Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Galați

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

294 posts, 152044 views
 
Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective cris_m

Eram ironic... nu puneam degeaba emoticonul care rade...

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Să vedem ce se întâmplă acum...
Ofertant unic: SOLARIS BUS & COACH.

 


Re: Stiri, noutati, perspective fl82

Ar fi util ca "Transurb" Galati sa infiinteze o linie de autobuze urbane, care sa lege direct gara/autogara de punctul de trecere cu bacul!

 O astfel de linie de autobuze urbane ar fi utila pentru cei care vin din toata zona Moldovei pana la Galati, cu trenul sau cu mijloace auto, si vor sa ajunga la Tulcea (sau mai departe in Delta Dunarii)!
 O astfel de linie de autobuze urbane in Galati ar putea aveea urmatorul traseu: gara/autogara- Strada Garii- Strada Traian- Piata Centrala- Strada Traian- Strada Brailei- Strada Saturn- Trecere Bac.

 Din pacate nu exista un traseu de autobuze/minibuze/microbuze interurbane, care sa lege direct orasele Galati si Tulcea (adica sa plece din autogara Galati si sa mearga pana in autogara Tulcea)!

 


Re: Stiri, noutati, perspective deprodio

Nu stiu daca ar fi util pentru ca traseul 16 nu are multi calatori.Regiunea Galati-Tulcea este subdezvoltata din punctul de vedere al transportului.Majoritatea celor care se duc sau vin din Tulcea,aleg Braila sau Constanta.

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Evaluarea tehnică pentru hibride s-a încheiat astăzi. Licitația se află în evaluare financiară.

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Solaris a fost selectat ieri câștigător.

 


Re: Stiri, noutati, perspective deprodio

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat astăzi, joi, 17 septembrie 2020, contractul de achiziţie pentru un număr de 20 de autobuze hibrid noi şi moderne. Valoarea contractului este de 33.600.000 lei fără TVA, autobuzele urmând să fie livrate de către Solaris Bus&Coach SRL, care de altfel a şi prezentat joi, în faţa sediului Primăriei, modelul Urbino 12 Hibrid

„Continuăm modernizarea transportului public în comun pentru a oferi gălăţenilor cele mai bune condiţii de călătorie. Pentru prima dată, gălăţenii vor putea circula cu autobuze hibrid noi, cu un consum redus de combustibil şi cu toate dotările la cele mai înalte standarde. Din primul moment am susţinut să cumpărăm doar mijloace de transport noi, urmând să aducem şi 18 tramvaie noi”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Noile autobuze hibrid au 12 m lungime, sunt prevăzute cu trei uşi, au o capacitate de transport de minim 90 de călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, spaţiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranţă, instalaţii de aer condiţionat şi încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing. Autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice, bazat pe supercapacitori.

În maxim 5 luni de la semnarea contractului, furnizorul trebuie să livreze cel puţin 2 autobuze, iar în maxim 10 luni întreg lotul. Autobuzele vor avea o garanţie de trei ani.
Sursa

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Pe 1 octombrie, licitația a fost atribuită.

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

În cursul săptămânii viitoare, vor începe lucrările de reabilitare a străzilor (și a căii de rulare a tramvaielor de pe aceste străzi) George Coșbuc (între străzile Henri Coandă și Alexandru Măcelaru), Traian Vuia și Henri Coandă:
Potrivit Primăriei Galaţi, în cursul săptămânii viitoare vor începe lucrările de modernizare a străzilor Traian Vuia, Henri Coandă și George Coșbuc (tronson strada Henri Coandă - strada Alexandru Măcelaru), lucrări care vor dura 16 luni. Axa rutieră este cuprinsă într-unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din ultimii ani, pentru care municipalitatea a obținut finanțare europeană.

