Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

 

Topic: Discuții diverse

1635 posts, 438992 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 87 88 89 90 91 92 93  ... 117
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse Andi_C

324  a fost reînmatriculat după revopsire. Astăzi era trecut pe tablă numarul B 02478 (numărul de inmatriculare al lui 024), in loc de B 01834 cel dinainte de revopsire.

 


Re: Discutii diverse Gabi23

Cel mai probabil au încurcat numerele, cei cu pensula din depou  :popa:
Și pe 024 l-au cârpit recent, cel puțin în partea din spate.

 


Re: Discutii diverse cris_m

Bine ca n-au dat cu pensula prost si la numerele Euro 3-urilor  :lol:

 


Re: Discutii diverse Gabi23

#324 așa circulă până o să observe cineva!
E ca și cum fiecare îi pune ce nr vrea la autoturismul personal  :roll: . Toate vagoanele ar trebui să aibă numerele de inventar/îmatriculare trecute vizibil, un model uniform și pe toate tronsoanele.
324 - 32 - 14.11.2021 (1).JPG (373.87 KB; downloaded 3481 times)
324 - 32 - 14.11.2021 (2).JPG (182.08 KB; downloaded 3481 times)

 


Re: Discutii diverse Cristi N

Hai sa aruncam un ochi in OUG 195/2002 ca sa vedem cine si ce contraventii a savarsit.  :twisted:  Din pacate e doar un exercitiu teoretic pentru ca BPR are alte prioritati.

Art. 14
(1) Tramvaiele, troleibuzele, mopedele, tractoarele agricole sau forestiere, altele decât cele prevăzute la art. 13 alin. (2), inclusiv remorcile destinate a fi tractate de acestea, precum și vehiculele cu tracțiune animală se înregistrează la nivelul primarilor comunelor, ai orașelor, ai municipiilor și ai sectoarelor municipiului București, care, prin compartimentele de specialitate, țin și evidența acestora.

Art. 15
(3) Pentru vehiculele prevăzute la art. 13 alin. (2) şi art. 14 alin. (1), autoritatea care le înregistrează eliberează proprietarilor acestora certificate şi plăcuţe cu numere de înregistrare, conform categoriei sau subcategoriei din care fac parte vehiculele respective.
(4) Forma, dimensiunile şi conţinutul certificatului de înmatriculare şi ale certificatului de înregistrare se stabilesc prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(5) Este interzisă punerea în circulaţie a unui vehicul, înmatriculat sau înregistrat, care nu are montate plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare atribuite de autoritatea competentă ori dacă acestea nu sunt conforme cu standardele în vigoare, precum şi în cazul în care certificatul de înmatriculare sau de înregistrare este reţinut, iar dovada înlocuitoare a acestuia este eliberată fără drept de circulaţie sau termenul de valabilitate a expirat.

Art. 99
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa I de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice:
16. conducerea unui vehicul ale cărui plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare sunt deteriorate, murdare ori acoperite cu gheață sau zăpadă de natură a împiedica identificarea numărului de înmatriculare sau de înregistrare;
17. conducerea unui vehicul pe ale cărui plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare sunt aplicate folii sau alte dispozitive care nu permit citirea numărului de înmatriculare ori plăcuțele nu corespund standardelor în vigoare;

Art. 102
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
2. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a avea montată una dintre plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare ori dacă plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate;

Art. 105
Constituie contravenții și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de către persoane juridice:
9. neîndeplinirea obligațiilor ce le revin, potrivit normelor legale, în legătură cu vehiculele și conducătorii acestora;
17. refuzul nejustificat de a înmatricula sau de a înregistra un vehicul ori de a elibera plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare ori de a menționa în certificatul de înmatriculare datele de identificare a utilizatorului;

Art. 108
(1) Săvârșirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenții atrage, pe lângă sancțiunea amenzii, și aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
d) 6 puncte de penalizare pentru săvârșirea următoarelor fapte:
4. conducerea unui vehicul înmatriculat sau înregistrat care nu are montată una dintre plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare;

