Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

 

Topic: Știri despre transportul local din București

943 posts, 304797 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 68
 
 

📖 Pagination options
Știri despre transportul local din București bercenicity

Linia 16 va reveni pe traseul de baza, de la 'Platforma Industriala Pipera' pana la 'Piata Sf. Gheorghe'
Vineri, 22 Ianuarie 2010

Ca urmare a finalizarii lucrarilor de modernizare a caii de rulare a tramvaielor de pe Str. Viitorului si Str. Vasile Lascar, incepand cu data de 23.01.2010, linia 16 va reveni pe traseul de baza, de la 'Platforma Industriala Pipera' pe Bd. Dimitrie Pompei, Sos. Petricani, Bd. Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Str. Lizeanu, Str. Viitorului, Str. Vasile Lascar, Str. Armand Calinescu, Str. Paleologu, Calea Mosilor, pana la 'Piata Sf. Gheorghe'.

sursa: http://www.ratb.ro/index.php?page=stire&id_stire=339

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

Incepand cu data de 5 februarie 2010 s-a infintat linia 630, intre Piata Dorobantilor si Romexpo. Deocamdata nu cunoastem motivul real al infintarii liniei, cert este ca este deservita de Autobaza Pipera cu autobuze DAF. La ora 14 in traseu erau 2 ture formate din DAF-urile ELBO #768 si #828. Linia a fost trecuta pe toate placutele din statii, iar afisajul autobuzelor a fost actualizat, ceea ce linia 616 nu a avut parte la aceste autobuze DAF. Deocamdata siteul oficial ar RATB nu a mentionat nimic despre aceasta liniei. Mai jos am schitat traseul liniei, DAF-ul #828 si o placuta de statie.

 


 • V2A
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective V2A

Se infiinteaza statia de autobuze 'Complex Comercial Plevnei' (linii 133, 178, 635)
Vineri, 12 Februarie 2010

Urmare avizului Comisiei de Circulatie, incepand cu data de 15.02.2010, se infiinteaza statia de autobuze 'Complex Comercial Plevnei' (linii 133, 178, 635), situata pe str. Fluviului, sens Sos. Orhideelor, la cca.50 m inaintea intersectiei cu artera Calea Plevnei.
Sursa:http://www.ratb.ro/index.php?page=stire&id_stire=345

 


 • V2A
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective V2A

In zilele de 20 si 21.02.2010, linia 7 va functiona pe un traseu modificat
  Vineri, 19 Februarie 2010

In vederea remedierii unei avarii la reteaua de apa de pe Str. Dr. Istrate, in zilele de 20 si 21.02.2010, circulatia tramvaielor liniei 7 va fi deviata de la Piata Eroii Revolutiei, prin Cal. Serban Voda, Bd. Gh. Sincai, Str. Nerva Traian, Bd. Marasesti, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria si Piata Unirii.
Pentru asigurarea capacitatii necesare de transport pe tronsonul Sos. Viilor-Str. Dr. Istrate-Piata Unirii, linia de autobuze 232 va functiona cu un parc suplimentat.
Sursa:http://www.ratb.ro/index.php?page=stire&id_stire=346

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

300, 66, 41, liniile preferate de ciorditori

S-au înmulţit ca ciupercile după ploaie şi au ajuns spaima celor care circulă cu mijloacele de transport în comun. „Hoţii călători", aşa cum i-au poreclit cei care au avut de-a face cu ei, au realizat peste o mie de furturi. Principalele ţinte: liniile 300, 66 şi 41.
Atenţie maximă atunci când mergeţi cu RATB! Pe primele trei locuri în topul celor mai vizate mijloace de transport în comun sunt: autobuzele - 300, 282,133, tramvaiele- 41, 21, 7 şi troleibuzele - 66, 77, 97.

