Forum părinte: Judetul Buzau

 

Subiect: Știri, noutăți, perspective

90 mesaje, 28975 vizualizări.
 
Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: Costin
 • Site Admin
 • Scris:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective Costin

Am vazut foarte putine Volvo 8900H prin Oslo, probabil circula pe la vreun operator din alta zona a orasului. Insa despre 7700, daca vin din Oslo, mai bine se lipsesc, sunt intr-o stare horror...

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Toate cele 20 de autobuze SH au ajuns la Buzău, fiind introduse în probe pe liniile 1, 5, 7, 8 și 10. De asemenea, Transbus se va extinde în comunele Ulmeni, Gherăseni și Costești de la 1 noiembrie:
Cele 20 de autobuze marca Volvo hibrid au fost achiziționate luna trecută de către Trans Bus SA Buzău. Acestea au fost cumpărate second hand din Olanda, iar în mai puțin de o lună, acestea au fost înmatriculate și puse pe traseu cu sigla Trans Bus. Autobuzele merg jumătate diesel și jumătate electrice. Acestea au intrat pe traseele din Buzău, într-o cursă probă, pe liniile 1,5,7,8 și 10.

Totodată, după cumpărarea celor 20 de autobuze hibride, operatorul de transport public poate introduce acum și curse către comunele Costești, Gherăseni și Ulmeni, de la data de 1 noiembrie.

Sursa: Impact.ro

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Comunicatul Ministerului Dezvoltării cu privire la finalizarea licitației pentru cele 51 de autobuze electrice de 12m operabile în condiții de șes, din care 9 revin Buzăului:
Transportul public de călători din municipiile Alba Iulia, Buzău, Constanța și Ploiești se va desfășura în condiții moderne, cu autobuze electrice, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), a procedurii de atribuire a achiziției publice (fără contestații) pentru 51 autobuze electrice de cca. 12m destinate transportului public urban de călători în relief de șes.

Procedura a fost împărțită în 4 loturi, fiecărui municipiu fiindu-i repartizate autobuze electrice, stații de încărcare rapidă și stații de încărcare lentă. Astfel:

• municipiul Alba Iulia - 13 autobuze electrice de cca. 12 m, destinate transportului public urban de călători în relief de șes, 4 stații de încărcare rapidă și 13 stații de încărcare lentă; oferta declarată câștigătoare a fost de 34.221.733 lei fără TVA.
• municipiul Buzău - 9 autobuze electrice de cca. 12 m destinate transportului public urban de călători în relief de șes, 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă; oferta declarată câștigătoare a fost de 24.893.100,50 lei fără TVA.
• municipiul Constanța- 20 autobuze electrice de cca. 12 m destinate transportului public urban de călători în relief de șes, 5 stații de încărcare rapidă și 20 de stații de încărcare lentă; oferta declarată câștigătoare a fost de 55.327.953,30 lei fără TVA.
• municipiul Ploiești- 9 autobuze electrice de cca. 12 m destinate transportului public urban de călători în relief de șes, 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă; oferta declarată câștigătoare a fost de 24.200.262 lei fără TVA.
Finanțarea proiectului este asigurată de MLPDA, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e - „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Sursa: M.D.R.A.P.

Prețul pe unitate este, conform datelor prezentate, în valoare de 2.765.900 RON. Un SOR de la Brașov achiziționat prin minister a costat 2,769,696 RON/unitate. Din moment ce diferența de preț este de doar aproximativ 3000 RON, sunt 90% sigur că acest lot a fost câștigat de SOR. Același lucru îl pot afirma și despre Constanța, unde prețul pe unitate este în valoare de 2,766,397.65 RON.

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

PTMZ a scris:
Pe 12 iunie, Primăria Buzău a lansat o licitație pentru 4 autobuze electrice de 12m și sisteme conexe (e-ticketing, informare călători, dispecerat, supraveghere video etc). Bugetul alocat este de 16.787.623,59 RON, cu finanțare europeană prin POR. Ponderea punctajului:
- 60% preț
- 20% perioada de garanție extinsă
- 20% consum energetic pentru tracțiune.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 iulie 2020, cel al evaluărilor fiind 24 septembrie 2021. Link E-licitație: http://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100097057

Licitația a trecut luni în evaluare financiară.

