Clubul modeliștilorSimulatoare

 

Topic: Cities: Skylines - Transportul in comun

5 posts, 3879 views
Cities: Skylines - Transportul in comun WT_fan06

Desi Cities: Skylines (C:S) este un city-builder, acesta simuleaza foarte bine transportul in comun, care chiar joaca un rol foarte important in fluidizarea traficului.
Acest joc este facut de cei de la Collosal Order (CO). Ii stiti pentru ca tot ei sunt cei care ne-au daruit jocurile Cities in Motion (1 si 2). De aceea, era chiar rusinos daca nu simulau cum trebuie transportul in C:S. Din fericire, insa, C:S chiar se poate numi si Cities in Motion 3. Acest joc vine VANILLA cu: autobuze, metrouri, trenuri, aeroporturi si porturi. Insa, daca va luati si DLC-uri, primiti: benzi dedicate de bus, piste de biciclete si ...... TRAMVAIE, dar si MONORAIL, zepeline, telecabine si feriboturi (de naveta). Spre deosebire de seria Sim City (cu care am crescut si in care autobuzele mergeau incoerent in orice directie), transportul in comun din C:S este unul extrem de coerent si de user-friendly. Practic, cei de la CO au pastrat simularea complexa a transporturilor din seria Cities in Motion, dar au simplificat foarte mult elementele de UI, astfel incat jucatorii sa isi poata construi rapid o retea de transport in C:S.

Am sa va arat acum reteaua mea de transport in comun din orasul in care sunt primar in momentul de fata. Orasul se numeste Slurry, este situat undeva in Anglia si am incercat sa para cat mai "British" - multe sensuri giratorii, terraced houses, aliniamente stradale tipice, etc.
gara centrala.png (1.75 MB; downloaded 3353 times)

Si asa arata o diagrama a liniilor ce se intalnesc la gara centrala. Folosesc evident si autobuze britanice: Enviro 400 si 200, Dennis Dart si Optare Solo.
linii gara.png (1.31 MB; downloaded 3350 times)

statie.png (1.93 MB; downloaded 3353 times)

Citaro este piesa de rezistenta, fiind folosit pe rutele cele mai aglomerate, dar si pe cele express. Diagrama liniilor:
linii centru.png (1.33 MB; downloaded 3350 times)

Cel mai mare cartier (fost sat satelit) este Umber. Si el are un centru in care toate liniile se intalnesc:
linii oras satelit.png (1.3 MB; downloaded 3354 times)

Al treilea cel mai mare nod de transporturi este cel de la Statia Applegate.
cadru noaptea.png (1.6 MB; downloaded 3354 times)

important transport hub.png (1.4 MB; downloaded 3350 times)

Va mai arat si cateva cadre din diferite locatii ale orasului:
linii 1.png (1.25 MB; downloaded 3352 times)

linii 2.png (1.18 MB; downloaded 3349 times)

linii 3.png (1.15 MB; downloaded 3354 times)

Am instalat un mod care imi calculeaza "weekly" profitul/pierderile vehiculelor si numarul pasagerilor transportati.

 


Re: Cities: Skylines - Transportul in comun WT_fan06

Am sa va prezint acum Slurry Commuter Train.

PARTEA 1/2

Informatii:
- 5 statii
- 20km lungime
- 4 garnituri Class 377
- 500 pasageri pe ora
- serviciu 24/7
- viteza maxima 160km/h

Traseu:
Docklands - Applegate - Forlon - Slurry South - Slurry Central

Traseul are drept scop legatura rapida dintre portul Slurry, aglomerarile urbane de pe traseu si centrul orasului. Toate statiile beneficiaza de legaturi bus, terminale amenajate pentru "feeder lines". Docklands este singura statie de pe traseu unde intrarea este gratuita. Acest fapt se datoreaza unei dispozitii a primarului in vederea incurajarii folosirii transportului in comun de catre turistii si navetistii care sosesc din port. Cea mai aglomerata statie este Applegate, la polul opus fiind cea mai nou deschisa statie, Forlon, gandita initial ca o halta pentru a facilita transportul studentilor la Universitatea de Arhitectura Slurry din apropiere. Un bilet costa 10 lire. Pe o buna bucata din traseu, linia de tren suburban imparte linia cu trenuri regionale si de marfa, cele din urma mergand in port pentru a incarca/descarca marfa.

