Parent forum: Racordarea directă a aeroportului la rețeaua feroviară (noua legătură GdN - OTP)

 

Topic: Știri și articole din presă

178 posts, 39402 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13
 
 

📖 Pagination options
 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă orex

Trenuri alimentate cu baterii pe linia pentru Aeroportul Otopeni
Trenuri noi cu alimentare mixtă, electrică – prin catenară şi cu baterii ar putea circula pe liniile neelectrificate, de exemplu cea dintre Gara de Nord şi Otopeni unde distanţa este redusă, o discuţie pentru posibilitatea acestei achiziţii fiind deja iniţiată la ARF, a mai precizat Drulă. Autonomia unor astfel de rame este de la câteva zeci la sute de kilometri.

 


 • Author: punmeister
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă punmeister

Deci cel mai probabil o licitatie cu dedicatie pentru Desiro ML cu baterii.

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă PTMZ

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, în perioada 13.09.2021 – 17.09.2021, Sucursala Regională CF București va desfășura, în intervalul orar 10.20 – 12.20, lucrări în regie proprie pentru verificarea și înlocuirea componentelor uzate de la aparatele de cale și lucrări de buraj mecanizat pentru remedierea deficiențelor de nivel, între stațiile București Nord – Pajura – Mogoșoaia.

Lucrările executate în regie proprie pe intervalul de stații București Nord – Pajura – Mogoșoaia, parte integrantă a magistralei 700 București – Urziceni, reprezintă prima etapă a planului de acțiune al companiei în vederea îmbunătățirii condițiilor de circulație, prin creșterea gradului de confort, atât pe magistrală, cât și pe linia care asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă, potrivit unui comunicat de presă al CFR SA.

Menționăm faptul că, în urma discuțiilor purtate cu operatorii de transport feroviar de călători, în intervalul orar de 2h (10.20 – 12.20), necesar desfășurării lucrărilor de infrastructură, nu vor circula, spre și dinspre Aeroport, 4 perechi de trenuri (trenurile 10751/10752 și 10753/10754 – CFR Călători, respectiv trenurile 15023/15022 și 15025/15024 – Transferoviar Călători), traficul feroviar pe relația Gara de Nord – Aeroport (și retur) urmând a se desfășura conform programului normal de circulație, pe această rută, începând cu ora 13.00.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat și le mulțumește pentru înțelegere, asigurându-i totodată că lucrările executate în această perioadă au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație pe calea ferată, prin creșterea gradului de confort. (D.C.)

Sursa: Club Feroviar

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă PTMZ

CFR Călători a anunțat marți că implementează un sistem nou care facilitează verificarea, validarea și emiterea legitimațiilor de călătorie de pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă și retur.

În cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de digitalizare, CFR Călători implementează începând de miercuri, 15 septembrie 2021, după ora 14:00, un proiect pilot prin care este facilitată verificarea, validarea și emiterea legitimațiilor de călătorie în tren prin intermediul dispozitivelor mobile.


Personalul de tren va fi dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și capabilități de scanare codurilor de bare / coduri QR, precum și imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

Soluția implementată cuprinde asigurarea transmisiei de date (între dispozitivele mobile si arhitectura centrală a sistemului), soluție MDM (de management și securizare a flotei de dispozitive) și software de emitere și validare a biletelor la bordul trenurilor, ca parte integrantă a sistemului de emitere electronică XSell utilizat în prezent de CFR Călători.

Pentru realizarea de tranzacții prin utilizarea instrumentelor electronice de plată contactless, s-a încheiat un protocol de colaborare pentru testarea aplicației software, Alpha PhonePOS, pusă la dispoziție de Alpha Bank România, prima aplicație Tap to Phone lansată de o bancă pe piața locală.


Proiectul reprezintă o etapă a digitalizării și automatizării proceselor interne comerciale ale CFR Călători, respectându-se totodată recomandările OMS privind reducerea plăților în numerar în contextul pandemiei COVID 19.

În primă etapă, proiectul pilot cuprinde cele 60 de trenuri de pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă și retur unde călătorii au la dispoziție posibilitatea achiziționării biletelor de călătorie în tren cu plata acestora cu orice tip de dispozitiv electronic de plată contactless (Mastercard sau Visa): card, telefon, ceas sau brățară inteligentă. Ulterior în maxim 45 de zile soluția va fi implementată la personalul de tren care deservește vagoanele de dormit și cușetă.

Finalizarea implementării acestei soluții la toate vagoanele de dormit și cușetă va asigura o servire mai rapidă, mai facilă a călătorilor în tren și reducerea timpului limită stabilit, la achiziționarea biletelor online la aceste vagoane, astfel încât călătorul să își poată procura / cumpăra bilete online la vagon cușetă sau dormit până cu circa 15 minute înainte de plecarea trenului din stația de îmbarcare.