O analiză a furturilor comise la nivelul Capitalei, în anul 2009, arată că peste 1000 de persoane au fost victimele „hoţilor călători". Aceştia din urmă, i-au văduvit de telefoane, bijuterii, bani, carduri şi alte bunuri pe cei care nu au fost îndeajuns de atenţi.
Metodele sunt diverse. Reporterii Click! au vorbit cu cei care călătoresc, zilnic, pe rutele vizate. Concluzia? Mulţi se trezesc, dintr-o dată, fără obiectele de valoare.
Alţii, îi surprind pe hoţi, dar preferă să tacă. Curajoşii riscă însă să fie bătuţi sau tăiaţi cu lama. Prea puţini aleg să sune la poliţie.€

http://www.click.ro/actualitate/bucures ... 09391.html

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Statia CFR Titan se va numi Facultatea de Pompieri
Marţi, 23 Februarie 2010
Ca urmare a solicitarii Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", incepand cu data de 24.02.2010, denumirea statiei de autobuze CFR Titan (linia 253), situata pe Sos. Morarilor, sens Barajul Dunarii, va fi modificata in "Facultatea de Pompieri".


Autobuzele liniilor 102 si 104 vor opri si in statia Sos. Dudesti Pantelimon
Marţi, 23 Februarie 2010
Ca urmare a numeroaselor solicitari sosite pe adresa regiei din partea calatorilor, incepand cu data de 25.02.2010, autobuzele liniilor 102 si 104 vor opri si in statia "Sos. Dudesti-Pantelimon", situata pe Sos. Garii Catelu.


Statia de tramvaie Pridvorului va fi reamplasata in zona de acces in Complexul Mall Sun Plaza
Marţi, 23 Februarie 2010
Ca urmare a avizului Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, incepand cu data de 24.02.2010, statiile de tramvaie "Pridvorului" (linia 34), situate pe Calea Vacaresti, vor fi reamplasate in zona de acces a Complexului Comercial Mall Sun Plaza.
€

 


 • Adrian Dorofte
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Adrian Dorofte

Din nou, liniile 105, 123, 178 si 635 circula pe strada Afluentului, dupa ce pana acum au circulat pe Barierei. Nu stiu care a fost motivul acestei decizii. Strada Barierei este intr-adevar mai ingusta decat Afluentului, dar macar asfaltul de pe Barierei este acceptabil, in timp ce pe cealalta strada, pur si simplu rupi autobuzul-este facuta praf, arata ca dupa bombardament, este plina de gropi, de pamant, de balti uriase. Este inadmisibil.

Revin cu poze maine.

 


 • Adrian Dorofte
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Adrian Dorofte

Pozele cu strada Afluentului pe care le-am promis:

http://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=24&t=23&p=2679#p2679

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Autobuzul 102, campion la traseu - lungime

Linia lui 102 se întinde pe aproape 17 kilometri, iar la polul opus se află troleibuzul 73, cu 2 kilometri lungime. Troleibuzul îşi termină ruta în şapte minute, în timp ce 102 are nevoie de nouă ori mai mult timp pentru a ajunge la capătul liniei.
Autobuzul care te plimbă cel mai mult prin Bucureşti este 102, traseul lui legând sudul de estul oraşului. În schimb, troleibuzul 73 „se învârte” doar prin Berceni, pe Bulevarul Alexandru Obregia şi puţin din Piaţa Sudului. Diferenţa dintre cele două este la fel de „dramatică“ şi când vine vorba de kilometri.

Astfel, 102 parcurge aproape 17 kilometri pentru a ajunge dintr-un capăt în altul, pe când troleibuzul 73 - puţin peste 2 kilometri. „Dus-întors, autobuzul 102 parcurge 33,5 kilometri, iar troleibuzul 73, doar 4,4 kilometri“, a spus purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Mihai Vlădărău.

Cinci staţii până la capăt de linie
Troleibuzul 73 pleacă de la Piaţa Sudului şi ajunge la staţia „Turnu Măgurele” după doar şapte minute. Traseul lui nu este încetinit de obstacole precum semafoare sau intersecţii aglomerate, căci el nu întâlneşte decât două intersecţii semaforizate unde traficul este, de obicei, liber. Cum troleibuzul are cel mai mic traseu, nici numărul de staţii nu putea să fie foarte mare.
Şoferul este nevoit să oprească doar de cinci ori, în staţiile Piaţa Sudului, Bd. Alexandru Obregia, Dragoş Mladinovici, Străduinţei, Aliorului şi Turnu Măgurele. Deşi tot traseul troleibuzului este inclus şi în cel al autobuzului 313, acesta nu duce lipsă de călători. Mulţi îl aşteaptă cuminţi în rondul de la Piaţa Sudului pentru a se urca în cea mai scurtă călătorie.

Trei spitale şi şase magazine pe traseul 102
„Excursia“ de 17 kilometri cu autobuzul 102 începe la Gara Progresul, la ieşirea din Bucureşti, spre Jilava. După 34 de staţii şi o oră şi trei minute petrecute în autobuz, şoferul ajunge la capătul liniei, la Cora Pantelimon, în estul oraşului. De cele mai multe ori traseul este liber, doar pe Şoseaua Vitan Bârzeşti fiind aglomeraţie. De asemenea, ruta autobuzului este folositoare pentru cei care vor să-şi facă cumpărăturile.

El trece pe lângă cele mai importante magazine atât din zona de sud, cât şi din zona de est. Dedeman, Carrefour Grand Arena, Plus, Carrefour Vitantis, Real şi Cora Pantelimon se află pe cea mai lungă linie RATB din Capitală. De asemenea, cei care doresc să găsească un spital pot să se urce în 102, căci acesta trece pe la Spitalul Sfântul Ioan, Policlinica Titan şi Spitalul Nicolae Malaxa.  €

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 78450.html

 


 • V2A
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective V2A

Incepand cu data de 06.03.2010, liniile 19, 23, 27 vor circula deviat  
  Joi, 04 Martie 2010

In vederea executarii unor lucrari de reabilitare a caii de rulare a tramvaielor din intersectia Bd. Camil Ressu/Str. Dristorului, incepand cu data de 06.03.2010, liniile de transport public din zona vor functiona pe trasee modificate, astfel:

Linia 19 va functiona intre terminalul 'Sura Mare' si intersectia Sos. Mihai Bravu/Cal. Dudesti, pe urmatorul traseu: Piata Eroii Revolutei, Cal. Serban Voda, Bd. Gh. Sincai, Pod Timpuri Noi, Str. Nerva Traian, Bd. Octavian Goga, Cal. Vitan, Sos. Mihai Bravu, cu intoarcere prin Cal. Dudesti, Bd. Octavian Goga, Str. Nerva Traian, Pod Timpuri Noi, Bd. Gh. Sincai, Cal. Serban Voda, Piata Eroii Revolutiei, Sura Mare,

Linia 23 va functiona intre terminalul 'Sura Mare' si intersectia Cal. Dudesti/Sos. Mihai Bravu pe urmatorul traseu: Sos. Giurgiului, Str. Anghel Alexandru, Str. Zetari, Calea Ferentari, Cal. Rahovei, Bd. George Cosbuc, Str. 11 Iunie, Bd. Marasesti, Bd. Octavian Goga, Cal. Dudesti, cu intoarcere prin Sos. Mihai Bravu, Cal. Vitan, Bd. Octavian Goga, Bd. Marasesti, Str. 11 Iunie, Bd. George Cosbuc, Cal. Rahovei, Calea Ferentari, Str. Zetari, Str. Anghel Alexandru, Sos. Giurgiului.

Linia 27 va functiona pe Bd. Th. Pallady, numai intre Complex RATB Titan si Piata Titan.

Pentru asigurarea capacitatii necesare de transport, se infiinteaza urmatoarele linii naveta:

Linia naveta de autobuze 619, care va functiona intre 'FAUR Poarta 4' si Str. Nerva Traian, pe traseul: Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Th. Pallady, Bd. Camil Ressu, Cal. Dudesti Bd. Octavian Goga, cu intoarcere prin Str. Nerva Traian, Bd. Unirii, Str. Lucian Blaga, Cal. Dudesti, apoi traseul de ducere.

Linia naveta de autobuze 623, care va functiona intre 'FAUR Poarta 4' si Str. Nerva Traian, pe traseul: Bd. 1 Decembrie 1918, Str. Liviu Rebreanu, Bd. Camil Ressu, Cal. Dudesti Bd. Octavian Goga, cu intoarcere prin Str. Nerva Traian, Bd. Unirii, Str. Lucian Blaga, Cal. Dudesti, apoi traseul de ducere.

De asemenea, se infiinteaza linia 28 de tramvaie, intre Depoul Dudesti si Piata Unirii, pe urmatorul traseu: Cal. Dudesti, Bd. Octavian Goga, Bd. Marasesti, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria.

Incepand cu data de 05.03.2010 linia 143 va circula pe un traseu modificat  
  Miercuri, 03 Martie 2010

Pentru facilitarea intoarcerii autobuzelor in terminalul 'Baicului', incepand cu data de 05.03.2010, linia 143 va functiona pe traseul actual intre 'Bucur Obor' si intersectia Str. Baicului/Bd. Garii Obor apoi pe un traseu modificat pe Str. Baicului, Sos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Bd. Garii Obor.
Sursa:http://www.ratb.ro

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Se infiinteaza linia 223
Miercuri, 03 Martie 2010

Ca urmare a numeroaselor solicitari sosite pe adresa regiei din partea locuitorilor Complexului Confort City, incepand cu data de 06.03.2010, se infiinteaza linia de autobuze 223, care va functiona intre CET Sud Vitan si Soseaua de Centura, pe urmatorul traseu: Bd. Energeticienilor, Calea Vitan, Sos. Mihai Bravu, Splaiul Unirii (malul drept), cu intoarcere pe Splaiul Unirii (malul stang), Sos. Mihai Bravu, Calea Vitan, Bd. Energeticienilor.

http://www.ratb.ro/index.php?page=stire&id_stire=360

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Un tramvai numit "Ziua Femeii"

Unul dintre tramvaiele care vor circula duminică, 7 martie, pe linia 21, va fi special amenajat pentru Ziua Femeilor, anunţă Regia Autonomă de Transport Public Bucureşti (RATB).
Oficialii Regiei anunţă că doamnele şi domnişoarele care vor circula cu acest tramvai vor avea parte de surprize plăcute, cu o zi înainte de Ziua Femeilor.
Linia 21 leagă Piaţa Sfântul Gheorghe de Colentina, cu trecere pe la Piaţa Obor.€

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... emeiiquot/

P.S. Cred ca este vorba de tramvaiul "Cofetarie" prezent si la parada RATB.

 


Re: Stiri, noutati, perspective bercenicity

Si una retroactiva:

Autobuzele liniilor 139,141 si 323 vor intoarce in incinta Autobazei Ferentari
Marti, 02 Martie 2010

Pentru facilitarea lucrarilor la calea de rulare pentru tramvaie din bucla de intoarcere a tramvaielor Zetari, incepand cu data de 03.03.2010, liniile 139,141 si 323 vor functiona pe un traseu modificat de la intersectia Prelungirea Ferentari/Str. Toma Constantin, apoi in ambele sensuri prin Str. Toma Constantin, Str. Iacob Andrei, pana in incinta autobazei Ferentari.

 


Re: Stiri, noutati, perspective bercenicity

Incepand cu data de 13.03.2010, liniile 20, 24, 45 si 42 vor fi deviate
Vineri, 12 Martie 2010

In scopul realizarii lucrarilor de largire a strazii si de modernizare a structurii drumului si a caii de rulare a tramvaielor de pe Str. Buzesti, incepand cu data de 13.03.2010, liniile de transport public din zona vor functiona pe trasee modificate, astfel:
Liniile 20, 24 si 45 vor functiona pe traseele de baza pana la intersectia Bd. Ion Mihalache/Str. Dr. Felix, apoi pe un traseu modificat, prin Str. Dr. Felix, Sos. Nicolae Titulescu, pana la terminalul Banu Manta.
Linia 42 va functiona pe traseul de baza intre Piata Presei si intersectia Str. Putul lui Craciun/Bd. Ion Mihalache, apoi pe un traseu modificat, prin Bd. Ion Mihalache, Bucurestii Noi, Sos. Chitilei, pana la Mezes.
Pentru asigurarea capacitatii necesare de transport, se infiinteaza linia naveta de autobuze 620, care va functiona intre terminalul Clabucet si Calea Plevnei, pe urmatorul traseu: Bd. Ion Mihalache, Piata Victoriei, Str. Buzesti, Str. Berzei, Piata Virgiliu, Str. Stirbei Voda, Cal. Plevnei, cu intoarcere prin Str. Sf. Constantin, Str. Ionel Perlea, Str. Cobalcescu, Str. Berzei, Str. Buzesti, Bd. Ion Mihalache.

--------
Nu puteau sa faca un 45+46  cu ocazia asta?

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 68
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2338 forum members have written 426041 posts in 5295 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use