De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

1889 posts, 403461 views
 
Go to page:  1  ... 97 98 99 100 101 102 103  ... 135
 
 

📖 Pagination options
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire aztec

Daca aia sunt licurici...aia de până acum de vroiam sa le facă ce sunt... ?
Macar sa fie serioși și să le facă...
Nu uitați că mai era în plan una bucata centrala....se cauta locația.
Și nu la Kozlodui

 



Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Nu e bank și e on topic !
bank.jpg (54.56 KB; downloaded 2814 times)

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

^

Asta e valabil doar pentru USR, singurul partid care nu lasa nici un corupt in partidul lor?! Tare mult as fi vrut un dialog cu Ciprian TRB, si nu un banc pe care l-am auzit pana sa intru in liceu...Am crezut ca aici se discuta despre politica, iar sectia cu bancuri si mistouri e in alta parte.
Multumesc!

PS
In anii de studiu din Bucuresti eram fascinat de  René Magritte, iar acest pictor suprarealist(cu un desen realist de exceptie!)extraordinar avea o panza pe care a numit-o  "Ceci n'est pas une pipe" si care lucrare reprezenta o....pipa, intr-o acuratete debordanta.... Asa si cu "acesta nu e bank...."

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Stefan28

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/nicusor-dan-joi-la-amiaza-depunem-juramantul-ce-a-facut-gabriela-firea-in-aceasta-luna-de-mandat-am-avut-un-primar-absent-1391933

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, a spus marți seară la Digi24 că îi pare rău că a pierdut aceste săptămâni, în care nu și-a putut preluat mandatul, pentru că ar fi încercat să rezolve o parte dintre problemele cu care se confruntă Bucureștiul. El a dezvăluit însă că primele trei lucruri la care va lucra sunt criza sanitară, problema căldurii și criza financiară a instituției.

„Am fost validat de două instanțe, s-a terminat cu cele 52 de contestații. Joi, la amiază, o să depunem jurământul - primari și consilieri generali”, a spus Nicușor Dan, la Digi24.

El răspuns unor critici venite din partea primarului în funcție: „Doamna Firea n-a înțeles încă funcționarea chestiunilor administrative, trebuie să existe un act de convocare al prefectului”.

„Întârzierea mandatului vine din acele apeluri pe care oameni din PSD le-au făcut. (...) Suntem la o lună de la alegeri, în acest interval am avut un primar, Gabriela Firea. Ce a făcut în această lună de mandat? N-am văzut nicio poziție publică, nici pe criza sanitară, nici pe Termoenergetica. Am avut un primar absent”, a completat el.

Nicușor Dan a mai spus că are doar „informații parțiale” despre ce s-a întâmplat în acest interval în Primăria Capitalei: „Am informații că în companiile municipale s-au semnat contracte colective de muncă, ca să fie mai greu ca oamenii ăia să fie dați afară, am informații că s-au făcut angajări pe posturi, pentru că oamenii ăia erau unii dintre apropiați care nu aveau definitivat contractul de muncă. O să le vedem când suntem acolo, în premieră presa o să aibă acces total”.

„Există voința politică pentru ca aceste companii municipale să fie desființate, voință politică exprimată de noua majoritate PNL-USR-PLUS”, a subliniat el.

Nicușor Dan: Datoriile de la PMB, de circa 4 miliarde de lei
Nicușor Dan a spus că cea mai grea problemă este „criza financiară” de la PMB: „există facturi întregi și drepturi care n-au fost plătite. La o estimare grosieră există o datorie curentă de vreo 4 miliarde de lei, care înseamnă practic un buget local”.

Cu privire la poluarea din Capitală și din Ilfov, noul primar a spus că nu există o stație corectă de monitorizare, pentru depistarea mai rapidă a poluatorilor și, în plus, PMB are un laborator mobil pentru care plătește anual mentenanță, dar pe care nu l-a folosit niciodată „din incompetență”.

„Nu cred că au acut vreun interes, pentru că în general poluatorii pe care i-a descoperit Garda Națională de Mediu nu sunt cine știe ce sfere de influență, sunt oameni care recuperează deșeuri, le ard. O altă parte a problemei sunt miile de locuri din București și Ilfov în care de depozitează ilegal gunoi. Asta este o problemă uriașă, pe care polițiile locale trebuie să le rezolve”, a completat Nicușor Dan.

El a adăugat că pe platforma bucurestiumilit.ro au fost semnalat numai în București peste 2.000 de locuri în care „de ani de zile se aruncă gunoi”.

„Primele trei urgențe” pe care vrea să le rezolve Nicușor Dan
Noul primar a vorbit și despre concedierile anunțate de Ilie Bolojan la Consiliul Județean Bihor. „O să facem evaluarea asta, fără discuție. Din fericire pentru domnul Bolojan, domnia sa a preluat un consiliu județean care nu era într-o situație financiară de aproape faliment în care ne găsim noi acum”.

„O să facem asta, numai că primele trei urgențe pe care îmi propun să le rezolvăm sunt: criza sanitară - unde n-a existat o colaborare între primărie, minister, DSP și celelalte instituții, asta trebuie inventată în momentul ăsta; termia - noi nu avem rezolvată și urmează iarna; și criza financiară - chiar azi au fost mai multe știri legate de anunțul Direcției de Asistență Socială din primărie, care a spus că nu are bani pentru a plăti indemnizația pentru persoanele adulte cu dizabilități. Pentru municipiul București astea sunt primele trei lucruri pe care urmează să le facem”, a subliniat Nicușor Dan.

 



Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Corona si politica din Romania

Cand afli despre mafia padurilor, sau a contractelor intre stat si firmele oamenilor din partide, ramai orpilat...Am vorbit mai devreme despre "taranisti si liberali" din Jud. Constanta din anul 1996(inainte de alegeri) si mi-am dat rapid seama ca sistemul comunist, al oamenilor din sistemul trecut, dainuie, mai ales la nivel local...Sistemul a fost preluat din trecut(Iliescu a fost un mare ideolog pcr!), sistemul care se bazeaza pe "continuitate"(fsn/psd), dar si printr-o altfel de continuitate: spaga, coruptia, lacomia omului marunt si ajuns pe/in functii mari, toate tarele unui popor sarac si trezit in societatea capitalista, aceste traditii vor dispare doar prin revenirea Justitiei in rolul clar determinat de UE. Nu este indeajuns ca PNL sa castige alegerile si ca tara sa scape de tarele poporului nostru. Dar, sansele de insanatosire ale Romaniei ar fi mult mai mari daca USR(oameni noi, nerodati politic) si PNL ar fi intr-un echilibru.O coalitie de la egal la egal intre PNL si USR ar fi ca un control reciproc si benefic pentru Romania.
Impotriva virusului covid 19 putem lupta tot cu mainile curate (igiena), distanta intre oameni si un vaccin bun pana in primavara. Cu politica romaneasca este chiar mai greu, din moment ce  PSD a instaurat regimuri care au combatut independenta Justitiei, au luptat pentru un control din partea politicului asupra  Justitiei - singurul nostru medic al societatii - plus CCR politic!- si care au trasformat tara intr-o mosie a celor fara Dumnezeu si fara Lege. Sigur ca este greu, dar nu imposibil, USR si PNL la un scor de peste 55%.

O mobilizare mare a electoratului ar face posibila singura coalitie care ar da sperante.

PS
...Cum spunea la Digi24 un expert in economie?! "...nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi facut PSD in aceste conditii...."(mult mai mult rau decat PNL care inca este singur la putere...)

 




Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

^
          Am descoperit si eu reportajul de la Recorder si chiar mi-a placut transparenta acordata reporterilor, transparenta promisa de altfel inca la alegeri de Nicusor Dan.
Dupa...30 de ani - nu, dupa 70 de ani -  nu cred ca a fost vreodata, asadar in premiera pentru Bucuresti, un primar general nesofisticat, onest, departe de aroganta celor de pana acum si care a promis o transparenta totala in actul politic al postului si in luarea deciziilor care privesc pe bucuresteni. Putem spune ca istoria (noua) se scrie acum la Bucuresti.

Orasul este un haos total(trafic, sistemul sanitar, "termo.", parcarile in oras, etc., etc.) si nu vad cum, probleme acumulate in decenii sa fie rezolvate in patru ani.  Dar am retinut ca "directia" se va vedea rapid, restul va fi o lupta grea si de durata. Cum spunea un mare ziarist liber roman?

"Toti se intreaba de ce nu exista o schimbare fundamentala in tara noastra, dar in Parlament sunt aceeasi oameni ai trecutului, cu o majoritate(psd/alde/proRomania, udmr) care nu doreste schimbarea majora asteptata de alegatori in ultimii 30 de ani. Doriti schimbarea?
Mergeti la alegeri si schimbati componenta parlamentului! Bucurestenii au inteles!

Mult succes noului primar!

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire cris_m

Citeam si pe Facebook, cativa jurnalisti din breasla veche chiar au ramas putin socati de schimbarea de abordare, obisnuiti fiind sa fie "ghidati", sa nu vina asa cand au ei chef etc. La o prima vedere lucrurile par in regula, sa vedem cand se intra in "paine" cum va fi, faptul ca nu exista acea majoritate confortabila in consiliul general poate fi cauza unor viitoare piedici/sicanari. Sa nu uitam ca PNL-istii nu se simt prea bine stiind ca sunt pe locul 3 ca procent in consiliu, nu stiu cat vor vrea/reusi sa faca front comun cu USR-Plus, iar PSD are dreapta la mana, fiind necesare cel putin 3 voturi pentru majoritate.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Afacerile cu bani publici ale lui Clotilde Armand sunt legate de Autostrada Transilvania
Autor: Alexandra Ionescu8 septembrie 2020, 08:06
Sursa  ( EVZ.Ro )

Contracandidații lui Clotilde Armand la Primăria sectorului 1, dar și foști membrii ai USR care au fost scoși din organizație sau maziliți din posturi au readus în atenție afacerile cu statul ale acesteia.
Clotilde Armand a fost ani de zile manager general la filialele din România a unor mari companii franțuzești, aflate în relații contractuale cu statul român. Evenimentul zilei a publicat câteva anchete despre activitatea și afacerile lui Clotilde Armand, încă din anul 2016, însă în afara unor explicații neconvingătoare ale acesteia, nu s-a întâmplat nimic. Erau indicii temeinice că din derularea unor contracte pentru autostrada Transilvania (Bechtel) autoritățile române au iești în pagubă.
Acum, jurnaliștii de la ancheteonline.ro revin cu niște acuzații foarte puternice, invocând „surse bine informate, unele chiar din interiorul USR”. Aceste surse au declarat pentru ancheteonline.ro că „ Armand Clotilde ar fi un purtător de cuvânt al intereselor grupurilor franceze în România. Sursele au lăsat să se înțeleagă faptul că liderul USR sector ar fi făcut lobby pentru firme franceze pe lângă primarul sectorului 1, în vederea construirii unui spital în București”.

În susținerea acestei acuzații se prezintă faptul că, anul trecut, unii consilieri locali au afirmat, că, în plină ședință de consiliu local,  Clotilde Armand i-ar fi reproșat primarului Dan Tudorache faptul că nu adus investitorii francezi, pe care ea i-a recomandat, pentru construirea unui spital metropolitan în sectorul 1.
Este reamintită și cea mai rău-mirositoare afacere în care a fost fost implicată și Clotilde Armand, în calitate de manager al unei companii franceze care a încasat o grămadă de bani de la statul român pe consultanță și organizare de șantier. Pentru acest lucru, lidera USR ar fi trebuit ca măcar moral să facă un pas în spate.

„Cea mai controversată poziție pe care Clotilde a avut-o a fost cea de manager general la Egis, companie care a căpușat statul roman cu 50 de milioane de euro din contractul cu Bechtel pentru realizarea autostrăzii Trasilvania. Aici, banii au intrat, între 2012 și 2016, în conturile Egis, exact în perioada în care Clotilde Armand era manager general. Contractul pentru supervizarea lucrărilor la această autostradă a fost acordat fără licitație și trebuia să înceteze odată cu rezilierea contractului cu firma americană, Bechtel”, scrie ancheteonline.ro. Și alte site-uri de presă au preluat informațiile despre competențele uimitoare ale candidatei cu dublă cetățenie la funcția de primar al Sectorului 1.