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

În ultimii ani, TransBus SA s-a extins în afara municipiului Buzău, astfel că în prezent operatorul are curse în 48 de localităţi din 11 comune. Din cauza crizei generate de pandemie, mai multe autobuze ar putea fi trase pe dreapta, iar cursele, înjumătăţite.


Deoarece Primăria municipiului Buzău nu mai poate susţine subvenţia transportului public în comun, edilul-şef a identificat ca soluţie salvatoare reducerea la jumătate a numărului de curse atât din municipiul Buzău cât şi în judeţ.

Din estimări rezultă că Primăria Buzău va încasa în 2021 cu 6 milioane de euro mai puţin decât în 2020.

”Suntem nevoiţi, în aceste condiţii, să reducem din cheltuieli peste tot. În privinţa transportului, Primăria Buzău nu-şi mai permite să suporte subvenţionarea transportului către cele 47 de localităţi învecinate oraşului”, la postul local Focus TV,  Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Măsura va fi afecta atât călătorii din municipiul Buzău cât şi din celelalte 48 de localităţi în care ajung acum autobuzele TransBus.

Primarul propune reducerea la jumătate a numărului de kilometri adunaţi în curse de autobuzele societăţii. Anul trecut, a precizat Toma, s-au realizat 6,4 milioane de kilometri în Buzău şi în cele 48 de localităţi în care se realizează transportul public în comun de către TransBus.

”Vom asigura, cu prioritate, la primele ore, autobuze, iar în timpul zilei vor fi mult mai puţine autobuze. Am luat această decizie pentru că subvenţia pentru TransBus este foarte mare şi în condiţiile în care, în timpul pandemiei, noi mergem cu autobuzele, chiar şi la ore de vârf, păstrând distanţa socială, s-au micşorat foarte mult încasările”, a anunţat Constantin Toma la postul local de televiziune.

Autobuzele TransBus vor continua să ajungă pe rutele din mediul rural, doar cu ajutorul financiar al primăriilor din fiecare comună acoperită de societatea de transport public.
În prezent, autobuzele TransBus ajung în comunele Mărăcineni, Săpoca, Cernăteşti, Vadu Paşii, Gălbinaşi, Ţinteşti, Smeeni, Stâlpu, Merei, Verneşti şi Tisău.

Sursa: Adevărul

 


 • Autor: ADK
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective ADK

Sunt multe curse care se fac pe ”gol”, mai ales pe liniile 23, 24 și 25. Acum urmează să se înființeze 26 și 27 cel puțin, care ar fi mai solicitate față de precedentele. Și pe 14 unde stau eu (în Smeeni) sunt anumite ore când sunt doar 5 călători pe toată semicursa, deși linia asta e printre puținele care sunt cam din oră în oră. Plus mai este 121 care este linie de vârf.

Cât despre SOR-uri, probabil la Brașov au fost mai scumpe că le-au vrut și cu cabină separată la șofer, în rest nu cred că e vreo diferență tehnică sau estetică față de ce va venii aici. Ar fi însă cazul să se apuce serios de treabă cu câteva străzi unde vor circula în special (pe 5 și 10 vor intra sigur), cum ar fi toată zona industrială și Horticolei. Dorobanți nu-i așa rău, dar ar trebui rezolvat că zici că mergi pe dalele de tramvai pe Zețari. :lol:

 


 • Autor: Bogdan Ciorascu
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective Bogdan Ciorascu

Daca ar face statiile cu cap sigur ar fi mai atractiv transportul in comun si ar genera venituri mai mari.
De exemplu pe Balcescu linia 7 ar putea avea mai multe statii...

 


Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Judetul Buzau  • 
Alege destinația

Începând cu , cei 1659 utilizatori ai forumului au scris 327140 mesaje în 3918 subiecte și 409 sub-forumuri.
Interval de actualizare: 30 minute.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare