Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Bugetul Municipiului București

326 posts, 125599 views
 
Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24
 
 

📖 Pagination options
  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Bugetul Municipiului Bucuresti V2A

”Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Municipiului București pe anul 2019 Inițiator – Primarul General al Municipiului București Comisii: - Comisia Economică, Buget, Finanțe - Comisia Juridică şi de Disciplină”
http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB ... 191114.pdf
38_20191114.pdf
38_20191114.pdf (4.03 MB; downloaded 207 times)

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti Adrian Rosca

Cum vine asta?



 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti punmeister

Una bucata rectificare.

Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Municipiului București pe anul 2019 Inițiator – Primarul General al Municipiului București Comisii: - Comisia Economică, Buget, Finanţe - Comisia Juridică şi de Disciplină
20191212_67.pdf
20191212_67.pdf (3.71 MB; downloaded 250 times)

 



Re: Bugetul Municipiului Bucuresti misterr

Firea ameninţă că îi dă în judecată pe Orban şi Cîţu dacă nu primeşte bani din buget





Primarul Capitalei ameninţă cu plângeri penale în cazul în care Guvernul nu-i alocă fonduri.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă ca vor fi formulate plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele prim-ministrului Ludovic Orban şi a ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, dacă nu alocă bani Primăriei Capitalei pentru achitarea unor servicii de utilitate publică.

Precizările vin după ce premierul Ludovic Orban a calificat, vineri, drept o “neobrăzare” din partea Primăriei Capitalei să mai solicite bani din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, subliniind că această cerere nu va fi acceptată.

″În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru şi pe numele ministrului Finanţelor Publice, precum şi pe cele ale funcţionarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primăria Capitalei, care va fi pusă în situaţia să nu poată achita subvenţia la transportul public în comun, energie termică, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate în trecut de alţi primari (de dreapta), continuarea investiţiilor urgente în infrastructura pentru fluidizarea traficului, deja demarate”, scrie edilul general, într-o postare pe Facebook.

Firea apreciază că prim-ministrul “persistă în a transmite, cu ură şi încrâncenare, informaţii eronate” despre primarul general şi Primăria Capitalei.

″Îi atrag atenţia domnului prim-ministru că bugetul naţional nu este bugetul lui pe persoană fizică. Să nu-l confunde cu propriile buzunare. Şi să nu uite ca funcţiile sunt trecătoare”, mai scrie primarul.

Firea adaugă că Ludovic Orban “se răzbună pe locuitorii Bucureştiului pentru a lovi politic în persoana primarului general”.

“Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea. Se răzbună pe locuitorii Bucureştiului pentru a lovi politic în persoana primarului general. Nu poţi duce intenţionat un oraş de talia Bucureştiului în faliment doar pentru răzbunări politice mărunte şi pentru a ascunde sub preş incompetenţa premierului şi a guvernului pe care îl conduce. Le reamintesc guvernanţilor că Primăria Municipiului Bucureşti este singura din ţară care, prin efectul legii, nu colectează taxe şi impozite locale şi ne finanţăm doar din procentul pe Impozitul pe venitul global colectat de Ministerul de Finanţe, din banii bucureştenilor. Cerem ce ni se cuvine!”, a scris Firea.

Potrivit lui Firea, cele 100 de milioane de lei primite de la fostul guvern, din Fondul de rezervă, “s-au dus instantaneu la ELCEN”, pentru plata facturii la termoficare.

“Cât priveşte înfiinţarea companiilor municipale, aceasta a fost o necesitate absolută, pentru a înlătura căpuşele - unele chiar peneliste - de la Bugetul Primăriei Capitalei. Prin înfiinţarea companiilor am făcut economii la buget şi am lucrat rapid şi la preţuri corecte pentru cetăţeni. Sumele vehiculate ca fiind bugete de ‘nabab’ de către domnul Orban nu sunt reale. Îi recomand premierului să consulte sursele publice de informare, să mă invite la o audienţă pentru a-i dovedi cu documente că am dreptate şi să nu se mai lase dezinformat de consilieri incapabili sau de titluri toxice de pe reţelele de socializare”, adaugă primarul.

Vineri, în debutul şedinţei de Guvern, fiind informat că Primăria Capitalei a solicitat 677.000.000 de lei din Fondul de rezervă, Ludovic Orban a precizat că această cerere nu va fi acceptată.

“Primăria Bucureşti a beneficiat de alocare din Fondul de rezervă al Guvernului de 100.000.000 şi mi se pare o neobrăzare să mai formuleze o solicitare de 677.000.000. Adică ce? Vrea să plătim noi factura pentru companiile de nababi înfiinţate de Firea? Nu acceptăm aşa ceva sub nicio formă”, a afirmat el.

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti misterr

Firea vrea să ceară 1,5% din PIB-ul României. Ce cheltuieli are Primăria Capitalei





Primăria Capitalei susţine că nu are destule fonduri şi vrea să i se ceară 1,5% din PIB-ul României.

Primăria Capitalei vrea nu mai puţin de un procent şi jumătate din Produsul Intern Brut al României. Solicitarea a fost semnată de Gabriela Firea şi ar putea fi votată chiar vineri de Consiliul General.

La nivelul actual al PIB, ar fi vorba de peste 15 MILIARDE de lei. Prin comparaţie, bugetul pe 2019 al Primăriei a fost de peste 6 miliarde de lei. La începutul anului, instituţia estima venituri de 6,822 miliarde lei, dar în vară, estimarea a fost redusă la 6,213 miliarde lei.


De ce vrea Firea să ceară 1,5% din PIB

Potrivit Agerpres, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), ar putea decide, în şedinţa din 18 decembrie, să solicite Guvernului 1,5% din PIB pentru bugetul Capitalei, pe motiv că resursele bugetare ce i-au fost alocate sunt “insuficiente pentru a asigura o dezvoltare urbană conform angajamentelor luate”.

În referatul de aprobare, semnat de primarul general, Gabriela Firea, se afirmă că Municipiul Bucureşti a contribuit anul trecut cu cel puţin 25% din PIB-ul României. În acelaşi document se afirmă că Bucureştiul se confruntă cu “o situaţie financiară extrem de dificilă”, deoarece încasările ar fi fost sub aşteptări, în vreme ce cheltuielile au crescut.

“Doar pentru asigurarea transportului public şi pentru serviciul de termoficare este nevoie de peste 2,2 miliarde lei, adică peste 80% din sumele încasate de Municipiul Bucureşti pentru anul 2019”, se precizează în raportul de specialitate.


Firea vrea să-l dea pe Orban în judecată dacă nu primeşte bani

Încă de la începutul acestui an, când partidul său era la guvernare, primarul Firea s-a plâns de reducerea bugetului, afirmând că e vorba de o răzbunare. Vineri, premierul Orban a anunţat că nu va ajuta financiar Primăria Capitalei. “Vrea să plătim noi factura pentru companii de nababi înfiinţate de Firea. Nu acceptăm aşa ceva”, a spus el, calificând cererea drept o “neobrăzare”.

Gabriela Firea a reacţionat anunţând ca vor fi formulate plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele prim-ministrului Ludovic Orban şi a ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, dacă nu alocă bani Primăriei pentru achitarea unor servicii de utilitate publică.

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti Adrian Rosca

^ + ^^ = tupeu

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti misterr

Ședință CGMB: Capitala va cere 1,5% din PIB pentru propriul buget

Click pe imagine pentru video:





Consilierii municipali se întrunesc în şedinţă miercuri, pe ordinea de zi figurând realizarea Spitalului Metropolitan, o rectificare bugetară, dar şi solicitarea de acordare a a 1,5% din PIB pentru bugetul Capitalei.

CGMB ar putea solicita Guvernului 1,5% din PIB pentru bugetul Capitalei, pe motiv că resursele ce i-au fost alocate sunt “insuficiente pentru a asigura o dezvoltare urbană conform angajamentelor luate”. În documentele ataşate proiectului se menţionează că Bucureştiul a contribuit anul trecut cu cel puţin 25% din PIB la nivel naţional, potrivit datelor publicate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

Parcul Unirii ar putea deveni Parcul Teoctist Patriarhul

Parcul Unirii şi-ar putea schimba denumirea în Parcul Teoctist Patriarhul, conform unui proiect de hotărâre care ar urma să figureze pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei, a anunţat consilierul municipal USR Octavian Berceanu.

Realizarea Spitalului Metropolitan, pe ordinea de zi

CGMB ar putea aproba indicatorii tehnico-economici pentru realizarea Spitalului Metropolitan, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 4,7 miliarde de lei cu TVA.
Durata de realizare este estimată la 60 de luni. Spitalul ar avea 750 de paturi pentru spitalizare continuă, 107 paturi pentru spitalizare de zi, 93 posturi de tratament, 113 paturi ATI. De asemenea, se va construi un turn de cel mult 60 de metri înălţime, cu funcţiuni de spaţii administrative şi hotel, care va fi prevăzut şi cu un heliport.

Reabilitarea a 105,9 kilometri de reţea de termoficare

CGMB va dezbate şi un proiect pentru reabilitarea a 105,9 kilometri de reţea de termoficare. Proiectul, care include 25 de obiective, urmează să fie depus în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, având o valoare totală de 1.572.631.844 lei inclusiv TVA. Municipalitatea va cofinanţa proiectul cu 26.468.783 lei din cheltuielile eligibile ale proiectului, cât şi cheltuielile neeligibile, reprezentând TVA, în valoare de 249.192.658 lei.

În corelaţie cu acest proiect, consilierii vor analiza şi un al doilea, referitor la planul anual de evoluţie a tarifelor energiei termice pentru perioada 2020-2044. Tarifele ar urma să înregistreze o creştere medie anuală de 7% pentru populaţie până în anul 2030, ulterior această creştere fiind de aproximativ 2% anual.

Pentru consumatorii non-casnici, tariful plătit depinde de tipul de sistem la care sunt racordaţi. Astfel, tariful plătit pentru utilizatorii conectaţi la sistemul de transport este în prezent de 70,04 Euro/Gcal, după care ar urma o creştere medie anuală de 2%. Tariful estimat pentru consumatorii non-casnici conectaţi la sistemul de distribuţie este de 77,79 Euro/Gcal în anul 2020, după care ar urma o creştere medie anuală de 2% pentru întreg intervalul de prognoză.

În proiect se menţionează că preţul care va fi plătit de populaţie este hotărât de Consiliul General, iar pentru asigurarea suportabilităţii preţului pentru gospodăriile cu venit minim pot fi acordate ajutoare de încălzire, atât de la bugetul de stat, cât şi de la bugetul local.

Centrua Capitalei, de la Transporturi la Municipiul București

Consilierii municipali urmează să dezbată un proiect de hotărâre care propune transmiterea Centurii Capitalei din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului General. Transmiterea se va realiza împreună cu fondurile aferente pentru finanţarea cheltuielilor curente şi de dezvoltare, prevede proiectul.

Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, ocordat unor personalități

Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei urmează să fie conferit unor personalităţi din domeniul medical, cultural, militar, printre care Maria Ciobanu, Maria Dragomiroiu, Ştefania Rareş, Alexandru Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru şi prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel. De asemenea, consilierii municipali ALDE propun acordarea acestei distincţii veteranului de război Emil Veţeleanu, în vârstă de 101 ani, după ce acesta a fost “aproape complet ignorat” de către participanţii la manifestările organizate pe 1 Decembrie la Statuia Libertăţii din Vâlcea.

Buget diminuat pentru Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic

Bugetul destinat Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic va fi diminuat cu 69,6 milioane lei, dintre care 49,7 milioane lei reprezintă bani pentru lăcaşuri de cult.

Se iau bani din unele proiecte, se dau la altele

Banii destinaţi finalizării staţiei de epurare Glina, reabilitării principalelor colectoare de canalizare şi canalului colector Dâmboviţa se reduc cu 64,7 milioane lei, ajungând la 103 milioane lei. La capitolul Energie termică, este prevăzut un plus de 22,7 milioane lei, reprezentând participarea la capitalul social al societăţilor comerciale (Termoenergetica). În ceea ce priveşte subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la transportul în comun sunt prevăzute suplimentări de 102 milioane lei (ajungând la un total de 1,102 miliarde lei).