Ce a descoperit Evenimentul zilei în urmă cu 4 ani

Când, în 2016, Clotilde Armand a fost întrebată de activitatea ei în cadrul companiei franceze Egis, filiala România, ea a susținut că firma unde e director general, Egis România, încasează bani pentru că supervizează lucrările la Autostrada Transilvania. Din 415 kilometri, cât ar fi trebuit să aibă drumul, se contruiesc 8,7 kilometri şi abia 52 sunt gata.

Evenimentul zilei, prin jurnalista Antoaneta Etveș, a arătat cu documente că firma Egis România, la care director general este Clotide Armand, decontează la mijlocul fiecărei luni facturi de milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor de construcţie a autostrăzii Braşov- Cluj-Borş, cunoscută ca autostrada „Bechtel”.

Ideea centrală a acestei dezvăluiri este că statul român plătește în continuarea firma de consultanță/supervizare, deși autostrada Transilvania este un proiect abandonat de ani de zile, în mare parte!

Acum, Clotilde Armand susţine că banii încasaţi de Egis România sunt luaţi „pentru că sute de ingineri au muncit 14 ani pe şantierul autostrăzii care nu este gata nici acum”. Cifrele oficiale arată cât s-a muncit: 52 km autostradă finalizați dintr-un total 415, sunt în lucru aproximativ 8,7 km de autostradă, se face proiectare pe anumite porțiuni din sectorul Târgu Mureș- Câmpia Turzii, iar Suplacu de Barcău-Borș este un șantier abandonat din anul 2011.

Clotilde Armand a răspuns pe pagina sa de Facebook, unde a scris că preţul primit de Egis a fost proporţional cu munca depusă în aceşti 14 ani, potrivit contractului, pe baza foilor de pontaj.

Potrivit contractului încheiat în 2004, Egis ar trebui să se ocupe de supervizarea proiectării, supervizarea echipelor pe șantier, și gestionarea problemelor după o reziliere cum a fost cu Bechtel, pentru a conserva șantierul și a pregăti noi licitații, susţine Armand.

Adică, bani mulți încasați în 14 ani pentru finalizarea a doar 52 de kilometri, din care 8,7 erau încă în lucru în 2017. Ultimii 1.000 de metri din autostrada Transilvania au fost inauguraţi la sfârșitul anului 2010. Anul următor, constructorul Bechtel a oprit lucrările pe motiv că CNADNR nu plătește facturile pentru lucrările efectuate.

Din datele CNAIR, prezentate de EVZ pe data de 25 ianuarie 2017, în perioada 2012- 2016, francezii de la Egis au depus facturi în valoare de aproximativ 100 de milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor de construcție pentru autostrada Brașov-Cluj- Borș, conform contractului nr. 2562 semnat în 30 august 2004.

Clotilde Armand era director general Egis din septembrie 2013.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Facebook Caleidoscop
https://www.facebook.com/caleidoscop99/
De sezon, alegeri 3 Decembrie 1950.
Alegeri 1950 - Facebook Caleidoscop.jpg (88.46 KB; downloaded 2325 times)

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Din fericire nu mai suntem in anul 1950(cumpliti ani ai stalinismului romanesc in care se formau si cadrele de pcr romanesc, printre care Ceausescu si Iliescu - ultimul se pregatea chiar la Moscova).  Acum tara este chemata la alegeri libere, iar cine nu se prezinta la aceste alegeri chiar nu-i pasa de soarta acestei tari!

Iata doar o voce despre cat de importante sunt aceste alegeri:
https://www.youtube.com/watch?v=zhMBapx_ ... nOficial

PS
Oricine se poate interesa cine este firma Egis, de unde vine, cu ce se ocupa o astfel de firma in lume, restul, critica unei astfel de firme este ca si cand, lupul doreste sa pazeasca oile...Contractele paguboase pentru Romania s-au facut in majoritatea lor sub Roman, Vacaroiu si Adrian Nastase, iar firma Egis isi apara interesele dobandite prin semnatura guvernelor Romaniei(toate de "stanga", toate social-democrate, sau "liberale" a la ALDE!.  Inca un motiv intemeiat sa iesim la vot!

 


Go to page:  1  ... 97 98 99 100 101 102 103  ... 135
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2284 forum members have written 421061 posts in 5245 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use