Art. 112
(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reține de către poliția rutieră în următoarele cazuri:
o) plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare nu sunt conforme cu standardul ori au aplicate dispozitive de iluminare, altele decât cele omologate;
u) vehiculul nu are montată una dintre plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare;
(2) În situațiile prevăzute la alin. (1) lit. b), c), e), g), k), o), p), r) și s), la reținerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, polițistul rutier eliberează conducătorului de vehicul o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, iar în cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t), u), v) și x), o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație pentru 15 zile.
(3) În situațiile prevăzute la alin. (1) lit. b), o), p), r) și s), odată cu reținerea certificatului de înmatriculare polițistul rutier retrage și plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare.

 


 • ADK
 • Posted:
 •  

Re: Discutii diverse ADK

Normal pentru orice autovehicul care circulă pe drumurile publice se eliberează plăcuțe fizice de înmatriculare, vopsitul sau altele decât cele omologate (carton sau numere de pe internet) nu se iau în considerare. Însă dacă pierzi o plăcuță sau îți este furată și ești oprit de poliție, e destul să primești doar un avertisment scris ca în maxim 15 zile să remediezi problema, iar dacă termenul a fost depășit atunci să se rețină talonul dar să primești o dovadă înlocuitoare pentru încă 15 zile, dar și contravenție. Cu locurile special amenajate, cunosc un tip de autoturism (Alfa Romeo) unde pe față nu ai un loc special amenajat pentru numărul de înmatriculare (nu ar trebui întrebat producătorul despre treaba asta?). Cât despre iluminare, în București nu știu ce tramvaie au numărul de înmatriculare pe spate iluminat, cred că niciunul...

 


Re: Discutii diverse messe

La Alfa Romeo, numarul de inmatriculare este prins in partea stanga a masinii (acolo e prevazut suportul de numar in partea din fata) aproape de coltul barei nu central ca la restul.

 


 • anndrei
 • Posted:
 •  

Re: Discutii diverse anndrei

La STB totul este legal si conform standardului inclusiv tuburile fluorescente defecte. E normal sa fie aprinse doar 2, 3 corpuri de iluminat in tot tramvaiul.

 


 • ADK
 • Posted:
 •  

Re: Discutii diverse ADK

Totuși, treaba asta e destul de veche cu numerele de înmatriculare scrise la șablon. Aruncând un ochi pe stfp, un lucru de neînțeles este de ce CHPPC-urile noi ieșite prin 2009-10 nu toate aveau încă numerele de înmatriculare montate, și totuși circulau (când s-a dat legea ca și vehiculele electrice să aibă numere de înmatriculare? nu e sigur din 2007, sunt destule poze de prin 2005-6 cu numerele deja existente pe troleibuze, cel puțin pe 415T-uri).

Și lipsa neoanelor nu este o noutate. Totuși, de ce STB nu își asumă acest stoc cât mai mult posibil? doar un singur tramvai înghite nu știu câte neoane... Plus că tot parcul STB folosește doar neoane la instalația de iluminat la călători, inclusiv T4R.

 


 • anndrei
 • Posted:
 •  

Re: Discutii diverse anndrei

Ce ii intereseaza pe ei daca raman oamenii fara portofele, telefoane, acte. Lasa sa il spoim la exterior ca in rest nu mai conteaza.

 


Re: Discutii diverse shoppy

Tramvaiul nu are nici talon nici ITP, nu este nici autovehicol nici utilaj, este vehicol feroviar, de aceea se permite scrierea numarului cu vopsea.

 


Re: Discutii diverse Gabi23

S-a rezolvat la #324 și acum are numărul de înmatriculare scris corect:
324 - 32 - 03.12.2021.jpg (248.64 KB; downloaded 2491 times)

 


Re: Discutii diverse rosetti61

Cum sunt scrise, e o rusine, parca ar fi ultimul vehicul din depou, nu un mijloc de transport care circula prin oras.

 


Re: Discutii diverse Puss in Boots

Tot ce se vede stantat in poza aia e o rusine.

 


Go to page:  1  ... 87 88 89 90 91 92 93  ... 117
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2332 forum members have written 425609 posts in 5292 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use