Parent forum: Lucrarile pe tronsonul Sighisoara - Coslariu

 

Topic: Știri și articole din presă

22 posts, 25832 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
 • Author: TibiV
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri TibiV

Firul II modernizat pe traseu feroviar nou-construit între Sighişoara şi Daneş a fost dat în exploatare

Circulaţia feroviară între Sighişoara şi Daneş se desfăşoară de astăzi pe firul II modernizat al variantei de traseu nou-construită pe intervalul de staţii Sighişoara - Aţel, care cuprinde 4 poduri feroviare, printre care podul în formă de arc peste râul Târnava Mare, 2 tuneluri - Sighişoara şi Daneş -, 2 podeţe şi pasajul superior peste DN 13.

Lucrările de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe noua variantă de traseu dintre Sighişoara şi Daneş, pe care au fost construite trei lucrări de artă importante - Podul în formă de Arc peste râul Târnava Mare, în lungime de 134,6 m, Tunelul Sighişoara, în lungime de 401 m şi Tunelul Daneş, în lungime de 969 m, cel mai lung tunel de cale ferată construit în România după 1989 - vor permite atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h pe o lungime cât mai mare a traseului Sighișoara - Aţel.

Pe tronsonul Sighişoara - Coşlariu, în lungime de aproximativ 100 km, lucrările de modernizare pe cele trei loturi Sighişoara - Aţel, Aţel - Micăsasa şi Micăsasa - Coşlariu sunt executate în proporţie de 94%, iar până în prezent au fost date în exploatare următoarele intervale de staţii:

◘ Sighişoara - Daneş (fir II pe traseul nou)
◘ Daneş - Dumbrăveni (Fir I)
◘ Dumbrăveni - Aţel - Mediaş (Fir II)
◘ Mediaş - Copşa Mică (Fir I)
◘ Copşa Mică - Micăsasa (Fir I)
◘ Micăsasa - Valea Lungă (Fir I)
◘ Valea Lungă - Blaj (Fir I)
◘ Blaj - Crăciunel (Fir II)
◘Crăciunel - Podu Mureş (Fir I)

Menţionăm faptul că, lucrările de modernizare aflate în execuţie între Sighişoara şi Coşlariu acoperă o gamă complexă de lucrări feroviare (linii, peroane, instalații de siguranță și dirijare a traficului, gări, puncte de oprire, poduri, podețe, tuneluri, pasaje pietonale, treceri la nivel, substaţii de tracţiune) şi au ca obiectiv general asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare de-a lungul Coridorului Rin-Dunăre (ramura nordică), îmbunătăţirea calităţii transportului feroviar, sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă şi introducerea sistemului ERTMS/ETCS Nivel 2.

CFR Infrastructura


P.S.
"pasajul superior peste DN 13" este de fapt pasaj al DN13 peste M300.

Exista si doua filmari de la eveniment, una din locomotiva si una de la sol, intre iesirea din tunelul mic si podul peste Tarnava Mare.
Primul tren care a trecut prin tunel a fost IR 1746.

https://www.facebook.com/CalatoriBrasov ... 356557412/

https://www.facebook.com/CalatoriBrasov ... 393215275/

 


 • Author: TibiV
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri TibiV

Ionut wrote:
Avem deschideri:
- Firul 2 Danes-Dumbraveni a fost deschis in 13.09.2018
- Firul 2 Copsa Mica-Valea Lunga a fost deschis in 05.09.2018

https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=69.msg213354#msg213354

 


 • Author: abc_XC
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Stiri abc_XC

CFR Infrastructura a postat pe pagina de Facebook stadiul lucrarilor pe Sighisoara - Coslariu si pe Coslariu - Simeria:
https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/posts/2213367835364739
București, 5 octombrie 2018

Lucrările de modernizare a tronsonului feroviar Simeria – Sighișoara sunt finalizate în proporție de 94%

Lucrările de modernizare între Simeria și Sighișoara (174 km ) au în acest moment un grad de execuție de aproximativ 95%, cele mai avansate lucrări fiind cele de pe tronsonul Coșlariu – Sighișoara, unde stadiul de execuție a ajuns la 96%, cu un avans de 4% față de segmentul Simeria - Coșlariu, care înregistrează un progres fizic de 92%.

Directorul General al companiei, domnul Ion Gavrilă, aflat în vizită tehnică pe șantierele feroviare dintre Simeria și Sighișoara a verificat stadiul lucrărilor de modernizare pe cele 5 loturi, unde progresul fizic este vizibil, le-a solicitat însă antreprenorilor să adopte aceeași abordare responsabilă și din punct de vedere al decontărilor financiare pentru lucrările executate, în contextul în care CFR SA are asigurată finanțarea pentru toate contractele de modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare de la Curtici la Sighișoara.

