Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Sectorul 2

463 posts, 160128 views
 
Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 34
 
 

📖 Pagination options
Re: Sectorul 2 Cristi N

Vad ca pentru partea sudica a terenului exista carte funciara, de pe Geoportal ANCPI poti sa scoti un extras de CF si vezi cine e propietar, daca e concesionat, daca sunt alte sarcini, etc, toata treaba costa 20 de lei.

Mai poti sa trimiti o solicitare la infopublice@ps2.ro si vezi ce raspund. Ar trebui sa iti spuna macar daca e teren privat sau al PMB si in administrarea cui e.

 


Re: Sectorul 2 cris_m

Am mutat video-ul (foarte interesant de altfel, demult asteptam un ajutor "aerian") la sectiunea dedicata P&R Granitul. Aici s-ar fi pierdut printre alte mesaje.

 


Re: Sectorul 2 andrei11

Mi-a venit  hârtiuță de la fisc cum că trebuie să plătesc << taxa specială de salubrizare pentru utilizatorii casnici >>
Nu e mare, e 100 lei / an ( 2 persoane ), dar ce e cu taxa asta ? Cine e primar în Sectorul 2 ? Adică de la ce partid e ? Oricum dacă-l întâlnesc pe stradă trec pe lângă el că nici nu știu cum arată.
Stau la  în bloc,  nu se plătește gunoiul în cadrul << Întreținerii >> ?
_______________
Întreb ca fraierul, am controlat cine-i primar dar nu dezvolt subiectul că o dau pe  politică.
_____________
Întrebarea însă e pertinentă, nu plătim deja gunoiul  la << Întreținere >> ? Sau se înțelege și altceva prin salubrizare  ?
Mai scrie așa,Taxă salubrizare casnici fără contract. Adică cum ? Îmi traduce cineva ?

 


Re: Sectorul 2 ByOnu

Primarul tau e destul de vizibil, Andrei!

 


Re: Sectorul 2 Cristi N

Nu, nu platesti gunoiul la intretinere, de altfel nicio asociatie de propietari din Sectorul 2 nu are contract de ridicare a gunoiului cu Supercom. Conform unui act aditional semnat prin 2018 ridicarea gunoiului e pe baza de exclusivitate la nivelul intregului sector.

Cei 100 de lei sunt contravaloarea ridicarii gunoiului pentru 5 luni x 2 persoane x 10 lei. O transa scadenta in Iunie ac este pentru Martie, Aprilie si Mai iar cea de a doua e scadenta in Martie 2022 si e pt Iunie si Iulie ac. Pentru Ianuarie si Februarie serviciul a fost subventionat de la bugetul primariei. Din August incolo ramane de vazut, e posibil sa continue tot la fel, vezi paragraful urmator.

Legea/contractul spune ca tariful de ridicare a gunoiului se aproba in sedinta CL la propunerea salubristului. Ultimul tarif aprobat are cel putin 10 ani si e in jur de 7 lei + TVA + taxa pe economia circulara, in total in jur de 10 lei.  Supercom a propus un tarif lunile trecute dar e foarte mare si nu a putut aduce documente justificative pentru el. Pana nu vine cu un tarif ok sau avem licitatie se pastreaza sistemul actual.

Licitatia este in desfasurare dar sunt sanse mari sa se reia de la 0. Caietul de sarcini e bazat pe ideea de taxa de salubrizare care a fost anulata in instanta, formula normala e de tarif (varianta in care se plateste la intretinere) dar pentru a schimba asta e nevoie de schimbarea intregului Caiet de sarcini si asta nu se poate face in timpul licitatiei curente.  

PS1 Toate informatiile astea sunt colectate din mai multe anunturi facute atat pe pagina de internet a primariei cat si pe paginile de facebook ale primarului si primariei. In plus, in primarie exista compartiment pentru relatia cu asociatiile de propietari. Daca sunt intrebati si ei vor da fix aceleasi informatii.

PS2 Asociatia de propietari e obligata conform legii ca pe langa lista de plata sa afiseze si lista facturilor care au stat la baza intocmirii ei. Acolo se vede ca nu exista vreo factura pentru gunoi.

