Forum părinte: Judetul Vaslui

 

Subiect: Rețeaua de troleibuz din orașul Vaslui

78 mesaje, 15847 vizualizări.
 
Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: Nenea_titi
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Rețeaua de troleibuz din orașul Vaslui Nenea_titi

Autoturn nou nu e o investiție extrem de mare, se pot folosi și cele vechi pe șasiu Roman. Că alea nu merg non stop. Sunt folosite ocazional. Troleibuz ungator se poate face și dintr-un troleibuz retras din serviciul de transport persoane. Până la autoturn și troleibuz ungator mai e mult până departe.  Vorba aia, până la Dumnezeu te mănâncă sfinții.
Rețeaua oricum va trebui curățată și unsă. Și vor trebui făcute probe și de ce ziceam eu de aducerea celor din Constanța: pentru probe și funcționare în regim de probe, chiar și cu călători. 5 vehicule erau suficiente, plus că rețeaua producea. Dar dacă nici stația de redresare nu ține...atunci e nașpa.

 


 • Autor: fl82
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Re?eaua de troleibuz din ora?ul Vaslui fl82

Din "Est News":

Investiții masive pe bulevardul Traian: modernizări pe apă și canal, transport și infrastructură

de Dănuț CIOBANU

Bulevardul Traian din municipiul Vaslui va intra din anul 2021 în lucrări de modernizare. Municipalitatea speră ca în acest an să fie finalizată reabilitarea sistemului de apă și canal din zonă, pentru ca ulterior să fie reabilitată infrastructura rutieră și de pietoni. Tot în zonă, printr-un proiect european se va înființa o linie de troleibuz care va cuprinde străzile Traian – Călugăreni – Castanilor.
Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că din primăvara anului viitor strada Traian va fi modernizată în totalitate. În această perioadă, în zonă se desfășoară lucrările de reabilitare a sistemului de apă și canal, proiect finanțat din fonduri europene.

”Nu intrăm pe Traian în preajma iernii, vom demara proiectul de modernizare din primăvara anului viitor. Toate lucrările de modernizare a infrastructurii vor fi finanțate cu fonduri de la bugetul local. Vom căuta finanțare și pentru pasajul din Crucea Gării, iar dacă nu identificăm surse de finanțare externe vom face și acest proiect tot cu bani de la bugetul local”, a spus Vasile Pavăl.
Pentru susținerea proiectelor de investiții, Primăria Vaslui nu exclude apelarea la un împrumut garantat de statul român. Împrumutul va fi utilizat exclusiv pentru investiții.

”În acest moment, gradul de îndatorare al orașului este de numai 3%. Avem luat un credit în urmă cu 20 de ani, bani care s-au utilizat pentru închiderea gropii de gunoi. Conform legislației în vigoare, gradul de îndatorare maxim este de 30% pentru un UAT, însă nu vom ajunge acolo cu îndatorarea. Mă gândesc la pasajul din Crucea Gării, proiect la care nu am renunțat sub nicio formă. Dacă nu scoatem pietonii de pe acele străzi se blochează tot bulevardul Traian, pe toate direcțiile”, a mai spus Vasile Pavăl.

Un alt proiect de anvergură din zonă vizează extindere transportului public local, strada Traian fiind prinsă în acest program finanțat prin fonduri europene nerambursabile. Astfel, una din liniile de troleibuz care vor fi înființate prin proiect cuprinde străzile Traian – Călugăreni – Castanilor. Extinderea transportului local și proiectul de realizare a unui depou au împreună o valoare totală estimată cumulată de aproximativ 130.000.000 lei.
Tot în zona Traian urma să fie realizată cu bani europeni o altă investiție privind reconfigurarea nodului de circulație rutieră Crucea Gării (intersecția străzilor Republicii, Ștefan cel Mare și Traian) unde, în prezent, este un sens giratoriu cu o rază de 21 de metri. Însă, din cauza depășirii plafonului de finanțare acordat prin aplicația financiară, Primăria Vaslui a retras proiectul.Valoarea proiectului este de aproximativ 34 milioane de lei"

 Deci in cel mai fericit caz din primavara anului 2021 ar incepe lucrarile efective la realizarea noii linii de troleibuze, de la intersectia "Crucea Garii', pe Bdul. Traian- Strada Calugareni- Strada Castanilor- Delea.

 Totusi nu inteleg de se incapataneaza primaria Vaslui sa duca reteaua de troleibuze pana in suburbia Delea! Acolo sunt case si vile a unor oameni foarte bogati (mai demult in presa a aparut ca acolo ar aveea vila si presedintele CJ Vaslui), care au masini si nu cred ca ar utiliza troleibuzul!
  Mai degraba, de la intersectia strazilor Castanilor si Sublocotenent Ionese Adrian, as duce linia de troleibuze pe strada Sublocotenent Ionese Adrian, pe la nord de parcul "Copou" si de fosta unitate militara si apoi prin cartierul de blocuri "13 Decembrie" si apoi as uni aceasta retea de troleibuze (care ar veni pe strada Sublocotenent Ionese Adrian) cu reteaua de troleibuze existenta de pe Strada Stefan cel Mare!

  Probabil tot in 2021 va fi construit si garajul pentru troleibuze si vor fi achizitionate cele 10 troleibuze nearticulate noi promise si 8 autobuze "hibrid" sau electrice (desi cred ca ar fi fost mai bine sa fie achizitionate 18 troleibuze).

  Mai ramane problema cu statiile de redresare: am inteles ca urmeaza afi construite inca doua noi, dar ar trebui modernizata si cea existenta (care a fost data in exploatare in 1994).

  Daca se va extinde reteaua de troleibuze asa cum este in plan (pe Bdul. Traian, Strada Castanilor, in suburbia "Moara Grecilor" si spre fosta zona industriala "Rediu"- desi si acolo nu stiu ce calatori ar transporta troleibuzele, fostele fabrici de pe platforma "Rediu" fiind demult istorie), ar putea ramane in Vaslui, ca linii deservite de autobuze urbane, numai doua:

 -Gara- Suburbia "Brodoc" (pe: Bdul. Traian, Strada Calugareni, Soseaua Bacaului, strada Plopului)

  -Gara- Suburbia "Viisoara/Gura Bustei"- eventual Bahnari (pe: Bdul. Traian, Strada Alecu Donici, Strada Nicolae Iorga, Strada Victoriei, intersectia "Independentei", Strada Husului, Strada Stefan Ciubotarasul, Strada Viitorului, Strada Cornului).

 


 • Autor: fl82
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Rețeaua de troleibuz din orașul Vaslui fl82

Un articol din "Est News de Vaslui", articol scris de Danut Ciobanu:

Primăria Vaslui pregătește licitația pentru achiziționare a 10 troleibuze și 8 autobuze

Consiliul Local Vaslui va modifica documentațiile privind proiectul de extindere a rutelor, traseelor și staţiilor pentru transportul public de călători. Prin intermediul proiectului cu finanțare europeană se vor achiziționa 10 troleibuze, 8 autobuze, vor fi amenajate 25 de stații noi etc. Prin actualizarea documentației se evită riscul de a nu se prezenta ofertanţi în procedura de achiziţie a troleibuzelor.

Programul Operaţional Regional 2014- 2020 sprijină reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ, prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Proiectul implementat la nivelul municipiului Vaslui vizează următoarele componente principale: achiziţionarea a 18 mijloace de transport călători noi – 8 autobuze şi 10 troleibuze ; sistem de transport inteligent; stâlpi pentru reţea fir contact (catenară) – 342 stâlpi noi; reţea alimentare troleibuze (inclusiv staţii de transformare şi redresare); staţii propuse – 25 de staţii noi; staţii existente amenjate – 69 de staţii noi amenajate în spaţiile existente cu destinaţie specifică; amenajări de infrastructură (carosabil şi pietonal).

În vederea fundamentării componentei referitoare la achiziționarea de mijloace de transport, s-a realizat un studiu prin care s-a dimensionat necesarul de mijloace de transport, tipul acestora, precum şi unele caracteristici tehnice de bază. Printre caracteristicile tehnice de bază menţionate în studiul de oportunitate s-a regăsit şi parametrul masa totală maximă autorizată a troleibuzului, impusă la maxim 15.000 kg.

Pe parcursul implementării a intervenit necesitatea modificării parametrului tehnic – masa totală maxim autorizată a troleibuzelor care vor fi achiziţionate în cadrul proiectului. Modificarea constă în mărirea limitei superioare de masă totală maxim autorizată a unui troleu de la 15.000 kilograme la 20.000 kilograme.

”Analizând în perioada februarie – august 2020 caracteristicile tehnice ale troleibuzelor provenite de la diverşi producători, s-a constatat că numai un singur tip de troleibuz se încadrează în valoarea impusă iniţial (15.000 kilograme), majoritatea celorlalte având masa totală maximă autorizată situată către valoarea de 20.000 kilograme). Valoarea impusă iniţial, preluată în caietul de sarcini, s-ar constitui astfel într-o cerinţă restrictivă care ar îngrădi posibilitatea majorităţii ofertanţilor de troleibuze să participe la procedura de achiziţie”, se arată în proiectul de hotărâre.

Astfel, pentru evitarea riscurilor de a nu se prezenta ofertanţi în procedura de achiziţie a troleibuzelor, au fost realizate demersurile necesare în vederea actualizării parametrului tehnic – masa totală maxim autorizată a troleibuzelor și a restului documentației.

 


 • Autor: Puss in Boots
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Rețeaua de troleibuz din orașul Vaslui Puss in Boots

Probabil scurte ca de, idei putine minte si mai putina.

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Rețeaua de troleibuz din orașul Vaslui PTMZ

Într-adevăr, vor fi nearticulate:
O ată investiție vizează extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători. Astfel, în cadrul proiectului vor fi achiziționate 18 mijloace de transport călători, din care opt autobuze hibrid diesel/electric și 10 troleibuze nearticulate.

Sursa: Est News

 


 • Autor: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Rețeaua de troleibuz din orașul Vaslui Andrei Andraș

Dacă nu este flux de călători pentru articulate, de ce ai da banii aiurea pe ele?

 


 • Autor: ADK
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Rețeaua de troleibuz din orașul Vaslui ADK

Și cu articulatele care le au deja? nici nu știu dacă au circulat măcar.

 


 • Autor: cris_m
 • Moderator forum
 • Scris:
 •  

Re: Rețeaua de troleibuz din orașul Vaslui cris_m

Articulatele alea la cat au stat degeaba sunt taman bune de casat...  :popa:
De ce sa facem bulevard de 6 benzi cand noi acum circulam cu caruta, sigur nu vor fi masini in viitor. Suna cunoscut? Calea Victoriei din Bucuresti? Intre timp uite ce faceau in Budapesta. Vorbim de finalul secolului XIX  :!:
Revenind pe meleagurile Vasluiului, daca acum nu ai cerere nu inseamna ca la un moment dat aceasta nu va creste. Lucrurile evolueaza, in general.

 


 • Autor: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Rețeaua de troleibuz din orașul Vaslui Andrei Andraș

ADK a scris:
nici nu știu dacă au circulat măcar

Au circulat câteva luni până niște genii le-au spălat componentele electrice cu Karcher-ul.  :popa:  Plus că nu aveau niciun pic de habar cum funcționează, tehnicienii trebuiau chemați de la Iași care nu puteau veni zilnic la cererea vasluienilor și așa ele încă putrezesc în același loc de 4 ani.

 


Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Judetul Vaslui  • 
Alege destinația

Începând cu , cei 1659 utilizatori ai forumului au scris 326956 mesaje în 3917 subiecte și 409 sub-forumuri.
Interval de actualizare: 30 minute.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare