Parent forum: Lărgire Șos. Fabrica de Glucoză (FINALIZAT iunie 2020)

 

Topic: Stiri si articole din presa

47 posts, 13620 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4
 
 

📖 Pagination options
 • Author: Sorin62
 • Posted:
 •  

Stiri si articole din presa Sorin62

Robert24 wrote:
Se pare ca se pregatesc despagubirile.

http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB ... 140730.pdf


Iata planul:
....


Mai stăm o tură...    

Haosul din Consiliul General al Municipiului Bucuresti continua. Prefectul Capitalei cere societatii civile sa se trezeasca, existand posibilitatea dizolvarii Consiliului de catre cetateni

Razboiul din Consiliul General al Municipiului Bucuresti pentru formarea unei noi majoritati continua. Primarul general al Capitalei a convocat miercuri o noua sedinta ordinara de Consiliu General, insa aceasta nu s-a tinut din lipsa de cvorum, consilierii PNL-PDL si o parte din PPDD lipsind de la sedinta. Deocamdata Prefectura nu s-a pronuntat asupra legalitatii ultimei sedinte de consiliu general, care a avut loc pe 23 iulie, si in care PNL-PDL au format o noua majoritate. Primarul Sorin Oprescu a declarat ca haosul din Consiliul General perturba activitatea primariei si daca nu se va rezolva situatia, edilul isi va aproba singur proiectele prin dispozitie de primar.

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, prezent la sedinta convocata miercuri, a declarat ca inca nu a primit documentele necesare pentru a se pronunta asupra legalitatii sedintei ordinare de miercurea trecuta. Petrovan a cerut societatii civile sa se trezeasca si a citit articolul din legea administratiei locale care prevede ca populatia poate dizolva Consiliul General daca se strang 25% din randul cetatenilor cu drept de vot inscrisi pe listele electorale ale orasului.

Primarul Sorin Oprescu a declarat ca daca aceasta situatie va continua va fi perturbata buna functionare a orasului.

"Preocuparea mea este ca orice vot exprimat in Consiliul General sa fie valid, in deplina legitimitate. Nu pot sa ma joc si sa risc sa existe hotarari de Consiliu General care sa fie contestate, suspendate si/sau anulate ulterior votului din CGMB, pentru ca asta ar perturba legalitatea desfasurarii activitatii executive. Stiti bine ca ma refer la investitii cu fonduri locale sau europene, functionarea serviciilor publice ale orasului si tot ce tine de activitatile curente, care necesita votul legal al alesilor bucurestenilor. Ca si in data de 23 iulie si astazi avem aceeasi situatie confuza asupra legitimitatii consilierilor generali. Am sperat cu toata buna-credinta ca in acest interval de timp, de o saptamana, partidele politice sa ia atitudine pentru a clarifica aceasta stare confuza.  NU s-a intamplat acest lucru", a explicat Oprescu.

Acesta spune ca va cere institutiilor abilitate sa clarifice situatia.

"Trebuie clarificata aceasta situatie, prin lege, pentru a combate si interzice traseismul politic dupa derularea procesului electoral, pana la urmatoarele alegeri. De aceea, mi-am propus sa consult Autoritatea Electorala Permanenta, specialistii in justitie, Avocatul Poporului si eventual Curtea Constitutionala pentru clarificarea acestor situatii ambigue, care sunt contrare votului cetatenilor, la data care a avut loc, in cazul de fata, iunie 2012. Desi actuala lege nu prevede, poate in situatii de acest gen, trebuie sa apara noi reglementari, care sa respecte intru-totul principiul democratiei si vointa votului popular", a declarat primarul Sorin Oprescu.

Reamintim ca saptamana trecuta, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a revocat sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) convocata de acesta, cu doar cateva minute inainte de ora la care era programata sa inceapa.  Aceasta sedinta era vitala pentru consolidarea unei majoritati in CGMB,  majoritatea nou formata de PNL-PDL-PPDD in sedintele de indata care au avut loc in lunile mai-iunie-iulie fiind una fragila. Consilierii PDL-PNL - PPDD au tinut sedinta cu toate ca primarul a incercat sa o revoce, acestia sustinand ca Legea administratiei locale nu prevede revocarea sedintei ordinare.

Reamintim ca unii dintre consilierii PNL-PDL cu care cele doua partide au realizat majoritatea au fost validati in functie in sedinte de indata, iar o parte dintre hotarari au fost atacate de Prefectura. Astfel, miercurea trecuta, consilierii PNL-PDL - PPDD au tinut sedinta de consiliu si si-au consolidat majoritatea validandu-si in functie toti consilieri si numind noi viceprimari: Richard Vicentiu Ghita si Lucian Iliescu.

Printre proiectele aprobate miercurea trecuta se mai numara:
- alocarea sumei de 1,2 milioane lei pentru restaurarea bisericii Sf. Gheorghe Nou din Bucuresti, ctitorie si locas voievodal al domnitorului Constantin Brancoveanu.
- s-a aprobat Strategia de dezvoltare si functionare a serviciului public de salubrizare - activitatile de dezinsectie, dezinfectie si deratizare in Municipiul Bucuresti
- studiul de oportunitate pentru transformarea RADET din regie in societate comerciala in vederea fuziunii cu ELCEN Bucuresti. Interesant este ca in urma cu doar doua saptamani, mjoritatea PDL-PNL a refuzat sa aprobe acest studiu pe motiv ca nu este bine facut, ca nu se precizeaza valoarea investitiilor care trebuie facute, cum va evolua pretul gigacaloriei si daca subventia platita de municipalitate se mentine la acelasi nivel.
- demararea unei licitatii pentru asigurarea serviciului de salubrizare stradala in sectorul 5 al Capitalei.

Proiectele prin care se declansau exproprierile pentru largirea str. Fabrica de Glucoz, drumul expres spre autostrada Bucuresti-Pitesti si Penetratia Bulevardul Timisoara NU au fost adoptate deoarece era nevoie de votul a doua treimi dintre alesii locali, PNL-PDL-PPDD avand doar majoritate simpla - 28 dintre cei 55 de consilieri.
Ramane de vazut daca sedinta de miercurea trecuta respecta prevederile legale si daca Prefectura va ataca din nou in instanta hotararile aprobate.

http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... tateni.htm

 


 • Author: URANUS
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Largire Sos. Fabrica de Glucoza (2014 - ...) URANUS

Sursa: B365.RO

Proiectul intrării A3 în București s-a modificat din nou. Terenul de expropriat s-a înjumătățit


Proiectul intrării A3 în București s-a modificat din nou. Ultima variantă elaborată de Primăria Capitalei prevede exproprieri de 60 milioane lei (aproape 13,8 milioane euro), la jumătate față de prima variantă propusă la sfârșitul anului trecut care prevedea exproprieri de 125 milioane lei pentru același proiect. Acesta este al patrulea proiect privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru Supralărgirea Șos. Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca și strada Petricani care va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Proiectul Supralărgire Șos. Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca și strada Petricani (care va asigura intrarea A3 în București) a fost modificat pentru a patra oară. Suma destinată despăgubirilor pentru terenurile și construcțiile ce ar urma să fie expropriate a scăzut de la  38 milioane euro 13,7 milioane euro.

"Epopeea" exproprielilor pentru realizarea intrării A3 în București a început în 2010, când prin Hotărârea 311 din 17 noiembrie a fost aprobat culoarul de expropriere și declanșarea procedurilor în cauză. Conform documentului, valoarea despăgubirilor pentru suprafața de teren de 42.794 metri pătrați și  pentru construcțiile cu o suprafață totală de 3.032 mp ce ar fi urmat să fie expropriate era stabilită la 38.284.664 euro. Exproprierile nu au fost declanșate la timp, iar ulterior legea în 198/2004 în baza căreia fusese emisă hotărârea a expirat.  

