Despre asociație și site-urile metrouusor.comSite-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri

 

Topic: Noul forum - sugestii și reclamații

697 posts, 151196 views
 
Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 50
 
 

📖 Pagination options
Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

Am publicat niste actualizari pe partea de interfata, si niste functionalitati noi pentru mesageria privata si mesajele 'draft'. Insa si o functionalitate importanta, si foarte greu de testat:

in anumite situatii se poate intampla sa pierdeti mesajul pe care il scriati. O cauza relativ comuna ar fi sa intervina o eroare dupa ce l-ati scris si inainte sa il salvati, cum ar fi in timp ce adaugati un fisier nou sau vedeti previzualizarea mesajului. Eroarea poate fi de foarte multe feluri, a forumului, a internetului, sau chiar pierderea autentificarii (au expirat 'cookies'). In acest caz, mesajul deja scris este pierdut in momentul in care reveniti la pagina de compunere a mesajului.

Pentru a preintampina asemenea erori am implementat un sistem de 'auto-salvare' a textului in orice moment in care este parasita pagina de compunere mesaj (pentru adaugat sau sters fisiere sau pentru previzualizare). Textul auto-salvat este pastrat timp de 4 ore si, este recuperat pe orice device ati reincepe sa compuneti mesajul. Daca intre timp este salvat un draft pentru acelasi subforum si subiect, cum ar fi de pe alt device sau dintr-un alt tab, in momentul revenirii la pagina de compunere a mesajului va fi aratata cea mai noua versiune a textului (dintre 'draft' si 'auto-save').

Dupa cum vedeti, e o functionalitate cu multi de daca si care intra in functiune doar cand apare o eroare intr-un scenariu foarte fix, deci destul de greu de testat, insa daca observati ca ati abandonat un mesaj dupa ce ati dat 'preview' sau 'adauga fisier atasat', si reveniti la mesaj mai tarziu si inca e acolo, e din cauza asta.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

SPA29 wrote:
Probabil ca orex se refera la functia de editare a mesajului pana ce acesta este citit de destinatar. Parca exista pe platforma veche.

E posibil, dar clar e nevoie de mai multe detalii. Eu unul nici macar nu stiam ca se poate. Pentru ca principial e gresit sa se poata...

SPA29 wrote:
E-mail-ul il mai poti retrage (daca nu a fost citit) si retrimite, in functie de clientul folosit.

Asta functioneaza doar pe GMail si doar cand si expeditorul si destinatarul sunt pe GMail. Altminteri, functionalitatea nu exista.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii SPA29

Eu ma refer la Outlook, care e aplicatie de sine statoare. Acolo se poate. O sa incerc sa fac un test :).

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Cristi N

In seara asta am observat ca pe forumul nou nu mai sunt evidentiate cu portocaliu topicurile care contin mesaje necitite. Pe forumul vechi treaba functioneaza ok.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii andrei11

Nici eu nu mai văd în seara asta evidențiate mesajele necitite.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii orex

Costin wrote:
SPA29 wrote:
Probabil ca orex se refera la functia de editare a mesajului pana ce acesta este citit de destinatar. Parca exista pe platforma veche.

E posibil, dar clar e nevoie de mai multe detalii. Eu unul nici macar nu stiam ca se poate. Pentru ca principial e gresit sa se poata...

@spa29. Ai subliniat corect! Nu exista functie de editare a mesajului intre MP!
Costin daca asimilezi MP cu mailul ai dreptate, dar daca MESAJELE publicate pot fi modificate, timp de O ORA, de ce VREI sa pui stavila la MP-uri, eventual ”modificate”? :think:
PS
Si acest mesaj, vezi bine ca, a fost editat de mai multe ori, spre beneficiul ori/si intelegerea tuturor, asa ca adauga functia de ”editare/modificare” si-n mesajele private! ;)

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

Mesajele necitite si ne-evidentiate, precum si functionalitatea ceruta de orex sunt in lucru.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii orex

Multumesc,, si sunt convins ca sunt in asentimentul colegilor  de comunicare de la bronz...in sus, asa cum sunt cutumele ”matricei” forumului! ;)

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

Rezolvat. Restrictia evidenta - este permisa editarea pana cand destinatarul a citit mesajul.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

Am publicat un update major al platformei noi. Nu exista modificari pe care sa le resimtiti, in functionalitate sau interfata, insa este o restructurare majora ce va permite dezvoltarea mult mai facila in viitor. Este posibil ca aceasta restructurare sa vina si cu niste efecte adverse precum performante mai bune :) insa nu acesta era scopul initial.

Acest update este ULTIMUL in versiunea beta. Daca platforma se dovedeste stabila pana in weekend, atunci sambata sau duminica, platforma veche va disparea definitiv si va fi inlocuita de cea noua. Sunt optimist si spun ca sunt mici sansele ca ceva sa mai intervina pana atunci.

Voi reveni cu minim 24 de ore inainte de mutare pentru o confirmare finala.

O data ce noua versiune va deveni cea 'oficiala', voi incheia  'iteratiile' rapide in care raspundeam la feedback (si implementam noi functionalitati sau reparam probleme) aproximativ zilnic . Vor fi iteratii mai lungi, de minim o saptamana, cu exceptia situatiilor in care ceva a luat foc.

Pentru cei in domeniu sau pasionati, aflati ca in curand platforma va deveni open-source si disponibila la liber. In acest moment are multe lucruri foarte specifice "Metrou Usor", inclusiv meniul in limba romana, insa voi lucra la a o face generica, astfel incat sa fie disponibila ca software open-source.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii zapacitu

Felicitari oricum pentru abordare si pentru efort! Inseamna ca feedback-ul de mai jos ramane pentru dezvoltare ulterioara.

Hai sa vin si cu o lista dupa utilizare indelungata. Ordinea e "cum imi aduc aminte":
  • cum fac sa marchez un thread ca fiind de interes ("subiectele mele", preferabil fara sa postez) sau sa il elimin daca nu ma intereseaza (cum ar fi cand imi muta cineva post-ul intr-un thread pe care nu am rabdare sa il parcurg?)
  • cum configurez preferintele forumului (vezi "preferinte forum" din paltfroma veche, cu toate 3 subsectiunile)? Chestii simple, precum limba, optiuni cu privire la mesageria privata, optiuni cu privire la afisarea semnaturilor si/sau avatarurilor?
  • referitor la formatarea datei - desi stiu programare si pot intelege formatul aferent unei functii de data, nu ar fi mai simplu sa avem un drop-down cu niste optiuni predefinite din care una este "avansat" si permite furnizarea formatului exact (intocmai ca acum)? Sau macar un sfat cu privire la default?
  • plecand de la premisa ca folosesc FireFox si imi salvez parola in password manager-ul sau, de ce cand intru pe pagina "contul meu" imi pre-completeaza campurile data si parola cu userul si parola mea? Nu ar fi mai bine ca schimbarea parolei sa implice eventual si o bifa care sa "activeze" campurile de schimbare parola?
  • cum gasesc mesageria privata pe platforma noua (nu trimitere de mesaje, ci inbox/sent)?
  • de ce nu se salveaza preferinta mea de a NU afisa adresa de e-mail catre alti utilizatori?
  • am remarcat ca previzualizarea nu respecta formatarea si paginatia finala; caseta de Preview e mai lata decat mesajul in sine cu vreo 10% (lizibil, de acord!) si asta inseamna ca nu e o previzualizare exacta a rezultatului; se poate face ceva pastrand lizibilitatea?
  • mi se pare deranjant ca in pagina de postare, butoanele de actiuni raman sus langa text box, desi poti face scroll; e putin neintuitiv; imi placea (mult) mai mult caseta de istoric cu propriul scroll (preferinta, probabil)
  • nu am reusit sa il conving (pe el, forumul) sa imi salveze ceea ce am scris intr-un mod automat - doar cu butonul "salveaza mesajul in lucru" a functionat


Poate sunt eu prea exigent?  :roll:

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

cum gasesc mesageria privata pe platforma noua (nu trimitere de mesaje, ci inbox/sent)?

La "linkuri utile".

Restul, la timpul lor.

 


Noul forum - sugestii și reclamații Andrei Andraș

Mai mult ca sigur avem o problemă la chestionarul concursului.
0.png (25.52 KB; downloaded 1726 times)

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii cris_m

Da, am scris. Lucrez acum la ceva de avarie. Initial nu se putea vota, acum face duplicat optiunile. Culmea ca un chestionar de la 0 mi-a iesit perfect.

 


Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 50
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Site-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri  • 
Choose destination

Since our 2321 forum members have written 424102 posts in 5280 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use