Forum părinte: Judetul Gorj

 

Subiect: Știri, noutăți, perspective

17 mesaje, 6157 vizualizări.
 
Mergi la pagina:  1 2
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Va cumpăra și primăria încă 15 troleibuze (pe lângă ăstea 20 Solaris), aici nu au greșit (viewtopic.php?f=83&t=4639&start=42#p371291).

 


 • Autor: Puss in Boots
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

Macar alea 9 sa fie articulate. In epoca de Covid si cu distantarea ca sa nu mai zic de capacitatea unui articulat vs unul simplu in mod general, achizitia de articulate ar fi trebuit sa fie prioritizata. Sa fiu in locul lor le luam articulate pe toate astea 15.
Oricum ma mira (in sens pozitiv) ca Primaria cumpara inca 15 pe langa cele 20. Oare vor sa si extinda traseele de troleu?

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Da, se extinde transportul cu troleibuzul. Momentan există 2 trasee pe care pot circula troleibuze: 1 (9 Mai - Artego) și 2 (9 Mai - Bârsești), din 8 trasee de transport public. Troleibuzele de la minister vor intra pe toate cele 8 trasee din municipiu, cele 11 standard pe liniile 1 și 2, cele 9 cu autonomie pe celelalte rute, câte 1-2 troleibuze pe fiecare:
Screenshot_20190724-094920_Docs.jpg (370 KB; descărcat de 256 ori)

Sursa
Cele 15 de la primărie cel mai probabil le vor suplimenta pe celelalte 20; în articolul anterior se specifică doar modernizarea rețelei actuale pe o lungime de 13,6 km, deci nu știu dacă se vrea și extinderea rețelei. Ar veni un total de 17 troleibuze standard - fix câte avea primăria în 2011, între timp nu știu dacă și câte au mai fost casate - și 18 cu autonomie, plus încă 3 autobuze pe care intenționează Transloc să le ia, cele 5 EBD-uri și - poate - Scaniile acelea 5, însă deja au și ele o vârstă (13 ani, cam cât Citaro-urile Euro 3 de la București), nu știu în ce stare tehnică sunt și cât vor să le mai țină în serviciu comercial. Probabil cu aceste 2 achiziții de troleibuze au de gând să împuște 2 iepuri dintr-o lovitură și să înlocuiască și troleibuzele, și autobuzele vechi. Și ies mai avantajos: troleibuzele sunt mai ieftine decât autobuzele electrice și poluează mult mai puțin (practic zero emisii) decât un hibrid. Păcat doar că nu sunt articulate.

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

În autobuzele vechi care asigură transportul în comun din Târgu Jiu se infiltreaza apa atunci când plouă. O călătoare a sesizat că a fost nevoită să stea în picioare, pentru că toate scaunele erau pline de apă.


Femeia a a circulat, în urmă cu câteva zile, cu autobuzul pe traseul Bîrseşti - 9 Mai. Femeia a sesizat pe Facebook problemele pe care le-a întâmplinat. Aceasta a transmis că mai avea puţin şi scotea umbrela în autobuz: „Acestea sunt imagini din autobuzul care circula pe ruta Târgu Jiu-Bârseşti, azi, (n.r. - 8 ianuarie 2021) la ora 13. De fapt, ploua în autobuz. (...) Era normal să scoată până acum de pe traseu cutiile alea de carton. Biletul pentru o călătorie cu ele costă tot cât pentru un autobuz modern şi nu e normal să circuli în picioare pe interval, când toate scaunele sunt goale, dar PLOUĂ în interior! Mai era puţin şi deschideam umbrela!“.

Se aşteaptă noile mijloace de transport
Mihai Paraschiv, directorul societăţii de transport în comun Transloc SA, a recunoscut că plouă în unele autobuze din cauza vechimii acestora şi a stării în care se află: „Există situaţii de acest gen în troleibuzele şi autobuzele vechi în care se infiltrează apa prin plafon. De asta încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă să aducem maşini noi şi să scoatem autobuzele şi troleibuzele despre care toată lumea ştie că sunt depăşite moral, tehnic şi estetic. Îmi pare rău de neplăcerile cauzate. Facem tot ce putem să le ţinem în viaţă până când vor veni cel noi. Nu am ce să investesc mai mult de atât în vechile autobuze şi troleibuze“
Primele mijloace de transport în comun sunt aşteptate să ajungă la Târgu Jiu spre finalul acestui an. Societatea poloneză Solaris a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. 11 troleibuze moderne vor ajunge la Târgu Jiu.

Conducerea societăţii Transloc vrea să achiziţioneze, între timp, zece autobuze, pentru că circulaţia pe cabluri va fi oprită o perioadă ca urmare a începerii lucrărilor de modernizare a transportului de călători. „Am un material trimis către Consioliul Local ca să ne permită să cumpărăm noi 10 autobuze second hand. Suma se ridică la 10.000 de euro bucata. Societatea ar putea să le achiziţioneze din fonduri proprii, fără bani de la bugetul local“, a precizat Mihai Paraschiv.

Sursa: Adevărul

 


Mergi la pagina:  1 2
 
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Judetul Gorj  • 
Alege destinația

Începând cu , cei 1668 utilizatori ai forumului au scris 327507 mesaje în 3922 subiecte și 409 sub-forumuri.
Interval de actualizare: 30 minute.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare