Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

 

Topic: Achiziții de tramvaie noi de 27-36m în perioada 2017-2022

1652 posts, 397936 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 47 48 49 50 51 52 53  ... 118
 
 

📖 Pagination options
Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 orex

off topic!
Noroc ca nemtii sunt tot nemti. VW nu se mai arunca cu acelasi elan sa-si edifice o fabrica-n Turcia! :yes:
PS
De Renault, fabricat la Bursa, m-am convins pe propria-mi piele! :rofl:  :rofl:  :rofl:

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Nenea_titi

Avem soluții mai bune? Ce condiții de service se oferă? Vom ajunge să regretăm V3A 93,PPC, BLF și alte parascovenii? Până una alta vom avea tramvaie noi și moderne. E în stare URAC să facă ce fac turcii? Nu. Au alții capacitate de a face 100 tramvaie? Să le stăpânim sănătoși.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Albert

E clar pentru toti ce va urma. Astra->contestație.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 orex

Nu fii convins de asta! Daca algoritmul propunerii financiare e clar, transparent, si si-l poate calcula fiecare dintre ofertantii unei proceduri implicati intr-o procedura de atribuire e rezolvata aceasta etapa sine qua non. Q.E.D.!

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Goldmund

punmeister wrote:
Intre timp, Durmazlar a mai publicat un render la Zilele Feroviare 2019, anul acesta fiind parteneri de networking alaturi de Bozankaya.

Ochiometric, pare sa fie un model de 24 de metri in render, similar cu PESA Twist varianta pentru Gorzów, dar oricum e doar un model de prezentare.


Sper ca doamna primar sa nu le ceara in 'tricolor' vopsite, ca ne-am intoarce la Vadim, Funar, chiar daca sunt 'turcesti'. Eu, contribuabil din UE nu sunt de acord, pe banii UE ca polonezii, cehii sau portughezii sa-si cumpere tramvaie(vorbesc de stocuri mari), sau autobuze din ...tari nonUE, respectiv din Turcia, China comunista(poate au filtre de ascultare!  ;) ) sau alt stat unde totul se cumpara cu "atentii"...in care state calitatea nu e neaparat standardul UE, plagiate, etc..

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Robert

Săracii de la Astra au întârzieri deja anunțate oficial de vreo 4-5 luni la livrări de tramvaie în Cluj-Napoca și Oradea. Dacă ar câștiga amărâții și licitația din București le-ar termina prin 2030...deci în momentul de față turcii sunt o variantă mai bună pentru voi decât Astra cu chinezii, alte specimene...

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 punmeister

Sper ca doamna primar sa nu le ceara in 'tricolor' vopsite...

Ala e doar un render de prezentare, la Bucuresti vor veni vopsite monocolor conform CS, cel mai probabil tot turcoaz.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 andrei11

Da, de parcă UE e perfecțiunea întruchipată în toate domeniile !
Când pe piață o să văd 95 % din produse Made in UE o să te cred. Deocamdată văd etichete cu Made in China. Așa zisă comunistă sau capitalistă (Taiwan ). Lasă că și USA e în același stadiu. E invadată de chinezării.
Adică UE e undeva pe un pedestral, totul funcționează ca uns iar turcii merg cu locomotive cu abur sau calești trase de cai.
Dar o dăm în politikă.
De ce n-au câștigat licitația UE - tiștii și cum s-a făcut că au  câștigat-o turcii ?
________________
Chinezii n-au fost niciodată comuniști. În anumite perioade totalitari poate, dar nu comuniști.
Repet, în țările UE e democrația întruchipată, dă pe dinafară, a început să și exporte democrație.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 don_napoleon

R.P. China a fost si este de la înființare comunistă, ca a creat mirajul capitalismului prin cateva zone speciale gen Shenzen este altceva.

Astra cel putin la Oradea are intarziere deoarece se schimba putin proiectul, primaria a cerut sa existe baterii care sa permita deplasarea pe o anumită distanță in caz de pana de curent alături de o a doua noua cerință.

Sper ca sa castige Astra dar șansele scad cu fiecare zi.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Robert

E bine că tu crezi tot ce declară Astra pe la televizor și în ziare. Lămurește-mă și pe mine, cea de a doua chestie fiind evacuarea în caz de incediu, cum poți ca un produs aflat în execuție și la nici câteva zile de livrare să fie supus unei noi directive europene, directivă pe care totuși nimeni nu o pomenește exact.

De asemenea ce producător ești care participi la licitație, municipalitatea îți cere niște acumulatori și nu mă refer la cei de la Lidl cu 20 de lei, iar tu îi faci din partea casei fără un cost suplimentar. ATENȚIE: discutăm de acumulatori nu baterii de lanternă.

Astra ca de obicei minte de la început. Așa a făcut de fiecare dată la aproape orice licitație.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 don_napoleon

Imi pare rau, dar nu am cum sa aflu ce contine informarea de la poliție catre primărie asa ca ma bazez pe informațiile din mass-media. Referitor la norme UE, scuza din partea lor e vagă, dar ca exemplu ia WLPT care sa aplicat la masini si constructorii auto au facut modificări, au scos motorizarii de la vânzare si au "grabit" vanzarea stocurilor pentru ca nu mai puteai înmatriculat masinile care nu erau conform normelor.

Sa inteleg ca Astra pentru tine, nu ar trebuie sa castige contracte in tara?

PS: ca sa înțelegi putin contextul un acumulator(sau mai multe) folosit intr-un tramvai sau intr-o masina electrică nu este ceva magic ci este format din mai multe unității de forma bateriilor AAA ( forma variază de la producator la producator) cu lithium.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Puss in Boots

don_napoleon wrote:
Sa inteleg ca Astra pentru tine, nu ar trebuie sa castige contracte in tara?.

Ba sa castige ce vor ei dar orice victorie e mai de apreciat cat timp nu le castiga din oficiu ca unic participant la licitatie sau ca are pretul cel mai mic cand e componenta pret 70-80%. In rest nu le-ar strica niste investitii in design, marketing (Innotrans-ul de anul viitor de exemplu dupa rusinea de anul trecut) etc.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Robert

Reiterez exact ce a spus și colegul. Din punctul meu de vedere să câștige tot, dar să se bage doar unde le este nasul. În momentul de față Astra are o strategie de supraviețuire, fiindcă nu au o strategie pentru dezvoltare sau inovație. Inventează produse în funcție de licitațiile disponibile în țară. Participă cu prețul cel mai mic și produsele lor de cele mai multe ori sunt de calitate medie spre joasă.

Am mai dat acest exemplu: Nu am văzut încă Solarisuri electrice tractate la Cluj-Napoca, dar lunar văd troleibuze de la Astra tractate care cad în trafic. Acesta este doar un exemplu. Nu am văzut tramvaie Pesa căzute la datorie, decât cel cu pantograful rupt chiar la inaugurare, sper să nu văd de la Astra...poate noroc că e Siemens înăuntru, că dacă erau ICPE-SAERP era clar...

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Puss in Boots

Lasand asta la o parte, s-a decis suta-n mie ca vor fi Durmazlar? Sau daca nu, cand?

 


Go to page:  1  ... 47 48 49 50 51 52 53  ... 118
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2301 forum members have written 422642 posts in 5265 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use