Parent forum: Complexul Feroviar București

 

Topic: Bucharest-Ilfov Multimodal Hub – BIMH”

1 post, 459 views
  • Author: andrei11
  • Moderator forum
  • Posted:
  •  

Bucharest-Ilfov Multimodal Hub – BIMH” andrei11

Club Feroviar
Potrivit raportului de specialitate al proiectului, obiectivul de investiţii “Bucharest-Ilfov Multimodal Hub – BIMH” constă în realizarea unui sistem complex de transport mărfuri, grupat în următoarele categorii principale: transport intermodal de mărfuri utilizând calea ferată, transport intermodal de mărfuri utilizând infrastructura rutieră, realizarea legăturii cu terminalul Aeroportului Otopeni, construirea clădirilor şi facilităţilor necesare manipulării mărfurilor.

Potrivit Agerpres.ro, valoarea totală a obiectivului de investiţii ‘Bucharest-Ilfov Multimodal Hub – BIMH” este estimată la 1.085.473.581 de lei cu TVA.

CJ Ilfov aprobă marți investiția în Centrul Multimodal Moara Vlăsiei, de peste un miliard de lei
25 ianuarie 2021
Consiliul Judeţean Ilfov ar putea aproba, în şedinţa de marţi, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea terminalului multimodal la sud de comuna Moara Vlăsiei, valoarea investiţiei fiind estimată la peste un miliard de lei.

După realizarea investiţiei se vor crea 163 de locuri de muncă necesare exploatării. Durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţii este de 72 de luni.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, terminalul este prevăzut a se realiza pe două incinte situate la sud de comuna Moara Vlăsiei, adiacent liniei CF Bucureşti-Urziceni, pe de o parte şi de alta a autostrăzii A3 Bucureşti-Braşov.

Centrul Multimodal Moara Vlăsiei va avea două incinte
Incinta A, situată la vest de autostrada A3, va avea o suprafaţă de 48 de hectare. Incinta B, localizată la est de autostrada A3, se va întinde pe 60 de hectare.

Caracter de terminal multimodal, prin lucrările şi facilităţile prevăzute, va avea numai incinta A. Incinta B fi destinată unei funcţionalităţi de parc logistic şi/sau parc industrial.

Pentru incinta A de la Centrul Multimodal Moara Vlăsiei s-au prevăzut următoarele categorii de lucrări principale: un terminal CF de containere; un depozit pentru containere; o platformă de depozitare pentru mărfuri paletizate, materiale şi posibile materii prime; magazii de desfacere şi distribuţie mărfuri către consumatori; construcţii, clădiri şi echipamente necesare funcţionării incintei; racorduri şi accese auto şi de cale ferată. (D.C.)
q.jpg (196.03 KB; downloaded 347 times)

 


Home page  • 
Parent forum: Complexul Feroviar București  • 
Choose destination

Since , our 1794 forum members have written 350395 posts in 4191 topics and 426 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use