Parent forum: Chişinău

 

Topic: Chisinau - autobuze

73 posts, 15717 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Chisinau - autobuze PTMZ

Încă 5 autobuze noi, model ISUZU, au fost puse astăzi în circulație pe străzile Capitalei, iar alte 5 urmează să iasă în curând la linie. Acestea sunt dotate cu sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior şi la exterior și podea joasă cu platformă retractabilă.

Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, autobuzele vor completa numărul de unități pe rutele nr. 5, 19 și 26.

Primele 5 unități din lotul de 100 de autobuze noi ISUZU, achiziționate de municipalitate, au fost puse pe linii la 14 august. Altele 5 urmează să treacă procedurile de verificări tehnice și înmatriculare și vor fi scoase în circulație în cel mai scurt timp.

În total, în Parcul Urban de Autobuze au ajuns 15 autobuze ISUZU. Conform contractului, lotul întreg va fi livrat până la sfârșitul anului 2021. Costul achiziției lotului de 100 de autobuze este de 12,5 milioane de euro, acestea având termen de garanție de 6,5 ani.

Sursa: Publika.md

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Chisinau - autobuze PTMZ

Cinci autobuze noi de model ISUZU din lotul total de 100 de unităţi de transport cumpărate de municipalitate au fost puse în circulație pe ruta 9 din Capitală. Autobuzele au 48 de scaune pentru pasageri.

„Avem alte cinci autobuze noi de model ISUZU din acea partidă de 100 de autobuze care urmează să ajungă la Chișinău în acest an conform contractului. În total sunt autobuze noi 100 de autobuze noi, 28 deja au ajuns și circulă în suburbii. Avem 62 de troleibuze noi, urmează un contract nou în baza obligațiunilor municipale pentru alte 20 de troleibuze. Deci, în total în acest an sunt contractate sunt 240 de unități de transport public. Am avut foarte multe solicitări din partea oamenilor ca ruta 9 să fie suplinită cu unități de transport. Vrem ca această rută care este destul de solicitată să deservească locuitorii municipiului Chișinău calitativ și eficient.”, a relatat Edilul Capitalei, Ion Ceban.

Autobuzele au fost achiziționate de la o companie turcă. O unitate de transport costă aproximativ 132.000 de euro.

„Ele toate au fost achiziționate în conformitate cu condițiile de licitație. Numărul total de pasageri este de 100. Toate autobuzele sunt dotate cu aer condiționat și trapă pentru persoanele cu dizabilități.”, a declarat șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache.

Menționăm că pe ruta 9 circulau doar 2 autobuze. Pentru a cumpăra cele 100 de autobuze, Primăria a împrumutat 263 de milioane de lei de la o bancă comercială. Banii trebuie restituiți în șapte ani, cu o dobândă de 6,5 la sută.

Sursa: Publika.md

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Chisinau - autobuze PTMZ

Alte zece autobuze noi, de marca ISUZU, au fost lansate pe rute. Acestea vor circula în suburbiile municipiului Chișinău, transmite IPN.

Autobuzele vor ajunge la Revaca, Dobrogea, Durlești și în alte localități. În săptămâna curentă, alte cinci autobuze noi vor completa Parcul Urban de Autobuze. Încă șase autobuze se află în regim de testare.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că se lucrează pe ultima sută de metri la crearea coridoarelor lungi, care vor uni sectoarele Buiucani cu Botanica și Ciocana cu cartierul Telecentru, acestea fiind menite să prevină ambuteiajele. Până la sfârșitul anului, aceste coridoare vor fi testate.

Primarul a adăugat că, pentru a preveni vandalizarea stațiilor de așteptare a transportului public, vor fi montate camere de supraveghere video.

Până la sfârșitul anului curent, pe rutele din capitală urmează a fi lansate toate cele 100 de autobuze noi achiziționate de municipalitate.

Sursa: Deschide.md

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Chisinau - autobuze PTMZ

Alte 9 autobuze noi de model ISUZU, din lotul celor 100 de unități achiziționate recent de municipalitate, au fost lansate pe rute. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat astăzi la evenimentul de punere în circulație a încă 9 autobuze noi de marca „ISUZU”.

„Vreau să vă felicit pe toți cetățenii cu aceasta zi frumoasă. Astăzi am avut planificat de la începutului anului multe activități dar după situația pandemica am renunțat la toate activitățile. Am structurat un program foarte simplu, urmează să avem alte evenimente mici în încăperi, dar acele multe evenimente pe care le-am planificat nu le-am mai organizat. Sperăm că se va termina acest val și măcar de Crăciun să putem să avem sărbători frumoase”, a menționat edilul capitalei.


„Referitor la autobuze, de astăzi urmează sa fie puse pe rute, din cele 41 și 34 deja activează. Aceste autobuze au și wi-fi inclus așa cum am vorbit data trecută. Vor fi 50 la număr pentru care avem această soluție deja integrată sper și să funcționeze, trebuie să verificăm împreună. Acum vor suplini rutele municipale mai ales în perioada asta de Covid sunt binevenite. Știți că până la sfârșitul acestui an avem contractate 240 de unități de transport ca să le aducem acasă”, a mai coincis Ion Ceban.  


Totodată, zece autobuze noi de model ISUZU au fost distribuite astăzi suburbiilor Capitalei. Ele vor suplini rute spre Durlești, Sîngera, Reveca, Băcioi, Bîc, Ghidighici, Cricova și Dobrogea.

Sursa: Unimedia

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Chişinău  • 
Choose destination

Since , our 1800 forum members have written 352432 posts in 4213 topics and 427 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use