Parent forum: Județul Brașov

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

611 posts, 172266 views
 
Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44
 
 

📖 Pagination options
 • Author: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Municipalitatea și RATBV continuă programul de optimizare a transportului pentru elevi

După ce la începutul anului școlar, municipalitatea a luat decizia de extindere a programului de transport elevi de la 5 rute la 12 și extinderea unora dintre rutele existente, municipalitatea și operatorul de transport au făcut o nouă analiză în vederea optimizării transportului pentru elevi, astfel încât tot mai mulți părinți să aleagă această alternativă în locul automobilelor proprii.

„Mă bucur că acest program are din ce în ce mai mult succes și tot mai mulți copii aleg să meargă cu autobuzele școlare în loc să meargă în mașinile părinților. Acesta este cel mai bun răspuns la decizia noastră de a extinde acest tip de transport în toate cartierele orașului, pentru că fiecare elev din autobuz înseamnă o mașină în minus în zona școlilor și liceelor, mai puțină poluare și, nu în ultimul rând, mai mult timp pentru părinți, pentru a ajunge la serviciu. După primele două săptămâni, am făcut o analiză împreună cu RATBV pentru a vedea ce alte modificări ar mai trebui să facem pentru ca transportul școlar să devină și mai atractiv. În urma discuțiilor avute cu reprezentanții școlilor și cu părinții, am luat decizia de a extinde anumite rute și de a crea mai multe stații, astfel încât elevii brașoveni să poată ajunge nu doar la unitățile de învățământ din centru, ci și la celelalte școli și licee de pe traseul acestor autobuze. Ne dorim ca, în câțiva ani, transportul școlar să fie o alternativă reală la mersul cu mașina, pentru că oferă siguranță, confort, pleacă și ajunge la timp”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

De luni, 4 octombrie vor fi făcute următoarele modificări:

- Liniile TE1 (Noua - Șirul Beethoven), TE2 (Roman - Șirul Beethoven), TE3 (Valea Cetății - Șirul Beethoven), TE5 (Triaj - Șirul Beethoven), TE6 (Triaj - Șirul Beethoven) vor opri și în stațiile Meșotă, Sanitas și Primărie;

- Liniile TE7 (Rulmentul - Șirul Beethoven), TE8 (Rulmentul - Șirul Beethoven), TE9 (Rulmentul - Șirul Beethoven) vor opri și în stațiile Sanitas și Primărie;

- Linia TE11 (Pelicanului - Șirul Beethoven) va opri și în stația Avantgarden, plecarea din stația Pelicanului fiind devansată cu 5 minute (07:15);

- Linia TE12 (Cămine IAR - Șirul Beethoven), va fi devansată cu 5 minute (07:10), pentru a asigura încadrarea în timp a autobuzului în Șirul Beethoven;

- Linia TE4 va fi prelungită, cu opriri in următoarele stații: Noua - Ștrand Noua - Aurora - Berzei - Liceul de Informatică - Meșotă - Sanitas - Primărie - Livada Poștei - Șirul Beethoven.
0.jpg (204.31 KB; downloaded 1133 times)
Primăria Municipiului Brașov

 


 • Author: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Restricții de circulație pe Drumul Poienii

RATBV suspendă sâmbătă și duminică, respectiv în zilele de 9 și 10 octombrie 2021, timp de câteva ore, circulația autobuzelor de pe linia 20, Livada Poștei – Poiana Brașov. Măsura este determinată de desfășurarea la sfârșitul acestei săptămâni, pe Drumul Poienii (DN 1E), a unei competiții auto, respectiv Campionatul Național de Viteză în Coastă 2021.

Astfel, sâmbătă, 9 octombrie, între orele 8:30 și 13:00, respectiv 14:00 și 18:30, circulația autobuzelor de pe linia 20 va fi oprită. Ultimele plecări din cele două capete de linie vor fi la orele: 8:00 și 13:30, iar de la orele 18:30 circulația revine la programul obișnuit.

