Parent forum: Chişinău

 

Topic: Chisinau - autobuze

71 posts, 15044 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
  • Author: PTMZ
  • Membru Gold
  • Posted:
  •  

Re: Chisinau - autobuze PTMZ

Încă 5 autobuze noi, model ISUZU, au fost puse astăzi în circulație pe străzile Capitalei, iar alte 5 urmează să iasă în curând la linie. Acestea sunt dotate cu sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior şi la exterior și podea joasă cu platformă retractabilă.

Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, autobuzele vor completa numărul de unități pe rutele nr. 5, 19 și 26.

Primele 5 unități din lotul de 100 de autobuze noi ISUZU, achiziționate de municipalitate, au fost puse pe linii la 14 august. Altele 5 urmează să treacă procedurile de verificări tehnice și înmatriculare și vor fi scoase în circulație în cel mai scurt timp.

În total, în Parcul Urban de Autobuze au ajuns 15 autobuze ISUZU. Conform contractului, lotul întreg va fi livrat până la sfârșitul anului 2021. Costul achiziției lotului de 100 de autobuze este de 12,5 milioane de euro, acestea având termen de garanție de 6,5 ani.

Sursa: Publika.md

 


  • Author: PTMZ
  • Membru Gold
  • Posted:
  •  

Re: Chisinau - autobuze PTMZ

Cinci autobuze noi de model ISUZU din lotul total de 100 de unităţi de transport cumpărate de municipalitate au fost puse în circulație pe ruta 9 din Capitală. Autobuzele au 48 de scaune pentru pasageri.

„Avem alte cinci autobuze noi de model ISUZU din acea partidă de 100 de autobuze care urmează să ajungă la Chișinău în acest an conform contractului. În total sunt autobuze noi 100 de autobuze noi, 28 deja au ajuns și circulă în suburbii. Avem 62 de troleibuze noi, urmează un contract nou în baza obligațiunilor municipale pentru alte 20 de troleibuze. Deci, în total în acest an sunt contractate sunt 240 de unități de transport public. Am avut foarte multe solicitări din partea oamenilor ca ruta 9 să fie suplinită cu unități de transport. Vrem ca această rută care este destul de solicitată să deservească locuitorii municipiului Chișinău calitativ și eficient.”, a relatat Edilul Capitalei, Ion Ceban.

Autobuzele au fost achiziționate de la o companie turcă. O unitate de transport costă aproximativ 132.000 de euro.

„Ele toate au fost achiziționate în conformitate cu condițiile de licitație. Numărul total de pasageri este de 100. Toate autobuzele sunt dotate cu aer condiționat și trapă pentru persoanele cu dizabilități.”, a declarat șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache.

Menționăm că pe ruta 9 circulau doar 2 autobuze. Pentru a cumpăra cele 100 de autobuze, Primăria a împrumutat 263 de milioane de lei de la o bancă comercială. Banii trebuie restituiți în șapte ani, cu o dobândă de 6,5 la sută.

Sursa: Publika.md

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Chişinău  • 
Choose destination

Since , our 1794 forum members have written 350372 posts in 4191 topics and 426 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use