În octombrie 2013, Primăria Capitalei propunea un nou proiect care prevedea cheltuirea a 125 milioane lei (28 milioane euro), pentru a obține terenul necesar lărgirii Șos. Fabricii de Glucoză. Conform proiectului, ar fi fost expropriați peste 43.227 de metri pătrați de teren și clădiri cu o suprafață de 2.372 de metri pătrați.

Ulterior primarul general, Sorin Oprescu, a cerut modificarea proiectului pentru că exproprierile erau prea scumpe.

Într-un interviu acordat B365.ro, edilul-șef spunea că vrea să schimbe proiectul inițial pentru a reduce costul exproprierilor. "La Fabrica de Glucoză am schimbat puțin pentru că erau prea scumpe exproprierile. Primăria nu are atâţia bani. Așa că mă duc și mă sui pe piloni, deasupra. Nu mai lărgesc strada la sol, ci fac pasaj suprateran. De la strada Petricani se urcă pe piloni și coboară abia în Calea Floreasca. La intersecţia cu Barbu Văcărescu vor fi construite rampe de urcare şi de coborâre de pe pasaj. Va fi un pasaj suprateran pe deasupra Şos. Fabrica de Glucoză. Acum se lucrează la proiect", declara la începutul lunii martie, primarul general.

În ședința CGMB din mai 2014 a fost propus un nou proiect privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru Supralărgirea Șos. Fabrica de Glucoză. De această dată, suma destinată despăgubirilor pentru terenurile și construcțiile ce urmau a fi expropriate a fost redusă la 90,38 milioane lei (20,56 milioane euro). S-a redus semnificativ și suprafața de teren propusă pentru expropriere. Astfel, noul proiect propunea exproprierea unor terenuri cu o suprafață totală 26.867 metri pătrați și clădiri cu o suprafaţă de 2.153 mp. Proiectul nu a fost aprobat.

O a patra variantă a proiectului este supusă aprobării CGMB în ședința din 30 septembrie 2014. Conform documentului, exproprierile necesare proiectului Supralărgirea Șos. Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca și strada Petricani pot fi realizate în schimbul unor despăgubiri în suma totală de 60.832.675 lei (13,8 milioane euro). În total vor fi expropriate terenuri cu o suprafață totală 19.174 metri pătrați și clădiri cu o suprafaţă de 2.172 metri.

Banii vor fi virați proprietarilor în termen de 240 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Proprietarii amenință că dau Primăria în judecată

Reducerea culoarului de expropriere ar putea crea însă grave probleme juridice și financiare Primăriei Capitalei.

Astfel, proprietarii aflați pe culoarul de expropriere stabilit încă din 2010 de Primăria Capitalei pentru lucrarea de pe Fabrica de Glucoză nu sunt de acord cu modificarea proiectului. Mai mult, ei amenință că dacă exproprierile vor fi anulate, vor da primăria în judecată și vor cere despăgubiri. "Timp de patru ani de zile, de când s-a stabilit culoarul de expropriere noi nu am mai putut să facem nimic cu terenul. Am pierdut foarte mulți bani în perioada asta. Dacă veti aproba acest proiect vă voi acționa în judecată și voi cere despăgubiri", declara Tanți Virginica Dumitrescu, unul dintre proprietarii cuprinși în culoarul de expropriere pentru Supralărgire, în urmă cu câteva luni.

Și Adrian Ciorobea, unul dintre proprietarii de pe str. Fabrica de Glucoza, a anunțat că va da în judecata Primaria Capitalei fiindca institutia inca nu i-a expropriat cele doua hectare de teren pe care le detine impreuna cu avocata Tanti Virginica pe aceasta artera si pe care ar urma sa primeasca 41 milioane de lei, potrivit evaluarilor Primariei Capitalei, potrivit Hotnews.ro.

Primăria Capitalei a lansat în luna februarie licitația pentru realizarea proiectului Supralărgire Șos. Fabrica de glucoză.  Între timp însă, proiectul a fost modificat.

Potrivit anunțului de licitație din februarie, Primăria Capitalei estima că lucrările de proiectare și construcție ar costa între 16,5 milioane euro și 30 milioane euro. În momentul lansării licitației, proiectul prevedea că  șoseaua va fi lărgită la patru benzi (câte două pe sens) pe o distanță de 1,8 kilometri, cu trotuare de fiecare parte. Trotuarele vor avea între 3,5 și 4,5 metri, din care cel puțin un metru de zonă verde înierbată. Pentru a nu îngreuna traficul pe artera principală, municipalitatea va construi paralel cu Fabrica de Glucoză, între Barbu Văcărescu și Șos Petricani, o stradă care va prelua traficul de pe străduțele laterale. În plus, între șos. Fabrica de Glucoză și artera colectoare vor fi amenajate și locuri de parcare.

http://www.b365.ro/proiectul-intrarii-a...BKGEO.dpuf

 


 • Author: Techno
 • Posted:
 •  

Re: Largire Sos. Fabrica de Glucoza (2014 - ...) Techno

Ce tot o freaca astia?

Primăria Capitalei a modificat din nou proiectul intrării A3 în București. CUM VA ARĂTA

Proiectul de Supralărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză, care va deveni intrarea autostrăzii A3 în București, a fost modificat din nou. Proiectul prevedea inițial lărgirea arterei, construirea unei noi artere locale și a unei parcări. Pentru că exproprierile erau prea scumpe în această variantă, primarul general, Sorin Oprescu a propus ca legătura între Șoseaua Petricani și Calea Floreasca să se facă pe deasupra printr-un pasaj suprateran. Această variantă era însă prea complexă așa că s-a ales un proiect mai simplu. De fapt, cel mai simplu care putea fi realizat. Astfel, ultima variantă a municipalității prevede doar lărgirea străzii la două benzi pe sens.

Primăria Capitalei a lansat în luna februarie licitația pentru realizarea proiectului Supralărgire Șos. Fabrica de glucoză. Între timp însă, proiectul a fost modificat. De două ori.

Astfel, în momentul lansării licitației, proiectul prevedea că șoseaua va fi lărgită la patru benzi (câte două pe sens) pe o distanță de 1,8 kilometri, cu trotuare de fiecare parte. Trotuarele vor avea între 3,5 și 4,5 metri, din care cel puțin un metru de zonă verde înierbată. Pentru a nu îngreuna traficul pe artera principală, municipalitatea va construi paralel cu Fabrica de Glucoză, între Barbu Văcărescu și Șos Petricani, o stradă care va prelua traficul de pe străduțele laterale. În plus, între șos. Fabrica de Glucoză și artera colectoare vor fi amenajate și locuri de parcare.

Pentru că în această variantă, exproprierile ar fi costat foarte mult (28 milioane euro), primarul general a cerut reprezentanților Direcției de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei să realizeze un nou proiect care să reducă din costul exproprierilor. În același timp, a propus și el o nouă variantă.

"La Fabrica de Glucoză am schimbat puțin pentru că erau prea scumpe exproprierile. Primăria nu are atâţia bani. Așa că mă duc și mă sui pe piloni, deasupra. Nu mai lărgesc strada la sol, ci fac pasaj suprateran. De la strada Petricani se urcă pe piloni și coboară abia în Calea Floreasca. La intersecţia cu Barbu Văcărescu vor fi construite rampe de urcare şi de coborâre de pe pasaj. Va fi un pasaj suprateran pe deasupra Şos. Fabrica de Glucoză. Acum se lucrează la proiect", declara la începutul lunii martie, primarul general într-un interviu acordat B365.ro.

Această variantă era însă prea complexă așa că s-a ales un proiect mai simplu. De fapt, cel mai simplu care putea fi realizat. Astfel, ultima variantă a municipalității prevede lărgirea străzii de la o bandă pe sens la două benzi pe sens.

"Șoseaua va fi lărgită la patru benzi, câte două benzi pe sens. S-a renunțat deocamdată la strada ce ar fi trebuit să preia traficul de pe străduțele laterale, dar și la locurile de parcare. Ele sunt cuprinse însă în Planul Urbanistic Zonal, iar atunci când zona se va dezvolta vor putea fi realizate", a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Licitația continuă însă, chiar dacă proiectul s-a modificat între timp. "Licitația s-a organizat pe baza studiului de fezabilitate, care prevedea parcare și arteră colectoare. Proiectul tehnic care va fi făcut după licitație se va adapta noii situații", a explicat Ion Dedu.