De asemenea, duminică, 10 octombrie, între orele 8:30 și 12:00, respectiv 13:00 și 18:30, autobuzele de pe linia 20 nu vor parcurge traseul Livada Poștei – Poiana Brașov. Ultimele plecări din cele două capete de linie înaintea suspendării circulației vor fi la orele 8:00 și 12:30, iar de la orele 18:30 circulația revine la programul obișnuit.

De menționat că autobuzele de pe linia 50, de vineri, 8 octombrie, de la orele 08:30 și până duminică, la orele 21:30, în capătul de linie Livada Poștei, vor opri la peronul imediat următor celui obișnuit. De sâmbătă dimineață, de la orele 08:30 și până duminică seară, la orele 21:30, mijloacele de transport public d ecălători RATBV care au capăt de linie în Livada Poștei vor intra în terminal prin fața clădirii Cercului Militar Brașov (Casa Armatei).

Angajații RATBV vor depune toate eforturile pentru ca, în ambele zile, imediat după ce se va finaliza competiţia auto, să asigure circulaţia mijloacelor de transport în comun pe linia 20. De asemenea, RATBV îşi cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi le mulţumeşte pentru înţelegerea arătată. În funcţie de eventuale măsuri operative dispuse de Poliţia Rutieră sau organizatori, mai pot apărea unele schimbări în traseele operate de societatea noastră.

RATBV

 


 • Author: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Deviere temporară a traseului liniei 22

RATBV SA îi informează pe utilizatorii liniei cu indicativul 22 despre faptul că mâine, 19 octombrie 2021, în intervalul orar 07:00 – 10:00, autobuzele de pe acest traseu vor circula pe o rută ușor deviată, fără parcurgerea străzii Vlad Țepeș.

Astfel, din cauza unor lucrări ce se vor efectua la un imobil situat pe strada menționată, autobuzele de pe lina 22, pe sensul de deplasare dinspre Stadionul Tineretului spre capătul de linie Saturn, după ieșirea de pe strada Alexandru Ioan Cuza, se vor deplasa pe B-dul. Iuliu Maniu, vor parcurge giratoriul de la Cercul Militar Brașov (Casa Armatei), iar apoi vor circula pe Bulevardul Eroilor, urmând să intre în traseul obșnuit. RATBV face mențiunile că autobuzele de pe linia 22 ce vor circula în intervalul menționat pe traseul deviat vor opri și în stația Teatrul Dramatic și că se vor lua măsurile necesare pentru a se respecta graficul trecerilor prin stații.

Angajații RATBV vor depune toate eforturile pentru ca, imediat după ce se va finaliza lucrarea la respectivul imobil, să asigure circulaţia mijloacelor de transport în comun pe linia 22 pe traseul obișnuit. De asemenea, RATBV îşi cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi le mulţumeşte pentru înţelegerea arătată.

RATBV

 


 • Author: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Brașovenii vor plăti din buzunarele lor eventualele sancțiuni pentru calitatea aerului

Guvernul nu va admite ca toţi cetăţenii României să plătească, din bugetul de stat, eventuale sancţiuni pecuniare, din cauza unei autorităţi care nu şi-a făcut treaba în ceea ce priveşte calitatea aerului, a declarat luni, ministrul Mediului, Barna Tanczos, într-o videoconferinţă cu primarii oraşelor care se află în procedură de infringement, respectiv Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Timişoara.

[...]

Primarul Municipiului Braşov, Allen Coliban, a subliniat măsurile luate pentru îmbunătăţirea calităţii aerului din oraş şi combaterea poluării: parc de 84 mijloace de transport ecologice, se lucrează la achiziţia de noi mijloace de transport electrice şi la extinderea reţelei de troleibuze, două trasee de biciclete în fază de implementare, care introduc şi primele staţii de bike sharing. De asemenea, edilul a amintit de proiectul de implementare a benzilor dedicate în oraş pe axele principale, dar şi de studiul de fezabilitate pentru introducerea garniturilor pentru operarea trenului metropolitan. Municipalitatea braşoveană lucrează la un Master Plan pentru infrastructura velo, astfel încât toate cartierele să fie interconectate prin infrastructură ciclabilă. Se lucrează, totodată, la infrastructura de staţii de reîncăcare pentru maşinile electrice, dar şi la amenajarea de noi parcuri, la identificarea unor terenuri pentru amenajarea altor parcuri şi spaţii verzi.

BizBrașov

 


 • Author: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Suplimentare temporară linia 41

În zilele de sâmbătă, 30 octombrie 2021 și duminică, 31 octombrie 2021, RATBV suplimentează capacitatea de transport pe linia 41, care asigură legătura între capătul de linie Livada Poştei şi staţia „Cimitirul Central”. Modificarea este determinată de fluxul mare de călători ce se înregistrează în fiecare an, în această perioadă, pe tronsonul menționat, precum și pentru a se asigura condiții de călătorie în care să se poată menține distanțarea fizică între călători.

Astfel, pe traseul liniei 41, exclusiv pe tronsonul cuprins între Livada Poștei și stația „Cimitirul Central” și retur, în zilele de sâmbătă și duminică ale acestei săptămâni, vor circula mai multe autobuze. Potrivit noului grafic de circulație temporar se va asigura în cele două zile un autobuz la fiecare circa 30 de minute în intervalul orar 8:00 – 18:00. În staţiile de pe traseu şi pe site-ul RATBV, respectiv www.ratbv.ro, în secţiunea „Trasee şi orare”, vor fi afişate orele de plecare în cursă suplimentare programulului de circulaţie existent.

RATBV

 


 • Author: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Modificare traseu linia 9 și suplimentare număr de curse pe liniile 9, 16 și 24

RATBV implementează de săptămâna viitoare o serie de măsuri prin care crește numărul de curse realizate pe trei trasee de transport public de călători din municipiul Brașov, iar pe una dintre respectivele rute le modifică în scopul deservirii mai eficiente a unei zone importante din oraș. Astfel, după ce a primit aprobarea Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Brașov, societatea noastră va suplimenta capacitatea de transport de pe traseele cu indicativele 9, 16 și 24, iar traseul liniei 9 se modifică, pentru a asigura cât mai bine cerințele de mobilitate ale locuitorilor din zona nouă a cartierului Tractorul.

Astfel, începând de luni, 8 noiembrie 2021, autobuzele de pe traseul 9 (Rulmentul - Stadionul Municipal) vor parcurge, în ambele sensuri de deplasare, și străzile Nicolae Labiș, Liviu Rebreanu și Ioan Popasu, asigurând o variantă directă și rapidă de transport între această zonă și strada Independenței, cu precădere a unităților de învățământ din apropiere. După plecarea din terminalul Rulmentul, autobuzele de pe traseul 9 vor parcurge străzile menționate, iar apoi vor reveni pe strada 13 Decembrie și vor urma traseul actual. Așa cum am menționat, această extensie a traseului va fi parcursă și în sensul invers de circulație, dinspre Bartolomeu spre Rulmentul. Pentru o deservire cât mai bună a zonei noi a cartierului Tractorul, autobuzele de pe linia 9 vor opri în patru perechi de stații amplasate pe străzile menționate, iar numărul de vehicule puse în circulație va fi suplimentat. Noul grafic de circulație va fi postat la sfârșitul acestei săptămâni pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea „Trasee și orare”, iar pentru evitarea oricărei confuzii afișele vor purta mențiunea „Valabil din 08.11.2021”.

De asemenea, conform aprobării AMDDTP, de luni va fi suplimentat și numărul de curse ce se realizează pe liniile 16 (Livada Poștei - Cărămidăriei - Stadionul Municipal) și 24 (Livada Poștei - str. Baciului), cu mențiunea că în cazul liniei 24 va fi vizat exclusiv tronsonul cuprins între Livada Poștei și stațiile Campus Genius/ICPC. Măsura vizează cu precădere asigurarea unei oferte de transport cât mai atractive pentru cadrele didactice și studenții ce desfășoară activități în campus. Ca și în cazul precedent, noile grafice de circulație vor fi postate în acest weekend pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea „Trasee și orare”, iar afișele vor purta mențiunea „Valabil din 08.11.2021”.

RATBV

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

RATBV S.A. aduce la cunoştinţa utilizatorilor sistemului de transport public de călători din municipiul Braşov și din zona metropolitană Brașov faptul că în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie 2021, zile libere potrivit prevederilor legale, autobuzele şi troleibuzele vor circula conform orarelor corespunzătoare unei zile de duminică, între orele 06.30 – 22.30.

În zilele de 27 şi 28 noiembrie a.c., circulaţia mijloacelor de transport în comun se va face potrivit orarelor obişnuite din zilele respective de sâmbătă şi duminică. În ceea ce privește graficele de circulație valabile în ziua de luni, 29 noiembrie 2021, RATBV își anunță clienții că autobuzele și troleibuzele vor circula pe toate traseele conform orarelor obișnuite din zilele lucrătoare.
În toate aceste zile RATBV S.A. va monitoriza gradul de încărcare a mijloacelor de transport în comun şi, funcţie de cererea de mobilitate înregistrată, va lua măsurile necesare pentru a asigura capacitatea de transport solicitată.

Sursa: RATBV

 


 • Author: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

O nouă și specială viață pentru 650.

Biblioteca pe roți din Văleni

Un proiect inedit, pregătit de părintele Claudiu Popa din Văleni, comuna Jibert: transformarea unui autobuz uzat într-o bibliotecă. Primul pas a și fost făcut. Un autobuz uzat al RATBV a fost deja achiziționat, iar marți a fost adus la Văleni. Jumătate din vis s-a împlinit, spune preotul.

„Despre importanța lecturii s-au scris nenumărate cărți și se vor mai scrie. Întotdeauna lectura a reprezentat bogăția și noblețea sufletului celui care așterne rânduri și aspecte ale vieții, precum și căutarea cu sete a celui care citește. Este dezideratul care promite că te ajută să urci pe cele mai înalte culmi ale căutărilor. Și chiar o face. Prin ea primești răspuns la cele mai multe întrebări; cu toate că este destul de comod să „răsfoiești cărțile” din telefonul personal; dar parcă totuși nimic nu se compară cu a ține o carte în mână, aproape de suflarea și inima ta. Să-i simți greutatea, mirosul, parfumul sau vechimea, să-i mai dai un pup când o răsfoiești, și să te întrebi ce-ți vor mai ascunde următoarele pagini… Eu zic că se crează o legătură frumoasă, chiar prietenească și livrească. Cum s-a născut acest proiect? O spun sigur că nu dintr-un plan anume. De ce zic asta? Pentru că în comuna noastră Jibert avem deja două biblioteci rurale foarte bine dotate și utilate, numai bune de petrecut timpul în ele, și în care se desfășoară lucruri frumoase cu copii și pentru copii. Iar dacă există ceva și ti se oferă nu mai trebuie să te ostenești. Și totuși… un BiblioBus!”, spune părintele.

Proiectul s-a născut dintr-o provocare a simplității cotidiene. Într-o zi toate cărțile din biblioteca personală a acestuia au fost relocate într-un „colț” al sălii parohiale din Văleni. S-au adunat câteva sute. „La vederea lor oamenii spuneau: „Părinte am și eu câteva cărți. Nu-mi mai folosesc, dar nici nu vreau să le arunc. Aș putea să le aduc la Casa Parohială?” Răspunsul meu a fost întotdeauna pozitiv. Și uite așa a venit nea Zie cu vreo 250 de cărți, domnul Oaida cu 300, Teodor din Făgăraș tot cu atâtea, apoi Părintele Paul, nea Nicu și alții, și așa s-au adunat câteva. „Pentru toate aceste cărți, Părinte, poți face un pustiu de bine și să ne pomenești”, au zis donatorii de carte. Și i-am ascultat cu bucurie, pomenindu-i. Pe altele le-am salvat când erau pe punctul de fi aruncate în capsulele de plastic pentru deșeurile de hârtie din Brașov. Și mi-am zis: Dacă oportunitatea ni s-a deschis din senin, (mai că ne-au rugat oamenii) oare nu aș putea să le ofer și copiilor din sat posibilitatea de a răsfoi o carte, de a lectura cu setea întrebărilor copilăriei, de a-și povesti unii altora, de a discuta într-un spațiu doar pentru carte? Așadar, ce-ar fi să facem un ‘’sanctuar’’ pentru carte, unde să încapă și creativitatea, și jocul sau bucuria?”.

„M-am oprit la RATBV, iar oprirea a fost cu folos”

Iar atunci s-a născut o nouă întrebare: unde să fie așezate toate aceste cărți? Și, mai ales, cum pot fi ele accesibile tuturor din comunitate?

„Am fost pe punctul de a converti un microbuz, pe care îl primeam ca donație. Dar era mult prea mic. Și atunci mi-a fugit gândul la „moda” anilor '70, '80, când BiblioBus-urile acopereau nevoile lecturii dar și problema spațiilor. Acele biblioteci pe roti. Și am început să cochetez cu această idee. În primă fază m-am informat. Și nu mică mi-a fost mirarea că în țară sunt numeroase, astfel de proiecte, iar la Brașov este unul chiar fruntaș, și anume EduBuzz-ul din Augustin, care va ajunge cred un reper educațional pentru multe județe, în care mulți învățători devotați au deja astfel de proiectele pe rol. Și am plecat la drum. Am bătut la mai multe porți care nu s-au deschis. În cele din urmă m-am oprit la RATBV. Și oprirea a fost cu folos. Au fost multe discuții la Regie, cu oameni minunați care m-au îndrumat să văd mai multe mașini de pe platformele lor de garare. M-am hotărât asupra a două mașini, dar planurile s-au stins spre final”. Însă nu de tot, pentru că oportunitatea achiziționării unui autobuz s-a ivit. RATBV se înnoise cu 10 autobuze hibrid, așa că cele vechi trebuiau să „dispară”. La fel a dispărut și jumătate din prețul de achizițe al acestora, așa că preotul nu a mai stat pe gânduri și a achiziționat un autobuz MAZ 103, scos din circulație exact acum un an. Are 12 metri lungime și 2,5 metri lățime, iar ieri, marți, a fost adus la Văleni.

„Aș dori să îi păstrez habitaclul original”

Însă până la transformarea lui în bibiliotecă mai este cale lungă. „Aș dori să-i păstrez habitaclul original, să nu-l schimbăm, doar să-l încărcăm cu rafturi, câteva calculatoare, încălzire, lumină și cărti, și poate în cabina șoferului să facem un mic spațiu cu machetuțe de autobuze. Cum ne vom descurca financiar? Pe oamenii buni îi trimite Dumnezeu acolo unde este nevoie. Până acum am întâlnit oameni deosebiți. Toți au fost superfaini. Și m-au ajutat fiecare cum a putut, de la autoritățile locale, angajați, transportatori, manageri și până la oamenii pe care nu-i știam până acum, de la un cuvânt de încurajare și până la ajutorul în sine. Mă întreb uneori: Ce este mai frumos decât să stai, într-un spațiu dedicat doar al cărților, să te desprinzi de realitățile lumii acesteia afundându-te într-o liniște pe care o cauți sau care ți se deschide involuntar spre cele mai îndepărtate sfare ale cognoscibilității. Și sunt sigur că ați citit măcar o dată dintr-o carte într-un mijloc de transport, pentru a vă umple timpul sau vă afunda în cerințele educaționale? Și cum a fost să citești? Era mai rău la curbe sau la frânat… dar, în concluzie, era fain de tot. Ei bine, doresc ca acea experiență să o împărtășească și copii din Văleni. Toți, că nu sunt mulți!”.

Un proiect pentru copiii din Văleni

Proeictul transformării autobuzului într-o bibliotecă, adică într-un BibilioBus, cum spune preotul, este pentru copiii din Văleni. Un cadou de Moș Nicolae, ocrotitorul satului. „M-a bucurat foarte mult și atitudinea părinților față de activitățile din parohie când copiii erau lăsați necondiționat și îndemnați să participe. Este o atitudine care ne dă aripi, ne încurajează, și ne îndeamnă să facem ce ne stă în puteri pentru educația lor spirituală, morală sau pentru viață, dar și pentru a le dezvolta apetitul de a învăța. Iar vârsta cea mai potrivită este copilăria. Oare câți dintre noi mai citim o carte după prima sau a doua tinerețe? Foarte puțini. Și dacă noi nu am putut când era timpul să le creăm măcar copiilor noștri această șansă spre lectură. Învăț, deci exist!”, mai spune părintele Claudiu Popa.

Salut Făgăraș
0.jpeg (136.47 KB; downloaded 313 times)

 


 • Author: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Devieri temporare pe 1 decembrie

RATBV aduce la cunoștința clienților săi faptul că miercuri, 1 decembrie, între orele 09:15 și 11:00, va opera unele modificări în orarele și traseele mijloacelor de transport public de persoane deoarece, pe bulevardul Eroilor, se vor desfășura manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României, după cum urmează:

- autobuzele de pe liniile 2B, 4, 16, 17, 34, 34B, 36, 41 și troleibuzele de pe liniile 1, 2, 6, 31, pe sensul de deplasare spre Livada Poştei, vor întoarce pe Strada Vlad Ţepeş, unde RATBV va amenaja o staţie temporară pentru toate aceste linii care aveau oprire în stația „Teatrul Dramatic”;

- autobuzele de pe linia 5, pe sensul de deplasare spre cartierul Astra, vor parcurge traseul: Stadionul Municipal – Strada Stadionului – Bulevardul Griviţei – Strada 13 Decembrie – Strada Castanilor, iar apoi pe traseul obişnuit;

- autobuzele de pe liniile 14, 20, 24, 28, 50, 51 şi 52 vor fi menținute în circulație pe traseele obișnuite și se va încerca respectarea orarelor, eventuale întârzieri putând apărea funcție de măsurile dispuse în teren de Poliția Rutieră în zona Livada Poștei.

Alte modificări ale traseelor pot interveni pentru scurt timp în urma măsurilor operative luate de Poliţia Rutieră. RATBV îşi cere scuze pentru eventualul disconfort creat călătorilor şi îi asigură că va lua toate măsurile necesare pentru ca, imediat după ridicarea restricţiilor de trafic, să se revină în cel mai scurt timp posibil la circulaţia conform orarelor şi traseelor obişnuite.

RATBV

 


 • Author: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Dacă 650 a ajuns tocmai în comuna Jibert, iată că 619 a nimerit în ograda celor de la EduBuzz Augustin.
Foto: EduBuzz Augustin
0.jpg (66.33 KB; downloaded 129 times)
De asemenea, potrivit unor informații din interior, 622 ar fi fost și el vândut Parcului Industrial Prejmer având parte și de o revopsire completă.
IMG_4111.JPG (172.98 KB; downloaded 124 times)

 


Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Brașov  • 
Choose destination

Since , our 1815 forum members have written 355083 posts in 4249 topics and 427 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use