Infrastructura rutieră din RomâniaLucrări la autostrăzi și drumuri expresA1 (București - Pitești - Sibiu - Deva - Lugoj - Timișoara - Arad - Nădlac)

 

Topic: Tronsonul Lugoj - Timisoara

21 posts, 9954 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: Autostrada Timisoara - Lugoj telvanni

Comisia Europeana a aprobat cofinantarea constructiei Autostrazii Timisoara-Lugoj si a centurii Timisoarei la standard de autostrada

Comisia Europeana a aprobat finantarea nerambursabila din fonduri europene pentru proiectul "Constructia autostrazii Timisoara - Lugoj si variantei de ocolire a orasului Timisoara la standard de autostrada", anunta vineri Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat. CE a emis decizia prin care este aprobata finantarea din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru acest proiect. Valoarea totala eligibila a cererii de finantare este de 248.147.433 euro, din care cofinantarea de la UE este de 210.925.318 euro, iar 37.222.115 euro reprezinta contributia de la bugetul de stat.

Proiectul are drept obiectiv proiectarea, supervizarea si constructia unei autostrazi (cate doua benzi pe fiecare sens) intre orasele Timisoara si Lugoj, in lungime de 25,625 km, si a unei variante de ocolire a orasului Timisoara la standard de autostrada in lungime de 9,5 km.

Lucrarile la centrura orasului Timisoara (lotul 1 din cadrul autostrazii Timisoara - Lugoj) se afla deja intr-un stadiu avansat. (vezi foto, traseu cu galben pe harta)

Proiectul prevede constructia a 13 poduri, 19 pasaje, 2 noduri rutiere si 3 zone de parcare si servicii. Prin constructia autostrazii Timisoara - Lugoj si a variantei de ocolire a orasului Timisoara se estimeaza o reducere a timpului de calatorie la 18,3 minute si o crestere a vitezei medii de deplasare la 115 km/h.

Ministerul Transporturilor precizeaza ca proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare nr. 1, Domeniul major de interventie 1.1 "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere de-a lungul axei prioritare TEN-T nr.7".


sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-esenti ... strada.htm

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj ionescu63

Comisia Europeana a aprobat cofinantarea constructiei Autostrazii Timisoara-Lugoj si a centurii Timisoarei la standard de autostrada


Este vorba de autostrada Timisoara-Lugoj lot 1 (centura Timisoara, 9,5 Km, construita de UMB si care va fi data in curand in exploatare) si lot 2, cel cu probleme, re-licitat si care are deschiderea pe 21.08.2012.

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj ionescu63

Val de oferte pentru constructia autostrazilor Timisoara - Lugoj si Gilau - Nadaselu
Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a primit 10 oferte, din partea unor companii si consortii de companii din Romania si strainatate, pentru constructia lotului 2 al autostrazii Timisoara-Lugoj (A1), si alte 13 pentru sectiunea Gilau - Nadaselu din Autostrada Transilvania (A3) au venit cu oferte 13 firme si asocieri.

Astfel, pentru proiectarea si executia la lotul 2 al autostrazii Timisoara – Lugoj, cu o lungime de 25,6 kilometri, au transmis oferte urmatoarele firme si asocieri:
- FCC Construccion
- Copisa Constructora Pirenaica
- Selina SRL - Doprastav as - Sodi Constructii SRL
- Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua
- Max Boegl Romania - Max Bogl Bau GmbH & Co. Kg - Astaldi - Tancrad SRL
- Impresa Pizzarotti & C - Pizzarotti SA - Shapir Structures 1991
- Teloxim Con SRL - Comsa - Aldesa Construcciones - Vamibero Holding - Arcadis Eurometudes
- Strabag SRL - Straco Grup SRL
- Constructora San Jose - Sevicon Obras e Infraestructuras SL
- Spedition UMB - Tehnostrade.

Pentru lotul 2 din Timisoara – Lugoj CNADNR estimeaza o valoare a contractului de 611,88 milioane de lei, fara TVA (5,3 milioane de euro pe kilometru), perioada de proiectare si executie find de 2 ani si 6 luni de la data atribuirii contractului, cu o perioada de garantie de 4 ani.

