De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

1892 posts, 403584 views
 
Go to page:  1  ... 106 107 108 109 110 111 112  ... 136
 
 

📖 Pagination options
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Costin

Pe cifre seci, are dreptate. Daca abordarea politica e buna sau nu, vom vedea (sau poate nici macar atat, daca nu castiga alegerile interne).

Insa societatea romaneasca este mult mai conservatoare, si in proportii mult mai mari, decat se vede din 'bula' progresista (care la randu-i se vede din interior mai mare decat e de fapt). Procentele de la alegeri, diferite de cele date de Orban, sunt cauzate de faptul ca sunt multi conservatori in randul celor care traditional nu ies la vot niciodata, din diverse motive. Insa faptul ca aceia nu voteaza, nu ii exclude din societatea romaneasca.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Logica îmi spune că  dacă nu ieși la vot ești de acord cu cei care câștigă, indiferent care sunt aceia !

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Avram Noam Chomsky este un lingvist, filosof, istoric și activist politic american, profesor emerit în lingvistică la Massachusetts Institute of Technology. În lumea academică, Chomsky este cunoscut pentru teoria gramaticii generativ-transformaționale și pentru contribuțiile sale în domeniul lingvisticii teoretice.
Decalogul Chomsky
1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
Pentru aceasta: Să distragi permanent atenția de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoțional.
2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai națiunii
Pentru aceasta: Inventează false amenințări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real opinia publica, iar apoi oferă soluțiile.
Un exemplu: Favorizeaza insecuritatea cetățenilor, apoi guvernarea providențială salvează națiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu prețul limitării propriilor libertăți democratice.
3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumata de guvern), “gri” (parțial asumată) și “negre” (niciodată asumata) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamență preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porții anuale, conform unui program anunțat.
4. Poporul trebuie să creadă ca și ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trăi mai rău este tot pentru binele său
Pentru aceasta: Să obții acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obișnuiește cu ideea îi înghite tot, dacă e prevenit îi amânat.
5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu îi permită sesizarea legăturii dintre cauze și efecte
Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca și cum ar avea cu toții o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepti mulțimile spre un tip de gândire superficială, naivă și cu predispoziție la intoxicări informaționale.
6. Poporul trebuie dezobișnuit să problematizeze realitatea și să acționeze sub impulsul emoțiilor
Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente și la reacții glandulare, nu la rațiune. Să încurajezi reacțiile emoționale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.
7. Poporul trebuie obișnuit cu satisfacții ieftine, care să îi ocupe timpul și să îl demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
Pentru aceasta: Un sistem de învățământ corupt și nefuncțional este instrumentul ideal de a ține cetățenii în ignoranță și a manipula opiniile colective după bunul-plac.
8. Poporul nu trebuie să aibă acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă și obiectivă
Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul și îl țin legat de emisiuni și seriale vulgare, ce trag inteligența în jos.
9. Poporului trebuie să îi fie indus spiritul turmei
Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputință. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turma și sunt ușor de controlat.
10. Poporul nu trebuie să creadă în existența strategiilor și mijloacelor oficiale de manipulare
Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle științelor pentru a cunoaște punctele slabe din psihologia individului și a mulțimilor. În același timp, să discreditezi aceste cunostințe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele și strategiile statale de manipulare.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Textul primit prin e mail de la o sursă demnă de încredere
Ronald Reagan, președintele Statelor Unite ale Americii. Discursuri rostite în anii 1982, 1983, 1984, 1985, pe când Afganistanul era invadat de sovietici.

„...Poporul afgan a plătit un preț teribil în lupta pentru libertate. Satele și casele lor au fost distruse; au fost uciși de gloanțe, bombe și arme chimice. Unul din cinci afgani a plecat în exil. Cu toate acestea, lupta lor continuă...
Ziua Afganistanului va folosi nu doar pentru a aminti aceste evenimente, ci și principiile implicate atunci când un popor luptă pentru libertatea de a-și determina propriul viitor, pentru dreptul de a fi liber de interferențe străine și pentru dreptul de a practica religia așa cum îi dictează conștiința...”

„...Acești luptători islamici dintr-o țară îndepărtată au dat un nou sens cuvintelor curaj, hotărâre și putere de a rezista. Ei au stabilit standardul pentru cei care prețuiesc libertatea și independența peste tot în lume.
Luptătorii pentru libertate din Afganistan - rezistența mujahidinilor - reprezintă o mișcare indigenă care a traversat munții pentru a provoca o putere militară străină care le amenință religia și chiar modul lor de viață. Cu puțin în ceea ce privește armele sau organizarea, marea majoritate a poporului afgan a demonstrat că nu va fi dominat și că este pregătit să-și dea viața pentru independență și libertate. Prețul pe care l-a plătit prin această voință este incalculabil...
Fie ca noi toți, care trăim în tărâmuri ale libertății, să ne inspirăm din spiritul și curajul patrioților afgani, care au aceleași aspirații. Să hotărâm că dorința lor pentru libertate va prevala și că Afganistanul va deveni, din nou, un membru independent al familiei națiunilor.”

„...Admirăm voința și curajul indestructibile ale poporului afgan care continuă să reziste în fața tiraniei. Toți cei care iubesc libertatea din întreaga lume ar trebui să fie inspirați de lupta poporului afgan pentru a fi liber și de sacrificiile grele pe care le fac pentru libertate...”

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

N-am greșit topicul, e vorba de politikă...
VT.jpg (65.56 KB; downloaded 2272 times)

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Preluare Facebook Horia Crișan
Comentariul autorului:
"Viitorul Europei"
VE.jpg (63.01 KB; downloaded 2221 times)

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire orex

Ete scartz!
Ce te faci in calitatea ta de ”prim-secretar” acolut? Pui la indemana bidineaua, scara sau saua calului? Am inteles, cu AKM -uri vin ei! :rofl:  :rofl:  :rofl:

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/v ... 6796452/
:rofl:  

Omul ăsta a mai urcat într-un mijloc de transport în comun după ce a câștigat alegerile ?
https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/v ... 1058556/

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Nu vă agitați,  filmulețul are deja 10 ani de la difuzare. Nicio legătură cu   SARS-CoV-2
Aici

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

...
Politikă.jpg (37.91 KB; downloaded 2040 times)

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Cristi N

Cred ca era ultimul ramas dar mnah e mai importanta politica decat competenta...



E o suită de decizii pe care le-a luat domnul premier. Pe mine m-a lăsat ultimul, îi mulțumesc. Probabil domnia sa va ști ce să facă astfel încât Garda de Mediu să mențină aceleași rezultate, cele mai bune din ultimii 20 de ani. Este o decizie strict politică. Nu am fost anunțat. Nu mi-a reproșat niciodată direct ceva Florin Cîțu. A fost o decizie politică. Asta denotă foarte multă instabilitate indusă în instituțiile statului. Sunt comisari care până la mine au lucrat sub presiune politică. La mine, această presiune s-a oprit total”

Sursa

 



Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire orex

Cine mai crede in cretofolinu nici dupa un an de la instalare? :think:

 



Go to page:  1  ... 106 107 108 109 110 111 112  ... 136
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2287 forum members have written 421114 posts in 5246 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use