Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTroleibuze STB

Topic: Achiziții de troleibuze de 12m în perioada 2017-2022

1049 posts, 271761 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 75

📖 Pagination options
Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 andrei11

Terminați cu aiurelile astea. Dacă firma face de ceva timp troleibuze de 18 m ( care și funcționează )   va face și troleibuze de 12 m. Întrebarea e cele de 18 m cum sunt ?
Ce-i aia Made in UE ? De ce în  produsele Made in UE apar componente Made in China ?
Restul nu mă interesează, o dăm pe politică, de orice nivel ar fi ea.
Repet, dacă sunteți așa de bine informați / revoltați / știți ce e acela un prototip, vreau unele referințe pentru troleele de 18 m. Dacă circulă prin UE și unde ?
Cine știe să construiască trolee de 18 m va știi să le construiască și pe cele de 12 m, nu e mare scofală.
Cris_m, de când vehiculele noi ( autobuze / trolee ) produse de firme de prestigiu mondial au viața de exploatare de 20 de ani ? Nici 10 ani nu apucă ! Ai uitat că trăim în Societatea de Consum ?
Repet, că încep să vă faultez regulat,ce informații negative aveți pentru cele de 18 m ? Mai există țară UE care le are în exploatare ?

Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 Albert

@andrei11, dvs. tot ne spuneti ca nu știm ce înseamnă prototip. Dacă iau caroseria de Logan și ii pun pe ea piese de Mercedes, asta cum se numește, nu cumva prototip? Cu toate ca și componentele, și caroseria au mai fost vândute in trecut, dar nu sub aceasta forma. Sau sa zicem, greșesc eu, nu e prototip, dar având in vedere ca am o singura bucata e serie mică, nu?
Made in China e ultima problema. Poate sa fie facut in orice țara dacă e facut dupa standarde europene. Mâna de lucru nu contează absolut deloc.
Aratati-mi mie vreun vehicul de la o firma de prestigiu care nu a prins 10 ani. Citaro de la noi fac 14 ani și inca mai duc și asta in condițiile in care au avut parte de cea mai proasta mentenanța. Dacă ar fi fost îngrijite corespunzător ar fi prins 20+.
Referitor la informații despre tram-bus-uri, o sa caut, iar imediat ce le am le voi posta aici, ce ziceți, e ok așa?

Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 WT_fan06

Andrei, acum întrebi de cele de 18 metri? Pe bune? Achiziția e de troleibuze de 12 metri, credeam că am stabilit asta. Și ce întrebi nu este relevant pentru că cerința din CS rămâne aceeași. Nu discutăm despre capacitatea producătorului de a construi unul de 12m, ci de CS.

Tramvaiele au o viață de minim 30 de ani, fapt care se cere în CS. Aici vorbim de troleibuze, nu de autobuze. Troleibuzele au o viață ceva mai lungă decât un autobuz, se știa și asta.

Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 punmeister

Trambus in momentul de fata circula 10 bi-articulate la Malatya din 2015 si alte 10 bi-articulate din noua generatie la Sanliurfa de 2018, toate echipate de catre Kiepe Electric.
https://www.metro-report.com/news/singl ... opens.html
https://www.uitp.org/events/uitp-trolle ... kshop-2015
https://www.kiepe.knorr-bremse.com/news ... ktrambusse

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 GPS

:rofl:  :rofl:  :rofl:
20 de troleibuze? Asta e tot?

Ai catalogul aici: https://www.bozankaya.com.tr/wp-content/uploads/2019/04/Trambus-katalog.pdf
Sunt poze doar cu cel de 25m (biarticulat). Pentru cel de 18 inca n-au avut comenzi.

Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 Andrei98

Pai fara suparare tu zici ca daca nu o sa fie bune asta e problema lor, pai nu e doar problema lor, problema mai mare e a noastra. Ca o sa avem mai putine troleibuze pe traseu din minimul cerut si probabil peste ceva timp o sa trebuiasca sa se piarda iar timp si bani cu o alta licitatie. Atata timp cat nu exista un troleibuz de 12m facut de ei trebuie considerat din start macar serie mica daca nu prototip
, tinand cont de existenta celor de 18m. Si tot nu se incadreaza pentru cerinta respectiva din CS deci la revedere. Daca nu face cineva cunoscute aceste lucruri avem cele mai mari sanse sa primim tot niste rebuturi...
Chiar nu ne-am lecuit deloc dupa cate experimente esuate au existat in orasul asta?

Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 cris_m

Foarte de incredere aceasta firma, ce pot sa zic, clar cele 20 de bucati demonstreaza fiabilitatea si calitatea. Nu vedem noi cum trebuie, suntem niste carcotasi si niste sabotori pentru acest oras! Ca fac eu troleibuze in fata blocului prin firma de apartament Titan Trolleybuses sau ca fac ei troleibuze, nu vad o mare diferenta  :lol:

Prototip  în înțelesul real al cuvântului înseamnă un produs proiectat de la zero.
Problema mare a voastră ( a noastră ) este dacă troleibuzul acesta de 12 m va fi sau nu bun.
Eu îți spun absolut sigur că dacă firma face trolee de 18 m foarte multe componente de la 18 m le vei găsi și pe troleul de 12 m, deci sunt deja verificate în exploatare, nu sunt noutate absolută.
Eu i-aș spune mai degrabă celui de 12 m o variantă a troleului de 18 m, nu un produs nou.
Spune-mi te rog pe nume, vorbește cu tu, nu cu dvs, așa se obișnuiește pe forumuri și nu e nimic jignitor !
Cine-mi garantează mie că Made in China e făcut  după standardele europene ? Mă îndoiesc că mâna de lucru nu contează !
95 % din autobuze ar trebui să fie apte de traseu, după criteriile Primăriei Generale.
la 1000 de Stele pentru București ar trebui să fie defecte 50 de Mercedesuri. Câte sunt apte de traseu la ora actuală ?
Evident că o mașină îngrijită corespunzător te poate ține 20 de ani. Mă interesează cu ce costuri ? S-ar putea să coste prea mult o mașină întreținută corespunzător la 20 de ani.
c) Pe unde circulă în UE.
:bere:

Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 orex

Avand in vedere totusi ca suntem in anul de gratie 2019 si netul ne acorda ocazia sa avem o abundenta de informatii, sincer, eu unul, n-am gasit vreun instantaneu cu un troleibuz de 12 m de la ”participant”...si am sapat! Cum arata, totusi ( ca pe site-ul oficial sunt doar de 18 m si de 24 m)?! Mai mult, sunt tare curios ce inseamna pentru comisia de atribuire sintagma ”serie mica” si cum i-a demonstrat (a se intelege convins) ”asocierea” ca respecta acest barem. Aceasta conditie trebuia musai indeplinita la data deschiderii ofertelor, recte 15.04.2019. Mister mare! :yes:

Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 Andrei98

Pai aparent nu stie nimeni cat de bune sunt cele de 18m pentru ca nu circula pe nicaieri asa ceva, doar 20 de 24m  :popa:

Suntem oameni “plini cu venin” cum zice “duamna” despre consilierii opoziției.
Tocmai m-am uitat cum arată modelul de 12m și nu îmi pot da seama cum o sa pună 3 uși duble pe el. Puntea spate e prea în spate. Din ce mi-am putut eu da seama, ar putea încăpea 2 uși duble pe secțiunea dintre puntea spate și puntea fata.
Sursa foto:https://www.trier-reporter.de/
869288DF-473F-42B4-B8C3-F483BE339AF2.jpeg (218.01 KB; downloaded 1988 times)

Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 orex

Albert, chiar daca limba probabil ti-o fi straina, ca multora dintre noi, ia aici date oficiale ;)
https://www.bozankaya.com.tr/wp-content ... atalog.pdf

Păi atunci e cam subțire treaba, cred că discuția ține de politikă și nu de cuvântul specialiștilor. Sau de DNA. Eu m-am lămurit, o să urmăresc discuția ca și spectator.
La modul serios, credeam că troleele de 18 m circulă prin Europa la nivel de minim 1000 bucăți.  :evil:
Orex, nu mă interesează un catalog de prezentare, mă interesează lucruri negative despre acest troleu. Cine e nebun să  spună într-un catalog de prezentare că produsele lui sunt proaste ?

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 75

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Troleibuze STB  • 
Choose destination

Since our 2404 forum members have written 432364 posts in 5381 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”