Transportul în lumeEuropa

 

Topic: Stiri feroviare din Europa

12 posts, 14828 views
Stiri feroviare din Europa aztec

http://www.gandul.info/magazin/cea-mai-...i-13721395

În data de 9 decembrie, un tren de marfă chinezesc, denumit „Yixin'ou”, a încheiat o călătorie epică: garnitura a parcurs peste 13.000 de kilometri şi opt ţări, în decursul a 21 de zile, consemnând cea mai lungă călătorie cu trenul (fără escală) din lume.

Trenul a plecat din gara Yiwu, estul Chinei, în data de 18 noiembrie şi a traversat Kazahstanul, Rusia, Belarusul, Polonia, Germania şi Franţa, cu destinaţia finală Madrid, Spania, transmite CNN.

Trenul a transportat 30 de containere cu jucării, rechizite şi alte obiecte. La întoarcere, trenul va aduce produse spaniole - vinuri, ulei de măsline, şuncă - în cadrul unei campanii prin care Spania speră să îşi extindă exporturile în China.

Ministrul spaniol al Infrastructurii şi Transportului Public, Ana Pastor, a spus că această călătorie a reprezentat „un moment de maximă importanţă pentru industria feroviară”. Călătoria a reprezentat totodată un test pentru stabilirea unor curse frecvente între China şi Spania, caracterizate de comerţul bilateral.

Primarul Madridului, Ana Botella Serrano, a vorbit despre înfiinţarea unui „Drum al Mătăsii al secolului 21”. Între China şi Germania se desfăşoară deja curse comerciale pe calea ferată, pe traseele Chongqing - Duisburg şi Beijing - Hamburg. La începutul anului, preşedintele chinez Xi Jinping a inaugurat Silk Road Fund, care va contribui la dezvoltarea infrastructurii comerciale din regiunea Asia-Pacific.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Hawkuletz

Este interesant ca desi (afaik) trenul este operat de Trans Eurasia Logistics, pe site-ul lor inca nu au anuntat reusita. Ma rog, site-ul lor este in constructie pana in noiembrie, noi suntem in decembrie. Ma intreb si daca va intra in serviciu regulat, poate fi util pentru cei care doresc transport mai rapid decat pe mare dar nu la cost de avion, si arata ca transportul pe calea ferata inca este competitiv.
As a side note, au 3 schimbari de boghiuri, nu? China-Rusia, Rusia-Europa, Europa-Spania
Compania este la http://www.trans-eurasia-logistics.com/ si au o sigla ce aduce cu TEE; aproape sigur intentionat.

 


Re: Stiri, noutati, perspective bercenicity

Ma indoiesc ca au schimbat boghiuri - mai degraba au mutat containerele de pe un convoi pe altul (la sosire in Madrid containerele sunt pe vagoane cu doua osii, fara boghiuri)

http://elpais.com/elpais/2014/12/09/ine...11070.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective Robert24

Schimbator automat de ecartament la granita dintre Belarus si Polonia

Caile Ferate Bieloruse (Беларуская чыгунка) a instalat un schimbator automat de ecartament in gara Brest, situata la granita cu Polonia. Acesta va fi certificat in primul trimestru al acestui an pentru a putea fi utilzat de trenurile pentru pasageri Talgo.
Instalatia a necesitat remodelarea sinelor si a sistemelor de semnalizare. Proiectul a fost implementat impreuna cu Caile Ferate Ruse (RZD), care a comandat 3 trenuri Talgo cu ecartament variabil. Aceste trenuri vor fi folosite pe ruta Moscova – Minsk – Varsovia – Berlin.
Ecartamentul va fi ajustat de la 1520mm (cel sovietic) la 1435mm, in timp ce trenul se se va misca incet prin acest schimbator, eliminand timpul necesar ridicarii vagoanelor si schimbarii boghiurilor. Astfel, trenul va stationa in Brest 30 de minute pentru formalitatile vamale, comparativ cu cele 2 ore din prezent.

brest.PNG (279.93 KB; downloaded 13393 times)





http://www.railwaygazette.com/news/infr...order.html
http://www.rw.by/en/corporate/press_cen...ed_at_bre/

 


Re: Stiri, noutati, perspective Robert24

Trenurile revin in Albania

Dupa aproape 2 ani de servicii suspendate, pe data de 26 mai a fost reintrodus un serviciu feroviar pentru pasageri intre orasul Durrës si statia modernizata Kashar, situata la 7,6 km de centrul capitalei Tirana.

Serviciul este efectuat cu un tren format dintr-o locomotiva diesel si doua vagoane modernizate, care efectueaza 7 curse dus-intors in fiecare zi si se asteapta a fi popular mai ales in randul studentilor intrucat o calatorie costa doar 70 lekë (aprox. 2,15 lei), fiind mai ieftina decat o calatorie cu autobuzul.

Modernizarea tronsonului de 30 km a costat 5,000,000 lekë (aprox. 35,000 euro), costul fiind suportat in intregime de compania feroviara de stat HSH.

Serviciul Tirana – Durrës (36 km) a fost suspendat in vara anului 2013, intrucat statia Tirana a fost inchisa pentru a fi demolata, in locul acesteia construindu-se un nou bulevard.

Se are in vedere prelungirea liniei la Rinas, locul unde se afla aeroportul Maria Tereza din Tirana.

tn_al-kashar-station-coaches.jpg (259.46 KB; downloaded 13291 times)


Sursa: Railway Gazzette

 


Re: Stiri Robert24

Finlanda si Estonia vor sa construiasca un tunel feroviar submarin de 13 miliarde de euro care sa lege capitalele Helsinki si Tallinn

Autoritatile din Finlanda si Estonia au semnat, marti, un memorandum prin care sa angajeaza sa construiasca un tunel feroviar submarin lung de 80 de kilometri care sa lege cele doua capitale, Helsinki si Tallin. Tunelul ar urma sa coste circa 13 miliarde de euro si va face ca un drum intre cele doua capitale sa dureze doar 30 de minute, fata de 2 ore cat e nevoie in prezent cu feribotul.

Desi orasul Helsinki poate fi vazut intr-o zi senina din varful celui mai inalt turn din Tallinn, singurul mod de a traversa Golful Finic de la un oras la altul este o cursa cu feribotul de doua ore. Altfel, pe pamant, singura cale de a ajunge dintr-un oras in altul e un drum de 800 de kilometri care trece prin Rusia.

Ministrii din Estonia si Finlanda au semnat, marti, un memorandum prin care sa angajeaza sa imbunatateasca legaturile dintre cele doua state, inclusiv prin analizarea planului de a construi un tunel feroviar submarin care sa potenteze zona economica formata de Helsinki si Tallinn unde sunt concentrati mai mult de 1 milion de locuitori, noteaza The Guardian.

Desi planul nu este unul nou, primarii celor doua orase insistand asupra lui inca de la integrarea Estoniei in UE in 2004, proiectul a fost readus in discutie odata cu finalizarea unui studiu preliminar care sustine ca o legatura fixa intre cele doua orase ar putea fi construita intre 9 si 13 miliarde de euro, ar impulsiona tranzitul si comertul intre cele doua state si ar ajunge la circa 25 de milioane de calatorii pana in anul 2040.

Proiectul tunelului feroviar submarin e cu atat mai atractiv cu cat in prezent exista un plan de a realiza o linie feroviara de mare viteza ce ar urma sa coste 3,6 miliarde de euro si care va lega Tallinn de Polonia si reteaua feroviara europeana. Astfel, impreuna cu un tunel feroviar pe sub Golful Finic, si de la Helsinki se va putea ajunge cu trenul la Berlin sau alte capitale europene.

Cu toate acestea, planurile pentru un tunel feroviar submarin intre Helsinki si Tallinn depind de posibilitatea unei finantari europene de la Bruxelles, iar autoritatile deja au aplicat pentru finantare nerambursabila ca sa realizeze un studiu de fezabilitate complet.

"Ideea e una foarte buna si merita studiata. Daca vom reusi sa primim banii europeni va dura cel putin doi ani pentru ca studiul de fezabilitate sa fie facut, asa ca abia din 2018 ne putem astepta la o decizie daca vom construi sau nu tunelul", a declarat Hannes Virkus, un consilier al ministrului economiei din Estonia.

Daca proiectul va merge mai departe, potrviti acestuia, tunelul ce va lega Helsinki de Tallinn ar putea fi finalizat pana in anul 2030.

www.hotnews.ro

 


Re: Stiri feroviare din Europa misterr

TGV-ul devine franco-german, odată cu fuziunea între Alstom şi Siemens. Alianța va crea al doilea gigant din industria feroviară, la nivel mondial





Grupurile francez Alstom şi german Siemens urmează să fuzioneze ”ca de la egal la egal” în activităţile feroviare, o alianţă economică menită să contracareze gigantul chinez CRRC, dar şi o alianţă politică, discutată între palatul Elysée şi cancelaria de la Berlin, relatează AFP.

Această alianţă va da naştere "Siemens Alstom", numărul doi mondial - ca volum - de material feroviar rulant şi numărul unu în domeniul semnalizării.

Trenul de mare viteză (TGV) va deveni, aşadar, franco-german într-o primă fază, însă acordul prevede ca Siemens să poată să treacă de 50,5% din capital după patru ani.

Consorţiul german îşi va duce activităţile feroviare şi va primi în schimb jumătate din capitalul Alstom. Noul grup va fi cotat pe Bursa de la Paris, iar sediul său se va afla în regiunea pariziană, potrivit unui comunicat comun al Alstom şi Siemens publicat marţi seara, la finalul unor şedinţe ale Consiliilor de Administraţie şi de supraveghere ale celor grupuri.

Actualul preşedinte-director general (PDG) al Alstom Henri Poupart-Lafarge va rămâne la conducerea noului grup, al cărui CA va fi alcătuit din şase administratori desemnaţi de Siemens, patru administratori independenţi şi PDG.

Statul francez, în schimb, nu face parte din CA. El este în prezent acţionarul Alstom, prin acţiunile împrumutate de Bouygues, iar în comunicat ”confirmă că pune capăt împrumutului titlurilor (...) şi nu îşi va exercita opţiunile de cumpărare”.

Palatul Bercy a anunţat că ”Guvernul francez susţine apropierea”, iar ministrul Economiei Bruno Le Maire "se bucură de interesul acestei operaţiuni atât din punct de vedere industrial, cât şi în privinţa păstrării locurilor de muncă”.

Pierderea controlului asupra uneia dintre bijuteriile industriei franceze provoacă temeri cu privire la locuri de muncă, alimentate de sindicate.

”Garanţiile s-au schimbat repede”, a declarat pentru AFP Daniel Dreger de la Confederaţia Generală a Muncii (CGT), al doilea sindicat în Alstom.

Această fuziune este ”o necesitate” în lupta împotriva concurenţei chineze, însă ”îngtijorează” pentru că ”va exista o ruptură socială pe termen mediu”, apreciază CFE-CGC, primul sindicat în cadrul Alstom.

În spatele acestei fuziuni planează umbra CRRC, gigantul chinez care bate la poarta Europei şi care ”ar putea să se sprijine pe achiziţia unui constructor european”, afirmă secretarul de stat Benjamin Griveaux.

Un fals “Airbus în domeniul feroviar”

Această alianţă este totodată foarte politică, în contextul în care Emmanuel Macron afişează, de când a fost ales, o voinţă de apropiere de Germania şi şi-a prezentat în aceeaşi zi propunerile cu privire la Uniunea Europeană (UE).

Însă în timp ce Alstom şi Siemens salută crearea unui ”campion european al mobilităţii”, iar Bruno Le Maire evocă un viitor ”campion franco-german al construcţiei de (sisteme de) semnalizare feroviară”, există voci care se opun - atât pe eşicherul stâng, cât şi pe cel drept.

”Germania este cea care cumpără Franţa, iar domnul Macron ne întristează”, a reacţionat Laurent Wauquiez, vicepreşedintele Les republicains (LR, dreapta).

Aleşii Frontului de Stânga din Ile-de-France Mobilité - entitatea însărcinată cu transporturile în regiune - apreciază că ”un asemenea scenariu nu are nimic a face cu un Airbus în domeniul feroviar promovat în presă, odată ce nu are la bază vreun control public”.

Operaţiunea urmează să fie finalizată la sfârşitul lui 2018, după obţinerea autorizaţiilor în domeniul reglemntărilor.

