Regiunile RomânieiBanatJudețul Timiș

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

256 posts, 120644 views
 
Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri, noutăți, perspective Dragos31

Începând cu data de 8 februarie 2021, Societatea de Transport Public Timişoara reia cursele destinate elevilor, pe toate cele 15 trasee destinate transportului școlar

Pentru a diminua riscul de infectare cu noul coronavirus, reamintim că toţi elevii care utilizează liniile şcolare au obligația să respecte regulile legate de distanţarea fizică, purtarea măştii de protecţie şi utilizarea dezinfectantului la urcarea în mijlocul de transport. Totodată, vă aducem la cunoştinţă că toate mijloacele de transport ale Societăţii de Transport Public Timişoara sunt dezinfectate zilnic cu ajutorul dispozitivelor bactericide cu lumină ultravioletă UV-C tip tun de 440 W.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 2007883/

 


Re: Știri, noutăți, perspective Dragos31

Tramvaiele de pe liniile 4 și 7 circulă deviat, din cauza unei deraieri a unui tramvai în bucla din Calea Torontalului

În aceste condiții, tramvaiele de pe linia 7 vor întoarce la Gara Mică, în timp ce tramvaiele de pe linia 4 sunt deviate din Piața Timișoara 700 spre Catedrala Mitropolitană - zona Bălcescu - strada 1 Decembrie - bulevardul Stan Vidrighin - Ciarda Roșie și retur.
Până la remedierea situației, au fost introduse 2 autobuze pe direcția Calea Torontalului - Piața Timișoara 700.
Ne cerem scuze pentru deranjul provocat și vă mulțumim pentru înțelegere.
Vom reveni cu amănunte.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 4325666/

Corectura imi apartine.

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Sunt curios dacă tot aceste trasee deviate vor rămâne și după ce se apucă de linia de pe Cetății.

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Circulația tramvaielor pe tronsonul de pe bulevardul Cetății a fost blocată pentru scurt timp, în această dimineață, după ce două tramvaie, care circulau pe liniile 4, respectiv 7, s-au ciocnit ușor.

Incidentul s-ar fi produs, conform reprezentanților STPT, după o cădere de tensiune.

Una dintre garnituri nu a reușit să frâneze la timp din acest motiv, lovind din spate celălalt tramvai. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului, iar circulația a fost reluată în scurt timp.

Sursa: Press Alert

 


Re: Știri, noutăți, perspective cris_m

S-au ciocnit usor  :lol:  :headbash:

 


Re: Știri, noutăți, perspective Dragos31

Tramvaiele de pe liniile 4 și 7 vor circula deviat, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, din cauza lucrărilor ce vor avea loc la infrastructura liniei cale tramvaie de pe bulevardul Cetăţii - Calea Torontalului

Mijloacele de transport în comun de pe cele două linii de transport în comun vor circula deviat pe parcursul întregii zile, după cum urmează:

- linia 4 tramvai: pe tronsonul Ciarda Roşie şi Piaţa 700 tramvaiele vor circula normal, iar din Piaţa 700 vor circula deviat prin Piaţa Sf. Maria până la Gara de Nord, unde vor întoarce şi vor reveni pe traseul Gara de Nord - Piaţa Sf. Maria - Piaţa 700 - Piaţa Traian - Ciarda Roşie;

- linia 7 tramvai: între bulevardul Dâmboviţa şi Piaţa 700 tramvaiele vor circula pe traseul normal. Din Piaţa 700, linia 7 va fi deviată prin Piaţa Traian spre Gara de Est, cu revenire pe acelaşi traseu până în Piaţa 700, după care vor urma traseul normal până la bulevardul Dâmboviţa;