♦ Cele mai importante construcții noi realizate între Simeria și Sighișoara:
◘ Podul în formă de Arc (134,6 m) peste râul Târnava Mare
◘ Tunelul Sighişoara (401 m)
◘ Tunelul Daneş (969 m), cel mai lung tunel de cale ferată construit în România după 1989
◘ Pasajul superior rutier peste DN 13
◘ Pasaj superior rutier Daneș
◘ Tunelul Turdaș (780 m), primul tunel din România construit prin metoda tranşee complet deschisă. Metoda implică realizarea în trepte a excavaţiei, realizarea platformelor pentru execuţia pereţilor, a grinzilor, a pereţilor mulaţi, realizarea picioarelor, a boltei şi turnarea betonului de umplutură şi în final refacerea terenului. Pereţii mulaţi ai tunelului vor împiedica pătrunderea apelor în interior, iar noul tunel va fi dotat cu un sistem modern de colectare şi evacuare a apei pluviale.

♦ Stadiul de execuție a lucrărilor pe loturi

♦ Coşlariu - Sighişoara (99,04 km) – 96%
◘ lotul Sighișoara - Ațel (30,87 km) - 95%
◘ lotul Ațel - Micăsasa (31,58 km) - 94%
◘ lotul Micasasa - Coslariu (36,68 km) - 99%

♦ Simeria - Coşlariu (74,43 km) – 92%
◘ lotul Simeria - Vințu de Jos (41,40 km) - 96%
◘ lotul Vințu de Jos - Coslariu - (33,03 km) - 88%

Pod în formă de arc, km 299+720 - pod de cale ferata dublă peste râul Târnava Mare
◘ deschidere - 125 m;
◘ lungime - 134,6 m;
◘ constructie noua înaintea tunelului Sighişoara, între gara Sighişoara şi tunelul Sighişoara
Pod Tarnava.jpg (114.64 KB; downloaded 4196 times)

Tunelul Turdaș (780 m), primul tunel din România construit prin metoda tranşee complet deschisă. Metoda implică realizarea în trepte a excavaţiei, realizarea platformelor pentru execuţia pereţilor, a grinzilor, a pereţilor mulaţi, realizarea picioarelor, a boltei şi turnarea betonului de umplutură şi în final refacerea terenului. Pereţii mulaţi ai tunelului vor împiedica pătrunderea apelor în interior, iar noul tunel va fi dotat cu un sistem modern de colectare şi evacuare a apei pluviale.
Tunel Turdas.jpg (100.81 KB; downloaded 4190 times)

Tunelul Sighişoara - amplasat între staţiile CF Sighişoara şi Daneş, subtraversează DN 13 la adâncimi cuprinse între 5-14 m. Tunelul are trei părţi distincte, particularizate prin metoda de execuţie:
◘ tunel artificial (intrare Sighişoara), cu lungimea de 20 m (km 299+910 - 299+930);
◘ tunel natural, cu lungimea de 325 m (km 299+930 – 300+255);
◘ tunel artificial (intrare Daneş), cu lungimea de 56 m (km 300+255 – 300+311).
Tunel Sighisoara.jpg (79.74 KB; downloaded 4190 times)

Tunel Turdas portal.jpg (102.64 KB; downloaded 4189 times)

Pasaj Danes.jpg (42.93 KB; downloaded 4188 times)

Instalatie centralizare electronica CF Orastie.jpg (96.02 KB; downloaded 4188 times)

CF Orastie.jpg (76.53 KB; downloaded 4187 times)

 


 • Author: TibiV
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri TibiV

Si gasiti un super-mega reportaj de la sol pe Sighisoara - Coslariu aici:
https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=69.msg215883#msg215883

Merita !...

 


 • Author: TibiV
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri TibiV

COMUNICAT DE PRESĂ

CFR SA recepţionează lucrările de modernizare finalizate între Simeria şi Sighişoara
Bucureşti, 2 august 2019

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în perioada august - noiembrie 2019 se vor desfășura recepţiile pe categorii de lucrări finalizate între Simeria şi Sighişoara, parte componentă a Coridorului Rin - Dunăre (ramura nordică).

Dezvoltarea infrastructurii feroviare pe tronsonul Simeria - Sighişoara reprezintă un important și complex program de lucrări de modernizare pe întreaga lungime de aproximativ 170 km de cale ferată dublă, care înregistrează la ora actuală un progres fizic de execuție cuprins între 92% şi 99%.

O dată cu finalizarea mai multor categorii de lucrări pe tronsonul Simeria - Sighișoara, CFR SA a programat, pentru perioada august - noiembrie, recepţiile la finalizarea lucrărilor pentru următoarele specialități feroviare:

terasamente, infrastructură, suprastructură;
poduri, podeţe, tuneluri, viaducte, pasaje rutiere, treceri la nivel;
lucrări de energoalimentare, linie de contact;
construcţii civile în stații și instalațiile aferente, sisteme de informare, substaţii de trancţiune şi lucrări de protecţia mediului.

Astfel, comisiile de specialitate, din care vor face parte reprezentanți ai CFR SA, Antreprenorului, Proiectantului și Autorităților Locale,vor recepționa până în luna noiembrie lucrările de modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare, finalizate pe specialitățile de lucrări sus-amintite, pe următoarele intervalele de stații:

Blandiana - Șibot, Orăștie - Simeria, stațiile Vințu de Jos și Șibot de pe tronsonul Simeria - Vințu de Jos;
Alba Iulia - Vințu de Jos, Barabanț - Alba Iulia, Sântimbru - Barabanț, Coșlariu - Sântimbru, stațiile Alba Iulia, Barabanț, Sântimbru și Coșlariu de pe tronsonul Vințu de Jos - Coșlariu;
Micăsasa - Valea Lungă, Valea Lungă - Blaj, Blaj - Crăciunel, Crăciunel - Podul Mureș și stațiile Valea Lungă, Blaj și Crăciunel de pe tronsonul Coșlariu – Micăsasa;
Ațel - Mediaș, Mediaș - Copșa Mică, Copșa Mică - Micăsasa și stațiile Mediaș și Copșa Mică de pe tronsonul Micăsasa - Ațel;
Sighișoara - Daneș, Daneș - Dumbrăveni, Dumbrăveni - Ațel și stațiile Daneș și Dumbrăveni de pe tronsonul Ațel - Sighișoara.

“Lucrările de modernizare a infrastructurii feroviare pe cele 5 tronsoane cuprinse între Simeria și Sighișoara au un grad de complexitate ridicat din punct de vedere al lucrărilor executate pe întregul traseu. Vorbim despre modernizarea a aproximativ 170 km de cale ferată dublă, 22 de staţii de cale ferată, puncte de oprire, halte de mișcare, peste 240 poduri/podeţe/tuneluri feroviare, 11 pasaje inferioare/superioare şi 4 substaţii de tracţiune. Este un traseu pe care s-au construit 3 noi tuneluri (Turdaș, Sighișoara și Daneș), un pod în formă de arc și varianate noi de traseu, construcții care asigură atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h pe o lungime cât mai mare a acestui traseu. Finalizarea lucrărilor de modernizare este o prioritate pentru CFR SA, deoarece dezvoltarea infrastructurii feroviare reprezintă un suport economic nu doar pentru operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă, dar și pentru societăţile comerciale şi serviciile publice din întreaga zonă de dezvoltare a proiectului“, precizează Constantin AXINIA, directorul general al CFR SA.

Menționăm faptul că procedurile pentru recepţia pe categorii de lucrări între Simeria şi Sighişoarase desfășoară în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 845 din 24.10.2018, pentru aprobarea Regulamentului privind recepţia construcţiilor din domeniul infrastructurii rutiere şi feroviare de interes naţional, act normativ promovat de Ministerul Transporturilor.

http://www.cfr.ro/index.php/comunicate-de-presa/comunicate-de-presa-2019/4881-2-august-2019-cfr-sa-receptioneaza-lucrarile-de-modernizare-finalizate-intre-simeria-si-sighisoara

 


 • Author: Marian Andrei
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri Marian Andrei

Am mers in ultima perioada pe tronsonul respectiv, fizic este finalizat, VS este in general 120 cu anumite restrictii in zona TN unde nu e gata semnalizarea si in zona unor abateri care nu sunt puse in totalitate in functiune. Probleme mai sunt la semnalizare din cauza lucrarilor, am patit de mai multe ori ca la cativa m inainte de semnalul de iesire cu comanda de trecere, acesta sa se schimbe in galben/rosu, moment in care trenul trebuie oprit cat mai repede, daca nu este oprit de inductor, se face foaie, se pierde timp.

Mai este ceva de lucru la racordul Podu Mures - Coslariu/Teius, unde au fost probleme in special din cauza solului moale.

De la noul mers nu stiu sa fie mari modificari, doar Dacia sa fie dat la 140.

Cand am timp o sa urc si cateva filme de noapte.

20191102_002736.jpg (219.63 KB; downloaded 2063 times)

 


 • Author: Marian Andrei
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri Marian Andrei

Daneș - Sighișoara prin tuneluri pe timp de noapte...

 


 • Author: TibiV
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri TibiV

Marian Andrei a facut un super video-reportaj acum 4 zile...

Dar daca titularul nu a pus continutul, voi pune doar link: https://mobilitate.eu/reportaj-video-coridorul-iv/

 


 • Author: Marian Andrei
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri Marian Andrei

De aseara se circula din nou pe racordul Podul Mures - Teius, 12745 de ieri a fost ultimul de la Bucuresti care a rebrusat in triaj.

Revin si cu un reportaj, imagini din 12745 de ieri.

20200610_131609.jpg (482.49 KB; downloaded 1085 times)


20200610_131656.jpg (464.95 KB; downloaded 1084 times)


20200610_131650.jpg (510.06 KB; downloaded 1085 times)

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrarile pe tronsonul Sighisoara - Coslariu  • 
Choose destination

Since , our 1800 forum members have written 352536 posts in 4213 topics and 427 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use