În anunțul de licitație publicat în februarie, Primăria Capitalei estima că lucrările de proiectare și construcție pentru Supralărgire Șos. Fabrica de Glucoza ar costa între 16,5 milioane euro și 30 milioane euro. Durata de realizare a lucrărilor este de 18 luni.

Epopeea exproprierilor: Patru proiecte diferite au ajuns pe mesele consilierilor generali

Lucrările de construcție pe Șos. Fabrica de Glucoză nu vor putea începe până când Consiliul General al Municipiului București nu va aproba lista cu terenurile și construcțiile ce vor fi expropriate și despăgubirile ce vor fi primite de proprietari în compensație. Proiectul privind exproprierile a fost și el modificat de trei ori până acum. Astfel, în ședința din 27 noiembrie în Consiliul General al Municipiului București a fost supus aprobării un proiect conform căruia ar urma să fie expropriate terenuri cu o suprafață totală 19.174 metri pătrați și clădiri cu o suprafaţă de 2.172 metri. Valoarea despăgubirilor pentru terenurile și construcțiile expropriate este de 60.832.675 lei (13,8 milioane euro). Proiectul nu a fost aprobat din lipsă de cvorum.

Acesta este al patrulea proiect privind exproprierile pentru Lărgirea Șos. Fabrica de Glucoză realizat de Primăria Capitalei. "Epopeea" exproprierilor pentru realizarea intrării A3 în București a început în 2010, când prin Hotărârea 311 din 17 noiembrie a fost aprobat culoarul de expropriere și declanșarea procedurilor în cauză. Conform documentului, valoarea despăgubirilor pentru suprafața de teren de 42.794 metri pătrați și pentru construcțiile cu o suprafață totală de 3.032 mp ce ar fi urmat să fie expropriate era stabilită la 38.284.664 euro. Exproprierile nu au fost declanșate la timp, iar ulterior legea în 198/2004 în baza căreia fusese emisă hotărârea a expirat.

În octombrie 2013, Primăria Capitalei propunea un nou proiect care prevedea cheltuirea a 125 milioane lei (28 milioane euro), pentru a obține terenul necesar lărgirii Șos. Fabricii de Glucoză. Conform proiectului, ar fi fost expropriați peste 43.227 de metri pătrați de teren și clădiri cu o suprafață de 2.372 de metri pătrați.

În ședința CGMB din mai 2014 a fost propus un nou proiect privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru Supralărgirea Șos. Fabrica de Glucoză. De această dată, suma destinată despăgubirilor pentru terenurile și construcțiile ce urmau a fi expropriate a fost redusă la 90,38 milioane lei (20,56 milioane euro). S-a redus semnificativ și suprafața de teren propusă pentru expropriere. Astfel, noul proiect propunea exproprierea unor terenuri cu o suprafață totală 26.867 metri pătrați și clădiri cu o suprafaţă de 2.153 mp. Proiectul nu a fost aprobat.

Proprietarii amenință că dau Primăria în judecată

Reducerea culoarului de expropriere ar putea crea însă grave probleme juridice și financiare Primăriei Capitalei.

Astfel, proprietarii aflați pe culoarul de expropriere stabilit încă din 2010 de Primăria Capitalei pentru lucrarea de pe Fabrica de Glucoză nu sunt de acord cu modificarea proiectului. Mai mult, ei amenință că dacă exproprierile vor fi anulate, vor da primăria în judecată și vor cere despăgubiri. "Timp de patru ani de zile, de când s-a stabilit culoarul de expropriere noi nu am mai putut să facem nimic cu terenul. Am pierdut foarte mulți bani în perioada asta. Dacă veti aproba acest proiect vă voi acționa în judecată și voi cere despăgubiri", declara Tanți Virginica Dumitrescu, unul dintre proprietarii cuprinși în culoarul de expropriere pentru Supralărgire, în urmă cu câteva luni.

Și Adrian Ciorobea, unul dintre proprietarii de pe str. Fabrica de Glucoza, a anunțat, potrivit hotnews.ro, că va da în judecata Primaria Capitalei fiindca institutia inca nu i-a expropriat cele doua hectare de teren pe care le detine impreuna cu avocata Tanti Virginica pe aceasta artera si pe care ar urma sa primeasca 41 milioane de lei, potrivit evaluarilor Primariei Capitalei.

Etichete: autostrada A3, exproprieri, intrarea A3 în București, Primăria Capitalei, realitatea, Șoseaua Fabrica de Glucoză    

http://www.b365.ro/primaria-capitalei-a ... 20393.html

 


 • Author: Techno
 • Posted:
 •  

Re: Largire Sos. Fabrica de Glucoza (2014 - ...) Techno

Dupa ce ca o scaldau, acum o ineaca...de tot.


Bugetul Capitalei rămâne fără 720 milioane lei. DE LA CE INVESTIȚII SE IAU BANI

Bugetul Capitalei va fi rectificat în minus cu 720 milioane lei, ajungând de la 4,7 miliarde la aproape 4 miliarde lei, potrivit unui proiect supus aprobării Consiliului General al Municipiului București în ședința din 18 decembrie. Pe lista investițiilor care vor rămâne fără buget se află proiecte precum intrarea A3 în București, pasajul subteran de la Piața Romană sau parcarea park&ride de pe Bd. Aerogării. La nici unul dintre aceste proiecte nu au fost începute lucrările până acum. În schimb, au primit mai mulți bani  Pasajul rutier subteran de la Piața Presei Libere și Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, lucrări aflate în derulare.

Bugetul Capitalei va fi rectificat în minus cu 720 milioane lei, ajungând de la 4,7 miliarde la aproape 4 miliarde lei. Rectificarea în minus a bugetului pe 2014 este cauzată de scăderea cu aproape 400 milioane lei a sumelor venite din cotele si sumele defalcate din impozitul pe venit, dar și din cauza scăderii sumelor încasate de municipalitate din închirieri și concesiuni.

În urma rectificării, bugetul Primariei Capitalei va rămâne fără 586 milioane lei, dintre care 372 milioane lei vor fi luați de la investitii, 83 milioane lei de la subventiile pentru căldură si transport public, 40 milioane lei de la despagubiri civile, iar 74 milioane lei de la cheltuieli curente privind functionarea primariei.

Lista principalelor proiecte afectate rectificarea bugetului:

- Pasajul Basarab rămâne fără 66 milioane lei;

- Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu a primit în plus 8 milioane lei, pe lângă cele 40 milioane alocate la începutul anului (mai multe detalii despre acest proiect AICI)

- proiectul de reabilitare a bd. Liviu Rebreanu: rămâne fără 14 milioane lei (DETALII PROIECT)

- Penetrația Splaiul Independenței -Ciurel - A1:  se   taie 27 milioane lei din 45 milioane lei primite la începutul anului

- lărgire Prelungirea Ghencea - Din cei 5 milioane lei alocați la începutul anului, mai rămân după rectificare 50.000 lei

- Diametrala Buzesti-Berzei primește în plus 10 milioane lei. Bugetul final 2014 - 45 milioane lei

- reabilitare bd Aerogării cu parcare park&ride:  Din cele 16 milioane primite inițial, mai rămân 500.000 lei. Proiectul de reabilitare a carosabilului și a liniei de tramvai a fost terminată, însă nici acum nu au început lucrările la parcarea park&ride de lângă aeroportul Băneasa.