Asocierea Lemacons SRL, Tancrad SRL, Mari-Vila Com SRL și Add Global Design SRL are misiunea de a proiecta şi executa lucrările, contractul încheiat cu Primăria având o valoare de 82.109.273 de lei fără TVA. Valoarea totală a proiectului cu finanțare europeană ”Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, bulevardul George Coșbuc (tronson strada Henri Coandă - strada Alexandru Măcelaru) este de aproximativ 104.000.000 de lei (22 de milioane de euro).
Conform Primăriei, se vor executa, în principal, lucrări de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor – 5.570 m cale simplă; reabilitare și modernizare a stațiilor de transport public de călători - 16 stații și peroane de călători; amenajare a 6.731 mp piste pentru biciclete; reabilitarea a 17.405 mp de trotuar și 38.550 mp parte carosabilă; plantare de arbori și arbuști; înierbări de-a lungul celor 2.594 de metri de străzi reabilitate.
„Din punct de vedere al tehnologiei de execuție a lucrărilor se au în vedere următoarele etape: realizarea unei structuri rutiere cu straturi asfaltice noi, cu modificarea părții carosabile prin realizarea de locuri de parcare noi, reamenajarea trotuarelor, execuția de piste noi pentru bicicliști; execuția liniei noi de tramvai, atât calea de rulare, cât și rețeaua de alimentare, peroane noi și schimbătoare de cale noi; reabilitarea și repararea rețelelor edilitare subterane (de apă) din perimetrul lucrărilor de reabilitare la carosabil și tramvai; reabilitarea iluminatului public stradal, amenajări peisagistice prin modernizarea spațiilor verzi existente, cât și a celor nou apărute în urma lucrărilor de modernizare, procurarea și montarea de mobilier stradal nou; amenajarea în trotuare/carosabil de canalizatie subterană multitubulară cu camere de tragere pentru introducerea în subteran a diverselor rețele aeriene; realizarea dispozitivelor pentru preluarea și evacuarea apelor pluviale; aducerea la cota proiectată a utilităților (capace cămine); amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 m; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere și indicatoare rutiere”, enumeră Primăria Galaţi.
Municipalitatea mai are în derulare un proiect similar cu fonduri europene, care vizează străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918.

Sursa: Viața Liberă

 


Re: Stiri, noutati, perspective cris_m

De ce nu au facut green track?

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Cele 2 linii de troleibuz, 102 și 104, vor fi prelungite:
INFORMARE TRAFIC❗
👉Primăria municipiului Galați informează că pentru buna desfășurare a lucrărilor necesare prelungirii pe viitor a traseelor de troleibuze 🚎 102 și 104, pe strada Traian, în zona intersecției cu str. Alexandru Măcelaru, se instituie noi reglementări de circulație până în data de 30.03.2021.
🚧 Execuția acestor lucrări (fundații pentru stâlpi, înlocuire stâlpi unde e cazul, refacere linie aeriană etc.) nu va presupune închiderea totală a traficului. Astfel, semnalizarea rutieră temporar instituită va fi adaptată în funcție de natura lucrărilor.
🟢 Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor. Acestea sunt necesare pentru realizarea proiectului ”Reabilitare rețea electrică de transport troleibuze, etapa 1, Municipiul Galați - Prelungire traseu troleibuze nr. 102-104”.

Sursa: Facebook - Primăria Municipiului Galați

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Noi abonamente și gratuități în transportul public, în avantajul gălățenilor

✅ Elevii, studenții, pensionarii, persoanele cu venituri mici și alte categorii vulnerabile vor beneficia de călătorii gratuite în transportul local.

🚌Tarifele la abonamente nu s-au majorat, ci se va aplica un sistem mult mai flexibil și eficient, în avantajul gălățenilor.

📍 Mai mult, se va introduce biletul valabil 60 de minute pe orice traseu și va costa 2 lei.

👉 Consilierii locali au votat astăzi noile măsuri pe care le-am inițiat și care se vor aplica de la 1 aprilie.

Sursa: Facebook - Ionut Pucheanu

 


Re: Stiri, noutati, perspective cris_m

Foarte bine ca au trecut la bilet orar!  :applause:

 


  • D94
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective D94

Se pare că au terminat reconfigurarea rețelei de troleibuz la Bariera Traian și extinderea transportului cu călători până acolo. Am pus și postarea primarului Pucheanu.
https://www.facebook.com/ionut.pucheanu/ ... 84727124
Nu se îndură cineva să facă o tură până acolo pentru un reportaj mai detaliat?

 


Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Galați  • 
Choose destination

Since our 2326 forum members have written 424394 posts in 5284 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use