Parent forum: Autoturisme retro / de epocă

 

Topic: ARO

31 posts, 9347 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
 • Author: Tom
 • Pisică
 • Posted:
 •  

Re: ARO Tom

Un ARO care poate merita salvat de vreun pasionat de mașini. Din păcate, nu cred că a mai avut ocazia.
255_1.JPG (77.22 KB; downloaded 165 times)
255_2.jpg (23.5 KB; downloaded 165 times)

 


 • Author: ADK
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: ARO ADK

Dacă nu a fost luat la timp de acolo... din păcate acuma sunt și mai slabe șanse (și oricare mașină care ajunge ridicată de primărie).
Deși totodată nu mi se pare corect, să zicem că mașina era abandonată (în prima poză nu prea pare, sincer sunt multe mașini care arată mai deplorabil și care chiar circulă), proprietarul sau moștenitorii având obligația de a ține mașina permanent într-o stare decentă, atâta timp cât se află la stradă (și care teoretic circulă), dar eu bag mâna-n foc că este și un abuz al poliției locale și/sau răutatea unora de a reclama unele autovehicule ca find abandonate (caz în care m-am numărat și eu, și alte cunoștințe cu mașini mai vechi). Agenții când patrulează și le mai ”sare” în ochi câte o Dacie sau un ARO (în general aceste mașini sunt considerate astăzi niște vechituri, majoritatea ale bătrânilor singuri și care cel mai probabil au decedat), și dacă respectivii o consideră abandonată doar după purul aspect pe care și-a pus amprenta anii, lipesc o hârtie pe unul dintre geamuri (deobicei pe parbriz) în care somează proprietarul să-și ”ridice” vehiculul ”abandonat” în 10 zile (parcă) de la data somației, care este scrisă în partea de jos a paginii. Iar în caz contrar, vedeți ultima fotografie... nu mai este nevoie de explicații. Însă problema e de acolo, dacă nu se prezintă proprietarul (sau moștenitorii, dovedind evident că bunul le aparține) cu câteva sute de lei pregătiți să-i cinstească, nu știu cum se procedează mai departe. Unii doreau să achiziționeze un model mai rar de mașină, nu mai știu dacă Dacia (gen 1320/1325 Liberta) drept piese de schimb, dar cei care administrează curtea respectivă au spus că nu le pot vinde fără acte, atunci, dacă mașinile ajung în final topite, cum de își asumă primăria acest drept? Ok, nu o să aduni în curte zeci de mașini la care nu se prezintă nimeni, că mașini abandonate mereu o să fie, chiar și destul de moderne. Totodată, îmi pare rău de proprietarii decedați cu mașinile rămase în fața blocului, că nu s-au gândit din timp să le găsească o curte sau o cunoștință de încredere, care să preia mașina imediat după deces și s-o conserve undeva stabilit din timp (și primăriile nu s-au făcut doar cu banii de la mașinile abandonate, care oricum la valoarea Daciilor după '90 o costa jumate doar platforma, dar s-au ales și cu proprietățile unora...).

 


 • Author: Tom
 • Pisică
 • Posted:
 •  

Re: ARO Tom

Am pus poza pentru că e o mașină mai deosebită parcată pe un loc de parcare și e în subiect. Ce e acoperit pe jos în față ei e numărul locului de parcare. Din păcate statul la bloc și colecționarea de mașini nu fac casă bună împreună. Prima poză e de prin anul 2015. În 2017 era deja luată, a mai făcut o escală de unde a luat și tomberonul pe post de cargo.
Trist este că așa dispar mașini devenite istorice, chiar dacă nu au o valoare mare.

 


 • Author: ADK
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: ARO ADK

Am înțeles, spuneam din păcate care-i adevărul și cu ridicările astea. Dacă în 2015 arăta așa, adică încă acceptabil (având în vedere vârsta), înseamnă că au fost buni agenții sau vecinii de au luat-o 2 ani mai târziu. Mai importantă este valoarea sentimentală, decât cea de pe piață (eu unul nu o să mă bucur niciodată de un Touareg, mai mult ca mirosul dintr-un ARO sau sunetul portieri la închidere la Dacie). Din păcate (și din fericire pentru unii) primăria are grijă să se ocupe de mașinile astea, care doar prin zonele rurale sau în părțile mai ferite ale orașului se mai pot găsii (sau în curțile unora sunt mai mari șanse, chiar și cu numere vechi de circulație, în Buzău e într-o curte o caroserie de Wartburg 312 rămasă după ce proprietarul a murit acum mai bine de 30 ani, dacă mașina era în stradă nu mai aveam ocazia s-o văd și acum, chiar și așa).

 


Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autoturisme retro / de epocă  • 
Choose destination

Since , our 1714 forum members have written 335438 posts in 4003 topics and 416 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Terms Of Use