 


Re: Sectorul 2 Cristi N

Postare legata de salubritate pe pagina de Facebook a PS2:
Furnizorul de servicii de salubrizare a avansat tarife noi pentru serviciile de colectare selectivă, transport, sortare și depozitare deșeuri. De această dată, tarifele sunt rezonabile și dublate de fișe de fundamentare cu detalii tehnico-economice, conform cerințelor Autorității Naționale de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice (ANRSC). Toate detalii le găsiți aici: http://public.ps2.ro/.../2021-02-04%20%20proiect%20de.../ .

Sunt 3 tipuri de tarife:

1. 548,54 lei/tonă, fără TVA pentru activitățile de colectare separată, transport și depozitare deșeuri menajere (fracția umedă).

2. 830,73 lei/tonă, fără TVA pentru activitățile de colectare separată, transport, sortare și depozitare deșeuri din ambalaje (reciclabile). Pentru stimularea creșterii colectării selective, Primăria Sectorului 2 subvenționează parțial, de la bugetul local, tariful colectării separate, transportului, sortării și depozitării fracției uscate (reciclabile), astfel încât persoanele fizice ajung să achite 0,99 lei/tonă, fără TVA.

3. 682,83 lei/tonă, fără TVA pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajare în amestec, depuse necorespunzător de utilizatorii casnici.

Printre documentele publicate, o să găsiți și un studiu realizat pentru determinarea densității, compoziției și calculului valoric al deșeurilor - un studiu util pentru conversia între masă și volum. Astfel, colectarea separată, transportul și depozitarea deșeurilor reziduale dintr-o pubelă de 120 l ar costa 10,33 lei, iar dintr-o pubela de 240 l – 20,67 lei.
Între timp, și Consiliul General al Municipiului București a aprobat tariful de depozitare a deșeurilor municipale și a celor similare în valoare de 24,90 euro, TVA inclus - https://doc.pmb.ro/monitorul_oficial/2021/3_1/HCGMB_227.pdf

Vă așteptăm opiniile și sugestiile în scris până pe data de 15 Iulie la adresa de email: corina.duinea@ps2.ro, la numărul de telefon 021.209.62.23 sau la serviciul Registratură Relații cu Publicul (str. Chiristigiilor nr 11-13). Vom organiza și o dezbatere publică pe această temă.


Sursa

 


Re: Sectorul 2 Cristi N

Revin cu informatii legate de salubritate in urma sedintei de CL S2 de aseara.

S-a votat prelungirea perioadei pentru care serviciul de salubritate va fi platit prin taxa la primarie 10 lei/pers/luna pana la sfarsitul anului. Termenul de plata va fi sfarsitul lui martie 2022.

Proiectul de HCL este aici (Punctul 12 ph modificare HCL 74 din 2021 taxa salubrizare.pdf).

Tarifele din postul de mai sus inca nu au fost supuse la vot, urmeaza sa se intample si asta intr-o sedinta viitoare.

Trebuie sa rectific ultima afirmatie, tarifele au fost respinse de grupurile PSD, PNL si PMP la presiunea unui reprezentant EcoSud. Povestea pe larg e aici: Radu Nedelcut

 


Re: Sectorul 2 Cristi N

Aseara a fost inca o sedinta de CL, lista si continutul tuturor hotararilor de pe ordinea de zi e aici: link
Inregistrarile sunt pe canalul de Youtube al Primariei: partea 1 si partea 2

Au fost aprobate toate proiectele cu exceptia a 2 dintre ele:  
- 13 ph solicitarea acordului CGMB progr Romania in siguranta - se refera la organizarea de ore de educatie rutiera in scoli;
- 14 ph aprobarea comisie terenuri Cartier Floreasca - se refera la crearea unei comisii care sa analizeze retrocedarile din cartierul Floreasca la solicitarea grupului Floreasca Civica. Proiectul va reveni pe ordinea de zi intr-o forma ajustata.

