Parent forum: Racordarea directă a aeroportului la rețeaua feroviară (noua legătură GdN - OTP)

 

Topic: Știri și articole din presă

172 posts, 36268 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13
 
 

📖 Pagination options
 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă orex

Trenuri alimentate cu baterii pe linia pentru Aeroportul Otopeni
Trenuri noi cu alimentare mixtă, electrică – prin catenară şi cu baterii ar putea circula pe liniile neelectrificate, de exemplu cea dintre Gara de Nord şi Otopeni unde distanţa este redusă, o discuţie pentru posibilitatea acestei achiziţii fiind deja iniţiată la ARF, a mai precizat Drulă. Autonomia unor astfel de rame este de la câteva zeci la sute de kilometri.

 


 • Author: punmeister
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă punmeister

Deci cel mai probabil o licitatie cu dedicatie pentru Desiro ML cu baterii.

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă PTMZ

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, în perioada 13.09.2021 – 17.09.2021, Sucursala Regională CF București va desfășura, în intervalul orar 10.20 – 12.20, lucrări în regie proprie pentru verificarea și înlocuirea componentelor uzate de la aparatele de cale și lucrări de buraj mecanizat pentru remedierea deficiențelor de nivel, între stațiile București Nord – Pajura – Mogoșoaia.

Lucrările executate în regie proprie pe intervalul de stații București Nord – Pajura – Mogoșoaia, parte integrantă a magistralei 700 București – Urziceni, reprezintă prima etapă a planului de acțiune al companiei în vederea îmbunătățirii condițiilor de circulație, prin creșterea gradului de confort, atât pe magistrală, cât și pe linia care asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă, potrivit unui comunicat de presă al CFR SA.

Menționăm faptul că, în urma discuțiilor purtate cu operatorii de transport feroviar de călători, în intervalul orar de 2h (10.20 – 12.20), necesar desfășurării lucrărilor de infrastructură, nu vor circula, spre și dinspre Aeroport, 4 perechi de trenuri (trenurile 10751/10752 și 10753/10754 – CFR Călători, respectiv trenurile 15023/15022 și 15025/15024 – Transferoviar Călători), traficul feroviar pe relația Gara de Nord – Aeroport (și retur) urmând a se desfășura conform programului normal de circulație, pe această rută, începând cu ora 13.00.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat și le mulțumește pentru înțelegere, asigurându-i totodată că lucrările executate în această perioadă au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație pe calea ferată, prin creșterea gradului de confort. (D.C.)

Sursa: Club Feroviar

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă PTMZ

CFR Călători a anunțat marți că implementează un sistem nou care facilitează verificarea, validarea și emiterea legitimațiilor de călătorie de pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă și retur.

În cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de digitalizare, CFR Călători implementează începând de miercuri, 15 septembrie 2021, după ora 14:00, un proiect pilot prin care este facilitată verificarea, validarea și emiterea legitimațiilor de călătorie în tren prin intermediul dispozitivelor mobile.


Personalul de tren va fi dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și capabilități de scanare codurilor de bare / coduri QR, precum și imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

Soluția implementată cuprinde asigurarea transmisiei de date (între dispozitivele mobile si arhitectura centrală a sistemului), soluție MDM (de management și securizare a flotei de dispozitive) și software de emitere și validare a biletelor la bordul trenurilor, ca parte integrantă a sistemului de emitere electronică XSell utilizat în prezent de CFR Călători.

Pentru realizarea de tranzacții prin utilizarea instrumentelor electronice de plată contactless, s-a încheiat un protocol de colaborare pentru testarea aplicației software, Alpha PhonePOS, pusă la dispoziție de Alpha Bank România, prima aplicație Tap to Phone lansată de o bancă pe piața locală.


Proiectul reprezintă o etapă a digitalizării și automatizării proceselor interne comerciale ale CFR Călători, respectându-se totodată recomandările OMS privind reducerea plăților în numerar în contextul pandemiei COVID 19.

În primă etapă, proiectul pilot cuprinde cele 60 de trenuri de pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă și retur unde călătorii au la dispoziție posibilitatea achiziționării biletelor de călătorie în tren cu plata acestora cu orice tip de dispozitiv electronic de plată contactless (Mastercard sau Visa): card, telefon, ceas sau brățară inteligentă. Ulterior în maxim 45 de zile soluția va fi implementată la personalul de tren care deservește vagoanele de dormit și cușetă.

Finalizarea implementării acestei soluții la toate vagoanele de dormit și cușetă va asigura o servire mai rapidă, mai facilă a călătorilor în tren și reducerea timpului limită stabilit, la achiziționarea biletelor online la aceste vagoane, astfel încât călătorul să își poată procura / cumpăra bilete online la vagon cușetă sau dormit până cu circa 15 minute înainte de plecarea trenului din stația de îmbarcare.

Sursa: Economica

 


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Știri și articole din presă orex

Probez in weekend  ce si cum! :yes:

 


Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Racordarea directă a aeroportului la rețeaua feroviară (noua legătură GdN - OTP)  • 
Choose destination

Since , our 1794 forum members have written 350372 posts in 4191 topics and 426 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use