- Reabilitare Sos. Pantelimon: proiectul mai primește 5 milioane lei, pe lângă cele 19 milioane alocate inițial (DETALII PROIECT)

- Pasaj Piata Presei: la inceputul anului s-au alocat 15 milioane, iar la rectificare se dau in plus 15 milioane lei; (DETALII PROIECT)

- Pasaj Piața Romană (lucrare neinceputa): la inceputul anului s-au alocat 10 milioane, iar la rectificare mai raman 2,9 milioane lei;

- lărgire Fabrica de Glucoza (intrarea A3 în București): la inceputul anului s-au alocat 37 milioane, iar la rectificare mai raman 10.000 lei (DETALII PROIECT)

- proiectul de lărgire a str. Brasov cu pasaj la intersectia Brasov cu bd. Ghencea: din cele 40 milioane lei alocate inițial mai raman 10.000 lei după rectificare.

Proiectul de rectificare a bugetului pe anul 2014 va fi supus aprobării CGMB în ședința de joi, 18 decembrie.

http://www.b365.ro/bugetul-capitalei-re ... 21388.html

 


 • Author: Techno
 • Posted:
 •  

Re: Largire Sos. Fabrica de Glucoza (2014 - ...) Techno

S-a mai făcut un pas pentru realizarea intrării A3 în București. CGMB a aprobat exproprierile:

S-a mai făcut un pas pentru realizarea intrării A3 în București. CGMB a aprobat exproprierile

Un nou pas înainte în cadrul proiectului de realizare a intrării A3 în București, a fost făcut joi. Este vorba despre lărgirea Șos. Fabrica de Glucoză, între Calea Floreasca și Șoseaua Petricani, proiect blocat de un an la faza exproprierilor. Astfel, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, joi, hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru această lucrare. Proiectul a fost împărțit de această dată pe tronsoane. Ultima variantă elaborată de Primăria Capitalei prevede exproprieri de 47 milioane lei (aproape 10,6 milioane euro), pentru primul tronson, cuprins între strada Barbu Văcărescu și Strada Petricani. Conform proiectului, vor fi expropriate terenuri cu o suprafață totală 15.588 metri pătrați și clădiri cu o suprafaţă la sol de 1.504 metri pătrați. Reprezentanții municipalității susțin că trecerile de pietoni vor fi amenajate sub forma unor pasaje denivelate, amplasamentul lor urmând a fi stablit prin proiectul tehnic.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, joi, 12 februarie, proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitatea publică ,,Lărgire Şoseaua Fabrica de Glucoză între strada Barbu Văcărescu şi Şoseaua Petricani - tronsonul I". Conform hotărârii, vor fi expropriate terenuri cu o suprafață totală 15.588 metri pătrați și clădiri cu o suprafaţă la sol de 1.504 metri. Valoarea despăgubirilor pentru terenurile și construcțiile expropriate este de 47.795.266 lei (10,6 milioane euro). (VEZI AICI PROIECTUL)

Proiectul intrării A3 în București, prevede lărgirea străzii Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca și strada Petricani. Proiectul privind exproprierile, aprobat astăzi, exclude acea mică porțiune cuprinsă între str. Barbu Văcărescu și Calea Floreasca.

"Trecerile de pietoni vor fi amenajate sub forma unor pasaje denivelate. Probabil vor fi două sau trei astfel de pasaje. Unde vor fi ele anume se va stabili prin proiectul tehnic", a declarat pentru B365.ro Ion Dedu, director executiv Direcția de Transporturi din Primăria Capitalei.

Banii vor fi virați proprietarilor în termen de 240 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Acesta este al cincilea proiect privind exproprierile pentru Lărgirea Șos. Fabrica de Glucoză realizat de Primăria Capitalei. "Epopeea" exproprierilor pentru realizarea intrării A3 în București a început în 2010, când prin Hotărârea 311 din 17 noiembrie a fost aprobat culoarul de expropriere și declanșarea procedurilor în cauză. Conform documentului, valoarea despăgubirilor pentru suprafața de teren de 42.794 metri pătrați și pentru construcțiile cu o suprafață totală de 3.032 mp ce ar fi urmat să fie expropriate era stabilită la 38.284.664 euro. Exproprierile nu au fost declanșate la timp, iar ulterior legea în 198/2004 în baza căreia fusese emisă hotărârea a expirat.

În cadrul ședinței de joi, Sorin Oprescu a făcut și o declarație referitoare la proiectele de pe ordinea de zi a CGMB, care vizează aprobarea exproprierilor pentru Supralărgirea Fabrica de Glucoză, Reabilitarea Bulevardului Liviu Rebreanu și Penetrație Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București-Pitești.

"După ani de zbateri și dezbateri, după ce am introdus pe ordinea de zi a ședințelor CGMB de nenumarate ori aceste proiecte, consilierii generali au binevoit să-și facă datoria fată de cetățenii Bucureștiului și să nu mai blocheze lucrări, care acum puteau fi gata. Astăzi au aprobat exproprierile pentru trei proiecte importante ale Bucureștiului: este vorba despre proiectul pentru lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză (care astăzi a fost introdus pe ordinea de zi a Consiliului pentru a 15-a oară), reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu ( introdus a-11-a oară pe ordinea de zi) și proiectul privind Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel - Autostrada București-Pitești (a 12-a oară pe ordinea de zi a CGMB). Sper ca de acum inainte, aleșii bucureștenilor să colaboreze în interesul comunității, astfel încât proiectele de dezvoltare a orașului să nu mai fie întârziate din motive politicianiste", a declarat primarul general, Sorin Oprescu.

În octombrie 2013, Primăria Capitalei propunea un nou proiect care prevedea cheltuirea a 125 milioane lei (28 milioane euro), pentru a obține terenul necesar lărgirii Șos. Fabricii de Glucoză. Conform proiectului, ar fi fost expropriați peste 43.227 de metri pătrați de teren și clădiri cu o suprafață de 2.372 de metri pătrați.

Ulterior primarul general, Sorin Oprescu, a cerut modificarea proiectului pentru că exproprierile erau prea scumpe. Într-un interviu acordat B365.ro, edilul-șef spunea că vrea să schimbe proiectul inițial pentru a reduce costul exproprierilor. "La Fabrica de Glucoză am schimbat puțin pentru că erau prea scumpe exproprierile. Primăria nu are atâţia bani. Așa că mă duc și mă sui pe piloni, deasupra. Nu mai lărgesc strada la sol, ci fac pasaj suprateran. De la strada Petricani se urcă pe piloni și coboară abia în Calea Floreasca. La intersecţia cu Barbu Văcărescu vor fi construite rampe de urcare şi de coborâre de pe pasaj. Va fi un pasaj suprateran pe deasupra Şos. Fabrica de Glucoză. Acum se lucrează la proiect", declara la începutul lunii martie, primarul general.

În ședința CGMB din mai 2014 a fost propus un nou proiect privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru Supralărgirea Șos. Fabrica de Glucoză. De această dată, suma destinată despăgubirilor pentru terenurile și construcțiile ce urmau a fi expropriate a fost redusă la 90,38 milioane lei (20,56 milioane euro). S-a redus semnificativ și suprafața de teren propusă pentru expropriere. Astfel, noul proiect propunea exproprierea unor terenuri cu o suprafață totală 26.867 metri pătrați și clădiri cu o suprafaţă de 2.153 mp. Proiectul nu a fost aprobat.

O a patra variantă a proiectului a fost supusă aprobării CGMB în ședința din 26 noiembrie 2014. Conform documentului, exproprierile necesare proiectului Supralărgirea Șos. Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca și strada Petricani pot fi realizate în schimbul unor despăgubiri în suma totală de 60.832.675 lei (13,8 milioane euro). În total vor fi expropriate terenuri cu o suprafață totală 19.174 metri pătrați și clădiri cu o suprafaţă de 2.172 metri.

Proiectul din ședința de joi, 29 ianuarie 2015, este astfel a cincea variantă.

Proprietarii amenință că dau Primăria în judecată

Reducerea culoarului de expropriere ar putea crea însă grave probleme juridice și financiare Primăriei Capitalei.

Astfel, proprietarii aflați pe culoarul de expropriere stabilit încă din 2010 de Primăria Capitalei pentru lucrarea de pe Fabrica de Glucoză nu sunt de acord cu modificarea proiectului. Mai mult, ei amenință că dacă exproprierile vor fi anulate, vor da primăria în judecată și vor cere despăgubiri. "Timp de patru ani de zile, de când s-a stabilit culoarul de expropriere noi nu am mai putut să facem nimic cu terenul. Am pierdut foarte mulți bani în perioada asta. Dacă veti aproba acest proiect vă voi acționa în judecată și voi cere despăgubiri", declara Tanți Virginica Dumitrescu, unul dintre proprietarii cuprinși în culoarul de expropriere pentru Supralărgire, în urmă cu câteva luni.

Și Adrian Ciorobea, unul dintre proprietarii de pe str. Fabrica de Glucoza, a anunțat că va da în judecata Primaria Capitalei fiindca institutia inca nu i-a expropriat cele doua hectare de teren pe care le detine impreuna cu avocata Tanti Virginica pe aceasta artera si pe care ar urma sa primeasca 41 milioane de lei, potrivit evaluarilor Primariei Capitalei, potrivit Hotnews.ro.

Proiectul de supralărgire a străzii a fost modificat

Primăria Capitalei a lansat în luna februarie licitația pentru realizarea proiectului Supralărgire Șos. Fabrica de glucoză.  Între timp însă, proiectul a fost modificat.

Potrivit anunțului de licitație din februarie, Primăria Capitalei estima că lucrările de proiectare și construcție ar costa între 16,5 milioane euro și 30 milioane euro. În momentul lansării licitației, proiectul prevedea că  șoseaua va fi lărgită la patru benzi (câte două pe sens) pe o distanță de 1,8 kilometri, cu trotuare de fiecare parte. Trotuarele vor avea între 3,5 și 4,5 metri, din care cel puțin un metru de zonă verde înierbată. Pentru a nu îngreuna traficul pe artera principală, municipalitatea va construi paralel cu Fabrica de Glucoză, între Barbu Văcărescu și Șos Petricani, o stradă care va prelua traficul de pe străduțele laterale. În plus, între șos. Fabrica de Glucoză și artera colectoare vor fi amenajate și locuri de parcare.

Pentru că între timp suprafața terenurilor de expropriat a fost redusă foarte mult, a fost modificat și proiectul lucrării de infrastructură.  

"Șoseaua va fi lărgită la patru benzi, câte două benzi pe sens. S-a renunțat deocamdată la strada ce ar fi trebuit să preia traficul de pe străduțele laterale, dar și la locurile de parcare. Ele sunt cuprinse însă în Planul Urbanistic Zonal, iar atunci când acea zonă se va dezvolta vor putea fi realizate", a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Etichete: A3, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, exproprieri, intrarea A3 în București, realitatea    

http://www.b365.ro/exproprieri-fabrica- ... 07019.html

 


 • Author: horex
 • Posted:
 •  

Re: Largire Sos. Fabrica de Glucoza (2014 - ...) horex

horex wrote:
Pana la urma cand se incepe ceva aici? Ca se tot construieste in draci.


Mi-am raspuns singur... o noua amanare

Lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza nu vor incepe nici in acest an, zeci de mii de corporatisti de pe platforma Pipera continua sa piarda ore intregi in trafic

Lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza la doua benzi pe sens nu vor incepe nici in acest an. Asta desi Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat inca de la inceputul anului culoarul de exproprieri, iar pentru realizarea lucrarii au fost prevazuti in bugetul pe anul 2015 circa 55 milioane lei. Reprezentantii municipalitatii spun ca abia acum s-au apucat sa faca exproprierile, iar licitatia pentru desemnarea constructorului inca nu a fost finalizata, cel mai optimist termen pentru inceperea lucrarii fiind primavara lui 2016. Lucrarea este necesara atat pentru descarcarea viitoarei autostrazi A3 cat si pentru decongestionarea traficului de pe aceasta strada si str. Dimitrie Pompeiu,  unde cei care lucreaza in Pipera stau blocati in trafic zeci de minute deoarece infrastructura nu a tinut pas cu dezvoltarea imobiliara.

"Conform hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 27 / 12.02.2015, suma destinata exproprierilor pentru obiectivul de investitii Largire Soseaua Fabrica de Glucoza intre Barbu Vacarescu si strada Petricani ¬ Tronson I este de 47.795.266 lei. La data de 01.10.2015 suma a fost consemnata in totalitate in conturile de afectatiune speciala ale Primariei Municipiului Bucuresti. In termen de 30 de zile lucratoare, proprietarii vor fi notificati in vederea eliberarii proprietatilor. Dupa expirarea termenului de 30 de zile, Primarul General va emite decizia de expropriere.  In paralel, conform legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, Primaria Capitalei intreprinde demersuri pentru infiintarea Comisiei de expropriere. Din aceasta comisie fac parte: Primarul General, un reprezentant al Prefecturii Bucuresti, un reprezentant al Oficiului de Cadastru, Publicitate si Intabulare si 2 reprezentanti cu expertiza juridica ai Primariei Municipiului Bucuresti. Comisia are rolul de a verifica dreptul real de proprietate al detinatorilor de imobile si terenuri aflati pe culoarul de expropriere, urmand ca ulterior sa emita hotararile individuale de expropriere in baza carora se va efectua plata efectiva a proprietatilor. Estimez ca in cursul lunii decembrie comisia isi va incepe activitatea", a declarat pentru HotNews.ro Cornel Pieptea, viceprimarul Capitalei.

In ceea ce priveste licitatia pentru desemnarea constructorului, Cornel Pieptea spune ca  pe 14.04.2014 a avut loc depunerea ofertelor, la licitatie participand 8 oferte. "In prezent, este in desfasurare procedura de evaluare a ofertelor, existand din partea Primariei Municipiului Bucuresti cereri suplimentare de clarificare a ofertelor.  Dupa incheierea procedurii de atribuire si expirarea perioadei de contestare a licitatiei, se va incheiea contractul de executie, in care va fi prevazut termenul de executie", a declarat Cornel Pieptea.

Astfel, cel mai optimist termen pentru inceperea lucrarilor este primavara lui 2016.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat din bugetul Primariei Capitalei pe anul 2015, circa 55 milioane lei pentru largirea strazii Fabrica de Glucoza. In plus, la inceputul acestui an, CGMB a aprobat culoarul de exproprieri pentru acest proiect, dupa aproape doi ani de scandal intre consilierii generali si primarul general, acestia fiiind nemultumiti de costurile foarte mari ce urma sa le plateasca municipalitatea pentru a intra in posesia terenurilor. In final costurile aferente exproprierilor au scazut de la 120 milioane lei la 48 milioane lei, iar proiectul a primit unda verde. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, aflat acum in arest, a declarat in mai multe randuri ca lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza vor incepe in acest an, existand bani in buget pentru lucrare.

Primaria Capitalei a demarat licitatia pentru desemnarea constructorului pentru acest proiect inca din februarie anul trecut, insa aceasta nu s-a finalizat nici pana acum. Potrivit informatiilor de pe site-ul de licitatii publice, municipalitatea vrea sa contracteze urmatoarele lucrari pentru obiectivul ¬Largire Soseaua Fabrica de Glucoza intre Calea Floreasca si Soseaua Petricani¬:

- Largirea la patru benzi a 1,8 km de strada;
- Reconfigurarea intersectiilor pa care soseaua Fabrica de Glucoza le traverseaza si racordarea la viitoarea intersectie cu sens giratoriu a autostrazii A3 Bucuresti ¬ Ploiesti ¬ Brasov;
- Asigurarea scurgerii apelor prin prevederea unei canalizari pluviale precum si prin repozitionarea gurilor de scurgere existente in zonele cu canalizare existent;
- Reamenajarea spatiilor verzi si a trotuarelor;
- Asigurarea iluminatului stradal;
- Lucrari de instalatii electrice, instalatii pentru gaze;


Pentru aceasta lucrare Primaria Capitalei este dispusa sa dea maxim 110 milioane lei fara TVA, iar termenul de finalizare este de 18  luni incepand de la data atribuirii contractului.