Dintre cele aprobate avem:
-  04 ph transparentizare PLCPEBL Sector 2 - publicarea pe site a datelor contractelor de reabilitare a blocurilor;
-  09 ph modernizare si reamenajare zona verde adiacenta metrou Pipera - Coltul dintre Dimitrie Pompeiu, G. Constantinescu si statia de metrou Pipera este in administratia ADP si va fi amenajat cu alei, spatiu verde si parcare pe banii dezvoltatorului cladirii din spatele statiei de metrou;
-  12 ph aprobare colaborare cu Adm Nationala Apele Romane - s-a mai facut un pas pentru amenajarea luciului de apa si a insulelor de pe teritoriul S2. Proiectul se refera la cadastrarea si inscrierea in cartea funciara a terenurilor din administrarea Apelor Romane;
-  15 ph Regulament administrare parcari - documentele se vor putea depune si online. In plus fiecare chirias de loc de parcare va trebui sa lase la vedere un ecuson care contine nr contractului si nr de inmatriculare. Daca datele nu corespund chiriasul poate pierde locul de parcare;
-  16 ph transmitere lac Parcul National completat - se cere din nou catre PMB darea in administrare a lacului si insulei din parcul National. A mai fost facuta o astfel de solicitare in urma cu mai multi ani dar fara succes. In plus exista un contract de concesiune pentru insula incheiat in urma cu multi ani;
-  18 ph aprobare tarife utilizatori casnici si 19 ph aprobare indice de conversie tona per metru cub stabilite prin HCLS2 181 din 2021 - Aici a fost ceva show cu avocata trimisa de EcoSud dar proiectul a trecut. Asta va permite incheierea de contracte de catre utilizatorii casnici. Probabil contractele vor avea data de inceput 1 ian 2022, pana atunci se plateste sub forma de taxa;



-  20 ph aprobare tarif spalare cai publice  - se modifica tariful platit catre Supercom pentru spalarea strazilor si trotuarelor de la 2,98 lei/mp la 0,13 lei/mp. In functie de tipul strazii unele vor fi spalate saptamanal pana la cele centrale care vor fi spalate zilnic;
-  41 ph investitii zona urbana marginalizata Baicului si 42 ph proiect pilot zona marginalizataTei Toboc  - sunt 2 proiecte sociale prin care se va plati after-school cu masa si ore remediale pt niste copii din zonele defavorizate Baicului si TeiToboc.

 


Re: Sectorul 2 Cristi N

Revenim cu noutăți despre cele 4 proiecte pilot de regenerare urbană - în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România filiala București și colaboratorii săi Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Asociația Peisagiștilor, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară – Departamentul Peisagistică al Facultății de Horticultură, Școala Națională de Studii Politice și Administrative si cu echipe din AMAIS, StudioBASAR, Baza-Deschidem orașul.
Vă reamintim că cele 4 zone pilot selectate sunt problematice:
👉  Zona Colentina – Mașina de Pâine cu foarte multe blocuri, cu o densitate mare de locuitori și mașini. Spațiile publice trebuie regândite și adaptate la prezent, cu spații verzi, alei, mobilier urban, spații de relaxare, cu accent pe modul de relaționare cu Biserica Sf. Dumitru.
👉  Zona Obor ( Aleea Avrig-Chiristigiilor) – alt spațiu public aglomerat, un mix de blocuri și case, străzi înguste, fără nicio relaționare cu Parcul Bucur-Obor. Avem nevoie de soluții deștepte pentru a integra toată această diversitate.
👉  Zona Delfinului (str. Renului) cu alt tip de nevoi – blocuri mărginite de blocuri. E nevoie de revitalizarea spațiului verde, a aleilor, a parcajului și a spațiului public.
👉  Strada Icoanei cu Strada Dogarilor
Pe parcursul  lunii iunie, Remorca de Cercetare și Activare (RCA) a organizat evenimente de consultare publică, cu expoziții și cercetare la fața locului a spațiilor publice din zonele pilot. Înainte de a genera idei de amenajare, revitalizare și regenerare a spațiului urban - axate pe îmbunătățirea zonei de pietonal, mobilier urban, iluminat public, amenajări, parcări, îmbunătățirea și maximizarea spațiului verde) - s-a mers pe teren si s-a dialogat cu locuitorii cartierelor respective pentru a înțelege problemele punctuale, nevoile și dorințele oamenilor ce locuiesc în zonele respective.
Acum, Remorca de Cercetare revine în cele 4 locații studiate cu 4 expoziții urbane, în care vor fi comunicate public rezultatele cercetării dialogului cu cetățenii realizate de echipele multi-disciplinare.
Vă invităm să participați:
📍 VINERI, 3 Septembrie
Piața Delfinului, strada Renului nr 1 – 10:00 – 14:00
Str. Icoanei cu s.tr Dogarilor(scuar) nr. 95-105 - 16:00 - 20:00
📍 SÂMBĂTĂ, 4 Septembrie
Colentina nr. 27A - 10:00 - 14:00
Chiristigiilor  nr.3-4 - 16:00 - 20:00


Sursa: Primaria Sectorului 2 Bucuresti

 


Re: Sectorul 2 ByOnu

Dau un hint colegilor de pe forum. Cei din PS2 mai arunca uneori un ochi pe aici si preiau probleme identificate.