Obligație pentru operatorii de taxi

Toţi operatorii de taxi vor avea obligaţia să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant, conform unui alt proiect de hotărâre. Pentru nerespectarea obligaţiei de prevăd sancţiuni cu amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 de lei.

Taxa turistică pentru 2020

Taxa specială pentru promovarea turistică a Capitalei pentru anul 2020 se va calcula prin aplicarea cotei de 2% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA, conform altei propuneri de pe ordinea de zi.


UPDATE: Consilierii municipali ALDE propun retragerea de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de miercuri a proiectului de hotărâre privind Spitalul Metropolitan.

Viceprimarul Tomniţa Florescu (ALDE) a precizat că proiectul este insuficient fundamentat.

UPDATE ora 14.00. CGMB a aprobat, cu 28 de voturi ″pentru″⁣ şi 17 abţineri, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea, în Şoseaua Pipera nr. 55, 63 - 65, a Spitalului Metropolitan, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 4,7 miliarde de lei cu TVA.

În debutul şedinţei, reprezentanţii PNL şi ALDE au solicitat scoaterea proiectului de pe ordinea de zi, argumentând că nu le-a fost pus la dispoziţie studiul de fezabilitate.

Valoarea totală a investiţiei, care se va face din fonduri de la bugetul local al Primăriei Municipiului Bucureşti sau din alte surse legal constituite, este de 4.704.337.953,63 lei cu TVA, iar durata de realizare de 60 de luni.

Se propune următoarea eşalonare a investiţiei: anul I - 216.260.920,49 de lei cu TVA, anul al II-lea - 490.834.232,36 de lei cu TVA, anul al III-lea - 633.903.082,17 de lei cu TVA, anul al IV-lea - 1.007.977.491,88 de lei cu TVA, anul al V-lea - 2.355.362.226,73 de lei cu TVA.

Suprafaţa construită va fi de 27.188,57 mp, iar cea desfăşurată de 247.975,28 mp.

UPDATE ora 14.05. Proiectul autobuzelor şcolare urmează să fie extins la şcolile “Pia Brătianu” şi Herăstrău din Sectorul 1 şi Sfântul Andrei, Numărul 279 şi Colegiul Naţional “Elena Cuza” din Sectorul 6.

Potrivit studiului de oportunitate adoptat de CGMB, raţionamentul care a stat la baza alegerii acestor şcoli este reprezentat de numărul mare al elevilor înscrişi, un total de 6.756, precum şi de poziţionarea lor în zone foarte aglomerate ale oraşului.

Pentru şcolile din Sectorul 1 sunt propuse câte trei trasee, iar pentru cele din Sectorul 6 câte două trasee, fiecare unitate urmând să beneficieze de un număr de autobuze cuprins între două şi cinci.

Costul lunar estimat al acestui proiect este de 106.222 lei.

UPDATE ora 14.20. Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei pentru Maria Ciobanu, Ducu Bertzi şi Adrian Streinu-Cercel, dar și pentru alte 15 personalităţi din domeniul medical, cultural şi militar.

UPDATE ora 14.25. Proiectul prin care se solicita Guvernului administrarea Centurii Capitalei a fost respins de CGMB.

Întrunind 29 de voturi pentru, 7 abţineri şi 5 împotrivă, proiectul nu a beneficiat de susţinerea necesară de două treimi pentru a fi adoptat.

UPDATE ora 14.30. Blocul Rosenthal urmează să beneficieze de lucrări de reparaţii majore, în vederea redării funcţionalităţii.

Proiectul prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi documentaţiei de avizare a lucărilor de intervenţie, cheltuielile necesare fiind estimate la un total de aproape 84 de milioane lei cu TVA, din care lucrările de construcţie şi montaj reprezintă 61,5 milioane lei.

UPDATE ora 14.35. Liniile de tramvai 19, 23 şi 27 vor fi delimitate de carosabilul destinat traficului rutier prin garduri de protecţie.

UPDATE ora 14.40. Un proiect privind reabilitarea a 105,9 kilometri de reţea de termoficare a fost adoptat în şedinţă.