Largirea strazii Fabrica de Glucoza este necesara pentru descarcarea traficului de pe autostrada A3, atunci cand ea va intra in Bucuresti, in Soseaua Petricani. Din pacate si aceasta lucrare este intarziata, termenul initial de finalizare fiiind 2012. Acum au mai ramas de facut doar 3 kilometri din tronsonul Bucuresti - Moara Vlasiei, la intrarea in Bucuresti,  insa contractul cu constructorul a fost reziliat si s-a lansat o noua licitatie. Castigatorii licitatiei vor fi anuntati in luna octombrie, a declarat ministrul Transporturilor, Iulian Matache, insa cel mai probabil contractul se va semna abia in primavara lui 2016, dupa rezolvarea eventualelor contestatii, iar lucrarile vor putea incepe abia spre finalul anului, dupa realizarea proiectului tehnic.

http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... treaba.htm

 


 • Author: survola
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Largire Sos. Fabrica de Glucoza (2014 - ...) survola

Aparent lucrarea mai face un pas in faţă:

Primaria Capitalei a dat dispozitiile de expropriere pentru pasajul de la Ciurel si largirea strazii Fabrica de Glucoza

Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a dat dispozitiile de expropriere pentru terenurile afectate de Pasajul de la Ciurel si de largirea strazii Fabrica de Glucoza. In cazul Pasajului de la Ciurel se vor expropria 39 de proprietati aflate intre str. General Petre Popovat si str. Amilcar C. Sandulescu - valoarea estimata a acestora fiind de 22 milioane lei. Pentru largirea strazii Fabrica de Glucoza, intre Sos. Petricani si bd. Barbu Vacarescu, se vor expropria 34 de proprietati, valoarea estimata fiind de circa 50 milioane lei. Exproprierile de la Ciurel permit practic continuare lucrarilor la pod, realizate in proportie de 50%, potrivit reprezentantilor municipalitatii, iar la Fabrica de Glucoza, deblocarea lucrarii, care trebuia inceputa inca din 2010. Totusi, in acest caz este putin probabil ca lucrarea sa fie inceputa in 2016 deoarece inca nu s-a finalizat licitatia pentru desemnarea constructorului.

La strada Fabrica de Glucoza cele mai mari sume sunt primite de urmatoarele persoane/firme, care au si cea mai mare suprafata de teren:

- Editura Adevarul care va primi pentru 2150 mp de teren si constructii circa 8,2 milioane lei;
- Dumitrescu Tanti Virginica si Ciorobea Adrian care primesc pentru circa 8000 mp de teren circa 18 milioane lei;

Dumitrescu Tanti Virginica si Ciorobea Adrian sunt cunoscuti pentru cumpararea mai multor drepturi litigioase pentru terenuri aflate in prodecura de retrocedare. Acestia au devenit celebri datorita unui schimb de ternuri care a avut loc in 2005. Adrian Ciorobea si Tanti Virginica au cumparat drepturile litigioase de la mostenitorii de drept ai unui teren de 9,3 hectare care se afla pe fundul Lacului Plumbuita si in Parcul Plumbuita.

Fiindca nu li s-a putut retroceda parcul si lacul, au primit in compensare un teren de aproape trei ori mai mare pe strada Fabrica de Glucoza, nr. 6-8, respectiv, 23,4 hectare. Punerea in posesie a fost facuta de primarul interimar de la vremea respectiva, Razvan Murgeanu, prin Dispozitia nr. 4.175 din 04.04.2005. O parte din acest teren este acum cumparat de primarie cu 41,4 milioane lei.  Citeste aici mai mult despre schimbul de terenuri.


De ce s-a blocat largirea strazii Fabrica de Glucoza

Primaria Capitalei a decis sa largeasca strada Fabrica de Glucoza, inca din 2010, aceasta lucrare fiind necesara pentru preluarea traficului de pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, atunci cand ea va intra in Capitala. Tot in 2010, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat culoarul de exproprieri si despagurile - 163 milioane lei. Lucrarea nu a inceput, in 2014 s-a modificat legislatia, iar hotararea prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici si exproprierile trebuia re-aprobata.

Primaria a redus suma necesara exproprierilor de la 163 milioane lei la 60 milioane lei, insa proiectul a fost reaprobat abia in primavara anului 2015 din cauza scandalului dintre partidele politice din CGMB si conducerea primariei, consilierii fiind nemultumiti de costul mare al exproprierilor.

In bugetul pe anul 2015 au fost prevazuti pentru aceasta lucrare circa 55 milioane lei. Primarul de la acel moment al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat acum in arest la domiciliu, a declarat in mai multe randuri ca lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza vor incepe in 2015, existand bani in buget pentru lucrare. Cu toate acestea, reprezentantii municipalitatii s-au apucat abia in luna octombrie 2015 sa faca exproprierile, iar licitatia pentru desemnarea constructorului inca nu a fost finalizata, cel mai optimist termen pentru inceperea lucrarii fiind primavara lui 2016, daca nu vor fi contestatii. Daca sunt contestatii, tinand cont si de faptul ca in iunie sunt alegeri locale, lucrarea ar putea incepe abia in 2017.

Intre timp insa, pe 18 decembrie 2015, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a semnat contractul pentru constructia a celor 3 km din autostrada Bucuresti - Ploiesti care intra in Capitala prin zona Petricani. Contractul de proiectare si executie a fost atribuit Asocierii Asocierii Aktor - EuroContruct Trading 98  si are o durata de implementare de 22 de luni. Valoarea totala a contractului este de 129.180.727,51 lei fara TVA, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat. Autostrada A3, intre Ploiesti si Bucuresti trebuia terminata in 2012, insa au ramas de facut 3 kilometri din tronsonul Bucuresti - Moara Vlasiei, la intrarea in Bucuresti,  contractul cu constructorul fiind reziliat. Anul trecut ANADNR a facut o noua licitatie pentru continuarea lucrarii.

Ce prevede proiectul de largire a strazii Fabrica de Glucoza, pana la intersecttia cu bd. Barbu Vacarescu:

- Largirea la patru benzi a 1,8 km de strada;
- Reconfigurarea intersectiilor pa care soseaua Fabrica de Glucoza le traverseaza si racordarea la viitoarea intersectie cu sens giratoriu a autostrazii A3 Bucuresti "Ploiesti" Brasov;
- Asigurarea scurgerii apelor prin prevederea unei canalizari pluviale precum si prin repozitionarea gurilor de scurgere existente in zonele cu canalizare existent;
- Reamenajarea spatiilor verzi si a trotuarelor;
- Asigurarea iluminatului stradal;
- Lucrari de instalatii electrice, instalatii pentru gaze;

Pentru aceasta lucrare Primaria Capitalei este dispusa sa dea maxim 110 milioane lei fara TVA, iar termenul de finalizare este de 18  luni incepand de la data atribuirii contractului.

Despre Pasajul de la Ciurel

Pasajul de la Ciurel este finalizat in proportie de 50% si va fi gata la finalul acestui an, spun reprezentantii municipalitatii. Acesta face parte din strapungerea spre A1. Lucrarile au inceput in 2010, insa din cauza unor litigii si a lipsei de bani, s-a blocat.

Primaria Capitalei a castigat recent procesul in care un cetatean cerea anularea autorizatiei de construire emise de municipalitate pentru pasajul de la Ciurel pe motiv ca aceasta ar fi fost emisa ilegal, in regim de urgenta, desi nu era nicio urgenta. La finalul anului trecut, Tribunalul Bucuresti a decis anularea autorizatiei de construire emisa in 2014 de Primaria Capitalei pentru pasaj. Instanta arata ca nu era nici o urgenta, asa cum este ea definita de lege. Primaria Capitalei a facut recurs, iar pe 11 aprilie 2016, Curtea de Apel Bucuresti a dat dreptate institutiei, decizia fiind definitiva.

