Despre asociație și site-urile metrouusor.comSite-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri

 

Topic: Noul forum - sugestii și reclamații

690 posts, 148855 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 50
 
 

📖 Pagination options
Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

Ok, am inteles. O sa experimentez cu cateva alternative.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Mircea G

" noul forum " nu mi se pare prietenos cu utilizatorul .

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii andrei11

:?:
E fix la fel. Trebuie să te obișnuiești cu noul format  ;)

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii zapacitu

Sunt de acord cu MirceaG. Desi noul forum e modern, pe partea strict de design asta se traduce in 50% spatiu pierdut pe PC si vreo 40% spatiu pierdut pe dispozitive mobile cu ecran mic. Toolbarul frozen nu ajuta deloc terminalele mobile entry level, iar spacingul necesar unui design fara linii il face dificil de citit. Inteleg branding, inteleg unificare, inteleg platforma moderna, dar sunt de parere ca trebuie pus in balanta ce se pierde - in cazul nostru se pierde ergonomia. De ex: desi ma distrez cu rezoltuii de regula mari, daca imi dau rezolutia la 1366x768 forumul nou devine FOARTE greu de citit (si foarte scroll dependent), si inca e o rezolutie stupid de comuna la laptop-urile entry level. Probabil adminii au urmarit ce rezolutie au cititorii si au optimizat pentru ea, dar asta e alta discutie.

Ma invart de ani buni pe forumuri si designul de aici (forum vechi) e printre cele mai bune pe care le-am vazut. E pacat de el, sincer, dar nu putem sta in calea progresului nu?

Sunt constient ca nu toate opiniile pot fi multumite, cu siguranta a incerca asta duce la esec. Imi exprim si eu punctul de vedere doar :)

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii cris_m

Design-ul sunt convins ca va mai suferi modificari, tocmai ca nu putea aparea ceva wow din prima de la cineva specializat pe backend, nu frontend. Aici ma refer la @Costin, desigur. Invata si el pe masura ce dezvolta platforma pe partea de frontend, deci e nevoie de rabdare. Intr-adevar, spatiul nu e cel mai bine optimizat in momentul de fata. Eventual, cei care mai aveti cunostinte mai "bazate" pe frontend, ajutati-l cu feedback pe cat posibil. Eu am incercat sa caut forumuri straine, dar nu am gasit decat evenimente tip "forum"... Iar cele autohtone, putine si ele la numar, fie duc lipsa acuta de versiuni mobile-friendly, fie au acelasi design predefinit, destul de asemanator cu ceea ce era si aici.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii zapacitu

Ati observat ca formatarea facuta pe forum nou nu arata ok pe cel vechi, nu? Vezi mesajul anterior al lui cris_m. Sau mesajul meu anterior de aici din topic. Mai sunt exemple. Probabil procesarea tag-urilor nu e identica intre forum nou/vechi.

Eu personal pot trai cu asta, mai ales ca pe varianta noua (deci la final) arata bine.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii zapacitu

Aparent cand pui ghilimele pe forumul nou, cel vechi se supara complet.


Separat, pun patru pagini de aproximativ 1200x750, cam ceea ce e prezent pe un PC cu 1366x768. Cadranul A reprezinta versiunea noua, in timp ce cadranele B-C-D reprezinta varianta veche cu cele trei dimensiuni ale textului. Eu aparent o folosesc exclusiv pe cea mica, in timp ce noul forum e apropiata de cea mare (ignorand spatiul ocupat de ``incearca noul forum``). Insa partea de sus care nu mai este ``top of page`` ci ``floating`` obstructioneaza continut la greu. Acolo se pierde cel mai mult la rezolutii mici. Nu am insa sugestii, daca se doreste branding de tip float.


In plus, si spatiul dedicat avatarului e altfel gandit: mult mai lat. Pentru cineva care vrea sa ignore avataruri si semnaturi, asta nu e tocmai util - e practic wasted space. Mai rau daca e autosize dupa cel mai mare avatar din pagina. Nu am verificat, doar gandesc in text. Ceva invers se intampla la sectiunea ``ultimul post`` -- acolo e mai ingust pe forumul nou si asta e o problema cu numele lungi de utilizatori, vezi chiar poza de mai sus.

Am remarcat ca lipsesc niste ``galme`` sau ceva care sa identifice fiecare thread / forum in parte. Actualmente sunt niste simboluri de folder sau pagini, cu/fara semnu mirarii. Mie mi se par foarte utile, indiferent ce simboluri sunt folosite (e bine sa fie ceva simplu) intrucat ochiul se obisnuieste cu ele si le ia ca repere. In absenta lor, forumul pare ca incepe brusc si ca paginatia e prea ``la stanga``, fara alineat, cumva.
Annotation 2020-08-12 171514.png (842.52 KB; downloaded 4066 times)

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

Da, am observat ca sunt probleme cu formatarea si o sa le rezolv cu prioritate.

Legat de layout, tineti cont ca noul layout este mai aerisit cu intentie, nu este o intamplare, nici din greseala. Sunt de acord ca in unele locuri spatiul este utilizat prost si voi indrepta aceste probleme, insa intentia nu a fost niciodata ca noul layout sa ocupe tot atat spatiu cat cel vechi, ci mai mult, plecand de la premiza ca site-urile si layout-urile indesate, cu multe informatii inghesuite intr-un spatiu mic, sunt, totusi, specifice inceputului anilor 2000.

Ca reper  - daca e sa comparam https://ruter.no/ cu http://stbsa.ro/, ideal este primul, nicidecum al doilea. Sigur, nici unul nu este forum, insa conceptual, despre asta e vorba.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii zapacitu

Crede-ma ca inteleg foarte bine situatia. Eu doar punctez anumite aspecte, promit sa nu insist cu chestia asta.  :roll:

...si pe o nota mai vesela, vad ca au inceput sa rasara butoane din vechiul layout in cel nou.  :applause:  Thank you, acum pot folosi direct varianta noua  :mrgreen:

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Cristi N

O treaba care a disparut odata cu noua interfata e posibilitatea de a vedea posturile precedente dintr-un topic atunci cand scrii un post nou. Atunci cand raspunzi la o discutie mai stufoasa e foarte util sa poti verifica usor ce au scris userii mai inainte.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii zapacitu

Da, subscriu.


Intre timp un mic feedback: link-urile Vezi subiectele proprii  •  Vezi mesajele noi  •  Marchează forumurile ca citite ar fi bine sa fie prezente indiferent daca esti in root, intr-un forum sau pe un topic. E o scurtatura utila!

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

Cristi N wrote:
O treaba care a disparut odata cu noua interfata e posibilitatea de a vedea posturile precedente dintr-un topic atunci cand scrii un post nou. Atunci cand raspunzi la o discutie mai stufoasa e foarte util sa poti verifica usor ce au scris userii mai inainte.

E pe drum!

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii Costin

Pana atunci, tocmai am pus ultimele update-uri, este un experiment, cu un layout ceva mai 'fluid'. Putem reveni usor la layout-ul vechi daca n-are succes asta. Mai sunt si alte cateva imbunatatiri, care vor ramane parte din noul forum indiferent daca decidem sa renuntam la acest layout experimental, e vorba in special de pagina de postat mesaje noi.

 


Re: Noul forum - sugestii si reclamatii ticker

Am gasit ceva problema cu diacriticele la titluri de subiecte

Screenshot_20200813-084924_Chrome.jpg (218.81 KB; downloaded 3891 times)

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 50
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Site-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri  • 
Choose destination

Since our 2302 forum members have written 422721 posts in 5266 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use