Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4149 posts, 1073527 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 255 256 257 258 259 260 261  ... 297

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Sorin62

shoppy wrote:
Sorin62 wrote:
Eu nu disculp pe nimeni.
Cel care acuză trebuie să-și dovedească acuzațiile. Eu doar am demontat niște acuzații nefondate și v-am demonstrat asta. Fiecare afirmație pe care am făcut-o a fost susținută de citate din legi, din articole publicate de critici ai primăriei, v-am arătat pozele făcute de voi și postate pe acest topic.
[...]
- citezi din legi, esti corectat ca gresesti, ignori comentariul sau punctezi ca altceva este defapt important, [...]

Unde am greșit în citatele din legi?
La povestea cu avansul? Până la urmă s-a lămurit toată lumea că este posibilă nerambursarea integrală a avansului înainte de ultima factură.

Dacă te referi la „obligativitatea prin lege” a testelor de rezistență a podului, citește ce scrie în STAS 12504-86 care este în vigoare:
STAS 12504-86 Incercari Poduri.jpg (32.61 KB; downloaded 4664 times)

Și uite cum „obligativitatea prin lege” nu mai e chiar așa obligatorie..

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului orex

Se tine cont de avans si de platile ce trebuie efectuate!!
In orice lucrare, avansul acordat la inceputul lucrarii (de obicei MAX. 30% din valoarea contractului, cf. H.G. 621/2018) e RECUPERAT, de regula, prin compensare cu ultimele facturi! ;)

orex wrote:
Cred ca vroiai sa spui ca ultima plata, prevazuta in orice factura finala dintr-o lucrare, SE COMPENSEAZA CU avansul acordat la inceputul lucrarii pentru organizarea de santier, nu?! ;)

Exact. La această lucrare nu a fost emisă ultima factură. De aceea stadiul plăților poate fi mai avansat față de stadiul lucrărilor.

NICIODATA, in Romania, stadiul platilor nu a fost si nu este mai avansat decat cel al graficului de executie! Nici n-are cum!
ATENTIE!
A nu se confunda faptul ca avansul alocat, initial (LEI), la organizarea de santier, PLUS platile partiale pe ”lucrarile puse-n opera (LEI)” (trecem de faptul ca sunt receptionate, da?!) inclina balanta inspre CONTRACTOR/EXECUTANT! E falsa ideea, asta daca o autoritate contractanta nu este prea ”vrednica” sa achite anticipat lucrari neefectuate! ;) Oho si cate sunt prin super PNDL! :lol:  :lol:  :lol:
@Sorin62
Sunt convins ca stii, ca cele mai ”grele” lucrari sunt pe credite de angajament, nu pe alea bugetare! :D
Si mai e un amanunt care nu stiu cati il cunosc. NICIODATA, un CONTRACT DE LUCRARI nu are cum sa AIBA VALOAREA initiala ECHIVALENTA cu cea FINALA! Cunoscatorii stiu, si, mai ales de ce!! :yes:  :yes:

orex wrote:
[...]
Si mai e un amanunt care nu stiu cati il cunosc. NICIODATA, un CONTRACT DE LUCRARI nu are cum sa AIBA VALOAREA initiala ECHIVALENTA cu cea FINALA! Cunoscatorii stiu, si, mai ales de ce!! :yes:  :yes:

Așa este. Întotdeauna apar cheltuieli neprevăzute, costuri suplimentare, etc. Overhead. Ăsta este un alt motiv pentru care pot avea azi un stadiu de 90%, iar după un an, în care am tot lucrat câte ceva, când trag linia constat că sunt tot la 90% ....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului vanelllou

Sorin62 wrote:
Așa este. Întotdeauna apar cheltuieli neprevăzute, costuri suplimentare, etc. Overhead. Ăsta este un alt motiv pentru care pot avea azi un stadiu de 90%, iar după un an, în care am tot lucrat câte ceva, când trag linia constat că sunt tot la 90% ....

Incerci sa o scoti din condei, dar chiar nu merge. Mai bine las-o asa.  :D  Lumea de aici se leaga de declaratiile primariei care fac referire la stadiul executiei proiectului. In nici o declaratie de presa sau ce-o mai fi ea, doamna Firea nu se refera la acel legendar "90%" ca fiind un stadiu al platilor. Pentru doamna Firea si altii din primarie, 90% = stadiu de executie.

Iar incercarea asta de a o scoate ca "stai, ca sa vezi ca e vorba de plati la 90%, nu de executie, ca nu s-a inteles, ca nu avem nicio vina, ca noi nu stiam, ca constructoru' etc" este un stil de prosteala folosit de primarie care nu mai merge de mult. Nu il mai incerca pe noi, te rog.

@Sorin62
Nu as putea fi de acord cu tine in circumstantele ramanerii la acelasi stadiu ”90% ” invocate timp de 1 an, decat in situatia in care NCS-urile sunt fix egale cu NR-urile, in aceasta perioada! Probabilitatea e extrem de scazuta ca sa se soldeze, in aceasta perioada, valoare NCS-urilor cu cea a NR-urilor si sa ne aflam in aceeasi etapa de ”punere in opera” a contractului! La o astfel de lucrare, cu asemenea anvergura, clar ca sunt preponderente NCS-urile in detrimentul NR-urilor, in orice perioada de realizarea! :D
PS
Ce executant nu trage spuza pe NCS-uri?!! Nici unul nu se da in la...turi. Se aproba?! II dau inainte, cu tupeu!!! 8-)  :lol:  :lol:  :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

Mai tineti minte ca la N. Grigorescu primaria a comunicat timp de cativa ani de zile ca lipseau niste lucrari din contract (iluminat si semaforizare) care necesitau un aditional la contract (NCS)? Aici nimic, mucles.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Nu cred ca are rost sa mai incercam sa gasim o logica cu primaria, i-am dat portita de scapare pentru primarie si nu l-a interesat, o tot tine ca antreprenorii acestia corupti fura si fraieresc, si nu a fost interesat de nici un alt subiect pe unde mai injuram noi primaria pana cand nu i-am atras eu atentia ca posteaza doar aici, rezulta prin logica ca nu este vreun sustinator al primariei ci ca are personal un dinte cu unul dintre antreprenorii de aici.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului cris_m

Reamintesc ca pe forum judecam idei, nu oameni si/sau activitatea lor!
L.E Este vorba despre mesajul precedent acestuia.

@cris_m, erai mic...!!! ;)
Pasaj ”Basarab” arata, astazi, ca si cand ar fi fost edificat I.E.N., nu acum circa 9 ani, in iunie (2011), da?! Halal mentenanta! Credeti ca la ”Ciurel” meteahna va fi alta?! :think:

Au dispărut mesajele din ultimele 2 săptămâni? Au fost mutate în altă parte?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

Ce mesaje? Despre ce era vorba?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului oc7avian

Se vor monta și panouri antifonice. Trotuarul cel îngust/fantomă din fața casei lui Daneș de care vorbeam mai demult? S-au realizat cu realizat cu respectarea normativelor în vigoare și în baza limitelor culoarului de expropiere  :lol:

(răspuns la petiția unui locatar)

Go to page:  1  ... 255 256 257 258 259 260 261  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2465 forum members have written 437630 posts in 5471 topics and 522 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”