Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: Discuții la Contracte si licitatii in derulare

86 posts, 11410 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Pagination options
 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discuții la Contracte si licitatii in derulare orex

Era clar ca  O.G. nr. 3/2021 (ordonanta simpla) nu va opera in acest caz.
Art. 15 din Constitutia Romaniei prevede la alin (2) ca ”Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile”.
Ca urmare, cauzele/ spetele, de acest gen, aflate pe rolul instantelor se judeca potrivit regulilor aflate in vigoare la data initierii demersurilor, cf. art. 25 alin (1) din CPC care stipuleaza, fara echivoc, ca ”Procesele în curs de judecată, precum și executările silite începute sub legea veche rămân supuse acelei legi.”

 


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discuții la Contracte si licitatii in derulare orex

Era de asteptat! :yes:
Semnarea contractului pentru proiectarea secţiunii Eroilor – Iancului de pe magistrala de metrou M 5 se amână până la pronunţarea Curţii de Apel Bucureşti. Fostul ministru al transporturilor Cătălin Drulă, anunţase semnarea contractului pentru vineri, 10 septembrie
Semnarea contractului pentru proiectarea secţiunii Eroilor 2 – Iancului de pe Magistrala de metrou M 5 se amână până la pronunţarea Curţii de Apel Bucureşti care judecă o contestaţie pe 16 septembrie. Marţi, pe 7 septembrie la conferinţa de bilanţ, fostul ministru al transporturilor Cătălin Drulă, anunţa că semnarea contractului cu asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding S.R.L. & Metrans Engineering S.R.L., se va face vineri, pe  10 septembrie. ,,Magistrala M5 se semnează, din câte înţeleg, vineri, contractul pentru proiectare cu asocierea desemnată câştigătoare, cei care realizează studiul de fezabilitate de la metroul Cluj (Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding Srl & Metrans Engineering SRL – )., a spus Drulă. Contractul pentru secţiunea centrală a M5 are o durată de 5 ani şi un cost estimat de 70 de milioane de lei. Tronsonul dintre Eroilor 2 şi Iancului are o lungime de 4,5 kilometri şi şase staţii : Haşdeu, Cişmigiu, Universitate, Calea Moşilor, Traian, Piaţa Iancului. Iniţial, Metrorex desemnase câştigător al licitaţiei Metroul SA (în 2020) dar asocierea din care face parte Metrans a contestat decizia şi a obţinut excluderea din licitaţie pentru ca în ianuarie 2021 Metrans să câştige procesul la Curtea de Apel Bucureşti.
Anunţul de marţi al fostului ministru Cătălin Drulă a venit anterior contestaţiei Metroul SA pe care CAB a judecat-o joi, atunci când a şi suspendat procedura de atribuire : ,, Suspendă procedura de atribuire, până la soluţionarea cauzei. Respinge cererea de sesizare CJUE, ca inadmisibilă. Amână în rest pronunţarea la 16.09.2021. Pronunţată azi, 9 septembrie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.” se arată în decizia publicată pe portalul instanţelor.
Metrorex a lansat licitaţia pentru proiectarea secţiunii centrale de pe magistrala M 5 în vara anului 2019.

 


 • Author: Valentin
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discuții la Contracte si licitatii in derulare Valentin

Dupa mai multe amanari succesive avem o solutie.  Va las pe voi sa comentati.

30.09.2021
Ora estimata: 12:00
Complet: 9-Completul 2 Recurs Achiziţii Publice
Tip solutie: Admitere recurs
Solutia pe scurt: Admite în parte plângerea. Desfiin?ează decizia Consiliului, doar în ceea ce priveşte soluţia dată criticilor referitoare la conformitatea ofertei tehnice depusă de Asocierea 3TI Progeti. Acordă termen pentru solu?ionarea contestaţiei referitoare la aceste critici, la data de 21 octombrie 2021 ora 14, sala E23, cu citarea părţilor. Menţine în rest Decizia. Definitivă. Pronunţată azi, 30.09.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei
Document: Hotarâre    30.09.2021

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since , our 1798 forum members have written 352071 posts in 4210 topics and 427 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use