Regiunile RomânieiOlteniaJudețul Gorj

 

Topic: 3 autobuze electrice noi - Bumbești-Jiu

26 posts, 6896 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: 3 autobuze electrice noi - Bumbești-Jiu PTMZ

BMC a depus o cerere de intervenție.

 


Re: 3 autobuze electrice noi - Bumbești-Jiu PTMZ

BMC a mai depus o cerere de intervenție.

 


Re: 3 autobuze electrice noi - Bumbești-Jiu PTMZ

Contestația a fost admisă parțial, fiind dispusă continuarea procedurii.

 


Re: 3 autobuze electrice noi - Bumbești-Jiu PTMZ

Decizia nr. 2614 a CNSC:
Decizie_2614.pdf
Decizie_2614.pdf (91.6 KB; downloaded 122 times)

 


Re: 3 autobuze electrice noi - Bumbești-Jiu PTMZ

Procedura a fost anulata, dupa ce a fost retrogradata la etapa de evaluare tehnica.
Motivarea deciziei CNSC:
Decizie CNSC nr.2614 din 23.11.2021.pdf
Decizie CNSC nr.2614 din 23.11.2021.pdf (9.03 MB; downloaded 211 times)

 


Re: 3 autobuze electrice noi - Bumbești-Jiu PTMZ

Licitația a fost relansată. Bugetul alocat a rămas neschimbat.
Termene limită:
- depuneri oferte: 4 aprilie
- evaluări: 5 iulie
Link E-licitație: https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100137258

 


Re: 3 autobuze electrice noi - Bumbești-Jiu PTMZ

Caietul de sarcini:
Caiet de sarcini.pdf
Caiet de sarcini.pdf (11.6 MB; downloaded 114 times)

 


Re: 3 autobuze electrice noi - Bumbești-Jiu PTMZ

Ofertanți:
1) ANADOLU AUTOMOBIL ROM S.R.L.
2) BMC TRUCK & BUS
3) KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S.

 


Re: 3 autobuze electrice noi - Bumbești-Jiu PTMZ

Pe 19 mai, licitația a trecut în evaluare financiară.

 


3 autobuze electrice noi - Bumbești-Jiu Andrei Andraș

Isuzu Novociti Volt va circula pe străzile din Bumbești-Jiu
Joi, 30 Iunie 2022, a fost semnat la Bumbești-Jiu contractul de achiziție a trei autobuze electrice Isuzu Novociti Volt între Primăria Bumbești-Jiu și Anadolu Automobil Rom, importatorul acestor vehicule în România. Obiectul contractului de achiziție face parte din obiectivul de strategie locală „Reabilitare strada Bumbești și strada Gheorghe Tătărascu, în vederea îmbunătățirii mobilității urbane în orasul Bumbești Jiu”.

Autobuzele Isuzu Novociti Volt fac parte din marea familie de autobuze destinate transportului public și sunt alimentate cu energie electrică. Acestea pot asigura o autonomie de peste 200 km cu o singură încărcare, în funcție de gradul de utilizare al vehiculului. Are o capacitate de peste 50 de călători, cumulat pe scaune și în picioare, și dispune de rampă de aces persoane cu dizabilități locomotorii. Accesul se poate face prin cele două uși, din care una este dublă.

Motorizarea este asigurată de către un motor electric cu o putere maximă de 270 kW și una nominală de 189 kW. Pentru încărcare, aceste vehicule sunt dotate cu o priză de alimentare AC/DC Type 2, compatibilă cu cele mai răspândite sisteme de pe piață. Totodată, contractul prevede furnizarea stațiilor de încărcare aferente și a taxatoarelor pentru autobuze.

Pe lângă vehiculele electrice, contractul mai prevede și furnizarea de stații de încărcare rapidă și stații de încărcare lentă, precum și instalarea de taxatoare în salonul de pasageri. Valoarea totală a contractului se ridică la suma de 5.805.000 lei fără TVA iar termenul de livrare al autobuzelor este de 11 luni.
Foto: Anadolu Automobil Rom
0.jpg (82.75 KB; downloaded 2315 times)
Anadolu Automobil Rom

 


Re: 3 autobuze electrice noi - Bumbești-Jiu Mat_hias

Unul este deja ajuns la reprezentanta Anadolu, din Ciolpani.

 


Re: 3 autobuze electrice noi - Bumbești-Jiu andreiiul

Specific Romaniei. Problema sigur nu va fi una singulara.  Vazand atitudinea primarului "vor mai sta pentru că nu trebuie să ne grăbim, nu avem niciun interes să ne grăbim", nu mai mai mira de ce pierdem sau ratam fonduri europene

https://stirileprotv.ro/stiri/international/orasul-care-si-a-cumparat-autobuze-electrice-dar-nu-le-poate-pune-in-functiune-pentru-ca-nu-are-infrastructura-necesara.html
Orașul care și-a cumpărat autobuze electrice, dar nu le poate pune în funcțiune pentru că nu are infrastructura necesară

Trei autobuze electrice moderne sunt parcate în curtea unui spital din Gorj și vor mai sta acolo câteva luni bune. Vehiculele nu pot fi puse în funcțiune din cauza infrastructurii, care nu permite folosirea lor în parametri optimi.

Așa se face că o parte din curtea unității medicale a devenit loc de depozitare.

Cele trei autobuze și stațiile de încărcare aferente au fost cumpărate după ce autoritățile locale din Bumbești Jiu au obținut o finanțare europeană de 6 milioane de lei. Proiectul presupune amenajarea unei autobaze, precum și modernizarea străzilor pe unde vor circula vehiculele. Furnizorul turc a făcut livrarea la termen, doar că restul proiectului e în așteptare. Așa că, deocamdată, autobuzele sunt... obiecte de decor, în curtea spitalului.

Localnic: ”Am trecut pe acolo, că fac niște recuperări, am niște probleme, și le-am văzut – și stau în curtea spitalului nu e normal, dar poate nu e gata traseul, stațiile, că am înțeles că sunt electrice”.

Și se pare că situația nu se va schimba prea curând.

Constantin Bobaru – primar oraș Bumbești Jiu: "Vor mai sta pentru că nu trebuie să ne grăbim, nu avem niciun interes să ne grăbim pentru că va trebui finalizată infrastructura rutieră, trebuie realizată platforma unde vor fi instalate stațiile de încărcare și care asigură să zic gararea acestora pe perioada cât se încarcă acești acumulatori".

Apoi trebuie angajați șoferi și tot mai ramâne de rezolvat o problemă organizatorică.

Constantin Bobaru – primar oraș Bumbești Jiu: "Vom face o structură proprie care, nu știu, va fi un serviciu public, o direcție, o societate comercială, vedem după ce discutăm și luăm decizia în autoritatea deliberativă, în Consiliul Local. Sperăm ca până la sfârșitul anului să fie operabil acest serviciu și autobuzele să plece pe traseu" .

Ca să nu piardă finanțarea de 6 milioane de lei, autoritățile locale trebuie să finalizeze proiectul până la sfârșitul acestui an.

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Gorj  • 
Choose destination

Since our 2338 forum members have written 426042 posts in 5295 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use