Proiectul, care include 25 de obiective, urmează să fie depus în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, având o valoare totală de 1,57 miliarde lei inclusiv TVA. Contribuţia Municipiului Bucureşti va reprezenta cofinanţarea în cuantum de 26,4 milioane lei din cheltuielile eligibile ale proiectului, cât şi cheltuielile neeligibile, reprezentând TVA, în valoare de 249 milioane lei.

Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe perioada derulării proiectului se vor asigura din bugetul local.

UPDATE ora 14.45. Toţi operatorii de taxi vor avea obligaţia să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant.

Nerespectarea obligaţiei se va sancţiona cu amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 de lei.

UPDATE ora 15:45: CGMB solicită Guvernului 1,5% din PIB pentru bugetul Capitalei

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) solicită Guvernului 1,5% din PIB pentru bugetul Capitalei, pe motiv că resursele bugetare ce i-au fost alocate sunt „insuficiente pentru a asigura o dezvoltare urbană conform angajamentelor luate”.

O hotărâre în acest sens a fost adoptată în şedinţa de miercuri a CGMB cu 28 de voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 3 abţineri.

În referatul de aprobare, semnat de primarul general, Gabriela Firea, se stipulează că această solicitare se face având în vedere: atribuţiile Municipiului Bucureşti privind investiţiile şi serviciile publice oferite cetăţenilor Capitalei; faptul că impozitele şi taxele pe proprietate datorate de bucureşteni se fac venit doar la bugetele subdiviziunilor administrativ-teritoriale, fără ca Municipalitatea să beneficieze de o cotă din acestea; resursele bugetare alocate Municipiului Bucureşti de la bugetul de stat sunt insuficiente pentru a asigura o dezvoltare urbană conform angajamentelor luate.

Totodată, se menţionează că Municipiul Bucureşti a contribuit anul trecut cu cel puţin 25% din PIB-ul la nivel naţional, potrivit datelor publicate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

„În 2018, Municipiul Bucureşti a încasat efectiv 3,6 miliarde lei, cu peste 400 milioane lei mai puţin faţă de suma aprobată de 4,017 miliarde lei. Această tendinţă a continuat şi în primele 11 luni ale anului 2019, când se constată încasări din cotele defalcate din impozitul pe venit în scădere cu peste 420 de milioane lei faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018”, se arată în raportul de specialitate.

Totodată, au crescut semnificativ sumele necesare pentru finanţarea serviciilor publice. Începând cu 2018, STB a devenit operator regional şi a realizat o dublare a liniilor de transport, inclusiv în Ilfov. Parcul auto al STB a crescut cu peste 80%. În acest an, subvenţia pentru serviciul de transport public este de 1,2 miliarde lei, în creştere cu peste 45% faţă de 2018.

În ceea ce priveşte serviciul de furnizare a energiei termice, se menţionează că în ultimii 3 ani au fost reabilitaţi aproximativ 180 de km de conductă primară şi secundară şi se face referire la programul de reparaţii şi înlocuiri de subansamble tehnice din 2019. Este amintită creşterea preţului la gazele naturale. În acest an, subvenţia pentru termoficare este de 1 miliard de lei, în creştere cu 33% faţă de 2018.

UPDATE ora 17:30: Realizarea unui monument dedicat câinilor de serviciu, în Parcul Regele Mihai I, aprobată

CGMB a aprobat realizarea unui monument dedicat câinilor de serviciu, denumit “Max, câinele erou”, care să fie amplasat în Parcul Regele Mihai I al României, zona Expoflora.

În referatul de aprobare al proiectului, semnat de consilierii generali ALDE Tudor-Tim Ionescu şi Claudiu Daniel Catană, se arată că iniţiativa se doreşte să fie o recunoaştere a importanţei câinilor de serviciu.

„Max, câinele erou, era un ciobănesc german, născut la 4 iunie 2009 şi decedat la 9 septembrie 2015, Bucureşti, fiind câinele de luptă al Armatei Române (Forţele Terestre), care era una dintre principalele vedete ale defilărilor pe sub Arcul de Triumf în 2012 şi 2013, alături de Detaşamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Române şi cel de tehnică militară aviatică”, se arată în referatul de aprobare.

