De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Cutremure

751 posts, 218498 views
 
Go to page:  1  ... 44 45 46 47 48 49 50  ... 54
 
 

📖 Pagination options
Re: Cutremure cris_m

Bun, dar ce nu consideri ca e ok la acest bloc fata de, sa zicem, niste case din centrul vechi? Intre alea si blocul asta cu siguranta scap mai intreg din bloc la un eventual cutremur. Si cum ramane cu aia 100 de ani cat sunt garantate aceste blocuri?

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Cutremure Mircea G

cris_m wrote:
Bun, dar ce nu consideri ca e ok la acest bloc fata de, sa zicem, niste case din centrul vechi? Intre alea si blocul asta cu siguranta scap mai intreg din bloc la un eventual cutremur. Si cum ramane cu aia 100 de ani cat sunt garantate aceste blocuri?

Nu pot considera ok o constructie care NU a fost intretinuta conform legilor .Am spus ca atita timp cit NU exista " cartea tehnica " , si sigur nu exista , constructia NU a fost intretinuta .
...cit despre " garantat " 100 de ani ...evident un banc . Nimeni nu a garantat nimic , si nu este garantat .http://www.construieste.info/?p=3710

 


Re: Cutremure andrei11

Mircea G ești  (mult ) pe lângă subiect și faci opoziție numai de dragul să spui << NU >>.
Un stâlp / o grindă din beton armat din interiorul unei locuințe ( unui bloc ) NU prea are nevoie de întreținere "conform legilor ".  Nu prea ai ce să întreții la ele.  Te rog nu mai blufa / nu  ne lua drept tâmpiți, idioți, etc.  Ca să faci o zugrăveală /  să schimbi țevi / instalație electrică / lift nu-ți trebuie nicio carte tehnică.  Și repet, mă simt luat peste picior când susții că îți trebuie cartea tehnică ca să întreții un stâlp / o grindă.  Stâlpii și grinzile din interiorul unui bloc  în mod normal NU se întrețin.  Chiar m-ai enervat pe  motiv că mă crezi fără creier.  A, se pot întâmpla accidente de genul pozei  din stânga de mai jos, dar există și rezolvări locale, tot în genul pozei ( din dreapta ) de mai jos.  Și fără cartea tehnică  a construcției. Ca să dormi liniștit, consolidarea acelui stâlp ( din dreapta fotografiei ) s-a făcut și la subsol, nu numai la parter. Cele două fotografii sunt de la stâlpi diferiți, dar stâlpul  consolidat avea fix aceeași degradare ca stâlpul din stânga. Amândouă  fotografiile sunt făcute în cartierul Pantelimon.
Consolidări.jpg (224.78 KB; downloaded 3558 times)

Mircea G wrote:
Am spus ca atita timp cit NU exista " cartea tehnica " , si sigur nu exista , constructia NU a fost intretinuta .

Două falsuri  în 19 cuvinte,  crezi că noi nu ne prindem ?
1) De unde știi că nu există << cartea tehnică >> a construcției ?
2) Repet, schimbat țevi, zugrăveală, schimbat instalația electrică, lifturi, reparare acoperiș se pot face și fără << cartea tehnică >>.  Nu-ți trebuie deviz întocmit de specialiști ca să pui gresie / faianță !

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Cutremure Mircea G

NU o voi lalai la infinit sa va spun ca lega este foarte clara https://lege5.ro/Gratuit/ge3demjyha3q/c ... mbqhaydeoi si nici nu ma veti convinge ca blocurile au fost intretinute conform legii .
Nici vorba . Puteti trai cu impresia ca sint nemuritoare , dar complexitatea legilor dovedeste ca NU sint . :popa:

 


Re: Cutremure andrei11

1) N-am  susținut niciodată că blocurile sunt nemuritoare.
2) În continuare susțin că într-un bloc de locuințe nu prea ai ce să întreții structura de rezistență. A, da, dacă un nebun începe să taie stâlpi, grinzi, pereți de rezistență intrăm în altă categorie. Cum e cazul iresponsabilului  din imagine dintr-un bloc de pe  B-dul Carol. A dat o gaură fix prin mijlocul stâlpului pentru aerul condiționat. Și e vorba de etajul 1 !!!!
Iresponsabil.jpg (69.33 KB; downloaded 3508 times)

 


Re: Cutremure ByOnu

Mircea G wrote:
...actual la ISC si mult interes pt chestiunile astea...


Aiaiaiai... ISC? Aia care nu raspund la nimic iar cand raspund o fac cu mult in afara termenului legal? Nu neg calitatea persoanei la care faci referinta, dar ISC este... :bleah:

 


Re: Cutremure Goldmund

Care este durata de viata a unui pod sau a unei constructii civile gen bloc de locuinte?
Daca constructorul spune ca durata de viata a unei constructii civile este de 50-70 de ani, ce se intampla dupa "iesirea din garantie" a acestor constructii? Stie cineva sa ne spuna(nu sunt inginer constructor) care este durata de viata a unui baraj gen Bicaz? Pentru ca este relevant daca vine un cutremur, sau vad eu fals?!

 


Re: Cutremure aztec

La baraje e simplu...
In general se colmatează in mare parte și calculele sunt altele fata de anul inaugurării.
De blocuri... Implozie sau demolare clasica cu macaraua..

Problema apare la final că ramai doar cu cotă-parte din terenul de sub bloc...

 


Re: Cutremure andrei11

Ce-a întrebat Goldmund și  ce-ai răspuns tu... :rofl:

 


Re: Cutremure aztec

Pai ce se intampla cu orice bun la ieșirea din "garanție"...
Se fac inspecții și evaluează....se folosește în continuareatata timp cat e viabil.

Și dacă vine cutremurul...ghinion.. Oricum e ghinion și în așa zisa perioada de garanție..

Durata de viaţă a barajelor este mare (peste 1000 de ani), barajele de greutate şi din materiale locale având o durată de existenţă mai mare,
în timp ce barajele în arc, cu arce multiple sau contraforţi au o speranţă de viaţă mai mică, în special datorită agresivităţii apei. Amortizarea
costurilor de execuţie a unui baraj este de peste 50-60 de ani. Durata de viaţă a unui baraj poate fi limitată şi de pericolul de colmatare datorată
aluviunilor transportate de râu

 


Re: Cutremure shoppy

Deversarea pe la baza este o parte foarte importanta din proiectul unui baraj tocmai pentru a se evita colmatarea, vezi materialul postat la Ciurel.

 


Re: Cutremure icee

Ce parere aveti de G-urile din Baba Novac?
Au 10 etaje si doua tronsoane/scari.

Unul dintre ele apare în lista cladirilor cu risc, dar nu e incadrat in vreo categorie de risc...
Baba Novac
Capture2.JPG (332.21 KB; downloaded 2875 times)

 


Re: Cutremure andrei11

Din punct de vedere al proiectului de rezistență sunt ok.

 


Re: Cutremure CostiC

Salut, am si eu o intrebare pentru cei mai experimentati in blocurile comuniste si rezistente acestora la un eventual cutremur mai mare. Este un bloc pe Cristescu Dima, in Iancului de 14 etaje care fusese initial proiectat de 17 dar din cauza cutremurului din '77 l-au facut ceva mai mic (asa am auzit).

Stie cineva daca a fost consturit dupa standardele post cutremur sau e dintre cele care a prins cutremurul? Daca a fost in picioare la cutremur oare are structura afectata?

Multumesc frumos.
cristescu dima.JPG (145.88 KB; downloaded 3198 times)

 


Go to page:  1  ... 44 45 46 47 48 49 50  ... 54
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2284 forum members have written 420945 posts in 5244 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use