Parent forum: Județul Suceava

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

31 posts, 12477 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Săptămâna viitoare se va semna contractul cu Solaris pentru cele 15 autobuze electrice licitate de Ministerul Dezvoltării:
„Aici avem o problemă. Săptămâna viitoare vom semna contractul cu firma Solaris pentru cele 15 autobuze electrice. Suntem blocați, ținuți în loc, să facem acea bandă unică. Trebuie să avem toate autobuzele”, a spus primarul.

Sursa: News Bucovina

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Gata, azi s-a semnat contractul cu Solaris:
Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că a semnat miercuri dimineață cu firma Solaris din Polonia contractul pentru furnizarea celor 15 autobuze electrice si 19 statii de încărcare, din care 15 pentru încărcare lentă si 4 pentru incarcare rapidă. Acest contract  vine ca urmare a unei licitații organizate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice si Administratiei.

”Sunt ultimele autobuze care trebuie sa vină la Suceava din lotul celor 62, care compun pracul de transport public electric la nivelul municipiului. Valoarea contractului este de 50.426.627,35 inclusiv TVA. Temenul de livrare este de 22 luni. Am insistat la reprezentantul firmei Solaris sa aducă cât mai repede autobuzele la Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.

Autobuzele de la Solaris sunt garantate pentru 500.000 km sau 5 ani,  au 8 ani garanție pentru caroserie, 5 ani pentru baterii electrice, anvelope – 120.000 km și 8 ani pentru componentele de cauciuc .
”Sperăm sa ajungă cât mai curând aceste autobuze, să întregim parcul la capacitatea de 62 autobuze electrice, să putem trece la culoarul unic de transpot public”, a mai declarat primarul Sucevei.

Sursa: Obiectiv de Suceava

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

O altă etapă din proiectul de modernizare a transportului public de călători din municipiul Suceava este în curs de implementare anul acesta, noi stații de așteptare fiind montate deja în 10 locații din oraș. Acestora li se vor adăuga, în lunile următoare, încă 28 de stații, de două tipuri, dar și panouri de informare electronice și sisteme de e-ticketing.

“În prezent, transportul public local se efectuează 70% electric și 30% diesel, iar ținta este să se meargă 100% pe electric, dar pentru asta așteptăm cele 15 autobuze marca Solaris, contractate în urma licitației făcute la nivel național. În municipiul Suceava au început să fie montate și noile stații de călători, până acum avem montate 10, dar în total se montează sau se modernizează 54 de stații de așteptare. Stațiile montate nu sunt încă finalizate, pe panourile din spate urmează să apară informațiile furnizate de primărie, lângă stații vor funcționa sistemele de e-ticketing, iar pe o laterală, un sistem de afișaj electronic”, a explicat viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

Conform contractului, termenul limită pentru implementarea proiectului este 31 ianuarie 2022, dar viceprimarul speră ca din octombrie să fie deja funcționale, astfel încât să fie pus în practică un program pilot de funcționare bazat pe e-ticketing, moment din care se va trece la o nouă etapă, de funcționare a transportului local fără taxatoare în autobuze.

Sursa: Monitorul de Suceava

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Călătoriile cu autobuzele și microbuzele TPL nu vor mai fi gratuite pentru elevi în perioada vacanței de vară, conform unei propuneri care va fi discutată curând în Consiliul Local Suceava.

Măsura vine pe fondul noilor prevederi ale OUG 50/2021, care reglementează decontarea navetei elevilor, care pasează cheltuiala pe umerii adinistrației locale, deși, la acordarea gratuității, statul se angajase să susțină cheltuielile.

“Până acum se spunea că se oferă transport gratuit elevilor, cu decontarea sumelor de la bugetul de stat.

Din păcate nu s-a întâmplat acest lucru, au fost modificate niște articole, încât cheltuielile de transport ale elevilor revin acum în totalitate municipalității.

Noi, până acum, am cheltuit vreo 500.000 de lei în acest an, cu transportul gratuit al elevilor, asta în condițiile în care, din cauza pandemiei, au fost mai puțini care au circulat”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul și-a exprimat nemulțumirea vizavi de noile reglementări, care le-au pus în brațe administrațiilor locale “un cartof fiebinte”.

“Printr-o decizie anterioară de Consiliu Local, transportul elevilor este suportat inclusiv în perioada vacanței de vară, dar măsura a fost luată când ni s-a spus că banii vor fi decontați de la bugetul de stat.

Vom discuta o propunere în Consiliul Local, ca în perioada 10 iulie – 10 septembrie să nu se mai acorde legitimații de călătorie gratuită pentru elevi.

Nu sunt bani, nu ne putem permite ca pe toată perioada de vară să acordăm gratuitate la transportul în comun, inclusiv când sunt în vacanță”, a anunțat edilul sucevean. Ședința de Consiliu Local urmează să aibă loc chiar joia viitoare.

Noua lege restrânge gratuitățile acordate la transport elevilor, pe toate mijloacele, fiind reduse la un anumit număr de călătorii, dar și limitate la sumele care vin decontate.

Sursa: Monitorul de Suceava

 


Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Suceava  • 
Choose destination

Since , our 1765 forum members have written 346268 posts in 4109 topics and 424 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use