UMB Spedition - Tehnostrade, grup controlat de Dorin Umbrarescu, este constructorul primului lot din Timisoara - Lugoj, de 9,5 kilometri. Tronsonul este aproape finalizat, predarea catre CNADNR urmand a fi facuta luna viitoare, cu 7 luni mai devreme fata de termenul contractual.  Castigatorul acestei licitatii se va stabili doar in functie de cel mai bun pret.

Se remarca, in lista ofertantilor, lipsa companiei Tehnologica Radion, care a contestat exact licitatia pentru lotul 2 din Timisoara - Lugoj, organizata in primavara anului trecut si castigata de o asociere condusa de firma italiana Tirrena Scavi, cu o oferta de 4,34 milioane de euro pe kilometru. Licitatia a fost reluata acum in urma acceptarii contestatiei depusa de Tehnologica Radion.

http://www.finantistii.ro/transporturi- ... selu-74537

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj danielstan

Zvonurile despre deschiderea inainte de termen a segmentului de autostrada A1 Giarmata - Izvin par sa fie confirmate de realitate: http://www.economica.net/e-gata-o-noua-autostrada-se-asteapta-taierea-panglicii_34587.html

E gata o nouă autostradă. Se aşteaptă tăierea panglicii

Primii 9,5 kilometri din autostrada Timişoara-Lugoj au fost finalizaţi şi vor fi deschişi circulaţiei în câteva zile după ce o comisie de specialitate face recepţia lucrărilor. Potrivit contractului, constructorii ar fi trebuit să termine acest tronson în primăvara anului viitor
...

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj vancouver

Pai la cum arata mi se pare si normal sa se deschida:


Mai multe poze pe forumul peundemerg.ro: http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=2.3630

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj telvanni

Prima autostradă din România terminată înainte de termen. Lotul unu din autostrada Timişoara – Lugoj se deschide miercuri

Surse din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au declarat pentru „Redeşteptarea" că lucrările la autostrada Timişoara-Lugoj (lotul I) au fost finalizate, iar tronsonul va fi deschis circulaţiei de miercuri. Firma deţinută de „regele asfaltului" Dorinel Umbrărescu a finalizat în cea mai mare parte lucrările la primul lot din autostrada Timişoara-Lugoj. Surse oficiale au confirmat că autostrada se va deschide miercuri circulaţiei, dar programul nu a fost făcut încă public, nefiind stabilită lista cu oficialii care participă la eveniment . Cert este însă că acest tronson de autostradă este primul finalizat înainte de termen, data limită de finalizare a lucrării fiind aprilie 2013. Chiar dacă vorbim de autostrada Timişoara-Lugoj, trebuie spus că noul proiect se adresează doar lugojenilor care merg spre Arad sau Nădlac, fiind vorba, practic, de un tronson care face legătura între Drumul Naţional 6 (Remetea Mare) şi Autostrada Arad-Timişoara. Lugojenii care circulă în direcţia Timişoara au aceleaşi opţiuni ca şi până acum: drumul naţional, prin Recaş, sau drumul judeţean prin Buziaş. De asemenea, camioanele care tranzitau zona Lugojului spre Europa vor urca de acum pe autostradă direct de la Remetea Mare, fără a mai fi nevoie să intre pe centura Timişoarei şi prin Giarmata. Lucrările la lotul unu din autostrada Timişoara-Lugoj au o valoare de 47 de milioane de euro. Lungima totală a noului tronson de autostradă este de 9,5 kilometri. Lotul 2 din autostrada Timişoara-Lugoj are25 de kilometri, iar proiectul în stadiu de desemnare a contstructorului, firma lui Umbrărescu fiind favorită şi la câştigarea acestui proiect.


sursa:http://infrastructura.info/?articol=Prima+autostrad%C4%83+din+Rom%C3%A2nia+terminat%C4%83+%C3%AEnainte+de+termen.+Lotul+unu+din+autostrada+Timi%C5%9Foara+%E2%80%93+Lugoj+se+deschide+miercuri+_articol6069.html

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj andreimetrou

Stiti daca lotul 2 se deschide azi ? Asa se speculeaza.

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: A1 (București - Pitești - Sibiu - Deva - Lugoj - Timișoara - Arad - Nădlac)  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417686 posts in 5205 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use