Parent forum: Județul Suceava

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

30 posts, 11889 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Săptămâna viitoare se va semna contractul cu Solaris pentru cele 15 autobuze electrice licitate de Ministerul Dezvoltării:
„Aici avem o problemă. Săptămâna viitoare vom semna contractul cu firma Solaris pentru cele 15 autobuze electrice. Suntem blocați, ținuți în loc, să facem acea bandă unică. Trebuie să avem toate autobuzele”, a spus primarul.

Sursa: News Bucovina

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Gata, azi s-a semnat contractul cu Solaris:
Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că a semnat miercuri dimineață cu firma Solaris din Polonia contractul pentru furnizarea celor 15 autobuze electrice si 19 statii de încărcare, din care 15 pentru încărcare lentă si 4 pentru incarcare rapidă. Acest contract  vine ca urmare a unei licitații organizate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice si Administratiei.

”Sunt ultimele autobuze care trebuie sa vină la Suceava din lotul celor 62, care compun pracul de transport public electric la nivelul municipiului. Valoarea contractului este de 50.426.627,35 inclusiv TVA. Temenul de livrare este de 22 luni. Am insistat la reprezentantul firmei Solaris sa aducă cât mai repede autobuzele la Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.

Autobuzele de la Solaris sunt garantate pentru 500.000 km sau 5 ani,  au 8 ani garanție pentru caroserie, 5 ani pentru baterii electrice, anvelope – 120.000 km și 8 ani pentru componentele de cauciuc .
”Sperăm sa ajungă cât mai curând aceste autobuze, să întregim parcul la capacitatea de 62 autobuze electrice, să putem trece la culoarul unic de transpot public”, a mai declarat primarul Sucevei.

Sursa: Obiectiv de Suceava

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

O altă etapă din proiectul de modernizare a transportului public de călători din municipiul Suceava este în curs de implementare anul acesta, noi stații de așteptare fiind montate deja în 10 locații din oraș. Acestora li se vor adăuga, în lunile următoare, încă 28 de stații, de două tipuri, dar și panouri de informare electronice și sisteme de e-ticketing.

“În prezent, transportul public local se efectuează 70% electric și 30% diesel, iar ținta este să se meargă 100% pe electric, dar pentru asta așteptăm cele 15 autobuze marca Solaris, contractate în urma licitației făcute la nivel național. În municipiul Suceava au început să fie montate și noile stații de călători, până acum avem montate 10, dar în total se montează sau se modernizează 54 de stații de așteptare. Stațiile montate nu sunt încă finalizate, pe panourile din spate urmează să apară informațiile furnizate de primărie, lângă stații vor funcționa sistemele de e-ticketing, iar pe o laterală, un sistem de afișaj electronic”, a explicat viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

Conform contractului, termenul limită pentru implementarea proiectului este 31 ianuarie 2022, dar viceprimarul speră ca din octombrie să fie deja funcționale, astfel încât să fie pus în practică un program pilot de funcționare bazat pe e-ticketing, moment din care se va trece la o nouă etapă, de funcționare a transportului local fără taxatoare în autobuze.

Sursa: Monitorul de Suceava

 


Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Suceava  • 
Choose destination

Since , our 1735 forum members have written 341305 posts in 4061 topics and 419 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use