Despre asociație și site-urile metrouusor.comSite-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri

 

Topic: Noul forum - sugestii și reclamații

728 posts, 154562 views
 
Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 52
 
 

📖 Pagination options
Re: Noul forum - sugestii si reclamatii cris_m

Update!
Am reusit sa rezolv cu votul, acum ar trebui sa mearga cu mentiunea ca pe noul forum e putin mai scurt timpul de vot decat pe cel nou. Bug-ul de care m-am lovit este legat de editarea primului mesaj din topic. In mod normal, chestionarul numara zilele de la data editarii mesajului, ori in cazul de fata numara de la data publicarii mesajului.... De asta mi-a aparut prima data ca fiind finalizat chestionarul. Mesajul era publicat in 11 septembrie si cu 4 zile cat am pus, se termina pe 15 septembrie.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

Problema cu poll-ul a fost rezolvata.

Legat de aceste sugestii, voi raspunde punctual:
zapacitu wrote:
cum fac sa marchez un thread ca fiind de interes ("subiectele mele", preferabil fara sa postez) sau sa il elimin daca nu ma intereseaza (cum ar fi cand imi muta cineva post-ul intr-un thread pe care nu am rabdare sa il parcurg?)

Functionalitatea acum nu exista. Va aparea la un moment dat insa nu este prioritara. Ca fapt divers, strict personal, eu descurajez utilizarea forumului astfel si nu doar ca nu as implementa functionalitatea, dar chiar as fi desfiintat-o de pe platforma veche. In fine, chestie de gust. E pe lista, o sa vina la un moment dat, prioritate scazuta.

zapacitu wrote:
cum configurez preferintele forumului (vezi "preferinte forum" din paltfroma veche, cu toate 3 subsectiunile)? Chestii simple, precum limba, optiuni cu privire la mesageria privata, optiuni cu privire la afisarea semnaturilor si/sau avatarurilor?

Depinde. Unele exista (permite / blocheaza contactul pe email), altele nu au fost inca implementate (permite /blocheaza trimiterea de mesaje private sau limba, de exemplu), si in fine altele sunt irelevante pe platforma noua (semnatura nu mai exista deloc, avatarele este irelevant daca se afiseaza sau nu, pentru ca layout-ul fluid le afiseaza oricum numai daca nu incurca, fusul orar si ora de vara/iarna se seteaza automat).

zapacitu wrote:
referitor la formatarea datei - desi stiu programare si pot intelege formatul aferent unei functii de data, nu ar fi mai simplu sa avem un drop-down cu niste optiuni predefinite din care una este "avansat" si permite furnizarea formatului exact (intocmai ca acum)? Sau macar un sfat cu privire la default?

Un drop-down va aparea curand. Formatul datei este incompatibil intre platforme si  este irelevant daca investesc acum timp in asa ceva cata vreme cea veche inca functioneaza.

zapacitu wrote:
plecand de la premisa ca folosesc FireFox si imi salvez parola in password manager-ul sau, de ce cand intru pe pagina "contul meu" imi pre-completeaza campurile data si parola cu userul si parola mea? Nu ar fi mai bine ca schimbarea parolei sa implice eventual si o bifa care sa "activeze" campurile de schimbare parola?

Asta nu are legatura nici cu Firefox, nici cu password manager, nici cu forumul, ci cu felul in care html-ul este randat in mod normal. Poate fi imbunatatit intr-o oarecare masura si voi studia problema, insa sunt prea multe detalii pe care nu le pot controla, deci nu promit nimic.

zapacitu wrote:
cum gasesc mesageria privata pe platforma noua (nu trimitere de mesaje, ci inbox/sent)?

Am raspuns deja, insa meniurile din susul paginii vor fi schimbate curand. Oricum, tot pe-acolo va fi :)

zapacitu wrote:
de ce nu se salveaza preferinta mea de a NU afisa adresa de e-mail catre alti utilizatori?

Nu se confirma, preferinta functioneaza asa cum ar trebui. Daca sunt probleme, am nevoie de mai multe detalii, insa vad clar ca face 'ce trebuie'.

zapacitu wrote:
am remarcat ca previzualizarea nu respecta formatarea si paginatia finala; caseta de Preview e mai lata decat mesajul in sine cu vreo 10% (lizibil, de acord!) si asta inseamna ca nu e o previzualizare exacta a rezultatului; se poate face ceva pastrand lizibilitatea?

Se poate face.

zapacitu wrote:
mi se pare deranjant ca in pagina de postare, butoanele de actiuni raman sus langa text box, desi poti face scroll; e putin neintuitiv; imi placea (mult) mai mult caseta de istoric cu propriul scroll (preferinta, probabil)

Mi se pare ca e o chestie de gust. Butoanele sunt acolo unde e nevoie de ele, daca faci scroll in jos, nu mai ai nevoie de ele oricum.

zapacitu wrote:
nu am reusit sa il conving (pe el, forumul) sa imi salveze ceea ce am scris intr-un mod automat - doar cu butonul "salveaza mesajul in lucru" a functionat

Daca te referi la functionalitatea pe care am anuntat-o recent, de 'salvare', aceea nu are efect decat atunci cand folosesti functionalitatile proprii ale paginii de postat mesaje (administrat fisiere atasate, preview, administrat poll). Daca parasesti pagina si apoi revii... mult noroc :) Pagina nu are de unde sa stie ca interactionezi cu o alta, deci nu face nici un autosave. Am si zic exact: "am implementat un sistem de 'auto-salvare' a textului in orice moment in care este parasita pagina de compunere mesaj (pentru adaugat sau sters fisiere sau pentru previzualizare)" (noutatea e ca de cand am anuntat asta si pana acum a aparut si o functionalitate noua legata de poll-uri

zapacitu wrote:
Poate sunt eu prea exigent?  :roll:

Nu cred, e rezonabil sa ai aceleasi asteptari de la platofmra noua ca de la cea veche. Oricum, dezvoltarea continua.


Avand in vedere problema cu poll-urile, plus cateva pagini ce nu au primit atentia necesara in ultima perioada si au nevoie de un re-design, este foarte probabil ca platforma veche sa mai ramana cateva zile.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii George

Nu am urmarit cu atentie toate discutiile, dar ce mi se pare mie e ca pe platforma noua nu am doua functiuni esentiale, doua functiuni pe care nu le gasesc nici in varianta mobila (motiv pentru care schimb mereu la full style):

1. Sa-mi apara subiectele active in care s-a postat ultimele dati

si

2. sa am optiunea de a merge la ultima pagina, pentru a vedea direct ultimele postari, si nu de a intra intai in topic si apoi sa merg la ultima pagina.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii BodoMinea

1. Sa-mi apara subiectele active in care s-a postat ultimele dati

Poate nu ne gândim la același lucru, dar eu dacă vreau să descopăr subiecte în care se postează lucruri noi și pe care eu nu le urmăresc, mă uit aici:
Screenshot_20201002-092849.jpg (88.33 KB; downloaded 2103 times)

Și desigur, dacă vreau să văd ce mai e nou prin subiectele în care am mai participat la discuție, folosesc link-ul de deasupra cu Subiecte Proprii.

2. sa am optiunea de a merge la ultima pagina, pentru a vedea direct ultimele postari, si nu de a intra intai in topic si apoi sa merg la ultima pagina.

Întotdeauna când e afișată pista cu subiecte, ai și derularea paginilor sub, iar ultima e mereu vizibilă. Poți apasă acolo pentru a vedea ultima pagină. Pe Desktop poți apăsa și pe textul 'ultimul mesaj' de dinaintea numelui utilizatorului care a postat ultima dată în acel topic pentru a sări direct la ultimul mesaj. Altfel, dacă apeși pe link-ul portocaliu al unui subiect unde ai mesaje necitite, te va duce la pagina corespunzătoare. Dacă ai citit totul și apeși pe link-ul albastru (nu pe 'ultimul mesaj' sau pe numărul ultimei pagini) te va duce la primul mesaj, adică începutul discuției.
Screenshot_20201002-092948.jpg (398.69 KB; downloaded 2109 times)

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii BodoMinea

Observ că au dispărut butoanele 'răspunde cu citat' (în vizualizarea principală a mesajelor și 'citează' în vizualizarea mesajelor anterioare la momentul compunerii unui răspuns. Înțeleg logica, să nu se mai folosească quote-ul pentru mesajul imediat anterior, dar câteodată, așa cum a fost situația mea mai sus, cineva are nevoie să răspundă punctual,să contraargumenteze sau să indice la ce întrebare din mesajul anterior răspunde - fapt ce se desfășoară îngreunat în acest moment. Eu am avut nevoie să copiez mesajul și să fac quote manual.
Cred că butonul nu ar trebui să dispară, ci să se transforme într-un 'răspunde cu citat parțial' și 'citează parțial' pentru mesajul anterior, eventual și cu o verificare al cărei scop să fie prevenirea postării sau alertarea utilizatorului la citarea integrală a mesajului imediat anterior.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii andrei11

Poți da Quote pur și simplu și cu  cuvintele care vrei să le citezi.  Nu-ți trebuie buton special
Exemplu:
Observ că au dispărut butoanele 'răspunde cu citat' (în vizualizarea principală a mesajelor și 'citează' în vizualizarea mesajelor anterioare la momentul compunerii unui răspuns.

Sau dacă vreu să fiu și mai  exact:
BodoMinea wrote:
Observ că au dispărut butoanele 'răspunde cu citat' (în vizualizarea principală a mesajelor și 'citează' în vizualizarea mesajelor anterioare la momentul compunerii unui răspuns.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii zapacitu

George wrote:
2. sa am optiunea de a merge la ultima pagina, pentru a vedea direct ultimele postari, si nu de a intra intai in topic si apoi sa merg la ultima pagina.

Corect, vad ca lipseste functia pe mobil (din cauza ca lipseste coloana din dreapta unde ar fi in mod normal link-ul). Parerea mea e ca ar trebui sa exista un buton pe stanga, langa topic (dupa numarul de pagini sau in stanga, cumva in coloana respectiva), ce sa te duca la primul post necitit din thread-ul respectiv. Coloana din stanga cu "Ultimul mesaj" nu poate fi SINGURA metoda. Uneori se scrie mai mult de o pagina si a accesa ultima pagina nu e productiv, mai ales daca nu intrii foarte des.


O alta situatie remarcata e ca in campul "mesaje precedente" (preview-ul din pagina de posting) nu apar pozele. Nu stiu daca asa a fost gandit sau nu, cert e ca uneori previewul necesita si pozele. Macar ca existe cadranul pozelor, sa stim ca ar trebui sa fie ceva acolo.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

Cred ca mie imi scapa ceva, nu inteleg exact ce va lipseste - aveti paginarea disponibila inainte de a intra in topic daca vreti efectiv pagini, si daca subiectul e necitit dati direct click pe titlu si ajungeti la primul mesaj necitit. Singura diferenta dintre a merge la ultima pagina si a apasa pe linkul cu "ultimul mesaj" e ca in primul caz trebuie sa scrolezi pana la ultimul mesaj. Aceasta e problema?

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii zapacitu

Si mie imi scăpa ceva :)

Mda, am inteles acum ce vrei sa spui si cum functioneaza de fapt. Am testat acum si am inteles mecanismul. Complet neintuitiv, dupa mine. Nu ma intelege gresit, e un comportament interesant, diferit as spune, insa nu stiu cat de intuitiv este; mai ales pentru cine foloseste si alte forumuri. Pana la explicatia de mai sus habar nu aveam de functie.

In general cand dai click pe titlul unui thread, te duci la pagina 1 a thread-ului respectiv. Asa functioneaza 90% din forumurile pe care le stiu eu (iar restul te duc la ultima pagina). Dintre ele majoritatea au si un buton de "ultimu' necitit". Nici aici nu ma asteptam la un comportament diferit. INSA... aparent la noi daca dau click pe titlul ORICARUI thread cu mesaje necitite din forum (de exemplu luat aleator un thread pe care nu l-am citit niciodata) si dau click pe numele sau, ajung la prima pagina necitita din thread-ul respectiv. Dau back si click din nou, ajung la urmatoarea pagina.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

Comportamentul este specific platformei vechi (tema de mobil), deci nu este nicidecum o inventie noua.

Daca te duci la primul mesaj necitit, care e pe pagina 3, te intorci si apoi te duci iar la "primul mesaj necitit", ei bine, acela va fi acum pe pagina 4, pentru ca, nu-i asa, ai citit pagina 3. Forumul nu are de unde stii daca tu chiar citesti o pagina sau nu, dar presupune ca da, ai fost la pagina 3, ai citit-o, ti-au ramas mesajele necitite incepand cu pagina 4. Asta e comportamentul normal pentru platforma veche chiar pe ambele teme, diferenta e ca linkul de "mesaj necitit" e in alta parte.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii zapacitu

E inventie noua daca folosesti predominant (as zice aproape exlcusiv) platforma desktop (inclusiv de pe telefon, mi se parea dificil de folosit tema mobila).

Stiu ce zici cu "last unread", e logic ce zici, doar ca nu e logic sa ai "last unread" pe numele thread-ului. Asta ziceam.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

Morala este ca e nevoie de o pagina tip FAQ (sau ceva din categoria aia). Facem :)

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii aztec

Știu că se făceau teste cu anonimizarea(acoperirea) numerelor de mașini.
Nu mi-am bătut capul...am citit in diagonala...
Acum am postat o poza și mi-am adus aminte de problema... Întreb doar cum funcționează...

 Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 52
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Site-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri  • 
Choose destination

Since our 2333 forum members have written 425678 posts in 5294 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use