Parent forum: A3 (București - Ploiești - Brașov - Tg. Mureș - Turda - Borș)

 

Topic: Tronsonul Brasov - Bors ("Autostrada Transilvania")

261 posts, 45268 views
 
Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19
 
 

📖 Pagination options
 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Tronsonul Brasov - Bors ("Autostrada Transilvania") PTMZ

Firmele românești Construcții Erbașu și Drum Asfalt, rămase în cursa pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Chiribiș din A3, contestă punctajul obținut la evaluarea tehnică a ofertelor. În prezent procedura se află în etapa de evaluare financiară a ofertelor.

Evaluarea tehnică a ofertelor depuse la licitația pentru proiectarea și construirea celor 26,35 km de autostradă între Suplacu de Barcău și Chiribiș s-a încheiat pe 30 iunie, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), consultate de ECONOMICA.NET.

Nemulțumite de punctajul obținut, firmele românești Drum Asfalt și Construcții Erbașu au depus contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Surse ale Asociației Pro Infrastructură susțin că doar ofertele celor doi constructori români au rămas în cursă.  Rămâne de văzut care va fi decizia CNSC.

Sursa: Economica

 


 • Author: punmeister
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Tronsonul Brasov - Bors ("Autostrada Transilvania") punmeister

Mai mult de atat, ambele oferte ramase in cursa depasesc bugetul. Sa vedem ce iese aici, tare imi e sa nu sa anuleze iar.

 


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Tronsonul Brasov - Bors ("Autostrada Transilvania") PTMZ

punmeister wrote here:
Mai mult de atat, ambele oferte ramase in cursa depasesc bugetul. Sa vedem ce iese aici, tare imi e sa nu sa anuleze iar.

Se pare că fix asta s-a întâmplat:
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis anularea licitației pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Chiribiș din Autostrada Transilvania, potrivit unui document publicat pe forumul Asociației Pro Infrastructură (API). Cauza anulării: nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, conform documentului citat.

Documentul publicat pe forumul PeUndeMerg al API (foto jos) arată că un membru al comisiei de evaluare a avut totuși opinie separată. Decizia de anulare a licitației poate fi contestată.
anulare.jpg (84.03 KB; downloaded 235 times)

Prețuri peste valoarea estimată de CNAIR?
Ofertele rămase în cursa pentru acest contract nu au fost admisibile pentru că prețurile licitate ar fi peste valoarea estimată de CNAIR, au explicat surse ale API.

„Așa cum arată situația la momentul de față, licitația se va anula. Ambii ofertanți care au trecut mai departe în etapa de evaluare financiara, au avut oferte mai mari decât valoarea estimată”, spuneau anterior deciziei de anulare sursele API.

Valoarea estimată a contractului este de 503,69 milioane de lei fără TVA, iar oferta asocierii conduse de Construcții Erbașu era de 543 milioane de lei fără TVA și cea a asocierii conduse de Drum Asfalt de 563 milioane de lei fără TVA, explicau sursele.

Pe de altă parte, informațiile din SEAP arată că valoarea totală estimată este cuprinsă între 503,69 milioane de lei și 571,31 milioane de lei.

Evaluarea tehnică a ofertelor depuse la licitația pentru proiectarea și construirea celor 26,35 km de autostradă între Suplacu de Barcău și Chiribiș s-a încheiat pe 30 iunie, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), consultate de ECONOMICA.NET.

Nemulțumite de punctajul obținut, firmele românești Drum Asfalt și Construcții Erbașu au depus contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Surse ale Asociației Pro Infrastructură susțin că doar ofertele celor doi constructori români ar mai fi rămas în cursă.

Sursa: Economica

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Tronsonul Brasov - Bors ("Autostrada Transilvania") PTMZ

Precizare din partea CNAIR:
Licitația pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Chiribiș "rămâne în curs de evaluare", a anunțat joi Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după ce miercuri a apărut un document în care se menționa anularea procedurii. Reprezentanții CNAIR au spus că acela e un "document intermediar, aflat încă în analiză".

Redăm mai jos anunțul CNAIR:
„Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1: Suplacu de Barcău – Chiribiș rămâne în curs de evaluare.
Având în vedere informațiile apărute în presă referitoare la anularea procedurii de atribuire a contractului Proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1: Suplacu de Barcău – Chiribiș (km 4+200 – km 30+550), precizăm că aceste știri nu reflectă situația reală a procedurii, fiind extrase dintr-un document intermediar, aflat încă în analiză.


Procesul de evaluare a ofertelor este în desfășurare. În acest moment nu au fost emise Comunicările de rezultat.
CNAIR infirmă informațiile referitoare la anularea procedurii. Ulterior finalizării procesului de evaluare și aprobării Raportului Procedurii, Autoritatea Contractanta va emite Comunicările de rezultat prin care ofertanții participanți vor fi informați cu privire rezultatul procesului de evaluare”.
ECONOMICA.NET a publicat miercuri informațiile dintr-un document apărut pe forumul Asociației Pro Infrastructură (API) privind decizia comisiei de evaluare de anulare a licitației, din cauză că nu ar fi fost depusă nicio ofertă admisibilă.

Anterior publicării textului, reprezentanții CNAIR contactați pe subiect nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informația.

