Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Blocuri turn: idei și propuneri

269 posts, 99563 views
 
Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20
 
 

📖 Pagination options
Re: Blocuri turn: idei si propuneri WT_fan06

Altă perspectivă:



 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Goldmund

TibiV wrote:
"Doar" 18 etaje....
..........


Daca tinem cont ca fiecare etaj al unui bloc de  locuinte are un etaj mult mai scund decat unul care va fi doar "birouri", aceasta cladire devine f. inalta.... Dar nu era vorba ca in apropiere sa fie construit proiectul Esplanada, proiect care cuprindea cele mai inalte cladiri din estul Europei?! - si ce arhitectura aveau turnurile alea, dar deh, nu s-au inteles la, la, la ceva.
Nimic nu este pentru om in comunism, pardon, in socialismul teleormanean care dureaza inca de pe timpul socialismului neintinat iliescian

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri realistul

Clădirea de pe Corneliu Coposu.
IMG_20180810_094526.jpg (1.81 MB; downloaded 3812 times)
IMG_20180810_094504.jpg (1.88 MB; downloaded 3804 times)

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri realistul

Și din alt unghi.
IMG_20180810_104900.jpg (1.79 MB; downloaded 3807 times)
IMG_20180810_104038.jpg (1.63 MB; downloaded 3799 times)

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri URANUS

http://www.b365.ro/mobi/investitia-de-1 ... 60700.html

Investiţia de 100 milioane euro în blocurile turn de pe terenul Halei Ford poate CONTINUA

Tribunalul București a decis să respingă cererea de suspendare a Autorizației de Construire și a Certificatului de Urbanism, în baza cărora compania One Mircea Eliade Properties începuse lucrările la proiectul ”One Floreasca City” pe amplasamentul vechii fabrici Automatica.

Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală alături de Asociația Pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Național și Cultural solicitaseră instanței suspendarea autorizației de construire.

Tribunalul București a respins în totalitate cererea de chemare în judecată, ceea ce echivalează cu faptul că pentru actele atacate nu a fost reținut nici măcar un singur motiv de nelegalitate.

Respingerea acestei cereri de suspendare arată că instanța nu a reținut nici existența vreunei "pagube iminente", conform reprezentanților dezvoltatorului. Proiectul One Floreasca City prevede inclusiv construcția a mai multor turnuri cu 15-25 de etaje lângă Parcul Floreasca și Hala Ford, ceea ce a generat numeroase proteste din partea locuitorilor cartierului Floreasca, aceștia acuzând că investiția imobiliară afectează zona, caracterizată prin clădiri de înălțimi mici.

Ansamblul, denumit One Floreasca City, presupune trei componente integrate: fosta hală Ford va fi restaurată și modernizată, transformându-se într-un spațiu de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri de clasă A - One Tower - și trei blocuri cu apartamente exclusiviste - One Mircea Eliade.

Întreg proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare, din suprafața căruia 30% vor reprezenta spații verzi. Dezvoltatorul a cedat municipalității o suprafață de teren de 1.000 de metri pătrați și susține că va aloca un buget de 1 milion de euro pentru investiții în infrastructură. Terenul a fost vândut în urmă cu 2 ani de fondul de investiții Global Finance că­tre Auchan și One Uni­ted.

Inițial, pe acest amplasament, a funcționat "Hala Ford", în care erau produse mașini ale brandului american. În 1931, Theodor Davila, fiul dramaturgului Alexandru, autorul lui "Vlaicu Vodă", și nepotul lui Carol Davila, fondatorul sistemului sanitar modern, a devenit reprezentantul companiei "Ford" în România și a construit, în 1935, în Floreasca, o hală de montaj pentru automobile de lux. După 1948, în regimul comunist, fabrica a devenit "Automatica", acum spațiul fiind în paragină.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri URANUS

Am observat azi ca a inceput demolarea cladirii "Tandem" din spatele Palatului Telefoanelor. Probabil ca in locul acestei cladiri de 7 etaje o sa rasara ceva mai inalt.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri misterr

Primaria Capitalei i-a dat unda verde lui Videanu sa faca zgarie-nori cu 35 de etaje. Proiectul este contestat si ridica semne de intrebare





Fostul primar general al Capitalei Adriean Videanu se pregateste sa construiasca un mini-cartier de zgarie nori cu pana la 35 de etaje in plin Bucuresti, la intersectia Caii 13 Septembrie cu Aleea Progresului.

Intrebat de Ziare.com daca nu cumva proiectul sau va crea aglomeratie sufocanta in zona respectiva a Capitalei, Videanu n-a spus ca nu, ci a declarat doar ca e prematur sa vorbim despre asa ceva.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat marti un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care permite constructia - pe un teren de aproape 5 hectare de la intersectia Caii 13 Septembrie cu Aleea Progresului - a unui cartier cu blocuri de locuit si cladiri de birou.

Interesant este ca - potrivit documentatiei PUZ-ului - 5 dintre blocurile care se vor construi in zona vor avea pana la 35 de etaje. Asta inseamna ca ar putea fi aproape la fel de inalte ca Sky Tower (care are 37 de etaje si este cea mai inalta cladire din Romania).

In plus, multe alte cladiri care se vor construi in zona vor putea avea 20 de etaje inaltime. Fireste, PUZ-ul prevede si posibilitatea ridicarii, in acest cartier, a altor cladiri cu inaltimi mai mici, dar si amenajarea unor drumuri de acces si a unor spatii verzi.

Societatea care a initiat acesta modificare de PUZ a fost Titan Mar, firma familiei lui Adriean Videanu, fostul primar general al Capitalei in perioada 2005-2008.

Intreprinzator de pe Soseaua Progresului: Ni se incalca dreptul la proprietate

Contestand PUZ-ul care deschide calea construirii viitorului mini-cartier de la intersectia Caii 13 Septembrie cu Stada Progresului, societatea Calor SRL a transmis ca va fi afectata de zgarie-nori. Directorul societatii, Bogdan Popescu, a explicat pentru Ziare.com si de ce considera ca ar avea pe pierdut, daca se vor construi blocurile de pana la 35 de etaje.




Iata unde ar urma sa se construiasca blocurile si cum arata schita cartierului din documentatie PUZ-ului.


"Acest proiect va afecta in mod direct societatea noastra. Sa va explic de ce.

Langa cele aproape 5 hectare de teren pe care le au dumnealor in zona (Titan Mar - n.red.), avem si noi teren si sediul cu birouri, showroom si depozit. Avand in vedere ca suprafata dumnealor e mare, le-am cerut cateva lucruri.

Mai intai, am cerut sa nu inceapa sa ridice cladiri la 5 metri de granita dintre proprietatile noastre, cum si-au propus. Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei prevede ca aceasta distanta, numita retragere, ar trebui sa masoare jumatate din inaltimea cladirii (in spatele acesteia) si o treime din inaltimea cladirii (in lateralul ei). Iar la cat de inalte ar urma sa fie acele cladiri, e clar ca distanta dintre ele si proprietatea noastra ar trebui sa fie mai mare.

In plus, am cerut sa nu se desfiinteze drumul de acces betonat pe care il avem acum din Calea 13 septembrie si nici un drum de acces pe care il avem in baza unei hotarari de Consiliu General din 2001. Nici acele drumuri nu mai figureaza in acest nou PUZ initiat de dumnealor si adoptat", a declarat pentru Ziare.com Bogdan Popescu.

In plus, directorul Calor SRL sustine si ca "Videanu Towers" ar urma sa aglomereze pana la refuz o zona care nu este pregatita sa gazduiasca alti mii de oameni.

"Din calculele noastre, aceste cladiri ar urma sa atraga in zona circa 10.000 - 15.000 de persoane. Iar asta inseamna o gramada de probleme, mai ales ca in zona nu exista retele de utilitati care sa poata sustine asa ceva. In plus, se va crea mult mai multa poluare in zona decat este acum si mult mai mult trafic", ne-a mai spus Bogdan Popescu.

