Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Accidente / incidente

4968 posts, 1338069 views
 
Go to page:  1  ... 225 226 227 228 229 230 231  ... 355
 
 

📖 Pagination options
  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente sss

Am auzit un zvon de autobaza, ca soferul este diabetic, o coma diabetica ar putea explica intamplarea.

 


Re: Accidente / incidente aztec

Criza...daca era coma se afla raspunsul imediat...
Si asta s-a banuit inca de la primele ore...

Legat de asigurare...cu ceva vreme in urma erau ceva trolee cu o polita de asigurare pe geamul soferului ..
Suma pt pasageri era derizorie.

Autobuzul pqre dauna totala...nu mai merita reparat . Sigur se va gasi altul care sa aiba nevoie de piesele de pe el.
Camerele de la autobuz pot lamuri misterul...de la cladire doar dinmica ultimilor metrii

 


Re: Accidente / incidente andrei11

# barbuandrei pentru cine e întrebarea ?
viewtopic.php?f=20&t=92&p=312149#p312136
Ca să evit întrebari suplimentare, eu NU am acuzat șoferii că lovesc autobuzele, conduc numai mașini mici, dar am cursuri multiple despre legislație rutieră, am certificat de  persoană desemnată marfă și de transport persoane, ADR și cursuri postuniversitare de protecția muncii / evaluare riscuri, inclusiv pentru transportul auto. Și am terminat o facultate cu profil mecanic unde am avut cursuri de motoare termice, transmisii primare și finale la camioane, ambreiaje, CV - uri, etc, etc. Plus că vreo 17 ani le-am și reparat... ( facultatea am făcut-o la Politehnică în comunism...dar nu ni se preda acolo politica partidului unic). A, da, cursurile astea nu le-am făcut de aiurea, am avut parc auto de care am răspuns...

 


Re: Accidente / incidente Nenea_titi

Apropo de diabet: nu ar trebui interzis persoanelor cu această boală să conducă vehicule de transport în comun? Este cu atât mai rău. Știu că o să îmi săriți în cap, dar pentru astfel de episoade, deja simt că STB cam pune în pericol siguranța traficului și a pasagerilor. Nu să le interzică conducerea de mașini mici, dar deja dacă are episoade de comă diabetică ar cam trebui să se lase de această meserie. Știu, e o boală urâtă, am în familie diabetici. Dar mâine poimâine aud că un șofer STB face criză de epilepsie de la girofarul mașinii de poliție de pe sens opus... Deja nu demult am auzit de un șofer sau vatman STB că a făcut infarct, și că de fapt era știut cu afecțiuni cardiace.
Referitor la mașinile ce stau în Grivița, la GRIRO, am văzut de la avarii foarte ușoare, până la autobuze avariate mai serios... Și asta de zeci de ani (și până la venirea Mercedes Citaro). Am copilărit în zona aia, și știu cam tot ce mișcă pe acolo.
Da, cred că am mai zis, dețin și C și D. Și eu sunt inginer mecanic, deși am terminat facultatea în 2006, dar am prins ultima serie pe 5 ani la ingineri. După mine, s-a trecut la 4 ani. Oricum din păcate nimeni nu se inghesuie la inginerie. E prea grea, mulți abia iau bac-ul, Sfântul 6. Ingineria i-ar răpune (toți când aud de rezistența materialelor și organe de mașini fug ca dracu de tămâie, mie personal R. M. chiar mi-a plăcut ca și O. M. Dar am avut și profesori buni, severi dar care știau să te învețe și să facă materia să îți placă) . Nu zic de toți tinerii, sunt și unii eminenți dar facultatea pe care am făcut-o, cam duce lipsă de studenți (mulți preferă medicina su A. S. E). De unde eram în anul I cca. 200 studenți, în anul 5 ajungeam doar 40 și terminau doar 20. Asta ca idee.

De principiu nu acuz șoferii că lovesc mașinile, dar nu odată îi văd cu telefonul în mână în timp ce conduc, sau că forțează semaforul. Poate nu știți ce înseamnă să te afli într-un autobuz implicat în accident... Eu am fost de 3 ori pasager în astfel de mașini... Și cele 3 ori vina conducătorului RATB - STB. Deci, revenind la accidentul în cauză, sunt circumspect. Teoretic doar tramvaiștii sunt "mai fără de păcat" dar am văzut destule accidente de tramvai, datorate chiar vatmanilor, dar aceștia au scăpat basma curată. Că vezi, ei au linia lor...

Ca să încheiem : nu acuz pe nimeni, nu am nimic cu nimeni, dar nu pot să trec cu vederea anumite nereguli, unele vizibile cu ochiul liber. Altele flagrante. Și în situații din acestea se poate afla oricare din noi.

 


Re: Accidente / incidente barbuandrei

In niciun caz pentru dumneavoastra. Intrebarea este pentru alt membru, care considera ca acea 'puzderie' de autobuze de la Grivita sunt acolo din cauza soferilor.

 


Re: Accidente / incidente aztec

Extrem de corect.
Autobuzele sunt acolo din cauza soferilor.
Inca nu avem autobuze care sa se loveasca singure din puterea proprie...va mai dura un pic pana acolo.
Deci sunt acolo ca soferii sunt de vina.
Soferii lor (autobuzelor) sau altor masini implicate...
Si vor fi acolo pt ca este unul din putinele locuri unde se fac constatari pt autobuze ..

Si iarasi spun. Atata timp cat au fost dotate cu camere TREBUIE sa functioneze.

 


Re: Accidente / incidente Nenea_titi

Ajung acolo și din cauza călătorilor, mai nervoși, era odată un autobuz cu geamul de la ușă spart din interior.
Sunt însă mulți șoferi care nu conduc preventiv, alții care am senzația că au venit de pe tractor, nu au găsit șoferi și au angajat tractoriști. Și cu atât mai rău că unele autobaze nu mai au autobuze cu titulari, care șofer pe ce e liber în garaj. Uite așa, nu mai poți tine un control al parcului, și te alegi cu zeci de autobuze pe bară...de la defecte minore până la cazul de mai sus.
Vor să nu mai fie accidente deloc? Ok, să separe și benzile BUS, de restul drumului și gata povestea... Ei comedie.

 


Re: Accidente / incidente Albert

Nu as zice ca nu e posibil sa revină. Au mai fost Citaro in stare foarte proasta care au revenit. Un exemplu ar fi 4418 care a fost avariat foarte grav frontal și i s-a schimbat toată jumătatea din fata pentru ca structura era grav avariata.  Ce-i drept, reparația nu a fost făcută in autobaza, ci in reprezentanta. Postez răspunsul unui angajat de la Mercedes Benz România S.R.L referitor la 4418.
Reparatia lui 4418 nu a durat mult practic si s-a facut integral la Evobus Romania.4418 a stat mai bine de 1 an inchis intr-o hala de la Ferentari si practic reparatia la el a inceput in luna August si este aproape gata.Asteptam dupa terminareal lui 4418 sa incepem reparatia la 4235 cel care a avut accidentul frontal cu un troleibuz,care urmeaza sa se faca tot la Bucuresti.Se va inlocui complet toata jumatatea din fata a autobuzului structura lui fiind serios afectata,asta fiind solutia cea mai simpla, mai rapida, si mai putin costisitoare decit sa se inlocuiasca pe bucati.Din vechiul autobuz va ramine numai partea jumatatea din spate dar se va inlocui si plafonul integral pina in spate el fiind destul de torsionat.

 


Re: Accidente / incidente aztec

Separarea , o utopie...
Ce daca tramvaiele au banda separata, nu mai sunt accidente?.
Si cu titularizarea, iarasi o cutuma ITB...
Nu mai avem DAC-uri ..
La autobuzele moderne avem atata tehnologie incat este putin important..
Se poate verifica regimul de exploatare de la birou.
Managementul este usor de facut regimul de exploatare este mai usor, au cutii automate, nu mai trebuie sa fie cu lacat pe rezervor sa impiedice furtul... Se poate verifica pe grafic ce este anormal.
....doar sa vrei.

Repararea... Poate daca era un Otokar in cauza...merita reparat, pt ca era nou. Si obtineai tot unul nou
La o masina ce se aproprie de finalul ciclului de exploatare....costul depaseste pretul autobuzului... In asigurari se spune dauna totala, chiar daca e reparabil...

 


Re: Accidente / incidente andrei11

Diabetul îl găsiți la Club. Adresa o cunoașteți.

 


Re: Accidente / incidente andrei11

Deși cred că lucrurile sunt clare, luați de aici cum un Logan poate devia un autotren...

 


Re: Accidente / incidente cris_m

Am vazut un prim filmulet cu accidentul de ieri, a postat cineva pe un grup de Facebook. Incerc sa fac rost de el.

 


Re: Accidente / incidente Calaretul

Am reusit sa fac rost de clipul cu accidentul. Scuzati calitatea clipului...https://youtu.be/B0wW2-apJwc

 


Re: Accidente / incidente BodoMinea

Există funcție de încorporare a clipurilor de pe YouTube pe forum.


 


Go to page:  1  ... 225 226 227 228 229 230 231  ... 355
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2332 forum members have written 425609 posts in 5292 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use