

Ai dreptate dar acela e un topic despre vehicule nu despre infrastructura aferenta…

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal cris_m

Nu se limiteaza doar la vehiculul in sine...

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal subway guru

Nicaieri pe forumul nostru nu se amesteca vehiculele cu infrastructura, de ce ar fi altfel la auto electrice?
Ce e asa deranjant la sugestia mea de imbunatatire a modului de abordare a temei?
:o  :o  :o
Mutati discutiile unde vreti dar mutati-le la locul potrivit!
:bere:

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal Costin

Poti deschide un subiect nou atunci cand crezi ca este nevoie, nu este atributul echipei administrative sa o faca, si in nici un caz nu trebuie sa se intample exclusiv retroactiv. Faptul ca tu crezi ca lipseste un subiect nu justifica nicidecum mesajele offtopic din altul, doar pentru ca subiectul lipseste.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal john200

orex wrote here:
Corect, s-au hotarat deja tarifele, nu aprobat, dar primarul in marinimia lui, a dat-o cotita, asta seara, pentru a-si spala rusinea tergiversarii inaugurarii!
”Astăzi deschidem parcarea de la Decebal, la care muncim de 2 ani de zile. De azi o deschidem pentru public, la liber, nu va plăti nimeni. Dar nimeni nu poate să lase mașina mai mult de 3 zile fără să ne anunțe. Avem sisteme de supraveghere care ne anunță când s-a depășit perioada de 3 zile. Dacă o lasă, o scoatem pe cheltuiala proprietarului. În viitor va fi cu tarif, dar până la finalul anului nu intenționăm să punem niciun fel de tarif, barierele nu vor fi lăsate. Ne gândim la un anumit tarif. Abonament pe an de 1400 lei, pe oră - 5 lei, pe zi 30 sau 40 lei. Probabil și încă 2-3 luni din anul viitor nu va fi tarif. Este și o compensare pentru disconfortul produs de șantier în zonă”, a declarat Robert Negoiță la inaugurare.
Edilul a spus că tarifele încă nu au fost aprobate, astfel că nu este clar dacă acestea vor fi cifrele în final.Eu ma aflu in situatia de a lasa masina mai mult de 3 zile, voi cum ati tratat cazul asta, ca pana acum odata la 3 zile iau masina din parcare si dau o tura pe Decebal. La prima vedere as fi preferat sa platesc acel abonament decat sa ma chinui sa o plimb mereu. Voi ce stiti, chiar se ridica masinile?
Era o stire ca se poate lasa mai mult de 3 zile cu aprobarea administratorului, cine e ala, ca nu am gasit ghiseu pe acolo sau un numar de telefon sa suni sa te lamureasca?

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal (finalizată în 2021) bgd70

Scrie-le un mesaj pe platforma de sesizari si poate rezolvi. Nu am fost in subteran, dar nu cred ca are loc platforma sa ridice bratul ca sa ia masinile, cred ca se blocheaza rotile mai de graba.

 


Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări finalizate începând cu anul 2006  • 
Choose destination

Since our 2339 forum members have written 426107 posts in 5295 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use