Grupul canadian Bombardier ar putea să intre în grup, într-o a doua etapă, cu activităţile sale feroviare, potrivit cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Alstom are 32.800 de salariaţi, iar Siemens Mobility (branşa feroviară) are 27.100. O fuziune între aceste două grupuri a fost deja studiată în 2014, însă a eşuat.
Alstom a preferat să-şi cedeze activităţile în domeniul energetic grupului american General Electric şi să-şi recentreze activitatea în domeniul feroviar.

 


Re: Stiri feroviare din Europa misterr

Cu trenul de la Zurich la Berlin sau de la Viena la Veneția. Lupta cu încâlzirea globală reînvie transportul feroviar de noapte în Europa





Făcute faimoase de filme precum "Crimă din Orient Express", trenurile de noapte aproape au dispărut în Europa, însă în prezent unele companii se gândesc să le reintroducă graţie modernizării, transmite Bloomberg.

În secolul trecut, trenurile de noapte rulau pe rute precum Paris-Istanbul sau Londra-Veneţia. Însă, pe măsură ce trenurile de mare viteză au permis scurtarea duratei călătoriilor, iar apariţia companiilor aeriene low cost şi a reglementărilor dure impuse de UE au făcut trenurile de noapte neviabile din punct de vedere, marile companii au renunţat la aceste servicii.

În prezent, însă, după ce activiştii pentru mediu, precum Greta Thunberg, i-au făcut pe oameni să se ruşineze atunci când zboară cu avionul, segmentul trenurilor de noapte dă semne de revenire. De data aceasta nu mai este vorba de un număr mic de călători de lux care călătoresc în trenuri opulente precum Orient Express, ci de oameni obişnuiţi şi turişti interesaţi de impactul asupra mediului.

Toate acestea sunt o veste bună pentru Paul Winkler, un inginer de la grupul german Siemens AG, care timp de 27 de ani a construit trenuri şi care nu credea că va mai construi trenuri de noapte pentru un client din Europa Occidentală. "Eram la un punct în care am crezut că s-a terminat. Oamenii treceau la avioane şi călătorii cu trenul de mare viteză. Unele rute populare au fost închise", a spus Paul Winkler, potrivit Agerpres.

Astfel, călătoriile cu trenul de noapte pe ruta Zurich-Madrid au fost oprite în 2013. Conexiunile între Germania şi Amsterdam, Danemarca şi Paris au fost oprite în 2014. Operatorul italian Trenitalia a oprit ruta Roma-Paris în 2015 pentru ca în 2016 grupul german Deutsche Bahn AG să pună capăt serviciului său de noapte.

În prezent, însă, o gură de oxigen pentru Siemens este o comandă în valoare de 200 milioane euro pentru trenuri de noapte venită de la operatorul austriac Oesterreichische Bundesbahnen-Holding AG (OeBB). Acesta este singurul operator feroviar din Europa Occidentală care nu doar menţine dar a decis să îşi extindă oferta de călătorii cu trenul de noapte.

La mijlocul acestei luni, Siemens va începe să producă 13 noi trenuri de noapte pentru OeBB la uzina sa de la Simmering, din apropiere de Viena, unde se construiesc trenuri încă din secolul 19. Noile vagoane, care vor suferi prima modificare de design din ultimele şase decenii, vor fi gata de testare la finele lui 2020.

Deocamdată comanda venită de la OeBB este prima şi singura comandă pentru trenuri de noapte primită de Siemens de la o companie feroviară vest europeană în ultimii 15 ani.

Austria, ţară amplasată în centrul continentului şi fără mari aeroporturi, nu a renunţat niciodată la trenurile de noapte. Compania feroviară OeBB a preluat vagoanele pe care Deutsche Bahn le-a retras din circulaţie şi a preluat serviciile pe rute precum Hamburg-Zurich şi Zurich-Berlin.

Numărul pasagerilor transportaţi de OeBB pe rutele de noapte ar urma să înregistreze un avans de 10% în acest an însă pe unele conexiuni precum Viena-Zurich s-a înregistrat chiar o creştere de peste 20%. Compania austriacă a relansat cursele pe ruta Viena-Veneţia, iar în luna ianuarie 2020 va demara cursele pe ruta Viena-Bruxelles. În prezent, un număr de patru parlamentari germani cer introducerea unor curse de noapte pe ruta Berlin-Bruxelles, pe care OeBB ar putea să le deservească în cooperare cu Deutsche Bahn.

Chiar şi ţara natală a Gretei Thunberg, Suedia, pregăteşte o licitaţie publică pentru noi curse de trenuri de noapte spre alte ţări europene, după ce numărul pasagerilor pentru cursele de noapte dinspre Goetheborg şi Stockholm până în zona arctică au crescut cu 43%.

În luna noiembrie, autorităţile feroviare din Norvegia au recomandat creşterea curselor de noapte iar elveţienii se gândesc să reintroducă vagoanele de tip cuşetă pe care le-au retras din circulaţie în 2009. În Italia, operatorul Trenitalia, care oferă în continuare curse interne cu trenul de noapte, are de gând să cheltuie 300 milioane euro pentru noi locomotive şi modernizarea vagoanelor. În sfârşit, trenul de noapte Caledonian Sleeper care face legătura între Londra şi Scoţia a fost modernizat.

"În Europa, trenurile de noapte au un viitor din două motive: unul este flight shaming, care îi face pe oameni să se gândească de două ori înainte de a călători cu avionul, iar al doilea este obiectivul de a avea o zonă feroviară unică în UE", a spus Francois Davenne, directorul general al Uniunii Internaţionale a Căilor Ferate (UIC).

În aceste condiţii, eforturile OeBB de a-şi moderniza serviciul de tren de noapte pare de bun augur. Noile sale vagoane, care vor intra în circulaţie din 2022, vor mai multe cuşete, mai multă intimitate, cabine de lux cu paturi mai mari şi compartimente accesibile persoanelor cu cărucioare.

 


Re: Stiri feroviare din Europa misterr

Alianța tren - avion: De ce liniilor aeriene din Europa de Vest le convine când oamenii iau trenul




Tren din Olanda
Foto: Nederlandse Spoorwegen

În câteva țări din Europa, pe distanțe de câteva sute de kilometri între câteva orașe mari trenul este ales de tot mai mulți oameni, în detrimentul avionului. În aceste locuri speciale, companiilor aeriene chiar le convine că oamenii iau tot mai mult trenul și s-au înmulțit în ultimii cinci ani asocierile dintre operatorii feroviari și cei aerieni. CNN a explicat într-o analiză de ce companiile de transport aerian au multe de câștigat din asocierea cu calea ferată în țări precum Austria, Olanda, Belgia sau Germania.

Nu sunt foarte multe locuri unde trenul poate ”învinge” avionul, însă unde sunt multe trenuri și unde sunt și rapide, acest lucru este posibil. În plus, tot mai multe voci spun că zborurile de scurtă durată ar trebui eliminate, dar nu în multe locuri trenurile sunt o alternativă.

Este adevărat că sunt câteva țări unde trenurile ating 250 - 300 km/h, iar acolo avionul este mai ușor de ”bătut”. Însă și în țări unde nu sunt TGV-uri, trenul are mari șanse dacă vitezele medii sunt de peste 100 km/h și dacă întârzierile sunt excepția, iar nu regula.

Operatorul aerian KLM a anunțat că din martie 2020 va scoate unul dintre cele cinci zboruri zilnice dintre Amsterdam și Bruxelles și va rezerva un anumit număr de locuri într-unul dintre trenurile Thalys

Un alt exemplu, între Londra și Edinburgh sunt 630 km cu trenul și călătoria durează patru ore și jumătate. Trenul a atins în acest an cea mai mare cotă de piață la care a ajuns vreodată dintre toate modurile de transport alese de oameni între cele două orașe. Cu avionul, călătoria durează 75 de minute, dar se adaugă mult cu drumurile la aeroport și cu controalele de securitate.

Exemple similare vin din Austria (ruta Viena - Linz) dar și din Germania (Frankfurt - Koln). De exemplu, de anul trecut nu mai sunt curse aeriene directe între Linz și Viena, dar sunt, în schimb, peste 30 de trenuri pe sens în fiecare zi.

Și între Paris și Bruxelles, Air France cumpără locuri în trenuri TGV, călătoria fiind de doar 80 de minute cu aceste trenuri. Există și check-in pentru bagaje mari înainte de plecare, iar pasagerii le primesc înapoi când ajung la destinație.

Companiilor aeriene le convine ca pe rute de câteva sute de kilometri oamenii să ia trenul, fiind și o bună mișcare de PR în care aceaste companii par să fie foarte preocupate de mediu și de un mijloc de transport mult mai ecologic. În plus, dacă ele renunță la p serie de zboruri scurte, se eliberează aceste slot-uri pentru destinații mai îndepărtate unde marja de profit poate fi mai mare.

De câțiva ani există parteneriate clare între operatorii feroviari și linii aeriene (așa-numite ”codeshare agreements”, ceea ce înseamnă că, dacă cineva merge de la Bruxelles la Amsterdam cu trenul și apoi are avion de la Amsterdam, la Praga să spunem, călătoria cu trenul va fi și ea parte a biletului KLM pentru întregul parcurs.

Evident că astfel de exemple se aplică doar unde există legături feroviare directe cu aeroportul, lucru prezent în mai toate capitalele mari din Europa.

În Austria, trenurile la care Austrian Airlines a rezervat locuri au numere similare cu cele de la cursele aeriene, iar de la compania aeriană pasagerii primesc vouchere cu care să-și cumpere câte ceva de la vagonul restaurant. Mai mult, pasageri de la ”business class” pot merge la lojă în gările din Viena sau Linz.

Companiile aeriene își promovează aceste călătorii cu trenul, spun că experiența din tren este similară cu cea din avion și integrează în site-urile proprii aceste călătorii.

De exemplu, Lufthansa a făcut un parteneriat cu Deutsche Bahn pentru ruta Frankfurt - Koln și cei de la compania aerienă spun că pasagerii călătoresc tot cu biletele Lufthansa, dar la sol, nu în aer.

Evident că aceste exemple nu înseamnă că trenul este pe cale să învingă avionul decât între orașe unde trenurile chiar sunt rapide.

Spre comparație, pe cei 850 km de la București la Budapesta trenul nu are cum să fie o variantă care să concureze avionul dacă ne gândim că drumul durează 14 -15 ore și că apar des întârzieri din cauza lucrărilor de pe M200 sau a restricțiilor de pe M900.

 


Re: Stiri feroviare din Europa misterr

Ţările unde oamenii renunţă la maşină pentru tren. Secretul pe care CFR nu l-a aflat încă

Click pe imagine pentru video:





În timp ce statul român își bate joc de căile ferate, iar trenurile circulă cu viteze rușinoase, țările din Vestul Europei investesc masiv în acest mijloc de transport.

Curate, silențioase și punctuale, trenurile sunt preferate de tot mai mulți europeni, în locul mașinilor personale. Echipa Știrilor ProTV a testat câteva trenuri din Europa, care leagă marile orașe de aeroporturi sau de localități mai mici.

Flughafen Wien, adică aeroportul din Viena, este bine legat de capitala Austriei. Ajungi cu taxiul, autobuzul şi, bineînţeles, cu trenul. Cel mai rapid tren face cei 20 de kilometri în 15 minute.

Şi nu doar viteza este spectaculoasă pe calea ferată din Austria. Curăţenia este exemplară. În momentul în care am aterizat, angajaţii spălau cu grijă panourile de pe peroane. În plus, “nașul” le ura amabil pasagerilor “călătorie plăcută”, desigur, în engleză.

Apoi am urmărit uimiţi un tren care pleacă din gara cântând.

Secretul este că Guvernul investeşte continuu în trenurile OBB, compania naţională de căi ferate din Austria, milioane de euro, iar Viena, ca multe mari oraşe din Vestul Europei, este împânzită de trenuri urbane şi regio.

La Londra găsim aceeaşi legătură excelentă pe calea ferată între aeroport şi capitala Regatului Unit.

Trenul este ales de foarte mulţi britanici în special pentru navetă către oraşele mari, unde îşi găsesc mai uşor locuri de muncă.

Localităţile aflate la mai bine de 100 de kilometri de Londra sunt legate de capitală prin trenuri de tip regio, care în afara oraşelor circulă cu până la 200 de kilometri pe oră. Iar cele de mare viteză pot atinge şi 300 de kilometri pe oră.