Procesul a fost pornit de un cetatean din zona, Mihai Danes, nemultumit de faptul ca piciorul podului se inalta la cativa metri de proprietatea lui si ii afecteaza viata si dreptul la prooprietate. "Nu sunt nemultumit pentru ca nu sunt expropriat ci pentru ca viata mea si a familiei mele este tulburata de actiuni ilegale care sunt scuzate  de interesul "public " in detrimentul interesului meu", spune Mihai Danes.

Mihai Danes a castigat in instanta, in iulie 2012, si anularea primei autorizatii de construire a pasajului, emisa de municipalitate in regim de urgenta, desi nu era nicio urgenta. In noiembrie 2013, sentinta a devenit definitiva. Primaria nu a tinut cont de decizia instantei si a emis o alta autorizatie, continuand lucrarile, Danes a atacat-o si pe aceasta in instanta, iar la inceputul anului 2014 a fost emisa si cea de-a treia, in baza careia se lucreaza acum, dar care a fost si ea anulata la prima instanta, in octombrie 2015. La recurs, Primaria a castigat.


In februarie 2013, si Planul Urbanistic Zonal care stabileste traseul drumului a fost suspendat in instanta de un grup de cetateni din zona  care nu sunt de acord cu acest proiect. Tribunalul Bucuresti a anulat pe 4 noiembrie 2014 Planul Urbanistic Zonal care stabileste traseul drumului expres spre Autostrada A1, ce ar urma sa porneasca de la Ciurel si sa ajunga la autostrada, dincolo de soseaua de centura. In acest PUZ este trecut inclusiv Pasajul de la Ciurel. Procesul a fost intentat de mai multe familii care detin proprietati pe traseul acestei artere. Sentinta nu este definitiva.

http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... lucoza.htm

 


 • Author: Adrian Rosca
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Largire Sos. Fabrica de Glucoza (2014 - ...) Adrian Rosca

Primăria Generală a Bucureştiului a semnat pentru modernizarea şoselei Fabrica de Glucoză

Primăria Generală a Bucureştiului a semnat joi contractul cu socierea Straco Grup - Tracon - Primacons Group pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizarea şoselei Fabrica de Glucoză, potrivit unui comunicat al instituţiei.

http://www.economica.net/primaria-gener...39764.html

Hmm, Straco. Vezi ce se intampla la pasajul Domnesti cu garantia de buna executie.

 


 • Author: TibiV
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Largire Sos. Fabrica de Glucoza (2014 - ...) TibiV

Hai sa punem si komunikatul oficial...

http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=6663

COMUNICAT DE PRESA

Soseaua Fabrica de Glucoza va fi modernizata

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat astazi, 22 iunie 2017, contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare a Soselei Fabrica de Glucoza.

Executantul acestui obiectiv de investitii este Asocierea Straco Grup SRL- SC Tracon SRL(lider de asociere)- SC Primacons Group SRL.

Astfel, conform contractului, lucrarile presupun largirea Soselei Fabrica de Glucoza intre Calea Floreasca si Soseaua Petricani, de la o banda pe sens la cate 2 benzi pe fiecare sens si reconfigurarea intersectiei cu str. Barbu Vacarescu, pentru imbunatatirea conditiilor de circulatie la intrarea in Bucuresti de pe autostrada A3.

Concret, lucrarile care vor fi executate in cadrul acestui contract sunt: largirea la 4 benzi a 1,8 km de strada, cate 2 benzi pe sens de cate 3,5m, realizarea trotuarelor cu o latime de 4,5m; reconfigurarea intersectiilor pe care soseaua Fabrica de Glucoza le traverseaza si racordarea la viitoarea intersectie cu sens giratoriu a autostrazii A3 Bucuresti-Ploiesti-Brasov; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizari pluviale precum si prin repozitionarea gurilor de scurgere existente; reamenajarea spatiilor verzi; modernizarea iluminatului stradal.

Durata de executie este de 18 luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor.

Valoarea contractului este de 48.228.719.48 lei.

2017-06-22


Ca de obicei, nu stie ce semneaza...
Nu va fi nici o "racordarea la viitoarea intersectie cu sens giratoriu a autostrazii A3 Bucuresti-Ploiesti-Brasov".
Acolo va fi intersectie in T, semaforizata.

 


 • Author: horex
 • Posted:
 •  

Re: Discutii horex

Minunat :(

Veste proasta pentru bucuresteni: Lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza nu vor incepe nici in acest an

Lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza nu vor incepe nici in acest an, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Proiectul este esential pentru Bucuresti deoarece aceasta strada va prelua o parte din traficul de pe autostrada A3, cand aceasta va intra in Capitala. In plus, in zona s-au construit mai multe cladiri de birouri si locuinte, iar cei care locuiesc sau lucreaza stau blocati pe aceasta artera zeci de minute. A3 trebuia sa intre in Bucuresti pana la finalul acestui an, insa un termen realist este anul viitor.

"In acest moment este in curs de elaborare proiectul tehnic. Ordinul administrativ de incepere a prestarii serviciilor de proiectare a fost dat incepand cu 03.07.2017. Dupa finalizarea proiectului tehnic - in  5 luni-  vom demara procedurile de obtinere a  autorizatiei de construire pentru inceperea efectiva a lucrarilor de executie", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Municipalitatea motiveaza intarzierile prin faptul ca a fost semnat contractul de proiectare si executie lucrari nr. 263/23.06.2017 intre Primaria Municipiului Bucuresti si Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L.-S.C. TRACON S.R.L.-S.C. PRIMACONS GROUP S.R.L. abia   in data de 23.06.2017, din cauza contestatiilor.

Termenul de finalizare a lucrarilor este de 18 luni incepand cu data ordinului de incepere, din care 5 luni proiectarea. Lucrarile presupun largirea arterei la doua benzi pe sens, amenajarea de trotuare si parcari si costa 48.228.719.48 lei. In bugetul Primariei Capitalei pe anul 2017 s-au alocat pentru aceasta lucrare 15 milioane lei.

De ce s-a blocat largirea strazii Fabrica de Glucoza

Primaria Capitalei a decis sa largeasca strada Fabrica de Glucoza, inca din 2010, aceasta lucrare fiind necesara pentru preluarea traficului de pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, atunci cand ea va intra in Capitala. Tot in 2010, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat culoarul de exproprieri si despagurile - 163 milioane lei. Lucrarea nu a inceput, in 2014 s-a modificat legislatia, iar hotararea prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici si exproprierile trebuia re-aprobata.

Primaria a redus suma necesara exproprierilor de la 163 milioane lei la 60 milioane lei, insa proiectul a fost reaprobat abia in primavara anului 2015 din cauza scandalului dintre partidele politice din CGMB si conducerea primariei, consilierii fiind nemultumiti de costul mare al exproprierilor. Exproprierile au fost aprobate abia pe primul tronson, intre Sos. Petricani si Barbu Vacarescu.

In bugetul pe anul 2015 au fost prevazuti pentru aceasta lucrare circa 55 milioane lei. Primarul de la acel moment al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat in mai multe randuri ca lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza vor incepe in 2015, existand bani in buget pentru lucrare. Cu toate acestea, reprezentantii municipalitatii au dat dispozitiile de expropriere abia in 2016.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe 30 august 2017 si exproprierile pentru tronsonul II, cuprins intre Calea Floreasca si Barbu Vacarescu. Astfel, va fi expropriata o suprafata de 3586 mp, iar despagubirile propuse se ridica la 17,5 milioane lei.

Potrivit hotararii adoptate de CGMB vor fi expropriate doua terenuri:
- un teren de 3174 mp aflat in proprietate lui Saadati Sohi Manochehr care va primi 15,73 milioane lei.

- un teren de 412 mp detinut de BVB REal Estate care va primi 2,1 milioane lei.
http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... -acest.htm

 


 • Author: URANUS
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discutii URANUS

Primăria Capitalei cere MApN două terenuri pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) solicită Guvernului României trecerea a două terenuri din administrarea Ministerului Apărării în cea a Muncipalităţii, pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză, potrivit unui proiect de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General a Municipiiului Bucureşti.

