Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Poluarea în București

44 posts, 11541 views
 
Go to page:  1 2 3 4
 
 

📖 Pagination options
Re: Poluarea în București misterr

Cât de poluat e, de fapt aerul, din Capitală. Măsurătorile oficiale, contrazise de cele ale ONG-urilor

Click pe imagine pentru video:





Știm cu toții că Bucurestul este un oraș poluat, dar în ce măsură?

Autorităţile locale, naționale și asociațiile de mediu anunță măsurători diferite. Așa că, abia acum, ministrul Mediului a anunțat un parteneriat cu organizațiile nonguvernamentale, care măsoară calitatea aerului. Împreună vor să implementeze un sistem unic de monitorizare, în care să fie folosiți atât senzorii independenți, cât și stațiile naționale. Asociațiile își doresc și un sistem de alertă a populației.

Astfel de echipamente vor putea face parte dintr-un proiect național care ar arăta cu exactitate gradul de poluare din România. Reprezentanții ONG-urilor au arătat cum funcționează sistemele lor printr-un test, chiar în sediul Ministerului Mediului.

Tot astfel de echipamente arătau la începutul lunii trecute depășiri de 700% a poluării în Capitală, iar oficialii au anunțat atunci că echipamentele nu sunt omologate. Ministrul Mediului vrea acum o colaborare cu ONG-urile care monitorizează poluarea.

Ministrul Mediului: „Vom face un grup de lucru să vedem cum să coroborăm datele din rețeaua națională cu datele senzorilor pentru o mai bună imagine a poluării aerului din București. La nivel de București și Ilfov avem doar opt stații de măsurare în rețeaua națională. Prin modernizare mai achiziționăm trei, dar vor fi insuficiente oricum.″

Oana Neneciu: „Nu e numai despre București, ci e vorba de rețeaua națională care trebuie să funcționeze toată. Există luni când 90% dintre stații sunt lipsă din rețeaua națională.″

În România sunt 148 de stații de măsurare a calității aerului, însă nu funcționează un sfert dintre acestea.

În București sunt opt astfel de stații de măsurare. Sunt și vești bune însă, dintre stațiile care funcționează, multe sunt colorate în verde, iar asta inseamnă că avem un aer mai curat în București. Specialiștii spun că frontul atmosferic care s-a abătut asupra țării noastre la începutul lunii a adus precipitații care au spălat atmosfera, iar vântul a curățat aerul.

Reprezentanții ONG-urilor cer și un sistem de alertă a populației cu privire la gradul de poluare pe mobil prin intermediul unei aplicații.

Loredana Pană: „Și o recomandare ușoară ar fi de folos pentru populație: să nu facă sport în aer liber, să nu iasă cu copilul pe bulevarde, să aleagă o rută ocolitoare dacă în acel moment indicii arată rău.″

Gravă este, însă, prezența mare a PM10 în aerul pe care îl respirăm. Particulele mici încărcate cu substanțe poluante din trafic sau șantiere pătrund adânc în plămân și rămân în organism, iar limita maximă admisă este de 50 de micrograme de particule pe metru cub de aer.

În realitate, însă, în București măsurătorile ONG-urilor arată depășiri chiar și de 200 sau 300 în nordul Capitalei de micrograme de particule pe metru cub de aer. Enorm. Conform Comisiei Europene nu avem voie să avem mai mult de 35 de zile de astfel de depășiri pe an, iar noi am avut deja 16 zile în care am depășit maxima admisă într-o singură lună, la o singură stație.

Autoritățile din România trebuie urgent să ia măsuri pentru limitarea poluanților din țara noastră, astfel vom plăti sute de mii de euro zilnic, ne-a amenințat Comisia Europeană.

 




Re: Poluarea în București subway guru

Ce nu am inteles eu e cum se face ca in ziua fara metrou am avut cel mai curat aer in Bucuresti, ca mie-mi da cu virgula treaba asta.

 


Re: Poluarea în București Cristi N

Pare ca nu masinile sunt principalul poluator. Nu zic ca nu contribuie semnificativ dar baietii cu cablurile sunt pe locul 1.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Poluarea în București V2A

Cei de la "Declic" au instalat în Piața Victoriei un panou de măsurare a calității aerului. Când am făcut poza, la ora 10:19, indicele era 89.
Panou măsurare calitate aer.jpg (1.51 MB; downloaded 2968 times)

 



Re: Poluarea în București andrei11

Porcărie Made ProTv  și imbecila de Andreea Esca.  Plus ăia care au scris  comentariul. Îmi asum ce am scris.

 


Re: Poluarea în București ByOnu

Ok. Iti asumi iti asumi, dar vrei sa si argumentezi?

 


Re: Poluarea în București andrei11

Trec de foarte multe ori pe lângă șantiere. Nu mi s-a părut că văd tone de praf năpustindu-se peste construcțiile din jur. Pe de altă parte șantier fără disconfort de acest gen eu n-am auzit. Chiar să nu fie fir de praf într-un șantier e o exagerare.
Mie nu-mi place Esca nici ca aspect fizic nici ca ton de citire a mesajelor nici că acceptă să citească orice idioțenie pe care o primește din redacție.
Nu uita că am prins mari șantiere și în Balta Albă / Iancului / Pantelimon / Mihai Bravu / etc  inclusiv  cu ocazia demolărilor  Cartierelor  Uranus / Evreiesc.  Tot nu mi s-a părut că Bucureștiul ar fi fost acoperit de un strat de praf rezultat din aceste șantiere. E o părere strict personală.

 


Re: Poluarea în București andreiiul

@andrei11 intr-adevar sunt multe santiere mici sau mai mare care respecta cat de cat normele de poluare. Santierul prezentat in reportaj nu respecta chiar tot in materie de mediu (vezi linistea asternuta cand era seful Garzii de mediu acolo, liniste brusca care denota si niste pasarele care sopteau de la Garda de Mediu; praful care se revarsa din statia de betoane; drumul nestropit cu apa).
Din pacate, multe santiere private mimeaza respectarea normelor de mediu, totul cu sustinerea autoritatilor locale.

 


Re: Poluarea în București ByOnu

Andrei(11), totusi, nu reinventam apa calda, si nici nu ar trebui mers pe principiul <mi se pare mie>. Exista niste legi si reguli care au fost clar incalcate, dupa cum a fost evident surprins in reportaj.

Nu inteleg relevanta exemplelor ante-89. Pe atunci erau cu totul alte standarde de constructie si nu este un secret ca nu interesa pe nimeni de poluare. De atunci au mai trecut niste zeci de ani, stiinta a progresat, s-a descoperit efectul nociv al prafului in suspensie, am intrat si noi in UE, samd.  Lucurile se schimba. Altfel putem da exemplu casa din chirpici si toaleta in fundul curtii. Hai sa purtam dezbateri bazate pe realitatea din 2021.

 


Re: Poluarea în București andrei11

Ce vorbești ?
Acum nu departe, să tot fie 20 de ani se făcea reclamă la Centralele de apartament. Soluția cea mai bună, superioară încălzirii centralizate.
Acum cică nu mai sunt bune, trebuie desființate că poluează . Revenim la Încălzirea Centralizată. Acum 20 de ani nu poluau ?
_____________
Și tot în legătură cu  poluarea.
Acum  ceva ( mai mulți ) ani s-au scos gările Cf din oraș pe motiv de poluare. Acum o păsărică mi-a șoptit  că se reamplasează gările în oraș.
_________________
Mai vrei exemple ?  Că mai am. Repartitoarele de căldură cică erau  obligatorii. Acum nu mai sunt bune, trebuie demontate. Apropo, blocul nostru NU are repartitoare de căldură.

 


Re: Poluarea în București oc7avian

Stau în chirie în zonă și pot confirma ce apare în reportaj. Chiar au 0 grijă de mediu. Nu doar poluare cu particule, ci și poluare fonică (ore super aiurea de lucru, curățat bascule la 12 noaptea). Ba și-au luat destule amenzi pentru că îngropau molozul în zona căii ferate. Asta că i-au prins cu poliția. Dar în general primesc pont când e chemat echipaj și brusc totul pare ok. Ori control.

Nu spune nimeni că trebuie să fie liniște totală când se construiește. E imposibil. Dar trebuie măsuri de bun simț pentru a reduce disconfortul. Nu e mare lucru să stropești drumul de acces sau îl pregătești mai bine, dar când vrei să tai orice cost suplimentar...

 


Go to page:  1 2 3 4
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2284 forum members have written 420985 posts in 5244 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use