Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul Sibiu

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

112 posts, 60481 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective Linia 43

Primele zece autobuze noi ale Sibiului vor fi japoneze ori nemțești...
În condițiile în care oferta turcilor a fost respinsă definitiv, Primăria Sibiu urmează să comunice în zilele imediat următoare firma desemnată câștigătoare a licitației. În cursă au mai rămas ofertele depuse de Anadolu Automobil Rom (reprezentant al producătorului japonez de autobuze Isuzi) și cea a MHS Truck&Bus AG (reprezentant al producătorului german de autobuze MAN). Primăria urmează să desemneze care ofertă are cel mai bun raport preț/calitate, iar mai apoi – dacă în termen de zece zile de la comunicarea atribuirii aceasta nu va fi contestată – să semneze contractul. Potrivit caietului de sarcini, autobuzele trebuie livrate în termen de cel mult patru luni de la semnarea contractului.

În cazul în care atribuirea va fi contestată, urmează judecarea acesteia la CNSC. A cărei decizie poate fi, de asemenea, contestată într-o ultimă fază la Curtea de Apel Alba Iulia.

   Contractul pentru livrarea celor zece autobuze are o valoare estimată la 11,5 milioane de lei, fără TVA. Procedura de atribuire a fost lansată în noiembrie anul trecut, termenul de depunere a ofertelor a fost fixat în ianuarie 2018, iar criteriul de atribuire a contractului este raportul preț – calitate. Prețul contează în proporție de 70%, consumul de combustibil – 15%, iar perioada de garanție – 10%. Al patrulea criteriu este costul cu poluanții, care contează în proporție de 5%. Algoritmul de calcul al costurilor cu poluanții include nu mai puțin de 29 de variabile, de la consumul de carburant, la emisiile de CO2, emisiile de CO2 pe pasager, distanța duratei de exploatare etc.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/06/19 ... -nemtesti/

Ma rog ,"japonezii" de care pomenesc in articol sunt din fundul Anatoliei.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Probabil si nemtii sunt cu fabrica tot p-acolo :)

 


Re: Stiri, noutati, perspective punmeister

Licitatia a fost castigata de Anadolu Automobil Rom. Sibiu va avea autobuze Isuzu Citiport si Karsan Citymood 18m.

Date Profit: FOTO Primăria Sibiu și Tursib au desemnat câștigătorii licitațiilor pentru 65 de autobuze noi: ISUZU și Menarinibus[/b:2nzgxvtq][/url:2nzgxvtq]

Orașul Sibiu va avea 65 de autobuze noi marca ISUZU și Menarinibus, în urma desemnării căștigătorilor în licitațiile organizate de Primărie și de Tursib, regia locală de transport. Cele două licitații au fost organizate pe finanțări diferite, însă au avut caiete de sarcini identice, pentru o mai bună administrare a parcului de autobuze.

Licitația organizată de Primăria Sibiu, demarată în noiembrie anul trecut, a avut ca scop achiziția a 10 autobuze noi, de 12 metri, iar ofertele primite au fost pentru mărcile ISUZU, MAN și BMC. Oferta BMC, companie turcă, a fost respinsă deoarece nu conținea toate documentele solicitate. Contestația făcută de BMC a fost respinsă de CNSC în urmă cu câteva zile, astfel că Primăria Sibiu a putut finaliza atribuirea. Decizia poate fi contestată în următoarele 10 zile. În ultima fază a procedurii au rămas Anadolu Automobil Rom, reprezentant ISUZU, și MHS Truck&Bus AG, reprezentant MAN. Contractul pentru cele 10 autobuze are o valoare de 11,5 milioane de lei, plus TVA. Criteriile de selecție au fost preț (70%), consum (15%), garanție (10%), impact de mediu (5%). Reprezentanții BMC au contestat și faptul că Anadolu nu ar fi făcut dovada existenței unui contract necesr pentru servicii de garanție, dar această contestație nu a fost judecată, ca urmare a descalificării ofertei BMC. Potrivit informațiilor Profit.ro, reprezentanții ISUZU au prezentat, până la finalul procedurii, un contract valabil pentru serviciile de întreținere.

Cele 10 autobuze pe care ISUZU le va livra prin Anadolu Automobil sunt ISUZU Citiport.

O a doua licitație a fost organizată de TURSIB, compania de transport local, de data aceasta fiind vorba despre o procedură realizată pe finanțare BERD. Inițial, licitația a fost făcută pentru 50 de autobuze, din care 15 articulate, de 18 metri, și 35 de autobuze de 12 metri. Și această licitație a fost căștigată tot de autobuzele ISUZU, reprezentate în procedura de atribuire de producător, așa cum prevăd normele BERD. Mai precis, pentru lotul de 12 metri, TURSIB va cumpăra autobuze ISUZU Citiport, iar pentru lotul de 18 metri, cu articulație, vor fi cumpărate autobuze Menaribus Citymood 18. Datorită prețului mai mic din oferta companiei, TURSIB va putea cumpăra, pentru a nu pierde din banii BERD, încă 5 autobuze în plus, din care 3 Isuzu și 2 Citymood 18.

 


Re: Stiri, noutati, perspective cris_m

Cum spuneam mai demult pe forum, ne umplem de turcisme...:roll:

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Cam asa, se tot aduna. Dar si Conecto-urile de la Cluj sunt tot Made in Turkey.

 


Re: Stiri, noutati, perspective cris_m

Tocmai, ca toate sunt facute acolo... Bine, fata de alea turcesti 100%, Connecto macar e gandit de nemti, trece prin niste verificari care zic eu ca sunt corelate cu standardele nemtesti mai inalte...

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Hmmm sa speram. Dar din ce aud de la Cluj finisajele si calitatea materialelor de la articulatele Conecto e cam scazuta si mult sub Solaris. Nu cred ca sunt la fel Conecto-urile vandute prin Vest. Cred ca standardul pentru Est e prezent si aici (de fapt sigur e prezent), cu o marja probabil de pastrare a imaginii marfii "germane".

 


Re: Stiri, noutati, perspective Costin

MAN-urile Lion City actuale (luate in 2007) sunt facute in Turcia si sunt foarte ok, mai ales la mentenanta Tursibului (minimul necesar cat sa circule)...

 


Re: Stiri, noutati, perspective punmeister

Puss in Boots wrote:
Cam asa, se tot aduna. Dar si Conecto-urile de la Cluj sunt tot Made in Turkey.

Si cele din Timisoara...

 


Re: Stiri, noutati, perspective shoppy

Deci ca sa multumeasca pe toata lumea Mercedes ar trebui sa se produca in Romania la acelasi standard de calitate ca in Germania si la un pret de sa-l cumpere si Somalia.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Mie unul mi-ar fi placut ca in loc sa ne furam singuri caciula cu Rocar si sa ne batem joc de fabrica respectiva sa fi atras un nume serios si sa fi profitat de existenta fabricii si a specialistilor de acolo si sa facem Conecto la noi nu in Turcia. Probabil la nivele diferite de calitate in functie de client, da. Uite, mai nou Solaris este cumparat de CAF. Tare nu? Si Solaris a inceput construind sub licenta Neoplan. Noi de ce n-am fi putut? De hoti, de prosti, de incapabili....

 


Re: Stiri, noutati, perspective WT_fan06

Un pic de off-topic - asta cu fuzionările nu-mi prea place... Airbus cu Bombardier, apoi repede Boeing discută cu Embraer. Acum avem Siemens+Alstom și ultimii CAF+Solaris. Și competiția unde mai e? Sau avem numai duopolii și dacă nu ne convine niciunul asta e?.....

 


Re: Stiri, noutati, perspective Linia 43

Se pare ca se complica lucrurile un pic:

"Curtea de Apel Alba Iulia a admis în parte pe 9 iulie plângerea formulată de BMC Truck & Bus în cadrul licitaţiei de la Sibiu pentru achiziţia a 10 autobuze noi. Anterior, pe 7 iunie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) respinsese contestaţiile companiei din Ciorogârla."

http://www.economica.net/mobile/autobuz ... 56008.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective Costin

Astea sunt alea 10 ale primariei, mai sunt "pe teava" cele 50 ale Tursibului.

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Sibiu  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417666 posts in 5204 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use