Deşi circulă cu viteză destul de mare, trenurile din vestul europei, inclusiv din Marea Britanie sunt extrem de silenţioase. Acestea au chiar vagoane cu zone de liniște, unde călătorii nu au voie să vorbească la telefon sau să asculte muzică la volum mare.

Întârzierile sunt foarte rare. Iar vagoanele sunt accesibile şi persoanelor cu probleme de locomoţie pentru că peroanele sunt construite la nivelul trenurilor. Cu ajutorul personalului feroviar care montează aceste table speciale, cei în scaune cu rotile urcă uşor în vagoane.

Desigur, căile ferate din Vest au şi probleme. În anumite momente ale zilei trenurile sunt aglomerate, iar preţul biletelor este piperat. Un drum de 60 de kilometri costă în Marea Britanie 120 de lei.

Elena Magrini, expert Centre for Cities: “Probabil că provocarea este să rezolve problema aglomerării. Mulţi oameni, milioane de oameni vin la muncă la Londra, în fiecare zi, din apropiere sau din oraşele din jurul Londrei. Nu sunt ieftine, dar ar putea fi şi mai rău.”

Între timp, în România, preţul unui bilet cu trenul este de 6 ori mai mic, însă trenurile au o viteză medie de 45 de kilometri pe oră - cât aveau şi acum o sută de ani. În plus, sunt foarte aglomerate şi murdare.

 


Re: Stiri feroviare din Europa punmeister

Dupa Vectron Dual Mode, Siemens are in pregatire si un model de Vectron alimentat cu hidrogen.
Siemens-Mobility-and-HI-ERN-to-jointly-develop-the-use-of-LOHC-technology-in-rail-transport.jpg (93.33 KB; downloaded 3016 times)

MUNICH, 31-May-2021 — /EuropaWire/ — Siemens Mobility announces the signing of Memorandum of Understanding (MoU) with the Helmholtz Institute Erlangen-Nuremberg for Renewable Energy on joint research for the use of Liquid Organic Hydrogen Carrier (LOHC) technology in rail transport.

The use of hydrogen technology in rail transport is becoming increasingly important as a solution for reducing CO2 emissions and helping to meet climate targets. In recent years, Siemens Mobility has developed a hydrogen-powered train, the Mireo Plus H. In this technology, hydrogen is tanked in gas form and must be kept under high pressure in order to achieve the required high density.

The Helmholtz Institute Erlangen-Nuremberg for Renewable Energy (HI ERN) is a leader in the field of so-called LOHC technology. In this process, an organic carrier liquid absorbs hydrogen and releases it only when needed. The hydrogen is thus chemically bound and can’t escape in a gas form. This way, it can be prepared and stored safely, and transported inexpensively. Storage under high pressure or at low temperatures is no longer necessary. A special advantage of the technology: LOHC is also suitable for the on-board generation of electrical power in mobile applications like trains.

Albrecht Neumann, CEO Rolling Stock, Siemens Mobility: “Siemens Mobility is especially pleased to be entering into a partnership with the renowned Helmholtz Institute Erlangen-Nuremberg to develop Liquid Organic Hydrogen Carrier technology in rail transport. Hydrogen technology is a promising solution for making rail transport climate-neutral. And since sustainability has a very high priority for us at Siemens Mobility, we’re providing a Vectron locomotive for testing the LOHC technology.”

Prof. Dr. Peter Wasserscheid, Director at the Helmholtz Institute Erlangen-Nuremberg for Renewable Energy, agrees: “Siemens Mobility’s interest in the LOHC technology that we’ve decisively developed over the past few years at the Friedrich-Alexander-University Erlangen-Nuremberg and at the HI ERN is an excellent basis for a possible cooperation in the future. We share with Siemens Mobility the vision of developing a hydrogen technology that uses the existing fuel infrastructure to power large vehicles like trains.”

Through the prospect of providing the Helmholtz Institute with a Vectron mainline locomotive from Siemens Mobility, the two partners have the opportunity to work together to demonstrate the feasibility of the LOHC concept.


https://news.europawire.eu/siemens-mobil ... 1/88872/

 


Re: Stiri feroviare din Europa ByOnu

Locomotive cu aburi in uz comercial.



 


Home page  • 
Parent forum: Europa  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use