MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului

1653 posts, 314419 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 70 71 72 73 74 75 76  ... 119

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. sab

De la AFI ai ceva de mers pe jos pana la Politehnica, mai pierzi 7-8 minute, depinde cum vede fiecare lucrurile.  
Mie mi se par mulți calatori la Cringasi si îmi este greu sa cred ca toti provin din cartierul omonim.
Eu încerc doar sa identific cauzele neutilizării M5 si faptul ca unii merg in continuare cu 41 ar putea fi o cauza.

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. subway guru

M5 nu are cum sa inlocuiasca 41 si nici nu si-a propus asa ceva, sunt doua directii complet diferite.

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. andrei11

Să nu uităm și cetățenii care vin din Nord și coboară la Crângași după care ajung în Baltă sau pe "ramura GdN 1 - Muncii".  Să nu uităm de stația Obor unde coboară mulți oameni din M 1. De unde vin ei, nu cred că s-a făcut vreun studiu până acum.  Nu toată lumea care coboară din 41 la Crângași ajunge la Tudor Vladimirescu folosind și M 1.
41 e un fel de ramură de la un viitor M 8 ( Inelara ). Dacă acest M 8 se va construi vreodată.

Exact pentru asta a fost construit 41 ca inlocuitor de inelara si conceptul s-a dovedit corect si eficient. Acum ar trebui facut si semi-inelul de sud si problema inelarei dispare.

• sab
  • Posted:
  •  

M5 nu si-a propus sa inlocuiasca 41, corect, insa daca oamenii care ar putea sa ia M5 continua sa foloseasca 41 in loc sa ia metroul, inseamna ca avem o problema. Eu raman la parerea ca multi din Dr Taberei continua sa mearga cu 41 si intra in metrou la Cringasi. Ceea ce inseamna ca M5 colecteaza strict din zona bulevardului "cu bucla".
Daca as sta in Ghencea, de ce sa cobor din 41 si sa iau metroul de la Parc DT, sa mai schimb la Eroilor si la Unirii ? Raman in 41, intru in metrou la Cringasi (unde este si schimbul facil) si continui cu M1, chiar daca vreau sa ajung pe M2.
Daca le duceam o ramura a M5 catre Ghencea, poate se schimba ceva, asa...

Ai statie la Raul Doamnei.
Problema e ca nu ai trenuri suficiente.

sab wrote:
Ceea ce inseamna ca M5 colecteaza strict din zona bulevardului "cu bucla".

M 5 colectează și de la TV, Favorit, Orizont, nu numai din buclă.
Transferul 41 / Crângași sau E 1 / E 2 e la fel de facil.
41 colectează stict unde stația de metrou e mai departe decât stația de tramvai

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. orex

@sab
Asta depinde si unde ai treaba, ca nu toti taberenii au polaritatea magnetului numai spre ”Defense-ul” Bucurestiului!
PS
Daca ai sta in Ghencea (capatul liniei 41), 385 e cea mai rapida cale spre PU la orele de varf? Eu zic ca nu! :yes:

• sab
  • Posted:
  •  

Poate nu este cea mai rapida, dar sigur este cea mai comodă.
@andrei11
Nu doar de pe bucla, am zis din zona bulevardului cu bucla. El începe de la AM.  :)

@sab
Bucla a fost, este si va fi intre ”Materna” si ”Cilieni”! ;)
N-o mai da de gard cu bulevardul cu ”bucla” ca e arhicunoscut ca de la Academia Militara pana la ”Tricodava” e  bd. Drumul Taberei. Nu tine figura ”de stil”, cel putin cu bastinasii zonei! ;)

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. Valentin

Eu vin si confirm cateva aspecte spuse pe aici, dat fiind ca stau in zona Ghencea, si am urmatoarele date analizate:

1. Favorit - Pipera: 37min, ora de varf
2. Favorit - Aurel Vlaicu: 33min25sec
3. Favorit - Romana: 26min 10secunde, ora de varf(transbordare rapida si frecventa buna) sau 32min cu asteptare 9 min la M2, 5min la M1/M3 evident inafara orei de varf
4. Favorit - Unirii: 20min cu 4min asteptare la M5 si 4min30s la M1/M3
5. Favorit - Izvor: 17min 30 sec cu 4min asteptare la Eroilor si 4m la M1/M3
6. Favorit - Victoriei: 30min cu asteptare 4min30s la M5 si 2min la Eroilor (pe latura cu Crangasi)

(in intervale n am adaugat mersul pe jos de aprox. 8-10min).
# mic disclaimer: pentru M5 merg 8-10min, pentru 41 maxim 4 min)

Si de aici poti sa faci o comparatie de exemplu 41- Crangasi - Victoriei vs Favorit Victoriei (30min vs 23-25 min numai pana la Crangasi cu 41). Daca tot vreti sa facem comparatie, haideti sa comparam si viteza cu care circula 41 si metrourile in general intre statii + atat 41 cat si M5 au amandoua statii dese, deci nu vad argumentul PRO pentru vreo parte. Da, e mai confortabil sa folosesti 41 si M1 vs mers pe jos + M5 + M1/M3 (+-M2 functie de traseu), dar timpul e perfect comparabil. Dar asta e cazul meu, acum daca ar fi sa stau undeva, de exemplu la Romancierilor sau hai Brancusi, (M5->41->M1 -> Victoriei de exemplu) sau (STB->41->M1->Victoriei) e cam acelasi lucru cu a schimba 3 magistrale (M5->M1/M3->M2) sau 2 dar mers pe latura mai lunga.

Pentru Unirii folosesc M5.1 cu brio orice ar fi, 385 a iesit de mult din vizor si din pacate 47 ocoleste prea mult. Poate un 47 pe langa Casa Poporului sau macar cu macaz pe Bd.Regina Maria + trafic reglementat pe acel bulevard pro tramvai poate ar fi o optiune, dar asa clar nu. Cel putin la orele de varf pici in plasa, sa zicem ca merge un 47 pana unde face dreapta si apoi daca ai noroc sa prinzi un 385 care a stat in trafic, dar chiar si asa M5.1 e calea pentru mine  :D

Concluzia: folosesc atat 41 cat si M5.1 in functie de zona unde am treaba, deci o masina in minus din partea mea  :bere:

• sab
  • Posted:
  •  

@ orex
"Bulevardul cu bucla" este "Bd Drumul Taberei", daca vrei tu sa-l numesti asa si sa fie ca tine, insa pe harti , in general, el nu apare cu titulatura de "bulevard" pentru ca este putin pleonastic, bulevard si drum având cam aceeași semnificație.

@Valentin  M-ai lăsat mască ! Cum ai notat timpii la secundă ?
Hai să nu ne mai disputăm, eu am circulat prin cartier  de 3 ori / săptămână cam tot liceul + un an când am ratat la facultate. Aveam meditații în zonă. Plus primii doi ani de facultate, dar mai rar. Acum 40 - 45 de ani prin << buclă >> se înțelegea ce am desenat eu cu roșu.
2021-05-05_19-08-24.jpg (332.68 KB; downloaded 1744 times)

@Valentin
Pot fi de acord, indubitabil, cu tine cu ”O EXCEPTIE” probata de subsemnatul:
- la PDT daca esti la max. orele 06.21-06.22 (vine rama de VI, ca RD e inainte, pe la si 18 p-aci) sosesti la Eroilor pe la 06.29-06.30. Legatura spre Dristor 2 e la orele 06:36-06:38 si ajunge la max. 06:53-06.55 la STM si nu-i ora de varf!
Deci, in jurul a 31-33 de min. ajungi de la PDT chiar pana-n Barbu Vacarescu, cu tot cu asteptarea M1!  E ceva, nu! ;)
@andrei11
Lsa-o jos ca macane! Baiatul @Valentin  are dreptate, cu o mica abatere!
Daca nu crezi ce-ti spune el, verifica ce zice subsemnatul! :yes:  

Go to page:  1  ... 70 71 72 73 74 75 76  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2426 forum members have written 434013 posts in 5403 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”