Forum părinte: Judetul Brasov

 

Subiect: Știri, noutăți, perspective

524 mesaje, 133971 vizualizări.
 
Mergi la pagina:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Orare speciale de circulație pentru perioada sărbătorilor de iarnă

RATBV SA aduce la cunoștința călătorilor faptul că în perioada următoare mijloacele de transport în comun vor circula după următorul program:
- 24 decembrie 2020: orar corespunzător unei zile lucrătoare;
- 25-27 decembrie 2020: orare corespunzătoare unor zile de duminică;
- 28-30 decembrie 2020: orare corespunzătoare zilelor lucrătoare;
- 31 decembrie 2020: orar corespunzător unei zile lucrătoare, dar ultimele plecări în curse vor avea loc la orele 21.00;
- 1 ianuarie 2021: orar corespunzător unei zile de duminică, circulația începând de la orele 07.30 (primele plecări în curse);
- 2-3 ianuarie 2021: orare corespunzătoare unor zile de duminică.

Din data de 4 ianuarie 2021, circulația mijloacelor de transport în comun de pe toate liniile se va efectua potrivit orarelor corespunzătoare fiecărei zile.

Menționăm faptul că aceleași orare de circulație se vor avea în vedere în zilele menționate și pe toate traseele din zona metropolitană. În vederea evitării oricărei confuzii cu privire la graficul de circulație a autobuzelor și troleibuzelor din această perioadă, le adresăm rugămintea călătorilor să consulte orarele postate pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea "Trasee și orare".

Angajații societății noastre vor monitoriza cererea de transport existentă pe anumite linii frecventate cu precădere în zilele libere, respectiv traseele 17B și 20 și vor lua măsurile necesare pentru a răspunde nevoilor de mobilitate ale clienților săi.

RATBV

 


 • Autor: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Brașovul, primul oraș din țară care montează pe autobuzele electrice din transpoortul public un sistem de asistență a șoferilor pentru protecția pietonilor și bicicliștilor

Brașovul este primul oraș care va beneficia de un sistem de siguranță capabil să avertizeze șoferii de autobuz asupra pericolelor din trafic. Sistemul avansat de asistență a șoferului (Advance Driver Assistance Systems – ADAS) este produs și montat de Mobileye, o companie achiziționată de Intel în 2017. El se va regăsi pe zece autobuze electrice de 8 metri și zece autobuze electrice de 12 metri achiziționate prin Administrația Fondului pentru Mediu. Primul dintre acestea a fost deja livrat de SOR, iar tehnicienii au început montarea componentelor. Autobuzul de 8 metri va intra în circulație în prima jumătate a lunii ianuarie 2021 și va fi introdus pe linia 50.

„Sistemul de siguranță pe care-l montăm avertizează sonor și video șoferul în legătură cu pietonii și bicicliștii aflați în unghiul mort, distanța față de vehiculul din față, depășirea limitei de viteză din zona respectivă sau posibilitatea de coliziune frontală cu un alt vehicul. Sistemul anti-coliziune Mobileye este montat pe autobuzele urbane din Brașov pentru siguranța pietonilor și bicicliștilor, dar și a șoferilor. Mobileye Shield + este cel mai performant sistem anti-coliziune pentru vehiculele mari, iar în România, Brașovul este singura primărie cu care am demarat acest proiect“, a declarat Radu Bulete, reprezentantul Mobileye.”

Sistemul Mobileye Shield+, dotat cu 3 camere și senzori radar laterali, monitorizează continuu manevrele șoferului pentru a identifica pericolele referitoare la alte vehicule, pietoni, bicicliști și motocicliști. Când detectează pericolul, emite alerte vizuale și audio în timp real, pentru a ajuta șoferul să evite sau, cel puțin, să atenueze coliziunea. Sistemul funcționează continuu, fără a necesita intervenția șoferului, pornește simultan cu autobuzul (start engine) și se oprește simultan la oprirea autobuzului (stop engine).

Mai multe detalii pe acest subiect aici.
0.jpg (102.63 KB; descărcat de 554 ori)

Și un video pe baza articolului :
 


 • Autor: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Nu prea a avut succes atunci când a circulat (10.12.2013 - 17.01.2014 și 10.01.2015 - 12.02.2015), nu știu de ce ar avea acum.  :roll:  Dacă orele plecărilor de la Gară nu vor fi sincronizate cu cele ale sosirii trenurilor dinspre București, va avea aceeași soartă.

Linia turistică Poiana Expres, Gară – Poiană, ar putea fi reintrodusă pentru a facilita accesul în stațiune

După experiențele neplăcute din perioada sărbătorilor, când atât în zona Șchei, cât și pe drumul de Poiană s-au creat ambuteiaje, primarul Brașovului Allen Coliban vrea „să intre” în RATBV pentru a pune la punct un transport public mai eficient, dar și în polițiști, astfel încât să existe o mai strânsă colaborare între Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brașov și Poliția Locală pentru dirijarea traficului și redirecționarea șoferilor în astfel de perioade aglomerate.

De altfel, primarul a adăugat faptul că soluția pe termen mediu ar fi un transport public mai eficient, astfel încât atât brașovenii, cât și turiștii  să fie determinați să renunțe la mașina personală. Una dintre măsurile pe care Allen Coliban o va discuta joi cu conducerea RATBV ar fi aceea a reînființării liniei Gară – Poiana Brașov, fosta linie 100 Poiana Expres, care fusese pusă în circulație la finalul lui 2013, funcțională doar pe durata sezoanelor de iarnă, și anulată definitiv în februarie 2015.

BizBrașov
RAT - Poiana Expres.jpg (252.23 KB; descărcat de 429 ori)

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu au avut ieri o discuție cu reprezentații operatorului de transport RATBV SA pentru a pune în practică o serie de măsuri de descongestionare a traficului în anumite zone, prin creșterea utilizării sistem de transport public în locul transportului cu autoturismul propriu.

Pentru ca brașovenii și turiștii să poată renunța la mașina personală, trebuie să beneficieze de servicii foarte bune din partea operatorului de transport, inclusiv o frecvență crescută, pentru a nu fi nevoiți să aștepte în stații zeci de minute.

Această primă discuție a vizat zona Șchei, unde la începutul anului au fost ambuteiaje foarte mari, dar și cartierele Triaj, Tractorul, Bartolomeu. Soluția propusă de către conducerea primăriei a fost de creștere a frecvenței mijloacelor de transport pe linia 50, spre cartierul Șchei, inclusiv a celor care circulă până la Pietrele lui Solomon, și pe linia 15, care face legătura între cartierele Triaj, Tractorul și Bartolomeu, zona Avantgarden.

După cum a anunțat BizBrașov, din data de 9 ianuarie, frecvența autobuzelor pe linia 50 va fi, la orele de vârf, în medie, de un autobuz la 7 minute, iar pe linia 15 va fi introdus un nou mijloc de transport, care va reduce timpul de așteptare la jumătate.

„Așa cum am promis, ieri am avut o întâlnire, împreună cu doamna viceprimar Flavia Boghiu, cu reprezentanții RATBV, pentru a stabili măsuri imediate care să ajute la fluidizarea circulației pe zona Șchei și pe zona Avantgarden. Am discutat despre liniile 50 și 15 (Triaj – Avantgarden – Bartolomeu, n.n.), am redus timpii de așteptare, am crescut frecvența autobuzelor pe aceste linii. În cazul cartierului Șchei, va fi o frecvență de 7 minute la orele de vârf și 15 minute în rest. Am suplimentat autobuzele și pe perioada weekendului, astfel încât toți brașovenii și turiștii care vor să viziteze Șcheiul sau zona Pietrele lui Solomon să aibă o frecvență mai bună a acestor autobuze. Pe linia 15 am dublat numărul de autobuze. Aceste măsuri vin să ofere o fluență și o frecvență acceptabile, primul pas spre a transforma transportul public într-o alternativă reală și atractivă pentru toți brașovenii“, a explicat primarul Allen Coliban.

La linia 50 (Livada Poștei – Podul Crețului/Pietrele lui Solomon*): se mărește numărul de mașini atât în zilele lucrătoare, cât și în zilele de sâmbătă și duminică/sărbători legale. De asemenea, crește, în ambele perioade, numărul de mașini care ajung în capătul Pietrele lui Solomon (sunt marcate cu steluță pe orare)

De exemplu:

– pe linia 50, în zilele lucrătoare, în intervalul 7.00 -8.00, erau 7 plecări din Livada Poștei, iar pe orarul nou avem 9 plecări.
WhatsApp-Image-2021-01-08-at-12.11.33-1085x1536.jpeg (177.31 KB; descărcat de 322 ori)


– pe aceeași linie, până acum, în zilele lucrătoare, în intervalul 14.00-15.00, era o plecare din Livada Poștei până în Pieterele lui Solomon, acum vor fi 3 plecări.

– pe linia 15 (Avantgarden – Triaj), în zilele lucrătoare, la orele de vârf, adică intervalele 06.00 – 08.00 și 13.00 – 17.00, se dublează capacitatea de transport.

Sursa: BizBrașov

 


 • Autor: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Mai marea suplimentare: încă un autobuz L-D pe 50, iar 15 a mai primit și el un autobuz la ore de vârf.
Pe 50 apar mult mai multe plecări/sosiri pe oră pentru că au fost micșorate pauzele de la capetele de linii. Iar pe 50 trebuiau suplimentate cursele între 9-12 și în weekend, nu la orele de vârf unde era deja o frecvență de 9 minute. Iar la (Pietrele lui) Solomon nu urcă nici naiba în zilele lucrătoare în afară de cei care locuiesc acolo (maxim 20 de case), nu văd sensul frecvenței de 20 de minute. Dar așa este când „suplimentările” se fac doar pentru a mai bifa ceva. A, să nu mai punem la socoteală faptul că 51 și 52 au fost uitate: în Șchei nu circulă doar 50-ul.

 


 • Autor: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

COVID 19: Primăria deschide la sfârșitul săptămânii primul centru de vaccinare

[...]

O veste bună pentru persoanele greu deplasabile: în urma discuțiilor purtate cu RATBV, pregătim două vehicule adaptate pentru transportul acestor persoane. În cazul persoanelor imobilizate, vom avea echipe mobile care se vor deplasa la domiciliu pentru administrarea vaccinului. De asemenea, am solicitat o analiză și o propunere de modificare / suplimentare a liniilor de transport înspre centrele de vaccinare.

Flavia Boghiu

Vorbim despre cele două microbuze („papamobile”) cumpărate în 2008 (222 - alb), respectiv 2011 (234 - portocaliu), pentru transportul persoanelor cu dizabilități.
Fotografiile îi aparțin colegului Paul (SPA29).
222
0.jpg (129.43 KB; descărcat de 196 ori)

234
1.jpg (84.87 KB; descărcat de 193 ori)

 


 • Autor: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Primăria asigură transportul către centrele de vaccinare pentru persoanele cu dizabilități. Crește și numărul curselor pe linia 24, către CATTIA

Primăria Brașov, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială și RATBV, pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități sau greu deplasabile două microbuze cu care vor putea ajunge la centrele de vaccinare, pentru a se vaccina.

Cele două microbuze, unul cu o capacitate de 4 locuri și șofer, celălalt cu 3 locuri pentru pasageri și spațiu pentru un scaun cu rotile (capacitatea de transport a fost redusă pentru a respecta distanțarea fizică), vor transporta persoane cu dizabilități și persoane greu deplasabile, de la domiciliul acestora către centrele de vaccinare, și înapoi. „Aceste două microbuze pe care Primăria Municipiului Brașov le pune la dispoziția persoanelor greu deplasabile pentru campania de vaccinare sunt o continuare firească a tuturor acțiunilor pe care le întreprindem pentru succesul acestei campanii. Este important ca toți cetățenii să aibă acces la vaccinare, iar pentru asta vrem să ne asigurăm că și cei care au probleme și dificultăți în a ajunge la centrele de vaccinare sunt sprijiniți în acest sens. Într-o primă etapă este vorba despre cei pe care Direcția de Asistență Socială îi are în evidență ca fiind greu deplasabili sau fără aparținători, cărora le va face programare, iar ulterior se va asigura că îi transportă către centrele de vaccinare și înapoi la domiciliu.”, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu.

De sâmbătă, linia 24 va avea mai multe autobuze

Pentru a facilita accesul brașovenilor către centrul de vaccinare deschis în incinta CATTIA, situat pe Strada Institutului, RATBV crește de sâmbătă, 23 ianuarie 2021, numărul de autobuze pe linia 24, care asigură legătura între zona amintită și Livada Poștei, pe perioada campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Astfel, din 23 ianuarie 2021, în zilele de sâmbătă și duminică, este suplimentat numărul de curse efectuate între centrul orașului și zona CATTIA, din capetele de linie plecând autobuze la fiecare aproximativ 40 de minute. Spre comparație, vechiul orar prevedea efectuarea în week-end a doar șapte curse pe parcursul unei întregi zile, iar acum se vor realiza 19 curse. De asemenea, în intervalul orar 08.00 – 20.00 al zilelor lucrătoare, numărul de plecări în curse crește de la o plecare la fiecare circa 60 – 70 de minute, la o plecare la fiecare aproximativ 30 de minute.

Noile orare de circulație ale liniei 24 vor fi afișate în toate stațiile de pe traseu, precum și pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea „Trasee și orare”. Pentru evitarea oricărei confuzii, afișele cu noile orare vor purta mențiunea „Valabil din data de 23.01.2021”.

Primăria Municipiului Brașov
00.png (1.88 MB; descărcat de 79 ori)

01.png (1.85 MB; descărcat de 78 ori)

 


Mergi la pagina:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38
 
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Judetul Brasov  • 
Alege destinația

Începând cu , cei 1659 utilizatori ai forumului au scris 327140 mesaje în 3918 subiecte și 409 sub-forumuri.
Interval de actualizare: 30 minute.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare