Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport aviatic

 

Topic: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP]

325 posts, 108542 views
 
Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24
 
 

📖 Pagination options
 • TibiV
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] TibiV

Este adevarat...
Comunicat de presa ”cu circuit inchis”.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] andrei11

Da, se vede cât de închis e circuitul dacă era de dimineață pe net la liber....

 


 • TibiV
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] TibiV

Inchis in sensul ca a fost un comunicat trimis pe mail redactiilor mass-media, dar comunicatul nu a fost postat pe site-ul CNAB...

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] Chev Celios

Si mai erau si de la acceasi firma. :lol:   :rofl:  Accidente se intampla pe platforma tot timpul pentru ca pe platfoma (APRON) avionul este precum trenul in rutier,insa ganditi-va ca ai un mic oras (ca si nivel de trafic auto) intr-un triaj feroviar.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] Chev Celios

Intre timp se pare ca Porr s-a apucat de treaba. Se lucreaza la cateva portiuni ale platformei 1(in zona pozitiei 110), plus ca in fiecare zi se lucreaza la cate un sector al pistei 1. Pana in momentul de fata au reparat undeva la 25-30% din pista 1.

 


Re: Discuții despre urbanism, PUZ, clădiri construite ilegal misterr

Celebru designer industrial internațional, despre aeroportul Otopeni: ”E o rușine!”

Click pe imagine pentru video:

Apartamentele comuniste ale românilor, mobilate încă în stilul anilor 80, sunt ca niște cuști fără lumină în care piesele de mobilier sunt așezate la întâmplare, susține Karim Rashid, unul dintre cei mai faimoși designeri industriali din lume.

El crede însă că oamenii își pot amenaja un cămin mult mai primitor, chiar și cu bani puțini.

Venit la Bucureșți să le vorbească publicitarilor despre libertate și inovație la conferință Creativity 4 Better, Karim Rashid i-a explicat lui Cosmin Stan și ce îi trebuie Bucureștiului ca să nu mai fie un oraș cenușiu.

Karim Rashid: “Are nevoie (n.r. Bucureștiul) de un imbold ceva de tipul unei clădiri precum un hotel, un restaurant o sculptură, un spital, orice, ceva total diferit de restul peisajului, ceva ce atrage atenția asupra României, dar care vorbește totodată despre globalizare, ceva ce conectează România de restul lumii.”

Aflat la a treia vizită în România, extravagantul designer canadian de origine egipteană spune că îi place să regândească lumea din jur. Rămâne însă perplex de fiecare dată când vede că de ani întregi nu se schimbă nimic la aeroportul din București, de exemplu.

Karim Rashid: “Am nevoie să vină cineva la mine și să-mi spună, hei, știi ceva, vrem să renovăm aeroportul, nu ai vrea să faci tu design-ul? Bineînțeles că aș vrea să refac eu design-ul...apropos, aeroportul acela este un dezastru, îmi pare rău să o spun. Adică chiar are nevoie de lucrări, sincer! Sunteți parte a comunității europene și acel aeroport e o rușine!”

Karim Rashid și-a lăsat amprenta pe tot felul de creații inovatoare, de la produse de mobilier sau aparate electronice, la haine și încălțăminte, design de interioare, de clădiri și chiar de expozițîi. Pline de culoare și în forme surprinzătoare, creațiile sale au redefinit luxul.

Karim Rashid: ”S-a construit un turn în China, în care este și un hotel... 102 etaje de piatră masivă, holuri și toate cele! Imaginează-ți greutatea, accesibilitatea, risipă... Pentru ce? Doar ca să mergi pe acel coridor și să crezi că ăsta e lux? O prostie!”

Creativitatea vine însă doar din libertatea de a gândi singur pentru binele tău și al celor din jurul tău, mai spune Karim Rashid care este convins că adevăratul lux este acela de a-ți trăi propriul vis.

”Nu trebuie să te conformezi în această lume, dimpotrivă, cu cât te conformezi mai puțîn, cu atât vei contribui mai mult, probabil, pentru această lume!”

Karim Rashid și-a trecut până acum în portofoliu peste 3.000 de design-uri și a câștigat mai mult de 300 de premii și distincții internaționale pentru muncă sa. Iar de lucrat, putem spune că este activ în peste 40 de țări.

 


Re: Discuții despre urbanism, PUZ, clădiri construite ilegal andrei11

Nu cred că aeroportul Otopeni e o rușine !

 


 • 1689
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discuții despre urbanism, PUZ, clădiri construite ilegal 1689

Eu cred ca, functional, cam este. Si mai e un aspect la care e o totala rusine - stiti voi bine la ce ma refer...

Revin insa la partea functionala. Poate cu ultimele modificari de fluxuri la sosiri nu va mai fi nevoie sa cobori ca sa ai de unde urca iarasi.

Ca sa nu mai vorbesc de zona preluare bagaje - care e complet depasita.

Zona de control de securitate e subdimensionata pentru traficul actual. Mai ales ca, la cum merge si cit costa CFR-ul, multa lume a inceput sa foloseasca avionul pentru curse interne.

Se poate si mai rau ? Da, probabil. Sofia, de exemplu, iti da senzatia de mall care sta sa dea faliment dar macar ai pe unde sa mergi. In Otopeni trebuie sa te strecori printre magazine, chioscuri si mese.

 


 • Costin
 • Site Admin
 • Posted:
 •  

Re: Discuții despre urbanism, PUZ, clădiri construite ilegal Costin

In plus lasa senzatia de lasat la voia intamplarii, bai murdare si fara sapun, instalatii nefunctionale de iluminat, scari rulante care nu merg etc. Chiar e o rusine...

 


Re: Discuții despre urbanism, PUZ, clădiri construite ilegal Adrian Rosca

Cea mai jegoasa zona este parcarea, mai ales casa scarii / zona lifturilor.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] mindmasster

Taxyway ul este rupt in ultimul hal. Efectiv zici ca mergi pe un drum de pamanat. Trebuie refacute complet.

 


Re: Discuții despre urbanism, PUZ, clădiri construite ilegal faraonul

Hai sa facem ceva cu Aeroportul Otopeni. Sunt lucruri care se pot face cu bani relativ putini pe structura actuala și altele care necesita investiții masive.

Din cele cu bani relativ puțini ar fi lucrările de întreținere:

1. Grupurile sanitare trebuie renovate complet. Absolut toate. Cele mai grave sunt la terminalul plecari după duty-free iar la sosiri după controlul pașapoarte și cele de lângă banda 3 de bagaje. Închise pe rând și renovate toate.

2. Pereții trebuie renovați mai ales lângă escalatoare și lifturi.

3. Iluminatul public și arhitectural trebuie reparat și completate lampile defecte. Atentie la detalii, după intervenții tavanul casetat arata jalnic. Nu se așează bine, se vad urme de mâini murdare, lipsesc șuruburi.

4. Ploua in terminalul nou din acoperiș. Sunt infiltrații langa controlul de frontieră. Acolo trebuie rezolvate scurgerile și renovat tavanul.

5. In zona de tranzit trebuie amenajate altfel birourile ca să nu ne uitam intre picioarele doamnelor vamese când urcam pe scara rulanta. De asemenea cablurile trebuie mascate, se poate pune un autocolant acolo ce imita geamul sablat sau de ce nu chiar geam sablat. Spălat jegul și șters praful de pe marginea tâmplăriei metalice. Constant!

6. Semnalistica este depășită, demodată și neclară. Trebuie alte panouri backlit cu fonturi clare și vizibile de la distanță. Prea multe afișe tipărite, lipite cu scotch pe pereți.

7. Sistemul de taxare la parcare este complet depășit. Pentru Euro2020 trebuie schimbat complet cu un sistem similar din mall-uri: plata prin SMS, card, cash, aplicație android/ios cash. După plata bariera sa se ridice automat la detectarea numărului auto care a achitat. Acum durează o veșnicie și se fac cozi datorita platii greoaie a parcării. Plus că scăpăm de chinul de a introduce fisa in terminal care este amplasat prost, deschizi ușa lovesti, te apropii mai mult poți lovi cu oglinda. Sensurile prin parcare sunt lipsite de logica, mai ales la parter.