Antreprenorul sustine ca se judeca inca din 2005 cu Titan Mar. Un proces ar viza chiar unul dintre terenurile pe care ar urma sa se construiasca parte din "Videanu Towers", cum a numit societatea viitorii zgarie-nori, intr-un mesaj postat pe site-ul PMB!

Adriean Videanu: Numele proiectului nu e "Videanu Towers"! Iar despre eventuale probleme e prematur sa vorbim

L-am contactat pe Adriean Videanu pe a afla daca - in dubla sa calitate de om de afaceri si fost primar al Capitalei - considera ca acest proiect va ajuta sau va crea probleme in zona de la intersectia Caii 13 Septembrie cu Soseaua Progresul.

Fostului primar i-a displacut din start denumirea de "Videanu Towers".

"Sa inteleg ca il citati pe domnul Popescu? Aceasta expresie, 'Videanu Towers', este inventia dumnealui, nu denumirea proiectului. Permiteti-mi sa nu comentez litigiul pe care il am cu dumnealui. Instanta a decis ca dumnealui nu are dreptate. Dar a facut apel, asa ca acum vom astepta decizia instantei.




Adriean Videanu, fost primar general al Capitalei. Foto: Arhiva Hepta.ro


Ceea ce va pot spune la acest moment este ca nu vom incalca sub nicio forma acolo nici legea si nici dreptul de proprietate al cuiva", a declarat Adriean Videanu pentru Ziare.com.

In ceea ce priveste posibilitatea ca zgarie-norii pe care vrea sa ii construiasca in plin oras sa creeze aglomeratie nedorita in zona, Adriean Videanu a spus ca nu vrea sa comenteze, momentan.

"Permiteti-mi sa nu comentez. E prematur. Asta e o aprobare de principiu (PUZ-ul votat de Consiliul General - n.red.). Urmeaza un concurs de idei, probabil international (pentru realizarea proiectului - n.red.). PUZ-ul a respectat toate prevederile legale in obtinerea lui. Asta va pot spune. De aici incolo, intram in zona speculatiilor", a conchis Adriean Videanu.

Ce-i drept, lui Adriean Videanu nu-i este suficient PUZ-ul adoptat de Consiliul General al Capitalei pentru a construi zgarie nori pe Soseaua Progresul, ci ii trebuie, printre altele, autorizatie de construire. Cu toate acestea, calea spre ridicarea uriasului complex i-a fost deja deschisa fostului primar al Capitalei, a explicat pentru Ziare.com consilierul general Roxana Wring (USR).

Roxana Wring (USR): Concursul de solutii trebuia facut pana acum. Din ce am vazut, acest proiect nu face bine Capitalei

Consilierul general Roxana Wring (USR) a declarat pentru Ziare.com ca a votat impotriva adoptarii PUZ-ului pentru ca acesta nu pare unul benefic pentru Capitala.

"Inainte de toate, daca acolo exista probleme de natura juridica privind dreptul de proprietate al unor terenuri, proiectul PUZ-ului n-ar fi trebuit sa ajunga pe ordinea de zi a Consiliului General. Era treaba Primariei sa verifice si sa stabileasca acest lucru.

Din datele care ni s-au pus la dispozitie - si care sunt insuficiente - acest PUZ nu este benefic pentru Capitala. Daca se propune constructia unor zgarie-nori de 20-35 de etaje, atunci ar fi trebuit ca PUZ-ul sa fie analizat pe o arie mult mai larga decat parcela in sine. Se impune sa vedem cum afecteaza peisajul urban.

In plus, in conditiile in care zona respectiva este oricum profund destructurata, n-am vazut nicio justificare sa introduci acolo cladiri atat de inalte.

Multe dintre lucrurile pe care ni le-au spus dezvoltatorii in Comisia de urbanism au fost doar verbale. Ne-au prezentat doar o schita, pe care se vedeau numai niste dreptunghiuri. De ce n-au venit cu o macheta, sa vedem si noi care e volumul proiectului si sa intelegem care va fi aria ocupata si care va fi aria libera?




Roxana Wring, consilier general USR. Foto: Alexandra Pandrea/Mediafax/Hepta.ro


Din cate am putut vedea pe schita, zonele verzi si cele pietonale sunt foarte restranse. Ceea ce inseamna o calitate scazuta a vietii oamenilor de acolo. Ca sa nu mai spunem ca se vor crea si mari probleme de trafic.

Cand am intrebat despre toate acestea, mi s-a spus ca acum aprobam doar asa, ceva general, si ca ulterior se va organiza un concurs de solutii. Dar acest concurs de solutii - daca se va face, in conditiile in care legea nu obliga la asa ceva - trebuia organizat inainte de realizarea PUZ-ului, nu dupa!

Ca un detaliu interesant: cele mai multe dintre PUZ-uri nu sunt adoptate de prima oara cand ajung pe ordinea de zi. Toate celelalte PUZ-uri care au fost pe ordinea de zi a sedintei de marti mai fusesera respinse.

Acesta s-a adoptat din prima, iar singurii care au votat impotriva - din cauza ca n-au avut suficiente informatii despre proiect - au fost consilierii USR", a mai spus Roxana Wring.

Ramane deci sa vedem cu cata responsabilitate fata de oras si bucuresteni va construi fostul edil-sef al Capitalei pe terenul de la intersectia Caii 13 Septembrie cu Soseaua Progresului.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri URANUS

Cei de la NEPI se pregatesc sa ridice un turn langa Mega Mall.
NEPImm.jpg (74.64 KB; downloaded 3021 times)

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri Mircea G

Ce probleme are turnul SkyTower de se schimba lunar gemuri sparte si se aude  vor sa dea jos doua etaje ????

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri cris_m

Posibil vantul puternic sau pasari care se lovesc de acele geamuri...

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri andrei11

Sau eroare de proiectare / de construcție și se tasează etajele... ;)  Construcția este destul de grea și cu accidentele geologice nu te joci...Poți avea surprize ! Vezi cutremurul din București din 1977 și unele zone unde clădirile s-au comportat diferit față de altele de același tip / aceeași calitate a betonului.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Budy187

Imi este foarte foarte greu sa cred ca exista vreun accident geologic la Skytower avand in vedere ca s-au executat multe sondaje pentru stratificatii. Daca existau asemenea probleme, ele trebuiau sa se fi manifestat de multa vreme.
De asemenea actiunea vantului asupra structurilor este un lucru foarte bine cunoscut avand o mapare zonala cu incarcari specifice.
Eu tind sa cred ca au ceva probleme cu infiltratiile din pricina membranei hidro slabe a peretiilor cortina.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri Mircea G

Toate cladirile din zona , au personal de intretinere si firme ce se ocupa de tot . De la astia am aflat , cind am facut o gluma ca " pare inclinat " ...iar ei mi-au raspuns ca este mai rau . Vorbeau ceva de tasare inegala care forteaza structura si sparge geamurile , asta ca efect vizibil pt necunoscatori , dar si masuratorile spun asta . Cladirea este monitorizata ca si restul cladirilor inalte .
Pt asta spuneau ca una din solutii " cit de cit " dar care nu rezolva definitiv problema , ....doua etaje jos ...adica sa descarce structura .
Ramine de vazut ...

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri 1689

Daca asta e intr-adevar cauza, renuntarea la doua etaje (din cele 37(?))  nu vad cum ar ajuta...

Mai repede cred ca e vorba de un "rasol" tras pe ultimii zeci de metri  (structuri, geamuri, rame de prindere etc). Sau cineva a vrut cu tot dinadinsul acolo sus un penthouse duplex si open floor in ciuda recomandarilor arhitectului - ca tot se poarta "stiu/vreau eu".

 


Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use