Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

 

Topic: Achiziții de tramvaie noi de 27-36m în perioada 2017-2022

1652 posts, 397929 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 88 89 90 91 92 93 94  ... 118
 
 

📖 Pagination options
  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 V2A

Licitația a intrat în deliberare. Evaluarea financiară s-a încheiat astăzi, la ora 09:43.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 PTMZ

Bun, deci termenul pentru contestații este 7 septembrie, dacă selectează câștigătorul astăzi.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 orex

1. E clar ca si-au dat seama ca decembrie e dupa septembrie, inclusiv anul asta! :lol:  :lol:  :lol:
Va dati seama pe ce lauri se culca cineva, in acest context, nu?! ;) 400 autobuze noi, 100 troleibuze, 100 tramvaie, daca ieseau si cele 100 de autobuze electrice...mergea si un concert in Piata Constitutiei, pentru a celebra ceva ce, in mod firesc, ar trebui sa intre in categoria normalului!
2. Dupa ce turcii au fost ”bubuiti” in prima instanta de CNSC, dar mai ales de instanta de recurs (CAB) n-au ce sa mai maraie!
LE JEUX SONT FAIT RIEN NE VA PLUS! :bere:
PS
Astept sa vad cum strange onor PMB 350 de ”sutici” sa-i dea lui Blidar, din fonduri proprii, eventual donatii (teledon ceva), ca, nah, au zis ca sustinerea turcilor, in instanta, e ”beton”! Nu s-au prins, dar turcii au imprumutat ceva de la vecinii greci, ”Timeo Danaos et dona ferentes” (Teme-te de greci chiar și când îți aduc daruri)!  :yes:

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 PTMZ

orex wrote:
2. Dupa ce turcii au fost ”bubuiti” in prima instanta de CNSC, dar mai ales de instanta de recurs (CAB) n-au ce sa mai maraie

Ești sigur?
Încă nu m-am dumirit: cum rămâne cu boghiurile pivotante? E o condiție tehnică din caietul de sarcini despre care nu știm exact cum a fost îndeplinită în cazul Astra, așadar există o posibilitate ca Durmazlar să se lege de acest aspect printr-o contestație.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 gexge

Imperio are boghiuri pivotante. Ce-i drept, nu liber pivotante, dar îndeplinește cerința din punct de vedere juridic.

 


  • IK4
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 IK4

Da, si dulapul meu e pivotant, ca sta si el pe 4 picioruse de cauciuc. Si se inscrie si in curbe cu raza de 18 m cand il mai mut din cand in cand :lol:
Hai sa fim seriosi, am vazut cum au stat lucrurile la licitatia asta dupa vizita Orbanului la Astra si discursul pe care l-a avut acolo. In loc de Durmazlar putea sa fie Bombardier, Alstom, CAF, Pesa sau Skoda, ca tot Astra castiga si daca venea cu carucior de butelie in loc de boghiu. Acum s-a explicat toata lupta de gherila dusa de oamenii lui Blidar si nu numai prin toate mizeriile de asa-zise "publicatii" si siteuri obscure, toti Tolomacii deveniti brusc cei mai mari experti in tramvaie. Iar ANAP si CNSC sunt doar niste butoane On/Off care basculeaza la comanda data de cine trebuie (incompetenta lor s-a vazut prin erorile flagrante din deciziile si avizele postate si pe forum, unele cu motivari probabil trimise sau dictate chiar de ofertant).
Lumea se bucura ca va castiga un om de afaceri din Romania, dar sa vedem cat vor avea de castigat calatorii din Bucuresti de pe urma acestei tranzactii. Pana la urma cele 100 de tramvaie pentru ei s-au scos la licitatie, nu pentru firma lui x sau y, pentru taxele si impozitele care le-ar plati pe nu stiu unde sau oamenii pe care poate i-ar angaja sau poate nu.
Sa speram ca imperiile nu vor ajunge sa zaca infrante pe la zidurile depourilor pe banii bucurestenilor, asemenea multor alte "succesuri" ale industriei autohtone fie ele autobuze, troleibuze, tramvaie, choppere, surse, motoare de tractiune, punti motoare, cutii de viteza, vagoane de tren etc, majoritatea licente de la firme straine, de mare prestigiu.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 gexge

IK4, hai sa demitizam putin aceste probleme si sa ne readucem aminte de fazele incipiente ale licitației si sa tratam speța ca la carte.  ;)

Initial, caietul de sarcini solicita un boghiu liber pivotant, ceea ce ar permite separarea rotației boghiului in totalitate de inerția sau momentul caroseriei.

Dar,

Prin clarificarea nr. 38 autoritatea contractanta (primăria) menționează ca defapt își dorește o mișcare relativa a boghiului, deci nu neeaparat liber pivotant.

Practic, prin clarificarea nr. 38, ei au dat cu piciorul in totalitate la cerința de boghiu liber pivotant. Aici nu este in niciun caz vina Astra, ci a primăriei. Dacă chiar își doreau boghiuri liber pivotante, puteau cere o rotație de minim 9 grade. Astfel, Imperio, care are o rotație a boghiului de doar 4,5 grade nu ar fi putut sa treacă de evaluare financiară. Astra si avocații Astra doar au beneficiat de clarificările primăriei.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 orex

@IK4
sunt convins ca stiai de asta dar, nah...ai omis-o
Ce crezi ca altii n-au facut echipamente de orice tip/natura sub licenta? Asta elegant doar daca n-au subtilizat ceva planuri si sa si le aroge!
Ia gandeste-te licenta RENAULT, Dacia 1100 si Dacia 1300 (Renault 8 si Renault 12 alias MIOVENI), MAN pentru autocamioane (ROMAN Brasov), licenta ASEA pentru locomotive (Craiova), combine agricole licenta LAVERDA-Semanatoarea Bucuresti (stiu ca-mi asum un risc dand apa la moara lui andrei11) :yes: ! Ia zi-mi si mie cine ridica moaca/privirea, la inceputul anilor 90 si sa se vrea ”jupan” pe piata romaneasca?! Nimeni, nu ca eram ”dusi cu capul” ci ca aveam si resurse materiale si mai ales UMANE, de cea mai buna calitate!! ;)

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Costin

Rarzet44, ai postat fix aceeasi informatie care era mai sus, pe aceeasi pagina, drept urmare am sters mesajul. Te rugam sa citesti mesajele precedente inainte sa postezi.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Linia 43

IK4 wrote:
Hai sa fim seriosi, am vazut cum au stat lucrurile la licitatia asta dupa vizita Orbanului la Astra si discursul pe care l-a avut acolo.

Vizita lui Orban la Astra este un eveniment normal . Spre mirarea unora ,economia si industria ar trebui sa fie prioritatile unui prim ministru. Si nu a vizitat doar Astra ,in ultimul timp a vizitat tot ce e fabrica de material rulant din Ro.
IK4 wrote:
In loc de Durmazlar putea sa fie Bombardier, Alstom, CAF, Pesa sau Skoda, ca tot Astra castiga ...

Da sigur! Cat s-a muncit biata Firea sa scoata pe turcaleti invingatori ! Doar tribunalul a linistit-o.
IK4 wrote:
Sa speram ca imperiile nu vor ajunge sa zaca infrante pe la zidurile depourilor pe banii bucurestenilor, asemenea multor alte "succesuri" ale industriei autohtone...

La Arad ,imperiile merg bine merci de ani buni .

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Mircea G

Linia 43 wrote:
IK4 wrote:
Hai sa fim seriosi, am vazut cum au stat lucrurile la licitatia asta dupa vizita Orbanului la Astra si discursul pe care l-a avut acolo.

Vizita lui Orban la Astra este un eveniment normal . Spre mirarea unora ,economia si industria ar trebui sa fie prioritatile unui prim ministru. Si nu a vizitat doar Astra ,in ultimul timp a vizitat tot ce e fabrica de material rulant din Ro.
.....

Si cu ce ajuta , ce a inteles el din ce a vazut , unde gasim si noi " rezultatul " vizitei ???? :?:

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 orex

O sa-l vedem, impreuna, si-n Bucuresti! :bere:

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Linia 43

Spre deosebire de Olystin ,procopsit cu tramvaiele prestigiosului fabricant Durmazlar ,unde incep sa apara ingrijorari :
Există afirmații conform cărora Panorama nu poate îndeplini toate cerințele caietului de sarcini. Cel mai adesea, reprezentanții competiției menționează raza de rotire greșită a boghiilor, ceea ce va avea un impact asupra uzurii mai rapide a infrastructurii sau a prea puținelor locuri.

https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 65365.html  -traducere automata

Dar nu trebuie sa fim duri cu turcaletii ,trebuie sa intelegem ca sunt la inceput de drum si,daca le-ar fi iesit "afacerea" cu primaria ,dupa 100 de tramvaie platite de bucuresteni, s-ar mai fi cizelat si ei.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 orex

Ia sa faca, de acum incolo, ”incalzirea”  inainte, ca au ”pierdut” startul! :yes:

 


Go to page:  1  ... 88 89 90 91 92 93 94  ... 118
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2301 forum members have written 422642 posts in 5265 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use