Parent forum: Județul Timiș

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

200 posts, 69139 views
 
Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15
 
 

📖 Pagination options
 • Author: Dragos31
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective Dragos31

Traseul liniilor de autobuz Expres 7 și M 36 va fi modificat în zilele de 7 și 8 mai, din cauza lucrărilor la carosabil de pe strada Nicolae Andreescu, după cum urmează

Strada Budai Deleanu - bulevardul Dâmbovița - strada Ion Barac - strada Ardealului - Liceul Auto - strada Ioan Slavici ( circulă pe traseul liniei 3); autobuzele de pe linia Expres7 vor opri în stațiile aferente liniei 3, pe traseul deviat; vor fi suspendate stațiile: “Dâmbovița/Banatul” și perechile de stații “Opre Gogu”, “Păcii”, “Simionescu”, “Liceul Auto”, aferente liniei Expres7; autobuzele de pe linia M36 vor opri în stațiile “Dâmbovița” și “Liceul Auto”, aferente liniei 3.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 8599859/

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Dragos31 wrote:
În urma unei solicitări venită din partea Societății Metropolitane de Transport Timișoara, traseul liniei 7 tramvaie va fi modificat, începând cu data de 5 mai 2021

Traseul pe care vor circula tramvaiele de pe linia 7 va fi următorul: Dâmbovița - Ana Ipătescu -Veteranilor - Victor Hugo - Drubeta - Piața Bălcescu - Piața Sfânta Maria - Piața Mocioni - Piața Iosefin - Dâmbovița.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 2071764/

Cauza ar fi lucrările de pe Cetății, care ar trebui să înceapă curând:
OpiniaTimisoarei.ro a aflat ca de vina pentru aceasta masura este deschiderea in scurta vreme a santierului de pe bulevardul Cetatii. Strada va intra in modernizare cu 17 milioane de euro. Lucrarile vor fi executate de firma PORR, care a castigat licitatia si care a incheiat recent proiectarea.

Sursa: Opinia Timișoarei

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Începând cu data de 10 mai 2021 traseele liniilor M11, M29 și M30 vor fi modificate ca urmare a lucrărilor de modernizare la infrastructura străzii Dunărea din comuna Ghiroda, pe sectorul cuprins între str. Ialomița și str. Foișor.
        Astfel, linia M11 va circula pe sensul Timișoara - Ghiroda, pe str.Victoria, cu întoarcere la Girația Pod Ghiroda, iar pe sensul spre Timișoara, va urma traseul Girație Pod Ghiroda - str.Victoria - str.Sinaia - str.Bușteni - str.Semenic cu revenire pe DN6/Calea Lugojului. Stațiile aflate pe noul traseu vor fi: Girație Pod Ghiroda, Ialomița, Primăria Ghiroda, Sinaia, Bușteni, Semenic.
       Linia M29 va circula, pe sensul Timișoara-Ghiroda, pe str.Mătăsarilor până pe Aleea Ghirodei (Foișor), unde va întoarce și va avea stație capăt de linie, urmând a reveni pe același traseu spre Timișoara.
         Linia M30 va circula, dinspre Timișoara spre Ghiroda, pe traseul Bastion bulevardul Take Ionescu- str.Simion Bărnuțiu - str. V.Economu - str.Palmierilor - str.Mătăsarilor până la Aleea Ghirodei(Foișor), care va fi capătul de linie. La întoarcere, pe traseul Aleea Ghirodei (Foișor) - str.Turda - str.Orăștie - Calea Dorobanților - str.Simion Bărnuțiu - Piața Badea Cârțan - bulevardul Take Ionescu - Bastion. Stația Aleea Ghirodei(Foișor) va fi capăt de linie.

Sursa: STPT

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

7 a revenit la traseul său de bază:
S-au răzgândit și nu mai modifică traseul liniei 7. Începând de sâmbătă, tramvaiul 7 va circula din nou spre centru și pe Bd. Cetății. Traseul rămâne neschimbat până la demararea lucrărilor de reabilitare de pe Bd. Cetății, iar după începerea lucrărilor vor fi introduse autobuze.

Marți, 4 mai, societatea de transport public anunța modificarea traseul liniei 7 de tramvaie, în urma unei solicitări venită din partea Societății Metropolitane de Transport Timișoara (SMTT), condusă de Ioan Goia, fostul director al STPT. Din 5 mai, tramvaiul 7 a mers pe vechea rută, până în Dâmbovița. SMTT anunța „lucrări de infrastructură”, deși primăria nu începuse șantierul în zonă. Mai mult, așa-zisele lucrări de infrastructură păreau să nu afecteze linia 4, care merge tot pe Bd. Cetății.

N-a ținut prea mult modificarea de traseu, pentru că oficialii STPT au transmis, vineri, că singurul tramvai care leagă sudul de nordul Timișoarei va reveni pe ruta Șagului – Torontalului.

„Vă informăm că tramvaiele de pe linia 7 vor reveni pe vechiul traseu, începând cu data de 8 mai 2021”, transmit cei de la STPT, pe Facebook.

Traseul și stațiile liniei 7, din 8 mai:
Traseu dus: bd. Dâmbovița – Ana Ipatescu – Victor Hugo – Aluniș – I.P. Pavlov – Drubeta – Independenței – Gheorghe Doja – 16 Decembrie 1989 – bd. Regele Ferdinand – Iosif Nemoianu – Bogdăneștilor – bd. Cetății – Calea Torontalului.

