Parent forum: Transport maritim si fluvial

 

Topic: Generalitati

15 posts, 6984 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
  • Author: shoppy
  • Membru Silver
  • Posted:
  •  

Re: Generalitati shoppy

Canalul stalinist si actualul sunt acelasi lucru, sunt carti scrise de cei care au fost pe acolo, parca in Cel mai iubit dintre pamanteni am citit. Initial scopul a fost exterminarea detinutilor politici, se lucra ochiometric, initial norma zilnica de om era sapatul a 2m^3 de pamant si caratul lui cu roaba o oarecare distanta, o norma rezonabila; intr-o zi un nebun a reusit sa sape vreo 6m^3 sperand la un tratament mai bun, evident ca singurul rezultat a fost cresterea normei la 3m^3 pentru toata lumea, asta ducea la extenuarea detinutilor si ignorarea totala a oricaror reguli de siguranta, aparand multiple cazuri in care detinutii au fost striviti de maluri prabusite.
Acum cat este adevar si cat mit, chiar si despre Cel mai iubit dintre pamanteni(lectura obligatorie pentru cine e curios sa vada cum au fost tratati intelectualii), fiind o carte destul de critica, circula gluma ca seful cenzurii a exclamat "Asta este cartea care asteptam sa fie scrisa!" si a aprobat-o fara sa fie citita, crezand ca este un omagiu adus lui nea nicu.
Cand au aparut mecanizatele a fost clar ca singurul scop al muncii manuale a fost exterminarea detinutilor, un excavator putea sapa intr-o ora cat o echipa de detinuti intr-o saptamana intreaga iar castigul de pe urma excavatiilor facute la mana a fost neglijabil, unele fiind chiar abandonate sau ecoperite cu excavatoarele. Asta a insemnat si luarea in serios a santierului, s-a lucrat cu muncitori profesionisti, nu iti poti permite sa ai detinuti necalificati, nemotivati si extenuati pe un santier serios.

 


  • Author: andrei11
  • Moderator forum
  • Posted:
  •  

Re: Generalitati andrei11

Documentarul se referă la Canalul din 1973 ( proiectare ) respectiv 1976 ( "prima sapă" ).
Acest canal n-are nicio legătură ( poate numai de denumire ) cu cel din 1949.  A, da, și niște kilometri comuni ( total nesimifactivi ). Oricum Canalul stalinist NU avea proiectată ieșirea la mare ca cel actual !

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transport maritim si fluvial  • 
Choose destination

Since , our 1815 forum members have written 355117 posts in 4249 topics and 427 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use