Sursa: Economica

 


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă orex

Probez in weekend  ce si cum! :yes:

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă PTMZ

Abonamentul comun STB –Metrorex va putea fi folosit în curând şi pentru călătoria cu „Trenul de Otopeni”, măsura fiind o nouă facilitate din programul de integrare tarifară pentru a încuraja transportul în comun din Bucureşti şi Ilfov, a anunţat astăzi, pe pagina sa de Facebook, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu.

Practic, cu 140 de lei, valoarea abonamentului lunar STB – Metrorex, se va putea circula şi pe calea ferată până la Aeroportul Otopeni, unde abonamentul CFR Călători este acum 80 de lei pe lună.

„Continuăm strategia de integrare tarifară a sistemelor de transport public, din Regiunea București Ilfov. În curând, abonamentul pe care îl avem acum în comun STB – Metrou va fi valabil și pe ruta feroviară București – Otopeni. Astăzi am venit la birou cu trenul. Fac asta cât de des pot, când nu îmi încep ziua cu vizite pe șantiere. Cu trenul, pe ruta Otopeni – Gara de Nord, de la Mogoșoaia, am făcut 11 minute. Și a fost chiar plăcut să socializez cu câțiva călători. Eu am optat pentru abonament lunar de călătorie pe această rută”, a scris secretarul de Stat Ionel Scrioşteanu.

Linia de tren Gara de Nord – Aeroport Otopeni a fost inaugurată în decembrie 2020, este operată de CFR Călători şi Transferoviar Călători cu 72 de automotoare care circulă non – stop la un interval de 40 de minute şi cu o durată a călătoriei de aprox. 20 – 25 de minute.

Primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor susţin că, din 2024, pe liniile din Bucureşti şi Ilfov vor circula primele Trenuri Metropolitane.

Sursa: Economedia

 


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă orex

Ca urmare a unui deranajament produs în această dimineață – 22.10.2021, la infrastructura feroviară între HM Pajura – Mogosoaia a fost suspendată circulația trenurilor RE 10751 și RE 10752 în relația București Nord – Aeroport Henri Coandă și retur.

Transferul călătorilor de la aceste trenuri spre/dinspre Aeroport Henri Coandă a fost asigurat de CFR Călători. Totodată, deranjamentul a fost remediat de către managerul infrastructurii feroviare.

 


 • Author: andrei11
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă andrei11

link ( Club Feroviar )

Regionala București face primul pas pentru dublarea căii ferate Pajura-Mogoșoaia
De
Adrian Bărbulescu
23 Octombrie 2021


Regionala București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a făcut primul pas pentru dublarea căii ferate Pajura-Mogoșoaia, pe Magistrala 700. Dublarea este imperios necesară, întrucât secția este saturată și, din această cauză, apar dese situații de întârzieri ale trenurilor care circulă pe relația București Nord-Aeroport Henri Coandă.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat vineri anunțul de licitație, în procedură simplificată, ce are ca obiect ”Lucrări de dublare parțială a liniei 700 între HM Pajura – Mogoșoaia prin introducerea unei diagonale noi între km 8+800 – 8+900 (expertiză + DALI)”. Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bunsfârșit în termen de cinci luni de zile, este de 74.622 de lei, echivalentul a aproximativ 15.000 de euro.

Pentru elaborarea expertizei și a DALI (documentul de avizare a lucrării de investiție), contractantul va respecta actele normative şi reglementările specifice infrastructurii feroviare, construcții, aplicabile, în vigoare, în vederea prezentării unui proiect ,,matur’’, care să corespundă celei mai eficiente soluții din punct de vedere tehnico-economic, pentru care să se aprobe asigurarea sursei de finanțare pentru implementarea obiectivului de investiție, cu respectarea conformitătii standardelor impuse pentru Coridoarele Europene și Coridoarele TEN-T și asigurarea specificațiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României.

La evaluarea ofertelor, prețul (componenta financiară) va conta în porporție de 40%, restul urmând a fi acordat pentru componenta tehnică.

Articolul e mai lung, cine vrea să se documenteze să acceseze  linkul.

 


 • Author: andrei11
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă andrei11

Noul Mers al Trenurilor: vești bune pentru călătoria la Aeroport

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători a decis să reruteze prin stația Chitila toate trenurile Regio care circulă pe relația București Nord-Urziceni și retur. Este vorba de un traseu de 20 km de la București la Mogoșoaia, în loc de 13 km pe ruta directă. Din acest motiv, cele șase perechi de trenuri zilnice vor parcurge această rută în 25-31 de minute, în loc de 21-23 de minute în prezent.
Club Feroviar

 


 • Author: subway guru
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă subway guru

Din rau in si mai rau…

 


 • Author: rosetti61
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă rosetti61

Tot noi sa le spunem cum sa faca... Sa puna 2 perechi de trenuri Buftea-Aeroport si pe celelalte (in afara de Buc-Urziceni) sa le lase asa cum sunt, fara sa mai treaca si prin Chitila.

 


Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Racordarea directă a aeroportului la rețeaua feroviară (noua legătură GdN - OTP)  • 
Choose destination

Since , our 1815 forum members have written 355116 posts in 4249 topics and 427 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use