Forum părinte: Știri, evenimente, discuții și documentații feroviare

 

Subiect: Accidente și incidente în România

748 mesaje, 165046 vizualizări.
 
Mergi la pagina:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Accidente și incidente în România PTMZ

Tot azi a avut loc și un accident la Teișani, unde un tren al TFC a lovit o femeie de aproximativ 60 de ani:
Accidente pe calea ferată. O femeie a murit
Un alt accident, de această dată mortal, s-a produs luni în Prahova. O femeie și-a pierdut viață după ce a fost lovită de trenul 15150, operat de Transferoviar Călători, care circula pe ruta Măneciu – București Nord.

ISU Prahova a confirmat în mod oficial decesul victimei, informează Observatorul Prahovean. Este vorba de o femeie în varstă de aproximativ 60 de ani. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și imprejurările în care s-a produs tragedia.

Martorii la eveniment susțin că femeia ar fi vrut să se sinucidă. Potrivit ISU Prahova, tragedia s-a produs în zona localității Teișani. În trenul care circula pe ruta Măneciu – București se aflau aproximativ 100 de persoane.

La fața locului autoritățile au trimis un echipaj de pompieri și o ambulanță SMURD.

Sursa: Club Feroviar

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Accidente și incidente în România PTMZ

Traficul feroviar a fost întrerupt în această dimineață pe secția 202, între stațiile Valea Sadului și Meri, din cauza unei șine fisurate:
E trafic feroviar oprit în Gorj sâmbătă dimineață, după ce s-a fisurat o șină între staţiile Valea Sadului şi Meri.

”Din cauza unei şine fisurate pe o porţiune de 5 cm, circulaţia feroviară este întreruptă pe secţia de cale ferată 202, la kilometrul 91+500 metri, între staţiile Valea Sadului şi Meri, judeţul Gorj”, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit estimărilor oficiale, traficul ar urma să fie reluat în termen de 60 de minute, după înlocuirea şinei afectate.

Sursa: Club Feroviar

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Accidente și incidente în România PTMZ

IR 347 a lovit azi, pe la prânz, o turmă de oi în zona stației Crăciunel (jud. Alba, secția M300), astfel acumulându-se o întârziere de peste 3 ore:
Traficul feroviar a fost blocat duminică la prânz pe Magistrala 300, după ce trenul IR Dacia Viena-București a lovit o turmă de oi.

Accidentul a avut loc în zona localităţii Crăciunel din judeţul Alba.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Magistrala 300, la kilometrul feroviar 385+940 de metri, în apropierea staţiei CF Crăciunelu, judeţul Alba, un tren care circulă pe relaţia Viena – Bucureşti Nord a surprins şi accidentat în gabaritul căii ferate o turmă de oi”, a transmis IGPR.

Nu au fost persoane rănite în acest accident. La ora transmiterii mesajului, se estima reluarea traficul feroviar, în condiţii normale, în 45 de minute. Potrivit informațiilor de pe site-ul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, garnitura acumulase duminică după-amiază o întârziere de 194 de minute.

Sursa: Club Feroviar

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Accidente și incidente în România PTMZ

Circulația feroviară a fost blocată pe secția 405 din cauza unei șine fisurate între Reghin și Dumbrăvioara. Între timp, circulația a fost reluată:
A fost circulație feroviară blocată pe secția 405, din cauza unei șine fisurate ca urmare a temperaturilor scăzute.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe secția de cale ferată 405, între stațiile CF Reghin și Dumbrăvioara, județul Mureș, din cauza temperaturilor scăzute, o șină de cale ferată s-a fisurat, blocând astfel circulația feroviară. Două trenuri de călători care circulau pe relația Târgu Mureș-Deda au fost anulate. Se acționează pentru remedierea defecțiunii tehnice”, a transmis Poliția Română.

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători a precizat că între timp circulația a fost reluată, iar călătorii din trenurile afectate au fost preluați de o altă garnitură.

Sursa: Club Feroviar

 


 • Autor: Gabi23
 • Site Admin
 • Scris:
 •  

Re: Accidente și incidente în România Gabi23

Circulația feroviară pe Valea Oltului este blocată de azi noapte din cauza viiturii din zona Mânăstirii Turnu...
5 ianuarie 2021 - Transbordare auto între stațiile Călimănești și Lotru
Compania Natională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, traficul feroviar este temporar închis, între stațiile Călimănești și Cozia, unde, în cursul acestei dimineți, din cauza ploilor abundente și a aluviunilor de pe versanți s-a produs deraierea unui tren (SNTFC CFR Călători), care circula pe firul I.
Trenul, care circula pe relația Râmnicu Vâlcea – Sibiu, avea în compunere 2 vagoane, locomotiva și primul vagon fiind deraiate.
Precizăm că din cauza grohotișului depus și a terasamentului spălat de torenți, a fost închis și firul II de circulație, începând cu ora 7:00.
Pentru asigurarea continuității circulației feroviare, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Călimănești - Lotru. Această măsură se va menţine pănă la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului.
Echipele de intervenţie vor acţiona în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea, repunerea pe şină și retragerea vagoanelor deraiate, urmând apoi ca personalul feroviar de specialitate să desfășoare lucrări de reparații la infrastructura feroviară, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Sursa: http://www.cfr.ro/index.php/comunicate-d ... si-lotru

Foto: Facebook Severe Weather Alert - România
Severe Weather Alert - România - 05.01.2021.jpg (34.96 KB; descărcat de 282 ori)

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Accidente și incidente în România PTMZ

Un bărbat de 54 de ani a murit după ce a fost lovit de tren în zona Depoului CFR Buzău:
Sfârșit cumplit pentru un bărbat de 54 de ani, din Buzău. În această seară, bărbatul și-a găsit sfârșitul sub roțile unui tren, în timp ce încerca să traverseze liniile de cale ferată în zona depoului CFR Buzău.În urma impactului, bărbatul și-a pierdut viața pe loc. Impactul a fost atât de violent, încât trupul victimei este a fost de nerecunoscut. În baza actelor găsite asupra victimei, anchetatorii au putut stabili că este vorba despre Ștefan Gheorghe, un buzoian în vârstă de 54 de ani.

În acest moment nu se știe dacă este vorba despre un accident sau despre o sinucidere.

ACTUALIZARE…

UPDATE: „Trafic feroviar blocat în municipiul Buzău, pe tronsonul trenului de persoane care se deplasa pe ruta Suceava -București Nord, accident feroviar. Din primele date de la fața locului, un bărbat a fost surprins în zona căii ferate și accidentat mortal de tren. Se pare că persoana decedată este un buzoian, în vârstă de 54 de ani.”, transmite IPJ Buzău.

Sursa: Reporter Buzoian

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Accidente și incidente în România PTMZ

Din cauza unei fisuri a unei șine, traficul a fost blocat pe secția 202 între Pietrele Albe și Lainici:
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în județul Gorj, traficul feroviar pe secția de cale ferată 202 Târgu Jiu – Petroșani este întrerupt la kilometrul feroviar 105, între stațiile CF Lainici și Pietrele Albe, ca urmare a fisurării unei șine.

Sursa: Infotrafic

 


Mergi la pagina:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54
 
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Știri, evenimente, discuții și documentații feroviare  • 
Alege destinația

Începând cu , cei 1659 utilizatori ai forumului au scris 327264 mesaje în 3921 subiecte și 409 sub-forumuri.
Interval de actualizare: 30 minute.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare