Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Sectorul 6

1000 posts, 263990 views
 
Go to page:  1  ... 36 37 38 39 40 41 42  ... 72
 
 

📖 Pagination options
Re: Sectorul 6 cristapone

Are cineva idee daca e normal ca toate masiniile astea (vezi poza attach) sa fie trase in mijlocul bulevardului (lăsând doar o banda circulabila) de pe locurile lor noaptea la ora asta (03:05) pentru a fi ridicate? (Nu am mai oprit sa fac poze pentru ca nu avem unde) Au fost oare toti acesti proprietari notificați despre acest demers? (Sa înțeleg ca asa fac rost mai nou de bani?) Unde oare vor parca aceștia având în vedere că pe trotuarul generos nu mai pot parca iar alte alternative nu au fost create? (Pe Bd. Iuliu Maniu de la intersecția cu strada Valea Lunga pana la intersecția cu Apusului). Sunt pro benzi dedicate transportului in comun dar acolo unde se pot implenta si unde se pot gasi alternative pentru proprietarii de autoturisme din acele zone. Scuzați-mă dacă am deranjat subiectul alegerilor, dar poate au o oarecare legătură una cu alta.
Screenshot_20200222-030208_Maps.jpg (1.69 MB; downloaded 4439 times)

 


Re: Sectorul 6 oc7avian

Probabil e vorba de spălarea șoselelor&trotuarelor, cum a fost și-n zona Lujerului-Politehnica. Au fost lăsate notificări în geam cu 1-2 zile îniante.

 


Re: Sectorul 6 cristapone

Aparent fix pentru asta a fost întreaga procedură. Trag masinile spala după care le împing înapoi. Las si niste poze de aseară.
20200223_024940-min.jpg (1.37 MB; downloaded 4356 times)
20200223_024947-min.jpg (1.74 MB; downloaded 4278 times)
20200223_024950-min.jpg (1.69 MB; downloaded 4277 times)

 


Re: Sectorul 6 Cristi N

Nu e o treaba rea dar totusi cum fac efectiv treaba asta? Mi-e greu sa cred ca agata fiecare masina de fund si o tracteaza in mijlocul drumului.

 


Re: Sectorul 6 VladyF

Exact asa, folosesc o masina de tractari care ridica fiecare autovehicul de rotile din spate si il trage in mijlocul drumului. Este captivant de privit de pe margine  :)
Nu stiu ce contract are primaria dar aceeasi masina tracteaza si autovehiculele abandonate din sector.

(in poze masina respectiva ridicand rable, Facebook ADPDU Sector 6)
62561894_1644684752330386_4167767046345457664_o.jpg (513.01 KB; downloaded 4160 times)

62336871_1643622042436657_7271359561745825792_o.jpg (211.3 KB; downloaded 4162 times)

 


Re: Sectorul 6 Cristi N

Foarte misto, mai ales daca propietarul si-a lasat masina in viteza.  :headbash:

 


Re: Sectorul 6 URANUS

Pe terenul de la intersectia Valea Cascadelor cu Iuliu Maniu unde a fost candva amenajata o mare parcare a inceput o dezvoltare imobiliara.

 


Re: Sectorul 6 URANUS

Sursa: B364.ro

http://www.b365.ro/mobi/proiect-unic-in ... 62143.html

Proiect unic în Sectorul 6: Fântâni dry-deck, amenajate sub podul Basarab. CUM VOR ARĂTA

Zona adiacentă Pasajului Basarab din Sectorul 6 se schimbă radical! Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (A.D.P.D.U.) Sector 6, a demarat un amplu proiect de modernizare a spaţiilor publice amplasate sub podul hobanat, care include amenajarea peisagistică a spaţiilor verzi şi a pilonilor de susţinere ai podului, reabilitarea parcajelor publice şi amenajarea a trei fântâni dry deck încastrate în paviment.

Zona Pasajului Basarab din Sectorul 6 a devenit, de ceva vreme, noul corporate hub al Bucureştiului. De aceea, am considerat oportună o nouă viziune privind amenajarea peisagistică şi urbanistică a zonei, care să răspundă pozitiv nevoilor de noi spaţii verzi pentru cetăţeni, dar în acelaşi timp să satisfacă şi nevoia stringentă de locuri de parcare, cunoscut fiind faptul că în zona clădirilor de birouri vin zilnic mii de angajaţi", a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Practic, în perimetrul descris de străzile Calea Plevnei – Calea Giuleşti – Splaiul Independenţei, spaţiile verzi au fost refăcute integral cu rulou de gazon şi s-a montat sistem de irigaţii. Tot aici au fost plantaţi arbori şi arbuşti ornamentali care să înfrumuseţeze întreg arealul zonei.

Trei fântâni dry deck şi peste 100 de locuri de parcare, amenajate sub podul Basarab
Proiectul aflat în curs de amenajare include, de asemenea, trei fântâni dry deck încastrate în paviment, cu un total de 30 de jet-uri de apă.

Inserarea de jeturi de apă dinamice de diferite înălţimi are rolul de a purifica aerul din intersecţie, efect necesar mai ales în perioadele caniculare ale anului. 

Prin refacerea aliniamentelor stradale şi plantarea de arbori şi arbuşti noi (trandafiri, ienupăr, berberis roşu, de ex.), întreg spaţiul verde nou creat contribuie la estomparea zgomotelor din trafic şi a noxelor aferente. Pe spaţiile întunecoase de sub pasaj, unde nu este favorabilă dezvoltarea plantelor, sunt amenajate peste 100 de locuri de parcare pe pavaj, în creştere cu 30%", a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6.

Suprafaţa totală a spaţiilor aferente Pasajului Basarab, propusă pentru modernizare, este de peste 8.200 mp. Spaţiile se află în administrarea directă a A.D.P.D.U. Sector 6 fiind tranferate din administrarea Consiliului Local Sector 6 prin HCL 466/27.08.2019.

 


Re: Sectorul 6 andrei11

Unde  sunt alea 100 noi locuri de parcare de sub pod ? Și acum se parchează acolo, dar << neamenajat >>. Singura parcare  unde nu se parchează este sub pod pe N. Titulescu.

 


Re: Sectorul 6 ByOnu

Fantani?! Bomboana de pe coliva... Sa faca locuri de parcare sub tot podul acolo unde este posibil, ca nu vine nimeni in mizeria si galagia de sub pod sa se relaxeze.

 


Re: Sectorul 6 burli

adila wrote:
Dar de Cartierul Giulesti Sarbi de ce nu se vorbeste aici, ca face parte tot din minunatul Sector 6?
Este adevarat ca nu poate fi fotografiat in toata "splendoarea" lui decat circuland pe jos sau si mai bine cu o bicicleta. Asadar, il invit pe stimatul Primar de la 6 sa faca o vizita pe drumul comunal DC21 care leaga Strada Rasadnitei din Cartierul Giulesti de Satul Chiajna, un drum de pamant de circa 2km lungime, care serpuieste printre tonele de gunoaie aruncate de locuitorii acestui sector si nu ma indoiesc ca si de cei din Comuna Chiajna.
Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov cat si Centrul National de Instruire pentru Mediu, care isi au sediul pe malul Lacului Morii, au cu ce se lauda si ei. Ei isi au propriia lor oaza de gunoaie chiar sub nasul lor, adica pot fi privite de la fereastra.
In total nu vorbim de cat de cateva sute de hectare de teren aflate intre cartierul Giulesti Sarbi si Raul Dambovita, infestate cu cateva sute de tone de gunoaie. Nimic mai mult.
O adevarata imagine de lumea a treia, si stiu ce spun. Daca as fi facut poze v-as fi stricat imaginea despre acest sector, in caz ca era una buna.


https://www.youtube.com/watch?v=FuDUl5U4a4M&feature=emb_logo

filmare recenta cu DJ21 (Chiajna - Giulesti Sarbi) , are curaj sa treaca noaptea pe acolo cineva pe jos sau pe doua roti ?

 


Re: Sectorul 6 Puss in Boots

andrei11 wrote:
Unde  sunt alea 100 noi locuri de parcare de sub pod ? Și acum se parchează acolo, dar << neamenajat >>. Singura parcare  unde nu se parchează este sub pod pe N. Titulescu.


Exact. Acum vor fi amenajate, deci raportabile. :D desteapta treaba nu?

 


Re: Sectorul 6 URANUS

http://www.b365.ro/mobi/cum-arata-noua- ... 62426.html

Cum arată noua amenajare peisagistică pe Bd. Timișoara, cu control climatic și filtru de praf 

Bulevardul Timișoara din Sectorul 6 al Capitalei a intrat în ample lucrări de modernizare. Practic, la finalizarea lucrărilor de amenajare peisagistică a scuarului central al bulevardului, Sectorul 6 va avea prima „linie verde” de tramvai. Gazonul montat pe toată lungimea scuarului are multiple proprietăți benefice pentru sănătate, acționând ca un „filtru de praf”, după cum susțin specialiștii în domeniu și îndeplinând, totodată, funcția de control climatic prin reducerea temperaturilor în zilele toride de vară. 

Recent, Primăria Sectorului 6 prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 a demarat un amplu proiect de modernizare a bulevardului Timișoara, între rondul de la Răzoare și str. Valea Cascadelor. Astfel, într-o primă fază, scuarul central al arterei de circulație este refăcut cu gazon și sistem automat de irigații, Sectorul 6 urmând să aibă la finalul lucrărilor prima „linie verde” de tramvai. Tot aici este montat și un sistem de iluminat arhitectural similar celui pus pe Bdul. Iuliu Maniu. 

„Este un proiect ambițios, menit să crească valoarea funcțională și estetică a zonei, alături de Parcul Timișoara, construit și deschis anul trecut, dar și de toate celelalte proiecte de resistematizare integrată a Sectorului 6”, apreciază Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6. Edilul a precizat că proiectul de amenajare peisagistică include și reabilitarea spațiilor verzi din grădinile blocurilor de locuințe din zonă (cu sămânță de gazon), precum și refacerea semnalizării rutiere pe orizontală și verticală a bulevardului, grădinile blocurilor urmând să arate la fel de frumos ca acelea de pe Bdul. Iuliu Maniu.  

Acolo unde nu se poate amenaja cu gazon din cauza dalelor mari de beton, scuarul central al Bdul. Timișoara va fi înfrumusețat cu jardiniere de flori viu colorate, susțin beneficiarii proiectului. Suprafata totală propusă amenajării este de 53.110 m.p, conform studiului de fezabilitate întocmit de specialiști.


Potrivit autorităților, amenajarea peisagistică a scuarului central presupune mai multe etape, respectiv: 

- Decopertare pământ impropriu 

- Așternere strat de geotextil anticontaminator

- Instalare sistem de irigații prin aspersie

- Așternere strat de pământ vegetal 

- Montare de gazon rulou

- Refacere strat uzură trotuare

- Montare bolarzi din granit

- Refacere semnalizare rutieră orizontala și verticală

- Montare sistem de iluminat arhitectural

- Împrejmuire spații verzi din zona blocurilor de locuințe colective și a zonelor adiacente

- Montare mobilier urban: bănci și cosuri de gunoi.

Amenajarea peisagistică pe Bd. Timișoara, cu control climatic și filtru de praf

 „Spațiile verzi contribuie la îmbunătățirea calității mediului, la menţinerea echilibrului ecologic în vederea realizării unui cadru favorabil pentru creșterea calității vieţii. Deteriorarea sau dispariţia unor spații verzi constituie pierderi irecuperabile, cu efect negativ în special asupra stării de sănătate fizică și psihică a întregii populaţii”, susțin specialiștii peisagiști. 

Tot specialiștii în domeniu spun că gazonul montat pe toată lungimea scuarului are multiple proprietăți benefice pentru sănătate, acționând ca un „filtru de praf”. „Gazonul creează temperaturi apreciabil mai scăzute decât în alte zone deficitare, lucrând astfel ca aparat de aer condiționat care asigură control climatic al zonei, mai ales în zilele toride de vară. Datorită faptului că particulele de praf și de fum din atmosferă sunt acaparate de gazon, păstrând aerul curat și mai proaspăt, putem spune de asemenea că acesta acționează ca un filtru de praf”, a explicat pentru B365.ro Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6 care a precizat că, tot pe scuarul central al bulevardului, vor fi amenajate „insule colorate” cu flori și arbuști din serele proprii ADPDU. 

Spațiile verzi funcționează ca bariere biologice și fonice

Având o deosebită capacitate de epurare microbiană a aerului, spaţiile verzi funcţionează și ca o barieră biologică. Acestea contribuie la reducerea poluării fonice, acţionând și ca o adevărată barieră acustică. Peluzele gazonate pot diminua intensitatea zgomotului cu până la 6 decibeli, spun studiile de specialitate, iar importanţa sanitară a spațiilor verzi asupra stării psihice, care influenţează, într-o mare măsură, starea fizică a organismului uman, este recunoscută de studiile de profil. 

Valoarea investiției în proiectul de amenajare peisagistică a scuarului central al Bdului. Timișoara este în sumă de 17,7 milioane lei fără TVA, conform unei hotărâri a Consiliului Local Sector 6. Lucrările de modernizare a scuarului central al Bdului. Timișoara sunt încă în derulare și urmează să fie finalizate în cel mai scurt timp posibil. 

Trebuie precizat faptul că, tot pe Bdul. Timișoara, în urmă cu mai puțin de jumătate de an, a fost inaugurat primul parc construit de la zero în zonele centrale ale orașelor mari - Parcul Timișoara. Parcul situat pe Bdul. Timişoara nr.10 beneficiază de locuri de joacă pentru copii, dotate cu suprafeţe antitraumă, plus un leagăn incluziv, destinat copiilor cu dizabilităţi motorii. La acestea, se adaugă terenuri de sport pentru adulţi şi copii, precum şi aparate de fitness urban.

 


Re: Sectorul 6 aztec

Nu cumva si inainte era tot green?
Adica schimba iarba si o iriga si au descoperit roata?

 


Go to page:  1  ... 36 37 38 39 40 41 42  ... 72
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use