8. Scrumiere mai multe la ieșirea din aeroport cu țigările sa cadă în interior. O zona dedicata fumătorilor in stânga sau dreapta intrării care sa nu încurce fluxul.

9. Mai multe cosuri de gunoi cu design nou.

10. Reorganizarea magazinelor astfel încât să nu obstrucționeze trecerea pe acele holuri.

11. Scările rulante de la nivelul zonei unde parchează autobuzul sunt in X dar ușa este doar central. Trebuie puse niste panglici de ghidare sau gandite altfel ușile. Bineînțeles trebuie sa funcționeze acele escalatoare.

12. Trebuie sa existe panouri mari in cat mai multe limbi (peste 30) cu "Bun venit în Romania!" Și în română "Bine ai revenit acasa!"

13. Trebuie amplasate dispozitive mirositoare ce redau un parfum placut in tot aeroportul. Trebuie curățata instalația de aer condiționat și schimbate filtrele.

14. Statia din aeroport trebuie schimbata sau difuzoarele verificate. Pur și simplu nu se aude clar. Nu înțeleg de ce se fac anunțuri în stil CFR. Mergeți pe Frankfurt sau Amsterdam sa vedeți ce diferență percepeți imediat. Se poate reda o muzica ambientala de calitate intre anunțuri.

15. Pe coridorul cu trotuar rulant exista spațiu suficient pentru amplasarea de fotografii sau postere cu imagini din Romania. Acum este un gri murdar sinistru. N-am văzut niciun mesaj care sa promoveze Romania ca destinație turistică. Unde este Casa Poporului, Delta, Transfăgărășanul, Poiana Brașov, Mănăstirile din Moldova, Stațiune de la malul marii, Herculane, Castelul Peleș? Nu am văzut acest mesaj "Azi ești in tranzit mâine în vacantă în România" Unde sunt pozele cu românii celebrii și o scurta descriere? Unde sunt pozele cu femei românce frumoase?

16. Autobuzele care te transporta de la avion la terminal trebuie sa fie schimbate urgent cu unele ultramoderne, electrice, cu aer condiționat, muzica in surdina și miros îmbietor. Ținuta șoferilor impune respect. Detaliile contează.

17. 3 benzi clare la aeroport: 1 taxi, 2 autobuze, 3 drop-off/pick-up 1 min.

18. Curățenie exemplară. Nu va supărați dar și doamnele de la întreținere sa aiba o alta uniformă și căruciorul cu mopuri sa nu-l mai amplaseze in mijlocul holului.

19. Promovată terasa și barurile panoramice. Amplasați palmieri sau alte plante ornamentale.

20. Regândit coridorul dintre cele două terminale și magazinele din zona. Dacă nu merg magazine atunci instalate zone de recreere sau de joaca pentru copii.

21. Aplicație moderna pentru telefoane mobile.

22. In zona controlului corporal și-a bagajului de mana nu exista o banda pe care să se întoarcă navetele goale.

Astea sunt câteva idei.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] Chev Celios

faraonul ce zici tu acolo e pistol cu apa. Aeroportul este cu mult depasit din toate punctele de vedere. Sunt alte chestii care sunt muult mai importante si care tin de siguranta zborului si nu se fac. Ma astept ca oricand sa vad un avion cum cade un fund in timp ce ruleaza pe vreuna din caile de rulare. Merg unele aeronave pe platforma de zici ca sunt ale lui Snoop Dogg, plus ca capacitatea aeroportului e de mult timp depasita. Intre timp s-au apucat de reparat calea de rulare Bravo.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] faraonul

Așa este. Mă uit acum cum arată T4 de pe Barajas Madrid. Suntem la ani lumina.

 


Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transport aviatic  • 
Choose destination

Since our 1994 forum members have written 384885 posts in 4730 topics and 457 subforums.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use