- între Calea Torontalului şi Piaţa 700 transportul va fi asigurat de 2 autobuze pe următorul traseu: Calea Torontalului( intersecţie cu Str. Liege şi Str. Bucovinei, unde va opri şi în staţia liniei Expres1) - bulevardul Cetăţii (pe carosabil şi va opri în dreptul staţiilor de tramvai) - Balta Verde (de unde va intra pe linia de tramvai şi va opri în staţia aferentă liniei 5b) - Calea Bogdăneştilor (pe linia de tramvai şi va opri în staţiile de tramvai) - Str. Coriolan Brediceanu (pe liniade tramvai şi va opri în staţiile de tramvai) - Str. Dr. Iosif Nemoianu (va opri în staţiile aferente liniei 7 tramvai, inclusiv staţia “Piaţa 700”, imediat dupa intrarea pe Str. Dr. Iosif Nemoianu) - bulevardul Republicii (va opri în staţia aferenă troleibuzelor 11, M11, 14, M14,18) - Piaţa 700 (va intra pe liniile de tramvai pe Coriolan Brediceanu spre Piaţa 700) - str. Coriolan Brediceanu (pe linia de tramvai) - Calea Bogdăneştilor (pe linia de tramvai) - Balta Verde - bulevardul Cetăţii (pe carosabil şi va opri în dreptul staţiilor de tramvai) - Calea Torontalului (va opri în staţia aferentă Expresului 1 la intersecţie cu str. Miresei) - Calea Torontalului până la semafoarele cu Str. Liege şi str. Bucovinei.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 3815928/

 


Re: Știri, noutăți, perspective Dragos31

Cum primăvara începe să-și reintre în drepturi, transportul public de pe Canalul Bega își reia activitatea, cu cele 7 ambarcațiuni din dotarea Societății de Transport Public Timișoara

Ambarcațiunile au andocat pe platforma special amenajată în depoul Dâmbovița, în luna decembrie a anului trecut, intrând în revizie tehnică.
Vaporașele vor reveni pe Bega în 6 martie, acestea urmând să circule în regim de transport public și de agrement. De luni până vineri, în fiecare săptămînă, vor cicula în regim de transport public (de la stația Ardealul până la Uzina de Apă și retur), iar sâmbăta și duminica se vor bucura de ambarcațiuni cei care preferă călătoriile de agrement (de la ponton Catedrală până la Parcul Copiilor), în intervalul orar 10:00 - 18:00. Noutatatea constă în faptul că, începând cu acest an, ambarcațiunile revin pe vechiul traseu, cuprins între stația Ardealul și Uzina de apă. În ceea ce privește transportul public, graficele de circulație vor putea fi găsite în stații și pe site-ul oficial al societății: www.stpt.ro.
În fiecare zi, navele care efectuează transportul pe Canalul Bega sunt dezinfectate, cu ajutorul dispozitivelor bactericide cu lumină ultravioletă UV-C tip tun de 440 W. Vaporaşele mai sunt dezinfectate de angajaţi ai STPT şi cu cloramină şi dezinfectanţi. Pe lângă obligativitatea purtării măştilor de protecţie şi a respectării distanţării fizice între călători, aceştia sunt rugaţi să se aşeze doar pe locurile marcate cu un semn vizibil de culoare verde, astfel încât să se păstreze distanța de minim 1,5 metri. Capacitatea maximă de încărcare pentru ambarcaţiuni va fi de 32 de locuri.
De asemenea, tot din 6 martie vor fi disponibile pentru publicul călător și cele peste 400 de biciclete și 97 de trotinete, ca alternative la transportul public. Bicicletele vor putea fi ridicate din cele 25 de rastele amplasate în stațiile mijloacelor de transport în comun și din alte 9 rastele amplasate pe malul Canalului Bega. Trotienetele vor putea fi ridicate din cele 13 stații special amenajate în Timișoara.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 6646827/

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Începând de mâine, 13.03.2021, pe perioada carantinării zonale, se suspendată transportul naval pe canalul Bega.
Totodată, până la ridicarea măsurii de carantinare zonală, circulația mijloacelor de transport în comun se va desfășura până la ora 22.
Vă mulțumim pentru înțelegere!