Calatoria incepe din statia Docklands, unde trenul se umple pana aproape de jumate de fiecare data.
3.png (1.52 MB; downloaded 3324 times)

Apoi acesta accelereaza, trecand de railyard si de terminalul marfuri
4.png (1.79 MB; downloaded 3322 times)

O coteste la dreapta peste Applegate Church Street
5.png (1.99 MB; downloaded 3323 times)

Si intra in tromba in Applegate, in plina ora de varf (ora 6 dimineata)
6.png (1.88 MB; downloaded 3322 times)

7.png (1.9 MB; downloaded 3319 times)

8.png (1.89 MB; downloaded 3327 times)

Mai departe peste podul St. Catherine's Bridge si prin campii
9.png (1.81 MB; downloaded 3320 times)

Si ajunge in statia Forlon
11.png (1.91 MB; downloaded 3324 times)

Linia este la vest de cartierul dormitor Blackwall (nume ce provine de la asezarea geografica, langa munti). Cu o populatie de 3500 de locuitori, Blackwall este unul dintre cele mai populate cartiere. Pe high street se inlantuie magazinele, in timp ce inspre munte se insira casele abia trezite din somn de Soare si de clopotelul Universitatii de Arhitectura, care ii cheama pe studenti la cursuri.
12.png (1.9 MB; downloaded 3322 times)

Trecand pe langa Blackwall, trenul ajunge in statia Slurry South, un nod extrem de important. De aici radiaza linii catre Universitatea Politehnica, Scoala veche (un liceu construit in anii 1850), centru (inclusiv o linie express), alte cartiere mai mici si Umber.
13.png (1.98 MB; downloaded 3327 times)

 


Re: Cities: Skylines - Transportul in comun WT_fan06

PARTEA 2/2

Parasind statia Slurry South, schimbam privelistea linistita data de casutele insiruite printre munti cu haosul unui oras la ora de varf si betoane cat vezi cu ochii, stanga, dreapta si pe mai multe nivele.
14.png (1.84 MB; downloaded 3316 times)

Asa arata de sus cea mai aglomerata strada din oras. In dreapta se afla Queen's Chapel, cea mai mare atractie turistica si parculetul de langa.
15.png (1.95 MB; downloaded 3317 times)

La o aruncatura de bat mai sus se afla si terminalul central, locul ideal pentru pasionatii de autobuze  :o  . Trenul, insa, nu are statie acolo, ci mai sus la gara centrala. Exista, oricum, o linie express de acolo si pana inapoi in centru, astfel incat pasagerii sa ajunga cat comod si repede unde doresc.
16.png (1.91 MB; downloaded 3316 times)

Urcam apoi printre alte casute. In stanga se afla cartierul Northfall, fiind in imediata vecinatate a unei cascade, iar in dreapta se afla cartierul Sunnyside. Nu stiu cine a venit cu numele asta, dar cert e ca locuitorii prind doar un pic de Soare deabia dupa pranz, dat fiind faptul ca la est de ei sunt ditamai muntii. Si asta cand nu ploua!  :twisted:
19.png (1.98 MB; downloaded 3317 times)

Si ne apropiem de punctul terminus, Slurry Central
20.png (1.84 MB; downloaded 3318 times)

Zi si noapte...
23.png (1.34 MB; downloaded 3312 times)

Inghesuita din ambele parti de strazile inguste ale oraselului, Slurry Central a fost inclusa in cel mai amplu proiect de infrastructura din regiune. Odata lansata ideea unui tren suburban, s-au facut investitii de miliarde de lire in infrastructura - construirea de noi statii, unor noi sine de tren (dedicate trenului suburban) si, poate cel mai important, extinderea garii centrale. Aceasta a presupus crearea a 2 noi peroane, rebilitarea integrala a statiei intr-un stil modern si crearea legaturilor facile cu alte mijloace de transport in comun (a se observa statiile de autobuz din ambele parti). Si piata garii a fost refacuta, monumentul "Settlers" fiind asezat intr-un sens giratoriu, iar noi parcari au fost create, pentru a facilita proiectul P&R.
21.png (1.9 MB; downloaded 3315 times)

22.png (1.95 MB; downloaded 3317 times)

 


  • cris_m
  • Moderator forum
  • Posted:
  •  

Re: Cities: Skylines - Transportul in comun cris_m

Tot de pe Steam, nu? :lol:

 


Re: Cities: Skylines - Transportul in comun WT_fan06

Da, este. Dar vine "la pachet" si se instaleaza odata cu jocul. Tu trebuie doar sa iti faci cont. :)

 


Re: Cities: Skylines - Transportul in comun WT_fan06

Un nou expansion-pack!Sursa+stirea completa: https://www.pcgamesn.com/cities-skyline...een-cities

Say goodbye to poop and hello to floaters in Cities: Skylines - Green Cities
Last week, Cities: Skylines’ makers Colossal Order revealed the game’s next expansion would be focused on clean living, giving you the tools to turn your cities green. We’ve spoken to the developers and played the Green Cities expansion to find out exactly what’s coming - from floating restaurants to tools that end the perpetual problem of poop.

- Eco-friendly zones
- Electric cars for all
- Tonnes of new special buildings
- Waste treatment facility
- Green Policies

 


Home page  • 
Parent forum: Simulatoare  • 
Choose destination

Since our 1989 forum members have written 384656 posts in 4726 topics and 457 subforums.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use