Traseu întors: Calea Torontalului – bd. Cetății – Bogdăneștilor – Iosif Nemoianu – bd. Regele Ferdinand – 16 Decembrie 1989 – Gheorghe Doja – Independenței – Drubeta – I.P. Plavov – Aluniș – Victor Hugo – Ana Ipatescu – bd. Dâmbovița.

Stații dus: Dâmbovița, Banatul, Transilvania, Veternalilor, Chișodei, Izlaz, Emil Zola, Progresul, Pavlov, Mureș, Lidia, Drubeta, Memorandului, Bălcescu, Parc Doina, Piața Maria, Catedrala Mitropolitană, Spitalul de Copii Louis Țurcanu, Brediceanu, Circumvalațiunii, Mendelev, Balta Verde, Cetății, Amforei, Matei Basarab, Torontal și retur.

„Traseul liniei 7 rămâne neschimbat până la demararea lucrărilor de reabilitare a liniei cale tramvai de pe bulevardul Cetății. Din acel moment, tramvaiele care circulă în perimetrul respectiv vor fi înlocuite cu autobuze, acestea urmând să asigure desfășurarea în condiții optime a activității de transport public local”, mai spun reprezentanții STPT.

Vă reamintim, Primăria Timișoara are un proiect destul de amplu pe Bd. Cetății, de la Calea Bogdăneștilor până la Calea Torontalului. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat încă din 21 septembrie 2020, iar timp de șase luni se lucrează la proiectare. În doi ani și jumătate, șoseaua va avea o linie cale dublă de tramvai pe o lungime de 1,57 km, zece stații de tramvai, trotuare și piste de biciclete decente.

De lucrare se ocupă Porr Construct, care s-a asociat cu alte șapte firme: Porr Bau GmbH (terț) și Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic România, Manro SRL cu SC Pesit Rom SRL (subcontractanți), iar valoarea acesteia este de 83,7 milioane de lei, echivalentul a 17,2 milioane de euro.

Sursa: Tion

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Sambata si duminica mai multe tramvaie si autobuze vor circula pe trasee schimbate.

Sambata, tramvaiele de pe liniile 1, 8 si 9 nu vor mai ajunge pana la Gara de Nord, ci vor intoarce in bucla din zona Dambovita. Motivul acestei devieri a mijloacelor de transport este reprezentat de lucrarile ce vor fi facute de echipele STPT la linia de pe strada Garii.

Legatura dintre bulevardul Regele Carol I si Gara de Nord va fi asigurata de un autobuz, care va circula pe acest traseu pe tot parcursul zilei de sambata. Autobuzul va avea capete de linie intersectia dintre strada Garii si strada Gheorghe Baritiu (bucla de intoarcere a troleibuzelor), respectiv intersectia dintre bulevardul General Ion Dragalina cu bulevardul Regele Carol I.Tot in weekend, mai multe mijloace de transport in comun vor fi deviate din pricina organizarii unei noi editii a Timotion. Sambata se va inchide circulatia rutiera pe splaiul Nicolae Titulescu, pe sectorul strada Jiul – bulevardul 16 Decembrie 1989, si pe splaiul Nistrului, pe sectorul strada J.H. Pestalozzi – bulevardul 2 August 1919, in intervalul orar 08:00 – 19:00. in aceste conditii, autobuzele care circula pe linia Expres 3 vor circula deviat pe traseul bulevardul 16 Decembrie – bulevardul Regele Ferdinand I – bulevardul Republicii – strada Jiul, dupa care revin pe traseul normal; pe sensul Gara de Nord – strada Apicultorilor, autobuzele de pe linia Expres 3 vor circula pe traseul consacrat.

Duminica, in intervalul orar 08:00 – 12:00, se vor inchide si bulevardul Vasile Parvan, bulevardul Corneliu Coposu si strada J.H. Pestalozzi. in aceste conditii, autobuzele care circula pe linia Expres 8 intre Printul Turcesc si Piata Balcescu vor avea urmatorul traseu tur-retur: strada Baba Dochia – strada Iepurelui – strada stefan cel Mare – bulevardul Eroilor de la Tisa – bulevardul Victor Babes – bulevardul Mihai Viteazul – Piata Balcescu.Autobuzele de pe linia Expres 3 vor circula normal pe sensul strada Apicultorilor – Gara de Nord, pana pe aleea FC Ripensia, dupa care vor intra pe bulevardul Eroilor de la Tisa – Bulevardul Victor Babes – bulevardul Mihai Viteazul – splaiul Tudor Vladimirescu – bulevardul 16 Decembrie 1989 – bulevardul Regele Ferdinand I – bulevardul Republicii – strada Jiul, mai departe circuland pe traseul normal. Pe sensul Gara de Nord – Apicultorilor, autobuzele de pe linia Expres 3 vor circula pe traseul consacrat, pana pe bulevardul Regele Ferdinand I (Catedrala Mitropolitana), apoi pe bulevardul Mihai Viteazul – bulevardul Victor Babes – strada Cluj, de unde revin pe traseul normal.
Troleibuzele de pe linia 16 vor circula pe traseul liniei 15 troleibuze, pe tronsonul Complexul Studentesc – strada Traian Grozavescu (Posta Mare).

Sursa: Opinia Timișoarei

 


Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Timiș  • 
Choose destination

Since , our 1735 forum members have written 341305 posts in 4061 topics and 419 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use