De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Clubul "Flacara Rosiatica"

4357 posts, 939034 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 312
 
 

📖 Pagination options
Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Avand in vedere ca pe diferite topicuri se deschid subiecte noi fara legatura cu topicurile in cauza, va invit la "Club" pentru continuarea discutiilor ! Cafeaua si sucurile din partea casei !

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Grigore wrote:
Ce legatura are Gradina Zoologica sau INMH-ul cu limita administrativa pe platforma drumului?

Daca ai curiozitatea, cauta-mi si mie strada Lapus. Iti spun eu ca este in sectorul 1. Asta este legatura intre Gradina Zoologica si Bucuresti. Si apropo de "adrese" si de fanteziile tale despre Bucuresti si Aeroportul Baneasa. Iti prezint mai jos adresa Institutului National de Hidrologie.
Te astept la "cafenea" cu o harta in care sa demonstrezi ceea ce sustii tu.
Si apropo de "club" i-am pus aceasta denumire pentru ca aici o sa ne "inflamam" destul de des. Si Rosiatica pentru ca totusi discutiile sper sa nu "explodeze". Am facut aceste precizari pentru ca sa nu faceti voi alte rationamente vizavi de denumire.
Si apropo de DN 1, sa stii ca DN1 are aceasta notatie dupa ce iese din Bucuresti, la podul Otopeni. Pana acolo este o simpla strada din cadrul sectorului 1 si o gasesti in nomenclatorul strazilor sub denumirea de Soseaua Bucuresti - Ploiesti.
str Lapus.jpg (9.26 KB; downloaded 23492 times)
INHB.jpg (31.05 KB; downloaded 23492 times)

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Asa cum sustine userul Plouis pasajul Basarab este cea mai cretinoida constructie din Bucuresti pe motiv ca streseaza locuitorii un pod asa de lung. Asta dupa o recomandare a asa numitilor specialisti vienezi. Care specialisti nu se sfiesc ca ditamai manunchiul de linii ferate sa fie la nivelul etajului 1 ! La ei se poate, la noi nu.
W1.jpg (111.65 KB; downloaded 23470 times)

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Dr2005

Vienezii nu au ditai magistrala de căldură pe sub pod. Desigur, ei ar fi deviat magistrala şi făceau un pasaj pe sub linii, la nivelul pasajului pietonal deja existent.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Dominatrix wrote:
Off-topic:  @subway guru, stii cumva cum as putea accesa studiul original din anii 90?  La momentul respectiv, chiar l-am avut pe suport pe hartie, dar acum nu mai am acces la el. M-ar interesa sa-l recitesc, macar din curiozitate.

La ce se refera studiul respectiv, cumva la M 7 ? Sau la altceva ? Multumesc de raspuns. Nu se prea intelege la ce date ai avut la un moment dat acces.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Dominatrix

Era vorba de Studiul JICA din anii '90, unde se discuta la modul general despre investitiile in infrastucutura (rutier, transport public) necesare pentru oras. L-am avut (de fapt inca il mai am) integral pe suport pe hartie, dar nu am acum acces la el, din motive care nu are rost sa le redau aici. Subway Guru a zis ca il are in format electronic, o sa il intreb pe MP. Cred ca ar fi bine sa fie pus undeva pe forum, fiindca desi au trecut vreo 15 ani de atunci multe proiecte sunt inca de actualitate.

Acolo se vorbea printre multe altele, si despre linia pe care noi o numim aici M7, dar nu mai stiu sigur daca japonezii recomandau pe acolo metrou, sau era vorba numai de un coridor prioritar de transport. De aceea as vrea sa-l recitesc, daca fac rost de el.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Dominatrix, imi pare rau, nu te pot ajuta. Credeam ca este vorba de un document de dinainte de revolutie si nu unul de dupa.
Sa va spun una buna si ( aproape ) reala. Nu e fumigena, din pacate : Orisicine are masina si nu are curte trebuie sa plateasca taxa de parcare pe domeniul public. Nu este vorba de cei care platesc parcarea de resedinta si care se pare ca se va desfiinta. ( Nu sunt sigur ) . Deci : ori ai garaj, ori ai o dovada ca platesti abonament lunar la o parcare amenajata gen cea de la Unirii sau Bucur Obor ( supraterana / subterana ) sau daca nu esti in cele 2 cazuri trebuie sa platesti o noua taxa pentru parcarea pe trotuar/prima banda - am inteles ca este undeva in jur de 100 lei / luna / masina. Repet, nu este o fumigena.

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Dr2005

În Viena era 9 euro pe zi, deci 100 RON/lună e acceptabil.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" telvanni

andrei11 wrote:
Repet, nu este o fumigena.

Sursa informatiei?

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

O firma care pe langa altele se ocupa si cu inchirieri  auto si care are  legaturi si cu Primaria Generala.Ii cunosc pe oamenii acestia de vreo 30 ani.  Oricum, eu nu-mi permit sa spun aiureli, sau daca este un SF de-al meu anunt din vreme ca e ideea mea. Dar ceea ce am anuntat eu nu este ideea mea.
Cica toate taxele care le platim acum ( gen benzina, rovinieta, etc ) sunt taxe pentru circulatia rutiera, dar i-a venit unuia ideea ca de ce sa nu se plateasca taxa si pentru parcarea pe domeniul public. Adica de ce unii sa plateasca taxa de resedinta - chipurile avand parcarea rezervata si altii nu. Pentru ca in cazul celor din urma ei pana la urma tot parcheaza undeva ca nu circula de bezmetici toata noaptea pe strazi.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" lecter

Mi se pare o taxa mica care poate fi folosita pentru multe alte lucrari de utilitate publica...sa n-aiba masina decat cine isi permite sa aiba masina.

Sper sa se dea in curand si o lege pentru ridicatul epavelor de pe strazi, e incredibil cat de multe sunt...

 


 • Mircea G
 • Posted:
 •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Mircea G

andrei11 wrote:
........Deci : ori ai garaj, ori ai o dovada ca platesti abonament lunar la o parcare amenajata gen cea de la Unirii sau Bucur Obor ( supraterana / subterana ) sau daca nu esti in cele 2 cazuri trebuie sa platesti o noua taxa pentru parcarea pe trotuar/prima banda - am inteles ca este undeva in jur de 100 lei / luna / masina. Repet, nu este o fumigena.

Cite injuraturi mi-am luat eu pe diverse forumuri pentru ca am sustinut parecarea la limita orasului daca nu sint locuri de parcare in oras , sau o taxa de min 10000E la fiecare inmatriculare noua , daca nu se face dovada detinerii unui garaj .
Ideea unei taxe lunare este foarte tare , rezolva n-spe mii de probleme , pune lucrurile in miscare . Sper sa fie adevarata !

 


 • sss
 • Posted:
 •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" sss

Mircea G wrote:
[ rezolva n-spe mii de probleme , pune lucrurile in miscare .


Pe bune??? Zi si mie 2-3 din alea mii...  :?

Crezi ca-si vinde rumanu' masina si se golesc strazile?
Crezi ca vom vedea banii incasati bagati in strazi si parcari?

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Dominatrix wrote:
Stai putin, studiul de fezabilitate pentru Rahova - Colentina e comandat de Metrorex, deci NU e subventionat de primarie. Conform articolului publicat, in viziunea lui Dr. Oetker, trebuie subventionate cu prioritate, printre altele, studiiile privind introducerea de trenuri de mare viteza spre litoral, probabil ca sa ajunga si el mai repede acolo sa vada la plaja fetite in chilotei roz. Se pare ca pentru "baietii" din administratia locala sunt mai importante aceste lucruri decat transportul in comun din oras, de orice natura ar fi el.

Si nu ai impresia ca se ia dintr-un buzunar si se baga in altul ? Adica ce importanta are de cine a fost comandat studiul ? Nu sunt tot banii nostrii ? A, da, mi-am dat seama, daca e comandat de MT saracu' Badea Gheorghe din celebra Cuca Macaii plateste si el la studiul asta de fezabilitate ptr M 7. Asta e diferenta, nu ?

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 312
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2333 forum members have written 425677 posts in 5294 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use