Sursa: STPT

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

În proiectul de buget din acest an, sunt prevăzute achiziția a 55 de troleibuze, 30 de minibuze și 30 de autobuze hibride, cu finanțare prin PNRR:
Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), administrația locală are în plan reînnoirea flotei de transport cu 55 de troleibuze, 30 de minibuze și 30 de autobuze hibride.

Sursa: Press Alert

 


Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

Nu stiu de ce aveam impresia ca se doreste punerea unei cruci troleibuzului. E bine sa vad ca nu. Probabil intentia e de înlocuire a Skodelor desi n-ar strica nici extinderea liniilor prin transformarea unora de bus.
PNRR asta nu e un sac fara fund, sincer nu cred ca vor intra pe PNRR mai degraba pe una din axele UE de traditie.

Cat despre autobuze hibride de ce daca poti plusa la trolee si/sau tramvaie? Hibridele nu sunt mai deloc ecologice cum te-ai astepta de la ceva care e hibrid, adica mixt.

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Puss in Boots wrote:
Nu stiu de ce aveam impresia ca se doreste punerea unei cruci troleibuzului.

Poate pentru ca am scris in iulie un mesaj aici despre situatia troleibuzului.
Oricum, sper ca de aceasta data sa intre si in varianta finala a bugetului, sa nu se intample la fel ca anul trecut, cand au ramas doar la stadiul de proiect.

Puss in Boots wrote:
Cat despre autobuze hibride de ce daca poti plusa la trolee si/sau tramvaie? Hibridele nu sunt mai deloc ecologice cum te-ai astepta de la ceva care e hibrid, adica mixt.

Pentru ca sunt mai ieftine si poti avea garantia ca le iei de la cineva din UE (de obicei Mercedes sau Solaris). Numai de le-ar lua articulate...

 


Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

Asa e. Nu stiu de ce fug toti de articulate. Adica stiu :-)

Poate si in Bucuresti sa se schimbe mentalitatea o data cu spargerea ghetii cu Otokarurile aduse.

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Metropolitană trage de urechi  Societatea de Transport Public Timișoara pentru lipsa lucrărilor de întreținere a infrastructurii de tramvaie din capitala Banatului. Prin intermediul unor imagini postate pe Facebook, organizația pusă să vegheze la realizarea transportului public în comun arată că șinele de tramvai, respectiv macazurile și scurgerile din preajma acestora sunt pline de murdărie și neunse, ceea ce ar pune în pericol circulația tramvaielor.

Șinele de tramvai din Timișoara nu sunt curățate și nu sunt unse, spun cei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Metropolitană. Iar aceasta duce la ”Pericol de deraiere și uzură prematură a aparatelor speciale de line cale”, spun cei de la asociație, în ceea ce ar putea deveni un nou episod în disputa permanentă dintre cele două organizații.

”Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Metropolitană (ADIM) monitorizează activitatea de transport din Timișoara și atrage atenția asupra deficiențelor constatate. Operatorului de transport Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) îi revine sarcina de a gestiona infrastructura de transport și de a se asigura că aceasta se află în parametrii de calitate prevăzuți de normativele în vigoare”, anunță cei de la ADIM.

În imaginile realizate sunt prezentate o serie de șine și macazuri în care se poate observa existența unor depuneri, însoțite de textele ”Lipsă curățenie”, respectiv ”Lipsă ungere”.

Sursa: De Banat
Și link-ul către videoclipul de pe Facebook:
https://m.facebook.com/societateametropolitanadetransporttimisoara/videos/890168321823861/?refsrc=https%3A%2F%2Flm.facebook.com%2Fl.php&_rdr

 


Re: Știri, noutăți, perspective Dragos31

Circulația vaporașelor va fi întreruptă pe Canalul Bega sâmbătă, 17 aprilie, în intervalul orar 10:00 – 15:30, când va avea loc Memorialul „Zeno Lache”.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 0102221/

 


Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Timiș  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420712 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use