Se solicită Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru transmiterea în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în vederea realizării obiectivului de investiţii << Lărgire Şoseaua Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani>>, precum şi declararea din bunuri de interes national în bunuri de interes local a două suprafeţe, de 184 mp şi 127 mp aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale", se arată în proiectul de hotărâre al CGMB, aflat pe ordinea de zi de săptămâna viitoare.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat în luna iunie a acestui an un contract privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a Şoselei Fabrica de Glucoză, executantul acestui obiectiv de investiţii fiind Asocierea Straco Grup SRL - SC Tracon SRL (lider de asociere) - SC Primacons Group SRL.

„Conform contractului, lucrările presupun lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani, de la o bandă pe sens la câte două benzi pe fiecare sens şi reconfigurarea intersecţiei cu str. Barbu Văcărescu, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie la intrarea în Bucureşti de pe autostrada A3", precizează reprezentanţii PMB.

Durata de execuţie este de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea contractului este de 48.228.719.48 lei.

În prezent, Şoseaua Fabrica de Glucoză este una dintre cele mai aglomerate artere din Bucureşti, unde ambuteiajele se formează, la ore de vârf, pe aproape toată lungimea drumului.

http://www.mediafax.ro/social/primaria- ... e-16860332

 


 • Author: gabriels
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa gabriels

https://www.hotnews.ro/stiri-administra ... iecare.htm


Încep lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză, un proiect promis de Primăria Capitalei încă de acum 8 ani, dar amânat în fiecare an

Str Fabrica de Glucoza, Bucuresti
Str Fabrica de Glucoza, Bucuresti
Foto: Google Street View
Primăria Capitalei începe din data de 3 august lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză de la două la patru benzi, a declarat Marius Coaje, consilier al primarului general pe infrastructură, pentru HotNews.ro. În prima fază se vor face demolările necesare lărgirii, etapă care va dura 3 săptămâni. Potrivit sursei citate, termenul de execuție este 15 luni, însă reprezentanții municipalității promit că se va face în 12. Până la finalul acestui an, autostrada A3 va intra în București prin Șoseaua Petricani,  iar strada Fabrica de Glucoză este vitală pentru defluidizarea traficului în zonă. În cazul în care lucrările la autostrada A3 se finalizează, iar lărgirea str. Fabrica de Glucoză nu este gata, există riscul ca zona să fie blocată din punct de vedere al traficului auto.

Lărgirea străzii Fabrica de Glucoză a fost anunțată de Primăria Capitalei încă din 2010, iar în ultimii 5 ani, în fiecare an, primarii anunțau că va începe „anul acesta”. Inițial au fost probleme cu exproprierile, apoi cu licitația, apoi a fost nevoie de actualizarea proiectului.Primarul Gabriela Firea a anunțat înițial că va începe șantierul în 2017, apoi în primăvara lui 2018.

„Pe data de 3 august facem predarea de amplasament în vederea organizării de șantier și a demersurilor pentru desființarea construcțiilor necesare lărgirii. Cu asta se începe. În trei săptămâni se termină demolările, apoi dăm drumul la lucrări. Termenul de execuție este de 15 luni. Noi ne dorim ca în 12 să terminăm acest proiect, indiferent că anumite zone le vom bloca total ca această asociere să poată lucra și în weekend și seara târziu”, a declarat consilierul primarului general pe infrastructură, Marius Coaje.

Lucrarea este executată de asocierea  STRACO GRUP-TRACON - PRIMACONS GROUP  și are acum un cost de 47 milioane lei fără TVA,  potrivit sursei citate.

Proiectul de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză presupune lărgirea arterei de la două la patru benzi, amenajarea de piste de biciclete și trotuare pe ambele părți.

„Are și parcări, sunt două drumuri colectoare, plus că se va face reconfigurarea a două intersecții mari. Primul lucru pe care îl avem de configurat este coordonarea cu Autostrada A3, care este și ea pe ultima sută de metri, urmând să instalăm un sens giratoriu pe Șos. Petricani, sa facem ceva cu acel tramvai 16. Va fi semaforizare pe zona respectivă. La intersecția cu Barbu Văcărescu va fi cea mai mare configurare  a unei inersecții, fiindcă în zonă avem multe instituții ale statului și mulți privați care vor avea nevoie de un acces reglementat corect”, a explicat Marius Coaje.


Intersecția str. Fabrica de Glucoză cu Șos. Petricani și A3

Întrebat de ce lucrarea a întârziat atât de mult, acesta spune că în proiectul inițial nu au fost dimensionate corect rețelele edilitare, strada nu avea semaforizare, iar modificările legislative au adus alte schimbări.

„S-a câștigat o licitație în trecut, consorțiul care a câștigat a făcut o ofertă la nivelul anului 2014, din 2014 până acum s-au terminat exproprierile, dar în zonă s-a construit foarte mult, a fost nevoie să modificăm proiectul și să redimensionăm rețelele de apă și canal, iluminat public fiindcă începeam un proiect care nu era funcțional. S-au schimbat niște normative și a fost nevoie să modificăm proiectul. Săptămâna trecută a fost ultima discuție cu acest consorțiu și am căzut de acord ca proiectul tehnic este gata și este acceptat de către consultanță și Primăria Capitalei. Listele de cantități sunt actualizate ca nimeni să nu aibă nicio problemă. Avem un deviz general. Valoarea lucrării este de circa 47 milioane lei fără TVA”, a mai spus consilierul primarului Gabriela Firea.

În ceea ce privește pasajele de la Doamna Ghica și Piața Delfinului, care ar asigura fluidizarea traficului pe Șoseaua Petricani, Doamna Ghica, apoi spre Șos. Pantelimon, Marius Coaje spune că acum se refac studiile de fezabilitate.

„În momentul acesta la ambele proiecte sunt în revizie studiu de fezabilitate și proiectare la Compania Dezvoltare Durabilă. Cred că anul viitor în primăvară vom reuși să scoatem la licitație execuția acestor pasaje”, a mai declarat acesta.
Planuri lărgirea străzii Fabrica de Glucoză și sistematizarea intersecțiilor cu Șos. Petricani și bd. Barbu Văcărescu

Primăria Capitalei a decis să lărgească strada Fabrica de Glucoză încă din 2010, această lucrare fiind necesară pentru preluarea traficului de pe autostrada A3 București - Ploiești, atunci când ea va intră în Capitală. Tot în 2010, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat culoarul de exproprieri și despăgubirile - 163 milioane lei. Lucrarea nu a început, în 2014 s-a modificat legislația iar hotărârea prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici și exproprierile trebuia reaprobată.

Primăria a redus suma necesară exproprierilor de la 163 milioane lei la 60 milioane lei, însă proiectul a fost reaprobat abia în primăvară anului 2015 din cauza scandalului dintre partidele politice din CGMB și conducerea primăriei, consilierii fiind nemulțumiți de costul mare al exproprierilor.

După ce s-a rezolvat și această problemă, licitația a fost contestată și blocată. Contractul de proiectare și execuție a fost semnat abia pe 23.06.2017 între Primăria Municipiului București și Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L.-S.C. TRACON S.R.L.-S.C. PRIMACONS GROUP S.R.L.  La semnarea contractului, Primăria Capitalei anunța că termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni începând cu dată ordinului de începere, din care 5 luni proiectarea. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, valoarea contractului este de 48.228.719,48 lei fără TVA.

 


 • Author: shoppy
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa shoppy

Ori este sens giratoriu ori este semaforizata, o intersectie rotunda cu semafoare nu este sens giratoriu.

 


 • Author: andrei11
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa andrei11

Corect ! Formularea asta e din familia supralărgirilor. Sună mai cool.

 


 
Go to page:  1 2 3 4
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lărgire Șos. Fabrica de Glucoză (FINALIZAT iunie 2020)  • 
Choose destination

Since , our 1792 forum members have written 349783 posts in 4163 topics and 426 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use