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti Daddy

Parcul auto al STB a crescut cu peste 80%

Cum vine asta? Poate media ar trebui sa ceara explicatii in legatura cu acest procent, pentru mine (pana la proba contrarie) este o dezinformare!

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti Adrian Rosca

Pe site-ul PMB s-a publicat Proiectul de buget pe 2020: http://www.pmb.ro/institutii/cgmb/buget ... 200123.php

Comparatia cu anii trecuti arata ca proiectul e hiperoptimist, ca sa nu zic mai mult.



 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti TibiV

Spera sa ii dea guvernul liberal mai multi bani in 2020 decat i-a dat guvernul social-democrat in 2019?!

E greu sa fii blonda....

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti misterr

Bugetul Capitalei pentru 2020: De unde se așteaptă bani și ce investiții se vor face

Click pe imagine pentru video:





Bugetul primăriei Capitalei creşte anul acesta cu 2 miliarde de lei față de cel de anul trecut, potrivit proiectului aflat în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.

Cele mai mari venituri suplimentare sunt din taxa de poluare impusă maşinilor, cunoscută ca vinieta Oxigen, din care municipalitatea speră să strângă aproape un miliard de lei.

Pe de altă parte cheltuielile pentru biserici s-au mai redus, iar printre proiectele de investiţii finanţate se număra Spitalul municipal şi pasajele rutiere începute, deja.

Primăria se așteaptă să aibă încasări destul de mari de la șoferii care vor plăti vinieta oxigen, taxă pentru mașinile poluante - sunt 930 milioane lei în plus în bugetul de anul acesta față de bugetul pe anul trecut - și să aibă cheltuieli la fel de mari pentru vouchere sau ajutoare sociale în numerar: 341 milioane lei.


Investițiile prognozate

În bugetul care are cheltuieli totale de 7,2 miliarde de lei, banii prevăzuţi pentru investiţii înseamnă 2,3 miliarde de lei.

Iar pentru Transporturi sunt mai mult de jumătate. Pasajul pietonal de la Piața Eroii Revoluției, Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai, Pasajul Ciurel și Străpungerea spre A1, care primeşte 162 milioane lei, au şanse să fie finalizate.

O sumă mare şi pentru parcarea de la capătul Șoselei Pantelimon e prevăzută în proiect, precum şi pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză. Pasajul de la Doamna Ghica primeşte 75 de milioane de lei. Bugetul pentru biserici scade de la 50 de milioane anul tracut, la 10 anul acesta.

A doua cea mai mare sumă, 770.000 RON din bugetul primăriei, pentru sprijină lăcașurilor de cult în 2020 revine acestei clădiri. Aici se află cancelaria patriarhală la arhiepiscopia Bucureștilor și suma este solicitată pentru reabilitarea curții interioare și reparații la sistemul de supraveghere video și antiefracţie.

Reamintim că și anul trecut pentru aceleași lucruri s-a solicitat jumate 200 de mii de lei pentru același obiectiv, ca să vă faceți o idee 770.000 RON înseamnă reabilitarea unui bloc de locuințe.

Primăria vrea să joace şi anul acesta un rol major pe piaţa imobiliară. După ce a cumpărat anul trecut peste 150 de apartamente în mai multe ansambluri rezidenţiale, oferindu-le ca locuinţe medicilor de la spitalele primăriei, cele 130 de milioane de lei prevăzute pentru acest an ar ajunge să cumpere încă 500 de locuinţe asemănătoare.

Proiectul este unul controversat, mai ales că medicii de la spitalele din Bucureşti locuiesc deja în Bucureşti.

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti Albert

10 milioane de lei pentru Sala Polivalenta. :rofl: Din 138 mil. € costul estimat. E o gluma buna. Suma alocată ar ajunge doar pentru întocmirea documentației. 2 mil lei pentru Patinuarul Flamaropol. In ritmul asta o sa avem patinuar in 10 ani. Totusi, apreciez suma de 5 mil lei alocată cel mai probabil pentru capătul de la Bulevardul Aerogării. Poate o sa termine și ei anul asta bucla de întoarcere. Sume consistente pentru FDG ( 41 mil. de lei) si Pod Ciurel ( 162 mil. de lei). Doar sa termine ambele proiecte anul asta. Nu pot sa nu remarc ca iar sunt promise modernizarea liniilor de tramvai de pe Vasile Milea și Calea Dudești. Nu stiu de ce, dar am o vagă presimțire ca nu vor începe lucrările nici anul asta. Pentru Vasile Milea a fost alocată doar 1/3 din suma necesară proiectului. Ramane de vazut ce se va face și ce nu sau dacă proiectul de buget va fi modificat masiv la prima rectificare bugetară, asa cum ne-am obișnuit pana acum.

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti misterr

Bugetul Capitalei: peste 2 miliarde de euro. Pe ce se va cheltui cea mai mare parte din bani

Click pe imagine pentru video:





La Primăria Capitalei s-a votat vineri bugetul Bucureștiului și dacă tot a fost „Ziua îndrăgostiților″, consilerii PSD s-au gândit să fie, să spunem, originali, așa că au votat ridicând inimioare roșii.

Au avut și majoritate, așa că bugetul de două miliarde de euro a fost adoptat.

Inimioarele nu i-au înmuiat, însă, pe consilierii din opoziție, care spun că cifrele sunt nerealiste.

Cu inimi roșii au votat consilierii generali bugetul Capitalei, iar vorbe de dragoste au fost strecurate inclusiv în tradiționalele certuri care au loc în ședințele de consiliu.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Fiind Valentine’s Day vă răspund cu dragoste și pe 24, de Dragobete.”

Bugetul Capitalei pentru acest an este estimat la aproape 10 milioane de lei, adică 2,1 miliarde de euro.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Cea mai mare sumă, peste 500 de milioane de euro, este alocată pentru fluidizarea traficului și sunt cuprinse aici marile proiecte de infrastructură, poduri, pasaje, supralărgiri, înnoirea parcului auto al STB. Dorim să achiziționăm 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice.”

Dintre proiectele începute care primesc bani anul acesta se numără Pasajul Ciurel și Străpungerea spre A1, pasajul Doamna Ghica, parcarea de la capătul șoselei Pantelimon și lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, în nordul Capitalei, una dintre cele mai aglomerate zone. Tot în bugetul din acest an au fost incluse și trei proiecte noi: modernizarea bulevardului Dimitrie Pompeiu, tot în zona de nord, lărgirea șoselei București-Măgurele și a unor străzi din zona Pieței de Flori.

Unele proiecte s-au blocat, însă. De exemplu, modernizarea Patinoarului Flamaropol, care a început în 2017 și trebuia să fie gata anul trecut.

Marius Coajă, consilierul primarului general: „Am luat decizia împreună cu Direcția de Investiții să reziliem contractul, pentru că constructorul de acolo nu avea oameni mobilizați în șantier. Există foarte multe rapoarte puse la dispoziție. Suntem în instanța.”

100 de milioane de euro merg la Sănătate, cel mai important proiect fiind viitorul Spital Metropolitan, 45 de milioane de euro în consolidarile unor clădiri cu risc seismic iar 30 de milioane pentru refacerea rețelei de termoficare.

Veniturile estimate, aproape de două ori mai mari decât cele de anul trecut, îi revoltă pe consilierii din opoziție.

Alexandru Gâdiuță, USR: „De exemplu, recuperarea cheltuielilor de judecată. Sunt estimări de aproape 1000 de ori mai mari decât încasările de anul trecut. Din păcate, la sfârșit de an se va observa că foarte multe investiții vor pierde bani, pentru că sunt supraestimări, de fapt, bani care se alocă doar pe hârtie.”

Stelian Bujduveanu, PNL: „Ne spune că peste un miliard de lei va încasa din taxa pentru Oxigen. Aici arată exact ce a spus când am votat împotriva acestei taxe. Taxa pentru Oxigen nu a fost niciodată o taxă pentru a decongestiona Bucureștiul sau pentru a reduce poluarea. A fost strict pentru a acoperi gaura din buget. Astăzi, taxa nici nu se încasează, nu este funcțională.”

Un alt proiect votat de consilieri este decontarea a câte 500 de lei pentru 4000 de copii care au nevoie de ochelari.

 


Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419436 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use