Situatia asta a fost rezolvata in numai 2 zile.
IMG-20210924-WA0012.jpg (314 KB; downloaded 2307 times)
IMG-20210924-WA0011.jpg (932.56 KB; downloaded 2307 times)

 


Re: Sectorul 2 CA 205

Mai nou, chiar se arunca destul de des "câte un ochi" în multe locuri din sectorul 2. În cartier la mine (n.r. Vatra Luminoasa) cel puțin, s-au remediat foarte multe probleme la carosabil și la trotuare, unele dintre ele vechi si de 6-7 ani. E bine ca se mai mișcă ceva, ca în afara de preluarea și continuarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica si mici reparații la strazi, altceva noua administrație nu a făcut / nu face.  

 


Re: Sectorul 2 Cristi N

Mersi de feedback.

Si revin cu ideea de la Onu. Daca stiti vreo problema punctuala scrieti aici si in functie de posibilitati se va rezolva sau macar se va primi o explicatie de ce nu.

In schimb, trebuie tinut cont ca atributiile sunt limitate. De exemplu, bulevardele fiind la PMB si posibilitatile de rezolvare sunt mai limitate.

 


Re: Sectorul 2 mirceade

1634321205824Screenshot_20211015-205006~3.png (285.45 KB; downloaded 2058 times)

1634321203164Screenshot_20211015-205018~3.png (114.06 KB; downloaded 2058 times)

Studiu de caz atunci pentru PS2: ieșitul cu căruciorul dinspre str. Delfinului colț cu Renului pe *trotuare* preferabil. Acolo unde trotuarele nu au 40cm lățime și nu sunt urcate mașini pe ele, ADP a trasat parcări pe trotuare. Cei cu copii mici sunt invitați pe carosabil printre mașini. Situația este reprezentativă pentru majoritatea zonelor dintre blocuri de-a lungul șoselei Pantelimon.

(La ora la care sunt făcute fotografiile unele mașini în mod mărinimos lipsesc)

E un exemplu, zic eu, de manual al unei zone rezidențiale care ar trebui complet pietonalizata, limitată la 30km/h, astfalt pigmentat, pistă de biciclete, sens unic, parcare strict delimitată, traffic-calming, etc. dar acestea sunt deja vise olandezo-pariziene.

 


Re: Sectorul 2 Cristi N

Si eu consider ca transformarea aleilor din spatele blocurilor in zone rezidentiale conform definitiei din codul rutier e cea mai potrivita varianta.
Zona rezidentiala este acea zona dintr-o localitate in care se aplica reguli speciale de circulatie si in care intrarile si iesirile sunt semnalizate conform cu prevederile in vigoare. Autoturismele aflate intr-o zona rezidentiala semnalizata ca atare trebuie sa circule cu o viteza de maxim 20 km/h.

Stationarea nu este permisa in afara spatiilor special semnalizate pentru parcare iar soferii au obligatia sa nu incurce circulatia pietonala, dand prioritate acestora. In zonele rezidentiale, partea carosabila poate fi folosita in intregime de pietoni. La iesirea din zona rezidentiala conducatorii trebuie sa dea prioritate vehiculelor cu care se intersecteaza.

Daca implementezi destept zona rezidentiala, cu sicane astfel incat sa fie imposibil de circulat cu viteza ai rezolvat siguranta pietonilor. In felul asta nu mai ai nevoie nici de trotuare pe care acum nu pot circula pietonii si nici de piste de bicicleta.

Partea proasta e ca semnalizarea rutiera poate fi montata doar de ASB, iar ei se plang ca nu au bani. De aproape un an li se cere sa semneze un protocol prin care sa delege treaba asta catre ADP S2 dar nu vor.

 


Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 34
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419403 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use