Sursa: Economica

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Tronsonul Brasov - Bors ("Autostrada Transilvania") PTMZ

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat marți imagini de pe șantierul lotului Tg Mureș - Ungheni + drum de legătură din Autostrada Transilvania, unde stadiul lucrărilor a ajuns la 57%. Acest lot de autostradă ar urma să fie inaugurat chiar în 2021, conform estimărilor șefului Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Raportul de proges al proiectului „Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea”, Lot 1 – Târgu Mureș – Ungheni + Drum de legătură.  Stadiul fizic actual al proiectului este de 57%”, se arată în postarea CNAIR cu imagini de pe acest șantier.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat pe 29 mai 2020 contractul pentru execuția lotului Târgu Mureș – Ungheni din Autostrada Transilvania cu constructorul Strabag.


Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 22 iulie 2020, perioada de execuție prevăzută de contract fiind de 18 luni. Valoarea de atribuire a contractului este de 192,06 milioane de lei fără TVA.

Conform contractului, lucrările ar trebui finalizate anul viitor, însă potrivit estimărilor constructorului și ale CNAIR SA, acestea ar putea fi terminate mai devreme, respectiv în 2021, se menționează pe site-ul CNAIR.

Acest lot din Autostrada Transilvania a fost unul dintre cele mai disputate proiecte de infrastructură rutieră. Pentru atribuirea contractului, Compania de Drumuri a primit în total 12 oferte.

CNAIR a lansat pe 21 octombrie 2016 licitaţia pentru „realizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Lotul 1: Târgu Mureş – Ungheni şi Drum de legătură – relicitare”.

Valoarea estimată a contractului era de 284,91 milioane de lei, fără TVA. Acesta prevede execuţia lucrărilor pentru următorul tronson de autostradă: Lot 1: Târgu Mureş– Ungheni (4,5 km) + drum de legătură (4,7 km).

Autostrada A3 (numită şi Autostrada Transilvania pe porţiunea Braşov-Borş) face legătura dintre Bucureşti şi ieşirea spre Ungaria prin Borş.

Sursa: Economica
Video-ul CNAIR se găsește aici.

 


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Tronsonul Brasov - Bors ("Autostrada Transilvania") orex

Autostrada Braşov – Făgăraş : Firma Search a fost desemnată pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. CNAIR a ţinut proiectul 10 ani ,,la sertar”- Drulă
Contractul pentru proiectarea completă a Autostrăzii Braşov – Făgăraş, parte din A 3- Transilvania ar putea fi semnat cu Search Corporation care a câştigat licitaţia pentru reactualizarea documentaţiei tehnice, a anunţat Compania de Drumuri. Oferta Search a fost de 18 milioane lei, valoarea estimată a CNAIR fiind de 21- 25 milioane lei. ,, Luni, 02.08.2021, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect Completare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru Autostrada Brașov – Făgăraș. Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SEARCH CORPORATION SRL (Lider de Asociere) – PROTELCO SA – LIKE CONSULTING SRL – MEGAMUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S. (MEGA ENGIEERING CONSUTING) cu preţul de 18.174.952,71 Lei fără TVA.” A precizat Compania de Drumuri.
Despre acest proiect, ministrul Cătălin Drulă a scris vineri, pe pagina sa de Facebook că a fost ţinut ,,la sertar” 10 ani : Firma va trebui să proiecteze la cheie totul – adică să completeze studiul de fezabilitate și să elaboreze proiectul tehnic – astfel încât cei 48 de km ai autostrăzii să fie scoși la licitație în viitor doar pentru execuție, iar lucrările să se desfășoare fără blocaje în teren și surprize neplăcute. Această autostradă a fost ținută 10 ani “la sertar”. Împreună cu echipa mea am pus-o din nou pe roate. ” a scris ministrul Drulă.
Licitaţia pentru proiectarea autostrăzii de 48 km. a fost lansată în februarie iar la termenul limită din luna mai, patru asocieri au depus oferte :
1.EGIS INTERNATIONAL S.A.S (Lider de Asociere) – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL (Ofertant Asociat 1);
2. EXPLAN S.R.L (Lider de Asociere) – MEINHARDT INFRASTRUCTURE AND ENVIRONMENT LIMITED (Ofertant Asociat 1);
3. SEARCH CORPORATION S.R.L (Lider de Asociere) – PROTELCO SA (Ofertant Asociat 1) – LIKE CONSULTING S.R.L. (Ofertant Asociat 2) – MEGA MUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC) (Ofertant Asociat 3);
4. VIAPONTE ROM S.R.L (Lider de Asociere) – METROUL S.A (Ofertant Asociat 1) – CAPITAL VISION S.R.L (Ofertant Asociat 2).
Contractul poate fi semnat dacă în termen de 10 zile nu se depun contestaţii. Pentru proiectul Autostrăzii dintre Făgăraş şi Sibiu (68 km.) , Consitrans este aşteptat să predea documentaţia tehnică până la sfârşitul anului.

 


Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: A3 (București - Ploiești - Brașov - Tg. Mureș - Turda - Borș)  • 
Choose destination

Since , our 1765 forum members have written 346268 posts in 4109 topics and 424 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use