Parent forum: Județul Dolj

 

Topic: Achizitii de autobuze electrice de 12 si 18 metri

103 posts, 20549 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8
 
 

📖 Pagination options
 • Author: micutzu
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Achizitii de autobuze electrice de 12 si 18 metri micutzu

Poate explica cineva mai pe romaneste ce inseamna asta mai exact? Cand se va decide castigatorul final?

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Achizitii de autobuze electrice de 12 si 18 metri PTMZ

Prin cererea de strămutare, Anadolu vrea să mute dosarul de la Curtea de Apel Craiova către altä Curte de Apel (nu se precizează explicit care). Pentru aceasta, e nevoie de acordul ÎCCJ. Până nu se pronunță ÎCCJ, dosarul rămâne suspendat.

Trebuie înțeles faptul că nimeni nu poate spune cu certitudine când vom avea câștigătorul final, pentru că sunt mai multe situații implicate. Dacă ÎCCJ nu mai amână pronunțarea/cauza după termenul din septembrie și cererea e respinsă, estimez undeva prin decembrie-ianuarie să fie totul gata, în funcție de cum vin motivările și de cum se mișcă cei de la Curtea de Apel Craiova ulterior (fiind o instanță de provincie, mă aștept să se miște repede). În schimb, dacă cererea e acceptată, presupunerea mea e că dosarul va merge la București, iar acolo ritmul de judecare a dosarelor e, după cum se știe, mai greu, plus că e posibil ca demersurile de transfer al dosarului de la Craiova să dureze mai mult timp. Pe scurt, slabe șanse mai devreme de anul viitor.

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Achizitii de autobuze electrice de 12 si 18 metri PTMZ

Până la urmă, primăria va semna contractul cu BMC, fără să mai aștepte rezolvarea dosarelor din instanță:
Primăria Craiova va semna contractul cu turcii de la BMC Truck&Bus pentru furnizarea a 30 de autobuze electrice de 12 metri, la pachet cu 30 de staţii de încărcare lentă şi șapte staţii de încărcare rapidă.

Firma BMC fusese desemnată câştigătoare încă din luna mai, dar contractul de 92 de milioane de lei (fonduri europene) nu a putut fi semnat din cauza contestaţiilor şi a unui proces intentat de două dintre firmele descalificate de primărie. Acum, primarul Olguţa Vasilescu spune că va profita de modificarea Legii achiziţiilor publice şi va semna direct contractul cu BMC, chiar dacă procesul este încă pe rol. „S-a modificat legea achiziţiilor şi ne permite să semnăm contractele, chiar dacă ele sunt în intanţă, la faza a doua, adică la apel. Noi putem să semnăm contractele dacă s-a câştigat în primă fază şi există o decizie a CNSC care dă dreptate primăriilor. Suntem într-o procedură de achiziţie a 30 de autobuze electrice şi putem să semnăm contractul, lucru care se va şi întâmpla săptămâna aceasta“, a anunţat edilul Craiovei.

Reamintim că firma BMC Truck&Bus a fost singura care au rămas în joc, după ce primăria a respins din start alte cinci oferte. Municipalitatea a optat apoi pentru oferta BMC, furnizorul de la care a cumpărat în 2019 cele 38 de autobuze Diesel Euro 6. Iniţial, după ce a descalificat cinci din cei șase producători participanți la licitaţie, Primăria Craiova a anulat procedura de achiziție publică (februarie 2021). BMC a contestat decizia, iar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) i-a dat dreptate şi a dispus „anularea deciziei de anulare a procedurii“. Aşa s-a ajuns la selectarea unicului furnizor rămas în competiţie: BMC Truck&Bus (19 mai). Asta după ce oferta turcilor a trecut rapid prin ambele evaluări, tehnică și financiară.

Olguţa Vasilescu, despre contractul cu BMC pentru 30 de autobuze electrice: „Vom face fix ceea ce ne spune legea“
Ulterior, au apărut contestaţiile, iar situaţia s-a complicat. Doi dintre producătorii descalificaţi au apelat la instanţă. Curtea de Apel Craiova nu a apucat însă să se pronunţe în acest caz, pentru că una dintre firme a formulat o cerere de strămutare a judecăţii la o altă instanţă egală în grad. Procesul de la Craiova a fost, astfel, suspendat până când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va soluţiona cererea de strămutare. Termenul a fost fixat pentru data de 22 septembrie.

Olguţa Vasilescu nu va mai sta însă după decizia Înaltei Curţi şi apoi a Curţii de Apel, oricare ar fi Curtea sau decizia. „Vom face fix ceea ce ne spune legea, din moment ce legea ne permite să semnăm. Este o procedură pe care tu ai contestat-o şi poţi să o conteşti la nesfârşit, pentru că ştim cât durează aceste procese. Bănuiesc că o a doua instanţă nu poate da o sentinţă diferită de prima, dar măcar, prin modificarea legii, s-a deblocat această situaţie. O să semnăm contractul cu BMC“, a afirmat primarul Craiovei.

Sursa: Gazeta de Sud

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Achizitii de autobuze electrice de 12 si 18 metri PTMZ

Azi a fost semnat contractul cu BMC:
Olguța Vasilescu nu a mai stat pe gânduri și a semnat contractul cu BMC pentru cele 30 de autobuze electrice.

Așa cum anunța în urmă cu câteva zile, primarul Craiovei a profitat de modificarea Legii achizițiilor publice și a putut semna, chiar dacă există un proces pe rol, contractul cu BMC Truck&Bus. Firma din Turcia fusese desemnată drept câștigătoare a licitației încă din luna mai, dar contractul de furnizare nu a putut fi semnat din cauza contestațiilor.


„Am semnat astăzi contractul cu producătorul BMC pentru furnizarea a 30 de autobuze electrice și 37 de stații de încărcare (30 lente și 7 rapide – n.r.). Valoarea contractului este de peste 61 de milioane de lei fără TVA (92 de milioane de lei cu TVA – n.r.), sumă provenită din fonduri europene. Contractul prevede 22 de luni ca termen total de livrare, primul autobuz fiind livrat în a 15-a lună (decembrie 2022 – n.r.). Acestea vor avea o lungime de 12 metri și o capacitate de 91 de persoane, dintre care 29 pe scaune, existând posibilitatea suplimentării numărului de locuri prin montarea de scaune rabatabile.

De asemenea, autobuzele vor avea dotări de ultimă generație, wi-fi, sistem de numărare a călătorilor, aer condiționat, monitoare LCD, camere de supraveghere, platformă coborâtă fără trepte sau rampă pentru scaun cu rotile“, a anunțat, pe Facebook, Olguța Vasilescu.

Sursa: Gazeta de Sud

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Achizitii de autobuze electrice de 12 si 18 metri PTMZ

Licitația a fost atribuită astăzi către BMC. Valoarea contractului: 61.590.000 RON, cu aproximativ 16 milioane RON mai puțin decât bugetul alocat.

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Achizitii de autobuze electrice de 12 si 18 metri PTMZ

PTMZ wrote here:
Link-ul cererii de stramutare a Anadolu de la ICCJ. Urmatorul termen este pe 22 septembrie, preschimbat la cererea Anadolu (initial, urmatorul termen era fixat pe 12 ianuarie 2022):
https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000335052

Cauza a fost amânată până pe 20 octombrie.

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Dolj  • 
Choose destination

Since , our 1794 forum members have written 350372 posts in 4191 topics and 426 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use